Stranica 290 od 383 PrviPrvi ... 190240280288289290291292300340 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,451 do 14,500 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U proizvodnji cepiva protiv vodenih kozica, rubele (MMR), hepatitisa A i bjesnoce su, kao i cjepiva protiv kovida, koristene fetalne stanice.

Neka od njih su ok, a neka nisu. Mozda je do porijekla fetusa?
    "A za stara cjepiva itekako znam - ali to sam već ispovjedila. Jer tada (dok sam pristajala na njih) zaista nisam ništa znala o tome. Niti sam se bavila time."

Sapienti sat.
    O sakramentu ispovijedi neću pisati, naravno.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hajdemo natrag na temu.
    Za eticke dvojbe otvorite novu temu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Hajdemo natrag na temu.
    Za eticke dvojbe otvorite novu temu.
    Naravno, Sirius. Iako smatram da je i "ta" rasprava bila dio teme, tj. da nije bila beskorisna.
    Ali da, sad je trenutak da se ide natrag na temu koja se ne bavi ovom problematikom.
    I stvarno je vrijeme za to. Ugodan ti dan, kao i svima ostalima.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ekipa, puno razmišljam o svemu ovome, a u RL sam više-manje stalno okružena istim ljudima i znam kako razmišljaju. To mi više nije dovoljno vezano za ovu problematiku jer me puno toga muči. Postavljam pitanja na mnogo mjesta, ne samo ovdje. Sirius je negdje prije već napisala da se otvori nova tema vezana za cjepiva koja jesu ili nisu moralno prihvatljiva i na kojoj bi se raspravljalo o stajalištu Katoličke crkve i sl.
    Ja sam napisala da neću jer smatram da su ljudi na ovom forumu sad donekle upoznati s tom problematikom (tko je pratio), prije svega mislim na video onog saborskog zastupnika. Mislim da je to zasad dovoljno. Neka se zna da i ta ekipa postoji.

Međutim, dobivam neka videa koja su mi u najmanju ruku čudna, ako ne sumnjiva. Zato ću pokušati otvoriti novu temu o koroni gdje bi se o njoj raspravljalo i iz druge perspektive.
    Ovako, zaista ću se od srca potruditi da to budu samo videa koja ni na koji način NE NIJEČU postojanje pandemije/korone, a o njoj progovaraju stručnjaci - liječnici, znanstvenici, medicinski djelatnici i sl.
    Neću ih stavljati random. Neću se njima nabacivati, možda pošaljem 1 video na mjesec, možda češće, možda rjeđe. Ovisi o materijalu koji ću imati.
    Ako se rasprava neće povesti, u redu. Ali ovo bih voljela da znate - nijedan neće biti provokacija, baš ni najmanja. Sam video bit će poziv na raspravu. Ako ćemo potpuno ogoljeti stvari, može se i napisati govori li se u njemu o potpunim glupostima ili ipak ne. Naravno, ne mislim da smo mi ovdje neki stručnjaci. Nekima od vas ova je problematika vrlo bliska, nekima nije. Evo, meni nije. Ja sam potpuni laik koji jednostavno ne može zanemariti što čuje.
    Evo, video koji ću danas staviti poziv je na raspravu o tome trebamo li uistinu cijepiti svoju djecu? Jesu li rizici veći od štete? Tema NISMO mi odrasli jer očito zasad nema drugog načina za sprečavanje ovog ludila osim cjepiva.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Ekipa, puno razmišljam o svemu ovome, a u RL sam više-manje stalno okružena istim ljudima i znam kako razmišljaju. To mi više nije dovoljno vezano za ovu problematiku jer me puno toga muči. Postavljam pitanja na mnogo mjesta, ne samo ovdje. Sirius je negdje prije već napisala da se otvori nova tema vezana za cjepiva koja jesu ili nisu moralno prihvatljiva i na kojoj bi se raspravljalo o stajalištu Katoličke crkve i sl.
    Ja sam napisala da neću jer smatram da su ljudi na ovom forumu sad donekle upoznati s tom problematikom (tko je pratio), prije svega mislim na video onog saborskog zastupnika. Mislim da je to zasad dovoljno. Neka se zna da i ta ekipa postoji.

