Da, bili smo na donaciji j.j. Ovo je drugi put u Makedoniji, a jos smo u rh bili prije s svojima j.j. Otprilike 3 godine se mucimo..
Da, bili smo na donaciji j.j. Ovo je drugi put u Makedoniji, a jos smo u rh bili prije s svojima j.j. Otprilike 3 godine se mucimo..
Jel imate još smrznutih embrija?
Baš je trnovit taj put...
Treća sreća, kako se kaže.
Eto ,kako kaže Malena,da ne zna za slučaj da se išlo više od triput sa doniranim jajnim stanicama. To valjda vrijedi i za donirano muško sjeme.
Nemamo. Sada sve nanovo, zahtjev, hzzo, narucivanje u Skopju... Nisam sigurna da li cemo stici sve to prije jeseni
Pozdrav drage djevojke, tek se registrirala nova u ovome. Pročitala sve od prve stranice. Vaša međusobna podrška i razmjena iskustva su nevjerovatne. Moja situacija je da nemam jajnike, te sam se odlučila pokušati sa doniranim jajnim stanicama u Makedoniji. Imam 29 godina, bila na prvom pregledu u Petrovoj, i dr. traži D1 uputnicu kao i mnoge pretrage mene i partnera. Recite mi dal D1 uputnica u petrovoj pokriva i moje i od partnera sve pretrage? Još uvijek HZZO u potpunosti pokriva troškove oplodnje u Makedoniji? Dal još u kojoj državi?Nova sam u ovome evo tisuću pitanja i strah da neću nešto napraviti kako treba ,od pretraga pa do korištenja lijekova.
Hvala Vam puno od srca, i ogroman respekt i podrška
Pozdrav Bambina ,evo ja sam u potpunosti nova u svemu ovome, sve pročitala, pitat ću vas koje pitanje i zagnjaviti. Želim ti svu sreću. Ides sa doniranom js?
Već pisala al nema još posta kad nova.
Dobrodošla Dot99, budeš sve pohvatala, pomalo.
Mislim da ta uputnica D1 ne pokriva muža, to mi nekako nema logike, valjda on treba svoju uputnicu, ali možda ja nemam pravo...cure sve znaju
Mislim da HZZO sve pokriva, to ti se već pisalo, prevrti...
Tacno tako. Ne poznajem neko ko je isao sa donacijom da nije uspeo, najduze je treci obid.
Od svih parova koje znam 90% su sa doniranim jc, tuk i tamo ima sa cele embrioni. Samo jedan par poznajem koji ide sa donaciju sperme. Oni jos nisu uspeli.
Zao mi je bambina.
Ne mogu naci sa kakav protokol ste radili fet-ove. Mozda je vreme da nesto promenite.
Kod mene uspjeh je bio sa dug protokol, znaci Ne na prirodni ciklus.
Uradila sam betu i na 14 dan i bila je 909,9
Sada cekamo srce.
Samo nesto cekamo!
Koristila sam decapeptyl, estrofem tablete, utragestane, prolutex, clexane,decortin, aspirin, vitamine. U ovom sada postupku smo zamjenili estrofem tablete za flastere. Od 6 oplodilo se tri. Prvi put su vracali 1, a sada presostala 2. Da, donacija j.j. Hzzo pokriva sav postupak i mali dio prijevoza (600kn) po osobi. Ostalo ti (ostatak prijevoza, smjestaj,hranu, dio ljekova (prolutex, flasteri u zadnjem postupku). Prvo moras ici na d1 uputnicu obaviti sve pretrage (muz odvojeno radi na svoju), nakon toga ides da oni to pregledaju, da ti ispune zahtjev. Od Skopja trazis pismo na mail da te primaju. Sve to saljes hzzo-u (zahtjev, pismo, sve pretrage). Kada ti odobre, javljas se u Skopje da naruce,to isto traje ( mislim da svaka 2, 3 mjeseca narucuju). U meduvremenu ce ti reci da dodes da te upoznaju i da obavis administraciju (javni biljeznik, psiholog, potpisivanje papira). Poslije toga, kada jave da su dobili j.j., dogovarate se za postupak s sljedecom mengom. Racunaj neka dva mjeseca,a mozda i pozure.
Dot99, uputnica D1 će pokriti tvoje pretrage - dobit ćeš dodatne tzv. interne uputnice kad dođeš na konzultacije s D1. partner će trebati tražiti uputnice za sebe od svog dr. opće med., ali njegovih pretraga u većini slučajeva ima manje...reći će vam koje treba on napraviti. tražit će svog dr. vjerojatno jednu uputnicu za transfuzijsku medicinu (markeri HEP ABC, HIV, sifilis), drugu za s-gram ako ćete ga raditi preko uputnice...u principu je to to ako imate jedino ženski faktor neplodnosti i s-gram bude ok. uputnice se brzo dobiju, nisam čula da je netko imao problema. na njegovim uputnicama upisat će mu također šifru neplodnosti (mislim da je N46), ali to ne morate vi znati, znat će dr.
sretno!![]()
Sretno Dot99!
Malena, čekamo, javljaj se, sretno!
Bambina, treća sreća!
Cao devojke, prvo oprostite za moj losi jezik ali sam iz Skoplje pa zato mi malo teze. Ja sam isti borac ko i vi pa sam slucajno naletela na ovaj forum, samo zelim da vam pozelim da svi do jedna uspete u ovoj borbi i posto znam koliko je ovaj put tezak u svakoj smislu, hocu da znate da ako vam nesto treba dok ste tu u Skoplje ja sam na raspolaganje u bilo kom smislu da vas uzmem iz aerodroma da vam pomognem dok ste tu ma sta god(naravno besplatno sve to) Slobodno mi pisite za sta god vam zatreba tu sam
SVU SRECU VAM ZELIM!
Hala Lena85, sretno i tebi
Hvala Lena85 što nudiš pomoć...
Dobro je znati ako će koja trebati.
Super si napisala, sve te razumijemo.
Ja bih isto voljela tako znati makedonski kao ti hrvatski ili srpski, šta tko već traži.
Ali meni to ne ide, divim vam se Makedoncima!
Reci Lena jesi i ti u Sistini i u kojoj si fazi? Sa čime se boriš trenutno?
Hvala na podršci koju i mi tebi dajemo...
Popit ćemo piće kad dođem u Skoplje ako će tebi odgovarati.
Ma nije nikakav problem bar to malo mogu da ponudim kad nemozem vise. Sta god vam treba tu sam i za pomos i za pice. Ja sam sad u proceduru u Sistinu ,moj 3ti obid Ivf nazalost imam neki neobjaslivi problem odnosno imam veliki broj folikula oko 30tak i mi estrogen ide do 4000 ali su svi folikule prazne
Sretno sa trećim pokušajem IVF-a.
Nije lako kroz to sve prolaziti...
Želim ti da uspiješ "popuniti" te folikule i da budeš trudna![]()
Evo mene opet.
Da se pohvalim.
Imamo dva sakusa. Jedan ima zuto tjelo, za drugi cemo sacekati.
Dobro ide, dobro je![]()
Jeee, Malena, samo neka i dalje sve bude dobro.
Meni u ovom iščekivanju idućeg FETa sporo prolazi ovih mjesec dana, sve nešto čekam...
trebam i obavljati pretrage za ispitivanje zgrušavanja krvi, pa čekam na bolnicu da ne moram sve plaćati.
Koliko se duze ceka kod dr. Lazarevskog? Vise od mjesec dana? Manje? Zelim ici kod njega svakako.
Ja sam sad u fazi radjenja pretraga ovdje u RH i kad to sve bude gotovo, onda planiram konacno za Sistinu. Nekako mi to sve dugo traje. Skroz nesto cekam. Sad cekam prve dane ciklusa za vadjenje hormona.
Pozdrav cure,
pratim vas već neko vrijeme i radujem se svakom vašem uspjehu.