Međutim, dobivam neka videa koja su mi u najmanju ruku čudna, ako ne sumnjiva. Zato ću pokušati otvoriti novu temu o koroni gdje bi se o njoj raspravljalo i iz druge perspektive.
    Ovako, zaista ću se od srca potruditi da to budu samo videa koja ni na koji način NE NIJEČU postojanje pandemije/korone, a o njoj progovaraju stručnjaci - liječnici, znanstvenici, medicinski djelatnici i sl.
    Neću ih stavljati random. Neću se njima nabacivati, možda pošaljem 1 video na mjesec, možda češće, možda rjeđe. Ovisi o materijalu koji ću imati.
    Ako se rasprava neće povesti, u redu. Ali ovo bih voljela da znate - nijedan neće biti provokacija, baš ni najmanja. Sam video bit će poziv na raspravu. Ako ćemo potpuno ogoljeti stvari, može se i napisati govori li se u njemu o potpunim glupostima ili ipak ne. Naravno, ne mislim da smo mi ovdje neki stručnjaci. Nekima od vas ova je problematika vrlo bliska, nekima nije. Evo, meni nije. Ja sam potpuni laik koji jednostavno ne može zanemariti što čuje.
    Evo, video koji ću danas staviti poziv je na raspravu o tome trebamo li uistinu cijepiti svoju djecu? Jesu li rizici veći od štete? Tema NISMO mi odrasli jer očito zasad nema drugog načina za sprečavanje ovog ludila osim cjepiva.
    Nemoj.
    U ovom trenutku na ovom forumu necemo tolerirati takvu temu.

Mozes otvoriti temu " da li ce te cijepiti djecu protiv covida? " , ali prestani stavljati linkove na filmove ekipe koju pratis.
    Posljednje uređivanje od sirius : 13.08.2021. at 12:55

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj.
    U ovom trenutku na ovom forumu necemo tolerirati takvu temu.

Mozes otvoriti temu " da li ce te cijepiti djecu protiv covida? " , ali prestani stavljati linkove na filmove ekipe koju pratis.
    Oprosti mi, Sirius, sve ok ako je tako.
    Za doktora iz videa sam danas prvi put u životu čula, nikad ga nisam pratila.
    Ali sve ok. Ako se nešto promijeni oko toga, rado ću se pridružiti. Ako ne, opet u redu. Hvala svejedno

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Vi onda zatvarate novu temu? Ili je brišete? U svakom slučaju, još se jednom ispričavam ako sam kršila pravila foruma, više neću.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo i moj odmor dosao kraju, da ne bi moj mozak imao laganini, sinu curi nos. Meni i maloj je ujutro i pred spavanje zacepljen

Naravno 90% sansa je da je od klime koja uvijek svuda pici i u malog je jednu noc jer nisam skužila da je bilo nekako upaljeno.
    Vidjet cemo za par dana, muz kaze da dižem paniku

Ali bilo mi divno i bas mi trebalo ovog sunce-more odmora

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

I mi sa mora se vratili prehladeni.
    Prvo sin,pa kcer pa muz i na kraju ja.
    Samo hunjavica .
    Bili u svojoj vikendici bez klime.
    Vjerovatno nesto virusno kad smo tako svi po redu se izredali.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i moj odmor dosao kraju, da ne bi moj mozak imao laganini, sinu curi nos. Meni i maloj je ujutro i pred spavanje zacepljen

Naravno 90% sansa je da je od klime koja uvijek svuda pici i u malog je jednu noc jer nisam skužila da je bilo nekako upaljeno.
    Vidjet cemo za par dana, muz kaze da dižem paniku

Ali bilo mi divno i bas mi trebalo ovog sunce-more odmora
    Nadam se da nije nista. Mi bismo se odmah testirali, ali nama je to super jednostavno i besplatno. Izmedju ostalog, mozemo i kupiti antigenske testove u svakoj ljekarni za poprilicno malo novca. (Mada je jednako lagano i otici na PCR.)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I ja se iz Dalmacije vratila prehlađena. Boli grlo, curi nos, temp 36,8.
    I nama je testiranje besplatno ako su prisutni simptomi, ali cijepljena sam i simptomi su, za sada, tipični za prehlade.
    Iako, tko se prehladi usred ljeta?
    Popila sam Lekadol i čekam.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je li postalo i jednostavnije? Ili jos uvijek treba uvjeravati lijecnike da postoje simptomi pa traziti uputnice pa se najavljivati... ono da te prodje volja.