Već duže vrijeme razmišljam da i sama krenem u postupak, ali nikako da se odvažim, godine idu i mislim da mi je sad krajnji čas.
Partnera nemam, dakle u postupak bi išla sama. Imam 41 godinu, dobila sam iz klinike info koje pretrage trabam napraviti, za sada sam samo hormone vadila. AMH mi je nizak, ali ovi ostali su unutar parametara, nadam se će to biti ok. U Makedoniju imam u planu ići do sredine ili kraja 7. mj.
Samo sam navratila da kažem da mi je drago da su se I Makedonke počele javljati i pisati jer nam to ovdje puno znači da imamo informacije iz prve ruke.
Malena ja sam nekako po beti i mislila da bi mogli biti blizanci al ajde čekamo još jedan pregled pa češ više znati.
Javi nam svakako![]()
Cure, čitam vas i pratim.
Usporedno s tim vadim nalaze i radim pretrage u Petrovoj (što mi nije baš jednostavno jer sam iz Dalmacije). Dr mi rekla da odmah počnem piti D-vital (nizak d vitamin skroz), folacin 5mg i Koenzim Q10.
Upravo sam razgovarala s pravnicom i doktoricom u HZZOu i rekle su mi da već imaju samice na liječenju u Makedoniji i uputile me kako da mi dr.u Petrovoj popuni zahtjev (da obavezno navedu kliniku u koju me upućuju, Petrova mora pečatirat - ne pečatira dr nego negdje u administraciji, da pazim da ne zaboravim svoj potpis, pišemo dva odlaska i pod razlog jer se IVF sa doniranim sjemenom ne radi u RH). Po tome sudeći da se zaključiti da idem na teret HZZO-a. Još me uvijek stah to izgovoriti dok ne vidim crno na bijelo.
Da napomenem ja sam SAMICA s niskim AMH. U godinu dana je sa 6,8 pao na 0.90 i to me baš šokiralo.
Tako da Biba mogla bi i ti tražit od HZZOa da ti financira postupak jer još nisi prešla dobni prag (koji je 42 godine).
Jako me veseli čitati kad nekoj od vas se sve pokrene u najboljem smjeru i suosjećam sa svima koji ponovo moraju u ovu borbu.
Lavice ste, možete vi to.
Eto uskoro vam se priključujem i ja. U petak idem na finalni pregled u Petrovu i šaljem papire na HZZO![]()
Cure, tko ide sada u ljeto na IVF ili FET'
Ja sam planirala ali mi se ciklus poremetio da se sve oduljilo, neću stići a u 8 .mjesecu i oni su na godišnjem koliko sam shvatila.
Ja sam planirala ići u 7. mjesecu, kad sam mogla opušteno za vrijeme GO. No, već 2 i pol mjeseca čekam odobrenje donorskog materijala od njihovog ministarstva, a u međuvremenu mi se isto ciklus poremetio i produljio, onda njihovi godišnji....stvarno taj cijeli proces dugo traje.
Heej Kaja,ja bi trebala pocetkom ,do sredine 8mj ici ,ako bude sve kako treba..dr.L ide na godisnji krajem 8mj,tako je rekao
Ja stalno nešto čekam...a vrijeme samo curi.
Čekam nalaze za testove zgrušavanja krvi predugo, sve jedno s drugim, pa da sam znala da to toliko traje otišla bih privatno pa sve brzo obavila.
Al kad nikad love dosta, sve nešto plaćam kao da nemam socijalno i dopunsko zdravstveno uopće.
Meni osmi baš ne odgovara jer bih ipak htjela na more tada, a ne znam baš da se može na more nakon FETa odmah,recimo da odem poč 8. pa onda na more...
Ne znam, vjerojatno ipak jesen ostaje...
Ne znam kako vi usklađujete dr. iz Mak. sa ovim ovdje u RH jer ja stalno moram pitati jednoga što misli o prijedlogu onoga drugoga, malo nezgodno.
Vrčić prepiše Femoston za regulaciju ciklusa a Lazarevski Cikloproginova, pa opet kaže da je to sve isto, na kraju,a baš i nije tak da stalno mozgam nešto.
Ja sam pila femoston 2/10 i cyclo progynovu, nije isto, tako mi je rekao dr
Jesu li ti u Sistini rekli sto moras napraviti od nalaza ili ti je to rekao tvoj ginic? Ako su ti rekli oni u Sistini, sta su sve trazili? Ja sam u fazi vadjenja onog sto mi je rekao moj ginic, a ne zelim da dodjem bez neceg. Planiram ovo ljeto u Sistinu, ali to sve jako dugo traje. Ovo cekanje mrnstruacije i brojanje dana ciklusa samo dodatno stvaraju stres.
Sada pijem Femoston 2/10 da se pojavi krvarenje, trebala sam cikloproginovu poćeti čim dobijem krvarenje, ali ga nisam dobila .. . ne znam, sve mi se poremetilo nakon toga blighted ovuma.
Ta dva lijeka su sličnog sastava ali Femoston se pije bez pauza između ciklusa a Cikloproginova 21 dan pa krvarenje i pauza do 28. dana, pa ispočetka...
U Sistini su mi rekli sta treba napraviti :
Pap test i mikrobioloske analize ( cervikalan bris, mikoplazma, chlamidija), Hormoski status 3 dan ciklusa : LH, ESTRADIOL, Prolaktin, FSH, TSH i AMH.
Hormonski status imam, a drugi tjedan imam termin kod svoje ginekologice, nakon toga ću se javit u Sistinu da vidim kad bi me mogli primiti na 1.razgovor.
Iskreno nisam ni razmisljala o tome da tražim preko HZZO, strah me da se to ne oduži, a ne znam ni od kuda da krenem.
Meni je AMH sa 6 pao na 3.
Inače ne pijem ništa osim crvene mace
Mislim da ako ti i bude falilo da ćeš to dole moć napraviti.
Spring summer i Dalma ne prolaze mi poruke.... iz Sistine su mi napisali koje pretrage se trebaju obaviti - papa, brisevi, hormonalni status. AMH mi je pao sa 6 na 3, a stalo je unutar parametara. Nisam razmišljala da idem preko Hzzo, ne znam od kud da krenem i bojim se da će predugo trajati.
Cure moje, nisam se javljala neko vrijeme i nadala se da cu vas iznenaditi s necim lijepim, ali ne. Danas sam vadila betu s toliko nade i pozitive, kao nikad do sad....a 7. postupak nam je bio...
Nekako sam ovaj FET provela u potpunom miru i sve je bilo bas kako treba biti...Vratili su mi zadnja 3 zamrznuta embrija (odlicna i kvalitetna). Toliko veliko razocaranje i tuga na kraju....Dakle, od 7 dobivenih embrija iz stimuliranog postupka imali smo 1 ET i 2 FET-a, samo 1 biokemijska.
Sad me čeka opet odobrenje HZZO-a jer cu najvjerojatnije u ponovnu stimulaciju. Imamo jos 2 slamke spermatozoida.
Kakva je sad situacija s podnosenjem zahtjeva? Sjecam se da je netko spominjao neke promjene sa predracunom i potvrdom klinike koji se prilazu uz zahtjev....sto je s tim? To su nam prije iz klinike slali na mail prije podnošenja zahtjeva.
Draga Branca, zaista mi je žao. Nažalost, točno znam kako ti je. Ja sam isto sad bila na 2 FET-u, opet negativno. Isto 1 ET, 2 FET-a i ništa.
Opet sve ispočetka... Nisam čula da se promijenila procedura oko dokumentacije, ja sam zadnje u ožujku predavala zahtjev za FET i tražili su i predračun i potvrdu, sve kao prije...