Nadam se da je bolje jer, pogotovo kod cijepljenih, zaraza kovidom ne mora uopce izgledati alarmantno.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne znam sto je komplicirano kad se vec mjesecima u zg sam prijavis na besplatni antigenski na neki od punktove za testiranje. Osim ako se to u zadnje vrijeme promijenilo.

Sto se prehlada tice zadnja 3 mjeseca kad god se dulje vozim u autu s upaljenom klimom počnem kašljati nakon toga danima i curi mi nos. Zaključak - idem naručiti promjenu filtera zraka a mozda I dezinfekciju klime. Ne idem na test.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ti antigenski nisu bas pouzdani.

Moji prijatelji uz temperaturu i sve simptome i uz vec pozitivno dijete u kuci su na brzom bili negativni.
    LOM ih onda poslao na pcr i on pokazao pozitivno.

I tako i moj bratic i njegova zena isti slucaj.
    Na brzom negativni na pcr-u pozitivni.

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Mm i ja bili na brzom pozitivni i bez simptoma, mala jedina sa simptomima negativna na PCRu..tako da ima raznih verzija

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Da znam..
    Znam i verziju negativan 2 puta na pcr-u sa upalom pluca.
    Nakon mjesec dana imao antitijela na seroloskom.
    Ali mislim da antigenski vise fula od pcr-a.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

O ja se svako ljeto prehladim. Isto reagiram na klimu i na hladna pića. Točno znam koji me do grla i kako boli kad je od toga
    Sad sam ok, ali mi se nos malo začepi kad legnem.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...zin&id=2297136

Eto vam jedan simpatičan link za vikend.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mene izludjuje sto klinac stalno oblizuje sol s prstiju. Nemam pojma kako ce to završiti. Nije tako mali, stoput sam mu rekla. U medjuvremenu kojesta prepipa. Ako ne pokupimo covid, onda ga ovdje nitko niti nema. Kod nas ima preko 90% stranaca. Nade polazem u njihove pcr testove pri dolasku u RH.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nece dobiti kovid od lizanja prstiju. Eventualno norovirus, rotu...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Covid vise ide zrakom, kapljocno i aerosol, jel da, mislim da su rekli nakon damog pocetka da s povrsina nije takav bed.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    I mi sa mora se vratili prehladeni.
    Prvo sin,pa kcer pa muz i na kraju ja.
    Samo hunjavica .
    Bili u svojoj vikendici bez klime.
    Vjerovatno nesto virusno kad smo tako svi po redu se izredali.
    Ako je to korona, onda ju je gomila ljudi (bar u Splitu) prebolila u ovih mjesec-dva koliko je tako nesto u djiru. Znam neke koji su se testirali, al svi su bili negativni.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Nece dobiti kovid od lizanja prstiju. Eventualno norovirus, rotu...
    Nadam se da nece nista od toga dobiti, a pogotovo covid
    Hvala cure na podsjecanju.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Beti pa česte su prehlade usred ljeta
    valjda sam jednom pobrala...
    nadam se da je to!

vezano za brojke - ništa ne vjerujem u službene brojke
    i živcira me što su brojke u vremenu provođenja političkih kampanja i izbora naglo u padu
    kao i na početku sezone
    a kako se sezona bliži zalazu najednom buknu
    mislim, pa obala je krcata još od početka srpnja
    i sve je prepuno svega
    ne znam koji je motiv i nije me ni briga i ne nameravam se zamarati
    nisam pobornik teorija zavjere
    cijepljena sam
    ali stožer stvarno ne doživljavam kao relevantno tijelo
    previše je nedosljednosti, kontradiktornosti itd.
    i dalje se trudim paziti i poduzimati što je u mojoj moći
    ne idem u zatvoreno, perem ruke, nosim masku, dezinficiram
    vijesti pratim površno i s kritičkim odmakom

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja procitala "dezinficiram vijesti"

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da nece nista od toga dobiti, a pogotovo covid
    Hvala cure na podsjecanju.
    Imam petogodisnju sisacicu palca... njoj maska stvarno dobro dodje u svakom trenutku.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja procitala "dezinficiram vijesti"
    A slobodno, tako nekako i dođe

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hahaha, svima bi nam prijale ciste vesti :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A e

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citam ovaj clanak na fejsu netko stavio:

https://net.hr/magazin/zdravlje/simp...mpaign=organic

I mislim se koliko je muke moja mama imala da me zarazi vod kozicama, nikakve igre s drugom djecom u zatvorenom nisu pomagale, jedva jedvice.