Puno hvala. Razumijem te. Ni ja nisan znala sta cu prvo. Odradila sam briseve i hormone i sada slijedi dogovor za odlazak u Makedoniju. Molim za pomoc cure koje su skoro bile tamo da mi kazu mogu li ici u Makedoniju s osobnom i sto je s testom na koronu, tj.treba li se testirati prije odlaska? Mislim da bih isla aviinom jer je to najbrze.
Branca, jako mi je zao![]()
Domaćice, bas mi je zao!
Ne mogu vjerovati da nas sad ceka sve opet nanovo....sto novih strepnji....
Meni je sad problem kako naci pozitivu i nadu da ce mi 8.put biti bolje i drugačije, i da ce uspijeti...a znam da moram...
Spring-summer, ne treba ti test za Mk. Samo za nazad u RH. Ja sam imala covid putovnicu jer sam prije 2 i po mjeseca preboljela pa sam bez problema presla nasu granicu. Možeš sa osobnom iskaznicom putovat u Mk. Sretno ti dolje i javljaj situaciju obavezno!![]()
Branca da...sve razumijem. Meni je sad preporučio da napravim HSG pa idem kod svoje MPO na konzultacije, tako da ću svakako imati malu pauzu koja će mi goditi i zbog terapije i zbog svega...
Da li su tebi rekli radit kakve pretrage možda?
Branca, tesko je sve prolaziti skroz nanovo i pitati se hoce li iduci put uspjeti, ali moramo vjerovati da ce se digoditi i da ce bebica stici.
Hvala na informacijama. Ja nisam ni preboljela covid, a nisam se ni cijepila. Bitno da znam da u Makedoniju bez obzira na to sto nemam covid putovnicu mogu uci bez ocr testa. Reci mi da li ae trebam testirati u Makedoniji kad budem isla nazad za RH ili se mogu testirati kad dodjem natrag u Hrvatsku?
Branca baš mi je žao. Treba ovaj neuspjeh ostavit iza sebe i bit pozitivan da će idući put biti uspješno.
Ja sam bila kod svog ginekologa, sve super, da su mi jajnici super i kaže ona da šta čekam s bebom neka se požurim. A onda se ispostavi da imam polip i da bi ga trebala odstraniti i to tek u 9.mj.
Pitala sam dr. L da li sto od nalaza trebam ponovit ili kakvu novu pretragu obavit, ali je rekao za sad nista. Kao vidjet cemo, da mu se javim kad dobijem odobrenje od HZZO-a. Ja cu ipak sama krenut ponavljat vecinu nalaza, ici još na kakve konzultacije sto mogu još napravit dok cekam da mi ispune zahtjev u Petrovoj i dok mi ne riješi HZZO. Barem cu se zabavit s necim dok cekam. On meni inace bas ne trazi nikakve pretrage, vise ja nesto predlazem. Mislim da su se svi moji mpo doktori vodili mojim nalazima koji su stvarno skolski, ali trudnoce nema i nema. A neki problem ocito postoji. Fizicki je sve ok, pa pretpostavljam da je do moje glave i manjka srece....a najvise godina. Nisam više pametna...
Tebi HSG pretpostavljam nije trazio zbog prohodnosti jajovoda, kad to u vasem slucaju nije bitno, nego zbog eventualnih mioma, polipa i sl.?
Joj ti polipi, i meni su znali pomrsiti racune. Bas znaju sve zakomplicirati. Nakon histeroskopije sam u RH mogla odmah u postupak, s prvom mengom. Meni se stalno vracaju pa uvijek strahujem od njih. I sad me malo frka da mi nisu stvorili problem. Privatno dobiješ brzo phd nalaz pa nije problem, ali ako ides preko bolnice zna se cekati duže pa i tu gubis vrijeme. Nadam se da ces sve riješiti cim prije i vec u 10.mj biti u postupku.
Pozdrav svim borilicama,
Javljam vam se trenutno iz Makedonije, dosli smo u ponedjeljak na transfer,jutros su vratili 2 js, 2 smrznuli i sada slijedi cekanje.
Ukoliko koju sta zanima, evo iz prve ruke pa pitajte..
Pozz svima
Branca bas mi je zao ❤