Isto tako i ja svoju djecu, nikako se zarazit u jaslicama i vrticu, pa ajd u stanove djece gdje jedno dijete ima kozice, igra sa svom djecom iz obitelji, al nikako. Jedva jedvice nakon puno pokusaja.

E bilo bi super kad bi tako odolijevali i ovoj zarazi kojoj se ne planiramo namjerno izlagat kao kozicama

Cure, mislim da ste se samo prehladile, iako kazu u clanki da ta delta najvise vuče na prehladu bez temp. Ajme kalo ce tek sad bit teze razlikovat prehladu od korone :/
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.08.2021. at 19:03

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Citam ovaj clanak na fejsu netko stavio:

https://net.hr/magazin/zdravlje/simp...mpaign=organic

I mislim se koliko je muke moja mama imala da me zarazi vod kozicama, nikakve igre s drugom djecom u zatvorenom nisu pomagale, jedva jedvice.

Isto tako i ja svoju djecu, nikako se zarazit u jaslicama i vrticu, pa ajd u stanove djece gdje jedno dijete ima kozice, igra sa svom djecom iz obitelji, al nikako. Jedva jedvice nakon puno pokusaja.

E bilo bi super kad bi tako odolijevali i ovoj zarazi kojoj se ne planiramo namjerno izlagat kao kozicama

Cure, mislim da ste se samo prehladile, iako kazu u clanki da ta delta najvise vuče na prehladu bez temp. Ajme kalo ce tek sad bit teze razlikovat prehladu od korone :/
    Svoju djecu nikad nisam namjerno izlaglala kozicama.
    Za mladu je cak bio plan da ju cijepim ako ih ne dobije u djecjoj dobi.
    Sad kad razmisljam, iz ovih cipela , vjerojatni bi ih cjepila , a ne cekala da prebole.
    Starijem je imunitet jako pao iako su bile sitne i bilo ih je malo. Dobio je obostranu upalu usiju i zavrsio na antibiotiku.
    Mlada je imala par dubokih od kojih su joj ostali oziljci, ali srecom nije se nista zakompliciralo iako ih je bilo puni i dosta dugo su trajale.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lili, muž je bio uvjeren da nikad nije prebolio kozice pa je išao na krvni test koji je pokazao da ih je ipak prebolio, očito je imao vrlo blagi oblik, možda su tako i tvoji

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

N.grace, moji su imali kozice, ali jedva smo ih uspjeli zaraziti. Nista posebno od tegoba osim svrbeza. Nisam nikako htjela da ih dobiju kao odrasle osobe jer to zna bit teska komplikacija.

Na djecu mi se nista ne hvata kuc-kuc Uopce ne znam kad sam bila s djecom kod dr., samo za cjepljenja valjda.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lili, sjetila sam se stare epizode South parka kad su roditelji isli vodit djecu kod nekog da se zaraze kozicama. Kad su djeca saznala, iz osvete su angazirali prostitutku s herpesom da koristi stvari od njihovih roditelja da se zaraze herpesom.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa očito cemo morati zivjeti i bez mahnitih testiranja.
    Mene je strah korone,ali do kad možemo izdržati svaki kasalj i smrcanje testirati?

Jednom cemo morati doći na to da se testiraju ozbiljno bolesni i tipa oni koji npr.trebaju u bolnice na zahvate, ovisi što odluče

Nekako ne mogu vjerovati da nas čeka novih 7-8-9 mj brojeva i testiranja i ograničenja i svega sto ide s tim

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Lili, sjetila sam se stare epizode South parka kad su roditelji isli vodit djecu kod nekog da se zaraze kozicama. Kad su djeca saznala, iz osvete su angazirali prostitutku s herpesom da koristi stvari od njihovih roditelja da se zaraze herpesom.

Moram ovo pogledati haha, vrhunski!

Ni ja nisam za te namjerne zaraze inače, ne bih to radila, ali sjećam se iz svog djetinjstva da su nama dolazili da se zaraze kozicama.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, muž je bio uvjeren da nikad nije prebolio kozice pa je išao na krvni test koji je pokazao da ih je ipak prebolio, očito je imao vrlo blagi oblik, možda su tako i tvoji
    Moja mama je tvrdila da ih nikad nisam imala.
    Pa sam isto testirana i iz testa se vidjelo da imam antitijela.
    Kasnije sam nasla svoj lijecnicki karton iz djetinjstva u kojem jasno pise da sam ih imala. Ali ocito je mama imala selektivno pamcenje. Tko bi sve pamtio kad imas troje djece.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam ih imala dvaput. Jednom normalne, drugi put tek nekoliko, kad je imala sestra (koja ih je izbjegla kad sam ih ja pokupila u skoli).

Djeca su cijepljena; tu je cjepivo protiv kozica na redovnom kalendaru.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jučer, u subotu (14. 8. 2021.) su se u Francuskoj (u Parizu, ali i u nekim drugim gradovima, npr. Toulouse, Lille, Lyon...) nastavili prosvjedi protiv zdravstvenih propusnica. Prošle se subote, piše u nekim medijima, prema procjeni vlade okupilo oko 237.000 ljudi, a ovog ih je vikenda (opet prema procjeni) bilo i više. Mogu, naravno, staviti link, ako smijem. Znači, tema nije cijepljenje, teorije zavjere i sl.
    Prosvjedi su se uistinu dogodili i događaju se i dalje.
    Sinoć smo pregledavali vijesti (HRT, NOVA, RTL, Večernji, Jutarnji, BBC...)... Nismo našli nijedan redak o tim prosvjedima. Možda nisam u pravu, voljela bih da me netko ispravi, stvarno sam možda nešto previdjela, nije da sam sad visjela na netu. Ali valjda bi takvi prosvjedi morali biti svugdje spomenuti, a ne da ljudi moraju kopati i tražiti podatke o njima. U žiži je Afganistan, potres na Haitiju, požari...
    Što mislite o ovakvom obliku cenzure? Pa mainstream mediji su obavještavali narod i o mnogo manjim okupljanjima (da ne kažem prosvjedima).
    Upozorite me ako sam nešto pretjerano ili krivo napisala, pazim na svaku riječ.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne gledam televiziju, ali vijest o prosvjedima sam vidjela na svakom portalu. U usporedbi s vijestima iz Afganistana ili Haitija, radi se o stvarno minornom događaju.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Freyja, previdjela si, na Jutarnjem sam jučer naišla na dva članka o tome i još negdje sam vidjela da pišu, moguće na Indexu.

Ima puuuno više posvuda o Afganistanu, naravno, ali ne vidim to kao cenzuru, nego kao noviju i važniju vijest. Govorim iz svoje perspektive, kad se događa tako nešto strašno kao ovo sad u Afganistanu, sigurno ću prije kliknuti na to nego na vijest da prosvjedi negdje traju već ne znam koji, 4. ili 5. tjedan...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ok, previdjela sam. To sam i napisala, moguće je. Eto, Indexa se nisam sjetila. Evo, sad mi i MM kaže da je izišlo u Jutarnjem. Mea culpa. Drugdje to nisam pronašla pa ako tko ima volje, neka mi pokaže. Stvarno me zanima što piše.
    Upravo čitam taj članak u Jutarnjem, izvrstan je, čak bolji nego drugdje gdje sam čitala. Tu se čak spominje brojka o čak 500.000 ljudi. Baš zato mislim da bi to također trebala biti glavna vijest i nikako to ne smatram minornom viješću kao što je to Mima napisala (i da je o prosvjedima vidjela na svakom portalu???).

Ok, nije potpuna cenzura, ali se vidi na koji se način izvještava o ovako važnom događaju. A sam broj ljudi dokazuje da se mnogi ne mire s ukidanjem sloboda pojedincu. To također pokazuje i koliko je narod u Francuskoj spreman boriti se za svoja uvjerenja i ne dopustiti da mu se na takav nasilni način nametnu ograničenja i ukinu ustavom zajamčene ljudske slobode.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Događaj je potpuno minoran u odnosu na vijesti iz Afganistana i Haitija gdje se događaju prave katastrofe. Francuska je zemlja u kojoj se stalno prosvjeduje, okupe se velike količine ljudi, bude i nasilja i policijskih intervencija- ništa senzacionalno.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Baš kako Mima kaže, u Francuskoj se stalno prosvjeduje. Što ja apsolutno podržavam, ako je narod nezadovoljan, nek izlazi na ulice. Izlazim i sama kad su prosvjedi ovdje.

Ali isto tako, s obzirom na ovakve vijesti iz Afganistana i Haitija, potpuno je normalno da prosvjedi iz bilo koje države padnu u drugi plan. Pogotovo ovako kad se o njima već tjednima izvještava.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo jedan zgodan članak, uspoređuje ponašanje virusa.
    https://m.vecernji.hr/techsci/britan...vid-19-1515062

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ustavom zajamcena ljudska prava i slobode se mogu ograničiti u iznimnim i opravdanim slucajevima, u intetrsu zastite ljudskog života i zdravlja.
    Svima nam je vjerujem tesko i naporno živjeti pod ogranicenjima, ne vjerujem da je to ikome špica ovakva situacija ali je opasnost tu, realna je i nasa je svakodnevica. Pa se stvarno pitam zasto pojedinci ne mogu prihvatiti tu cinjenicu?
    I u ratu se zivjelo pid odredenim ogranicenjima, nisi migao setkati pod granatama, nisi mogao posjecivati obitelj ili prijatelje na suprotnij strani a nekad je bilo i godina kad nisi znao sto je s njima i jesu li zivi. Mislim, svaka nevolja donosi negativne nuspojave pa se prilagodis da bi prezivio.
    Ja na to gledam jednostavno tako.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ljudi, sad nemam vremena, jurim dalje. Javim se poslijepodne ili navečer, ali voljela bih vam još nešto napisati, meni zanimljivo, vama možda ne. A to je još jedna pojavnost u društvu (u posljednje vrijeme).

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Baš kako Mima kaže, u Francuskoj se stalno prosvjeduje. Što ja apsolutno podržavam, ako je narod nezadovoljan, nek izlazi na ulice. Izlazim i sama kad su prosvjedi ovdje.

Ali isto tako, s obzirom na ovakve vijesti iz Afganistana i Haitija, potpuno je normalno da prosvjedi iz bilo koje države padnu u drugi plan. Pogotovo ovako kad se o njima već tjednima izvještava.

Načelno se slažem s tim jer se stradavanja i ljudske žrtve ne mogu ni s čim drugim uspoređivati, ali prosvjedi su se događali i prije (Berlin, Madrid, diljem Italije itd.) pa su mediji i tada vrlo šturo izvještavali o njima. To nije nepristrano i objektivno novinarstvo. Za mene je to svojevrsni oblik cenzure.
    Nedavno mi je kolega, koji se cijepio, rekao kako ga covid putovnica uopće ne zanima jer se nije cijepio zbog nje, nego zbog vlastita zdravlja. Da njega i njegove neće nitko ucjenjivati i da on na odmor (u Austriju, kamo je planirao putovati) ide sa svojom obitelji, a ne s nekim strancima. A ako ne idu oni, ne ide ni on. Nisam išla u detalje, što je s njegovima i sl., ali čovjek je blago rečeno ogorčen (iako bi mu zdravstvena propusnica štošta olakšala/omogućila). I znam još dosta takvih slučajeva kad se ljudi žale i govore da ne pristaju na ucjene i zastrašivanja, što dokazuju i aktualni prosvjedi. Nije stvar u tome da neki od njih nisu zadovoljili sve uvjete za dobivanje propusnice, već sama činjenica da je riječ o svojevrsnoj prisili. Pa i nije to baš neka metoda postizanja cilja - što potvrđuje i situacija oko procijepljenosti u Hrvatskoj. Razni apeli, ucjene (npr. za dobivanje poticaja) i zastrašivanja samo dodatno raspiruju inat i govor mržnje, sigurna sam u to. Nije da ja imam rješenje i da ja znam kako upravljati gomilom, ali dosadašnje metode jednostavno su se pokazale pogrešnima. Ili griješim?

Isto tako, još je jedna pojavnost apsurdna. Primjerice, prijateljice moje svekrve, koja je cijepljena, ne može doći do svoje zdravstvene propusnice jer nigdje nije evidentirano da se cijepila, a ni da je preboljela koronu. Pa kako je to moguće?
    Pročitala sam i jedan zanimljiv članak na tu temu.
    https://www.glas-slavonije.hr/468352...-nisu-vidljive

Tko bi za to trebao preuzeti odgovornost?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •