Stranica 296 od 383 PrviPrvi ... 196246286294295296297298306346 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,751 do 14,800 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lili, ja zivim upravo u tom regionu. Da, svi nose maske svuda, ali daleko da se oseca paranoja. Moj osecaj je da svi zele da urade sto je moguce vise da pandemija sto pre prestane. Dodala bih da kod nas ima dosta Azijata, a neki od njih su nosili maske i pre pandemije, pa je valjda ovde stavljanje maske mnogo lakse prihvaceno generalno.
    Posljednje uređivanje od kli_kli : 01.09.2021. at 18:42

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moram priznati da ni ja ne mogu zamisliti paranoju, osim u ocima onih kojima je odgovorno ponasanje odbojno kao ideja, a kamoli u praksi.

Danas smo imali skolski piknik (tradicija u novoj skoli u koju oboje krecu sljedeci tjedan u petak) i prije toga su kindergarten ucenici imali kratko upoznavanje s uciteljima i prostorom. Bez problema su svi nosili maske; nije bilo paranoje. Kasnije je u parku bilo kako na kojem uglu. Nisu obavezne vani, vec preporucene u guzvi. Stavljali smo maske u redu za jelo i kako kad i kako s kim dok se razgovaralo po livadi.

Od ponedjeljka smo opet svi pod maskama na poslu, sto je odlicno.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati da ni ja ne mogu zamisliti paranoju, osim u ocima onih kojima je odgovorno ponasanje odbojno kao ideja, a kamoli u praksi.

Danas smo imali skolski piknik (tradicija u novoj skoli u koju oboje krecu sljedeci tjedan u petak) i prije toga su kindergarten ucenici imali kratko upoznavanje s uciteljima i prostorom. Bez problema su svi nosili maske; nije bilo paranoje. Kasnije je u parku bilo kako na kojem uglu. Nisu obavezne vani, vec preporucene u guzvi. Stavljali smo maske u redu za jelo i kako kad i kako s kim dok se razgovaralo po livadi.

Od ponedjeljka smo opet svi pod maskama na poslu, sto je odlicno.
    Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, ja zivim upravo u tom regionu. Da, svi nose maske svuda, ali daleko da se oseca paranoja. Moj osecaj je da svi zele da urade sto je moguce vise da pandemija sto pre prestane. Dodala bih da kod nas ima dosta Azijata, a neki od njih su nosili maske i pre pandemije, pa je valjda ovde stavljanje maske mnogo lakse prihvaceno generalno.
    Evo, baš ovo. Mene su već nekoliko puta kolege na poslu pitale zašto nosim masku (propisano je obvezno nošenje) i svi su imali isto mišljenje, a to je da se ja jako bojim zaraze. Nikome nije palo na pamet da ja jednostavno želim pridonijeti normalizaciji situacije, želim da sve ovo što prije prođe.
    I tako se ja njima moram pravdati zašto nosim masku iako ja nikako nisam komentirala to što je oni ne nose.

Zapravo, više ni ne odgovaram, nego samo kažem da ne bih komentirala nošenje/nenošenje maski.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja neki dan otvorim dostavljaču vrata, a prije toga stavim masku. On nema masku, pa me pita jesam li cijepljena i zašto nosim masku kad jesam. Rekoh - pa radi vas nosim.
    Kaže on eto on je necijepljen i ne nosi masku, a primijetio je da cijepljeni ljudi nose maske. Ja kažem, pa normalno, mi smo odgovorni, a vi niste.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Drugi dan škole, dvoje prosvetara iz dva različita kolektiva u izolaciji sa temperaturom, jedno pozitivno drugo čeka rezultat. U jednom MM jedini nosi masku (ima ih dvoje vakcinisanih), u drugom njih dvoje nose masku.
    I naravno već je dodeljen kao kolegijalna zamena onima koji su u izolaciji. To znači da se njegov rad neće dodatno platiti.
    Ali ako dobije koronu imaće 100%plate na bolovanju kao vakcinisan. Woohoo !!
    Posljednje uređivanje od pulinka : 02.09.2021. at 09:50

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Primio i moj svekar treću dozu jučer, Pfizer nakon Sinopharma. Puno jače nuspojave sad ima, valjda će brzo proći.
    Riri, ako stigneš, da li bi napisala ovde ili u pp, kakve su nuspojave?
    Da pripremim svoje roditelje, a i sebe, ako treba da im uskočim koji dan jer uskoro im sledi treća doza.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja neki dan otvorim dostavljacu...
    Kaže on eto on je necijepljen i ne nosi masku, a primijetio je da cijepljeni ljudi nose maske. Ja kažem, pa normalno, mi smo odgovorni, a vi niste.
    i uvijek se tak slozi; da mi koji smo odgovorni slusamo komentare neodgovornih koji istovremeno profitiraju od naseg odgovornog ponasanja
    mene dodatno jos izbaci iz takta kad na sluzbenim sastancima ta ekipa stavi masku tek na trazenje.... i onda ju drze ispod nosa i vrlo su nezadovoljni

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zaista ne znam kako ste uspjeli povezat njen komentar na paranoju s neodgovornim nenošenjem maski

Žena je mislila na opću atmosferu, da su ljudi u strahu zbog brojki, da su u grču što se ovoj pandemij ne vidi kraja zato i nose maske svugdje na otvorenom. I to mi je posve normalno razmišljanje.

Drugi frend trkač je otišao na kampus u blizini L.A-a na 3 godine (tamo radi kao profesor).
    Jučer nam je javio na grupi kako mu super na kampusu, no da im je 1. tjedan nastave 20% studenata bilo pozitivno.

Mima, kod nas na poslu defintivno više nose maske necijepljeni, valjda se ipak boje i ne negiraju postojanje pandemije. Nisu bit će oni teoretičari zavjere.
    Što se tiče prijatelja, maske nose svi tamo di je obavezno, gdje nije ne nose.

Jel netko bio u kafićima unutra kad su ih već otvorili?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Drugi dan škole, dvoje prosvetara iz dva različita kolektiva u izolaciji sa temperaturom, jedno pozitivno drugo čeka rezultat. U jednom MM jedini nosi masku (ima ih dvoje vakcinisanih), u drugom njih dvoje nose masku.
    I naravno već je dodeljen kao kolegijalna zamena onima koji su u izolaciji. To znači da se njegov rad neće dodatno platiti.
    Ali ako dobije koronu imaće 100%plate na bolovanju kao vakcinisan. Woohoo !!

Ovo jedva cekam. Kako cu raditi duplo da bih pokrila necijepljene po izolacijama. Naravno, besplatno, al njima ce se platiti sto sjede doma.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Riri, ako stigneš, da li bi napisala ovde ili u pp, kakve su nuspojave?
    Da pripremim svoje roditelje, a i sebe, ako treba da im uskočim koji dan jer uskoro im sledi treća doza.
    Bolovi u kostima i mišićima, glavobolja koja ne prestaje evo treći dan, temperatura, umor.. Mislim da to sve ulazi u česte nuspojave, nisam sigurna. Osim toga mu se i vrti i tlak mu je visok, lupa mu srce jako. Ni blizu nuspojavama kakve je imao nakon prve dvije.

Nadam se da će kod tvojih bolje proći.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Bolovi u kostima i mišićima, glavobolja koja ne prestaje evo treći dan, temperatura, umor.. Mislim da to sve ulazi u česte nuspojave, nisam sigurna. Osim toga mu se i vrti i tlak mu je visok, lupa mu srce jako. Ni blizu nuspojavama kakve je imao nakon prve dvije.

Nadam se da će kod tvojih bolje proći.
    Hvala! Ne zvuči zabavno :/. MM je prošao puno bolje u svojih prvih 7 dana, valjda će tako i ostati.
    Tvoj svekar je dobio sve tri doze Pfizer-a? Moji su prve dve Sinofarm, možda kod njih neće biti tako burna reakcija.

(Da se nije poklopilo da je svekar zakačio neku virozu neposredno pre vakcinacije? Svašta cirkuliše ovih dana osim same korone, čak i onaj nesretni virus Zapadnog Nila je, vidim, aktuelan)

U svakom slučaju, nadam se da će se sve smiriti što pre kod njega!

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Hvala! Ne zvuči zabavno :/. MM je prošao puno bolje u svojih prvih 7 dana, valjda će tako i ostati.
    Tvoj svekar je dobio sve tri doze Pfizer-a? Moji su prve dve Sinofarm, možda kod njih neće biti tako burna reakcija.

(Da se nije poklopilo da je svekar zakačio neku virozu neposredno pre vakcinacije? Svašta cirkuliše ovih dana osim same korone, čak i onaj nesretni virus Zapadnog Nila je, vidim, aktuelan)

U svakom slučaju, nadam se da će se sve smiriti što pre kod njega!
    Hvala ti
    I svekar je dva Sinofarma pa Pfizer. Možda i jeste zakačio nešto drugo, nemam pojma.. Nije mu ništa bilo prije cjepiva ali moguće je da se tako glupo poklopilo. Možda je samo nesretna okolnost da je tako reagirao. Prijavljeno je sve svakako, kažu da je rijetkost, ali eto, dogodi se. Samo nek prođe sad.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas je u obrazovanju iznadprosječna procijepljenost, pri čemu je u visokom školstvu viša.
    Trenutačno je u osnovnim i srednjim školama ukupno 57,5 posto prosvjetnih radnika cijepljeno barem jednom dozom, dok je u visokom školstvu taj postotak viši i iznosi u prosjeku 64,5 posto, naveo je.
    To je izjavio Ministar Fuchs, jučer.

Izvjesna analogija s liječnicima i medicinskim sestrama.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jelena, broje li i samoinicijativno cijepljene ili samk one koji su se preko škole/fakulteta cijepili?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, broje li i samoinicijativno cijepljene ili samk one koji su se preko škole/fakulteta cijepili?
    Nemam pojma kako su uzimali podatke. Ili su radili istrazivanje na nekom manjem uzorku, ili su (mislim da je to vjerojatnije) uzeli iz neke baze. Mislim da su prosvjetari i sveuclistarci automatizmom e gradjani.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma kako su uzimali podatke. Ili su radili istrazivanje na nekom manjem uzorku, ili su (mislim da je to vjerojatnije) uzeli iz neke baze. Mislim da su prosvjetari i sveuclistarci automatizmom e gradjani.
    Tesko da mzo ima takav pristup e-gradjaninu, iti ikakvu dozvolu da samoinicijativno prikuplja i obradjuje podatke vezane uz cijepljenje (il bilo sto drugo).

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Tesko da mzo ima takav pristup e-gradjaninu, iti ikakvu dozvolu da samoinicijativno prikuplja i obradjuje podatke vezane uz cijepljenje (il bilo sto drugo).
    Naravno, to bi bilo teško kršenje GDPR-a, vjerojatno su napravili istraživanje kako se i inače rade istraživanja, poslali su neke upitnike po odabranom uzorku škola

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...olozi-20210903

Evo, ovo ja mislim (u dnu clanka), maske su here to stay na odredjenim mjestima. Realnost, a ne paranoja. Kao i kod azijata, postat ce stvar pristojnosti i uvidjavnosti prema drugima. Kad se samo sjetim kako sam se svojedobno gnjevno htjela obratit nekoj maskiranoj azijatkinji negdje i pitat zasto pak pobogu, nosi masku. A oni su vec prosli iskustvo napucenih gradova i epidemije sars-a i pticjih gripa.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.tportal.hr/vijesti/clana...olozi-20210903

Evo, ovo ja mislim (u dnu clanka), maske su here to stay na odredjenim mjestima. Realnost, a ne paranoja. Kao i kod azijata, postat ce stvar pristojnosti i uvidjavnosti prema drugima. Kad se samo sjetim kako sam se svojedobno gnjevno htjela obratit nekoj maskiranoj azijatkinji negdje i pitat zasto pak pobogu, nosi masku. A oni su vec prosli iskustvo napucenih gradova i epidemije sars-a i pticjih gripa.
    ina33 molim te pročitaj moj zadnji post na što je žena mislila.
    Molim da se ne veže pogrešno paranoja uz nenošenje maski, barem ne vezano uz ono što sam ja napisala.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislis da ni drzavni zavod za statistiku nema? Nemam pojma.

Mislim da nemaju pravo pitati ljude jesu li cijepljeni, tako da ne znam kako rade te statistike. Niti jesu li pouzdane.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, to bi bilo teško kršenje GDPR-a, vjerojatno su napravili istraživanje kako se i inače rade istraživanja, poslali su neke upitnike po odabranom uzorku škola
    Prekinula sam pisati, pa sam nastavila, nisam citala sto si napisala. Mozda su radili neke anonimne ankete, ali nisam cula u visokom skolstvu da su nekome poslali upitnike. Ne znam ni kakav bi bio karakteristican uzorak, kad je ogromna razlika u glavama humanista i prirodnjaka, umjetnika i tehnicara. Pa i unutar srodnih struka geologa i fizicara.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislis da ni drzavni zavod za statistiku nema? Nemam pojma.

Mislim da nemaju pravo pitati ljude jesu li cijepljeni, tako da ne znam kako rade te statistike. Niti jesu li pouzdane.
    Ovaj dio je i meni zbunjujući, prvo sam čitala da poslodavci nemaju pravo pitati radnike jesu li cijepljeni, jer je to osobni podatak, a onda je poslije najavljeno da će vladine mjere biti uvjetovane upravo postotkom cijepljenih zaposlenika (što bi valjda trebalo i dokazati).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Prekinula sam pisati, pa sam nastavila, nisam citala sto si napisala. Mozda su radili neke anonimne ankete, ali nisam cula u visokom skolstvu da su nekome poslali upitnike. Ne znam ni kakav bi bio karakteristican uzorak, kad je ogromna razlika u glavama humanista i prirodnjaka, umjetnika i tehnicara. Pa i unutar srodnih struka geologa i fizicara.
    Nisi cula ono,

Znanstvenik 1. Brojne studije su pokazale da su izmisljene brojke jednako korisne kao i stvarne brojke
    Znanstvenik 2. Koliko studija je to pokazalo?
    Znanstvenik 1. 63!

(Ne kazem da su izmisljene ove)

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jelena bas mi je zanimljivo ovo, zasto mislis da su po pitanju pandemije velike razlike u glavama humanista i prirodnjaka?
    Je li bilo neko istrazivanje ili je takvo tvoje osobno iskustvo? Pitam jer ja nisam primijetila neke razlike (a okolina su mi uglavnom humanisti)

Dapace, nisu li svi ovi u javnom prostoru koji blebnu pa ostanu zivi uglavnom prirodnjaci?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ovaj dio je i meni zbunjujući, prvo sam čitala da poslodavci nemaju pravo pitati radnike jesu li cijepljeni, jer je to osobni podatak, a onda je poslije najavljeno da će vladine mjere biti uvjetovane upravo postotkom cijepljenih zaposlenika (što bi valjda trebalo i dokazati).
    Prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka jeste osobni podatak, ali prema Zakonu o radu, radnik je dužan reći ako postoji bilo koja okolnost koja bi ugrozila zdravlje ljudi s kojima radi.

Na RTL-u su neki pravnici govorili o tome, a spominjala se i zaštita na radu, odnosno obveza poslodavca da osigura sigurne uvjete rada.

Nisu ni pravnici složni oko toga, ali eto, ova dva spomenuta zakona se zapravo malo sudaraju. Klasika.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

MM-u škole traže dokaze o vakcinaciji, doduše u ljubaznoj formi "bilo bi dobro da stoji u vašem portfoliu".
    Interesantno, dokazi o preležanom kovidu u prethodnih 6 meseci nisu zatraženi, iako je vakcinacija ili preležan kovid u prethodnih 6 meseci (dokazan PCR-om) jedini način da prosvetar predaje učenicima bez maske, po novom pravilniku ministarstva.
    Na papiru, naravno, a u praksi masku nose upravo vakcinisani prosvetari.

Dokle god se pravila ne primenjuju, ne vidim zašto bi MM dostavljao svoje zdravstvene podatke o bilo čemu školi, samo zato da bi nekom statističaru posao bio olakšan. Neka češljaju centralnu evidenciju e- uprave kad već postoji.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 03.09.2021. at 10:12

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da to za zaposlene nisu dokazivali poslodavci nego je država mogla preko egradjani dobiti koji je to broj/% cijepljenih preboljelih ili trenutno negativnih bez da se poimenično vidi to je cijepljen a tko ne. To su ionako posve standardne izvještajne funkcije anonimizacije i agregacije podataka, ne treba ti info je li cijepljen pero peric ili jovo jovic, samo da je cijepljenih 1 od 2.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 03.09.2021. at 11:45

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Odnosno ne egradjani (jer je to samo portal) vec iz baza podataka koje ionako su u vlasništvu države.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisi cula ono,

Znanstvenik 1. Brojne studije su pokazale da su izmisljene brojke jednako korisne kao i stvarne brojke
    Znanstvenik 2. Koliko studija je to pokazalo?
    Znanstvenik 1. 63!

(Ne kazem da su izmisljene ove)
    Jesam. Volim taj

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da to za zaposlene nisu dokazivali poslodavci nego je država mogla preko egradjani dobiti koji je to broj/% cijepljenih preboljelih ili trenutno negativnih bez da se poimenično vidi to je cijepljen a tko ne. To su ionako posve standardne izvještajne funkcije anonimizacije i agregacije podataka, ne treba ti info je li cijepljen pero peric ili jovo jovic, samo da je cijepljenih 1 od 2.
    aha, vidiš, nisam znala da se to može, ali to je onda utješno
    onda je to odgovor i na jelenino pitanje?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A tko bi to znao. Vladajući nmaju običaj nam sapocavati ni inace kako su došli do brojki koje nam govore, pa onda nikad ne znam je li temeljena na nečem i koliko je to nešto vjerodostojno ili nije..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena bas mi je zanimljivo ovo, zasto mislis da su po pitanju pandemije velike razlike u glavama humanista i prirodnjaka?
    Je li bilo neko istrazivanje ili je takvo tvoje osobno iskustvo? Pitam jer ja nisam primijetila neke razlike (a okolina su mi uglavnom humanisti)

Dapace, nisu li svi ovi u javnom prostoru koji blebnu pa ostanu zivi uglavnom prirodnjaci?
    jenn, evo i ja sam blebnula i ostala živa. Nekakva moja potpuno neargumentirana procjena. Nisam ni na koju skupinu posebno mislila, ali eto vjerujem da nije isto na različitim fakultetima. Da je na medicinskom visok udio u odnosu na neki drugi, da ga sad ne imenujem, da ne ispadne da imam neko predrasudu o određenoj skupini.
    Moje neko zapažanje je da su neki fakulteti poslušniji od drugih, neki su brži u svemu od drugih, jako je heterogena reakcija na bilo kakav ulaz, pa vjerujem da i ovdje mora biti. Bez da dajem nekome prednost. U školama je ujednačenije kad imaju svih profila djelatnike.

Samo razmišljam, nemam podatke.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ne znam je l se to smije. Jesmo li čekirali opciju da dozvoljavamo obradu naših podataka u statističke svrhe, je li to negdje sitno pisalo. I ja sam pomislila kad sam pisala da su mogli izvući te anonimne podatke, da su čekirali one koji su na plaći MZOS-a i onda izdvojili sveučilišta i veleučilišta. Samo ne znam smiju li, jesmo li dali suglasnost za (anonimnu ili neanonimnu) obradu naših podataka. Niti znam što sve smiju. Smiju li onda i usporediti anonimno i druge podatke - tipa jesu li češće bolesna djeca iz Ilice ili iz Gundulićeve, tko ima više uputnica. I do koje mjere se mogu onda usitnjavati podaci, je li gore u Gundulićevoj 5 ili u Gundulićevoj 7 (sad kad ispadne da je Elektra tamo ).

Eto i mene sad zanima odakle im podaci.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jenn, evo i ja sam blebnula i ostala živa. Nekakva moja potpuno neargumentirana procjena. Nisam ni na koju skupinu posebno mislila, ali eto vjerujem da nije isto na različitim fakultetima. Da je na medicinskom visok udio u odnosu na neki drugi, da ga sad ne imenujem, da ne ispadne da imam neko predrasudu o određenoj skupini.
    Moje neko zapažanje je da su neki fakulteti poslušniji od drugih, neki su brži u svemu od drugih, jako je heterogena reakcija na bilo kakav ulaz, pa vjerujem da i ovdje mora biti. Bez da dajem nekome prednost. U školama je ujednačenije kad imaju svih profila djelatnike.

Ma ok, pa tu smo da blebecemo

Nego mi je bilo zanimljivo jer ja uopce nemam taj dojam. A i malo sam slaba na humaniste i njihov tretman u drustvu, sto da se lazemo : D

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ne mora se dati suglasnost za prikupljanje i obradu podataka, DZS to ima pravo napraviti prema zakonu. Smiju obraditi bilo kakve podatke koje mogu naći negdje ako tako vlada odluči.
    Posljednje uređivanje od Riri92 : 03.09.2021. at 12:21

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam humanist, i volim i humaniste i stemovce. Primijetila sam ogromne razlike u pristupu prema 'alternativnoj' medicini, uz minus na strani humanista. Doduse, moje anegdotalno iskustvo se odnosi na zene, tj mame, koje su ugl 'health manageri' za svoju djecu i s kojima dolazim u kontakt. Govorim znaci pausalno, moje osobno iskustvo, nikakvo istrazivanje. Cesce "zastranjuju" u mistike, proglasavanje 0-1 stava (trenutno dokazano-trenutno nedokzano) "jednoumljem", isprobavaju nedokazane stvari uz 'nista ne kosta' i 'pravo na misljenje', a bize od dokazanih uz 'ne znam, nije mi to bas dovoljno provjereno' 'ti znanstvenici nikako da se sloze'. Cini mi se da je teze pomirit stem obrazovanje i taj misticizam, a vrlo se cesto osjecam ko humanisticki izrod. Znaci to je samo moje misljenje, na temelju mog ogranicenog iskustva. Nemam studiju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.09.2021. at 12:42

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma ok, pa tu smo da blebecemo

Nego mi je bilo zanimljivo jer ja uopce nemam taj dojam. A i malo sam slaba na humaniste i njihov tretman u drustvu, sto da se lazemo : D

Ja imam osjećaj da se puno struka osjećaju marginaliziranim u društvu.
    Moja struka je struka poslušnika. Nitko se nikad nije bunio oko ičega. Meni pak to ide na živce.

Baš sam danas srela Labrovića. Da nije telefonirao, rekla bih mu - gdje si Siniša, sjećaš li se da smo jednom poslije prosvjeda popili kavu skupa

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U školama je ujednačenije kad imaju svih profila djelatnike.

Ja znam više vakcinisanih pijačara nego prosvetara (nekoliko OŠ i SŠ) u mom mikrokosmosu cca 30-tak hiljada ljudi obližnjih sela.
    I preko nekoliko biologa, lekara, i ostalih iz STEM područja koji su potpuno u Bilgejc/ljudigušteri fazonu.
    Tako da me je ozbiljno sramota da pominjem da sam prirodnjak isto kao i oni. I da sam neostvareni mogući prosvetar.
    Ono, bolje se osećam među pijačarima.

(Zapravo od humanista nekako "očekujem" da zastrane , pa se prijatno iznenadim kad nije tako. A od prirodnjaka očekujem razum i logiku, a bome ih ne dobijem često otkako je pandemija krenula).
    Ne bih ja nešto stavljala ruku u vatru za "racionalne" prirodnjake, mogu ih nabrojati na prste u mom okruženju, čak je dobar deo vodeće ekipe sa NS PMF-a ozbiljno u corona-denial fazonu, bar ovako privatno po društvenim mrežama.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ocekujes da humanisti zastrane... e pulinka bas si neka :D

Pa logika, epistemologija, filozofija i sociologija znanosti... sve se to uci bas na humanistici.
    Tako da ja bas suprotno, ocekujem dosta siri pogled od humanista, a prirodnjaci mi znaju onako zaglibiti u svoj fah pa da ne vide sumu od drveta.
    Ali dobro, svaki cigo svojeg konja hvali
    Posljednje uređivanje od jennifer_gentle : 03.09.2021. at 20:03

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ocekujes da humanisti zastrane... e pulinka bas si neka :D

Pa logika, epistemologija, filozofija i sociologija znanosti... sve se to uci bas na humanistici.
    Tako da ja bas suprotno, ocekujem dosta siri pogled od humanista, a prirodnjaci mi znaju onako zaglibiti u svoj fah pa da ne vide sumu od drveta.
    Ali dobro, svaki cigo svojeg konja hvali
    Pa ja sam samo iskreno napisala svoje predrasude :D.
    Tek mi je epidemija pokazala koliko grešim.
    I mi prirodnjaci imamo osnove logike, epistemologije i filozofije nauke, provučene kroz dva-tri predmeta na fax-u, sociologiju baš i ne.
    Ali nije se baš uhvatilo na nas, izgleda.
    Zapravo, shvatila sam da ne pronalazim nikakvo posebno pravilo u ovoj epidemiji - osim da su ljudi reagovali na nju baš nepredvidivo.
    Neki za koje bih se ranije zaklela da su bastion racionalnosti i normalnosti, odoše putem čiste paranoje.
    Neki koji se inače kunu u homeopatiju i isprobaće svaku pomodnu alternativnu glupost, horoskope, aure itd, itd, su među prvima stali u red za vakcinu.
    Ja sad stvarno znam samo da ništa ne znam :D.

Osim da imamo žarište korone među učenicima koji su svi bili na velikoj i čuvenoj seoskoj slavi u Novom Bečeju 28.8. za Gospojinu. U toku dana oko deset srednjoškolaca je prijavljeno pozitivno. I još par iz osnovne. Sa, jel, tendencijom rasta među ostalima koji još nisu razvili simptome... Mi smo u tri školska dana došli do situacije sa kojom smo prošle godine krajem oktobra otišli na online. Ali ove godine je sve cool.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 04.09.2021. at 00:18

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Britanci zasad nisu za cijepljenje zdrave djece dobi od 12-15 god:

https://www.bbc.com/news/health-58438669

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pulinka, tebi sam došla napisati jer si rekla da tvoji primaju treću dozu. Svekrva danas primila, isto Pfizer nakon Sinofarma kao i svekar, i ništa joj nije. Bol na mjestu uboda i par sati malo povišene temperature, ništa drugo.

Nadam se da će joj tako i ostati, u svakom slučaju ohrabrujuće mi je nakon svekra.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma cure nemaju stavovi prema cjepljenju nikakve veze s tim koji fakultet si zavrsio, same predrasude, nista drugo
    Bas me iznenadilo kako vam je to uopce palo ma pamet.

Netko je po strici humanist, a stemovac u glavi, sta s takvima, a ima ih
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.09.2021. at 05:43

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma cure nemaju stavovi prema cjepljenju nikakve veze s tim koji fakultet si zavrsio, same predrasude, nista drugo
    Bas me iznenadilo kako vam je to uopce palo ma pamet.

Netko je po strici humanist, a stemovac u glavi, sta s takvima, a ima ih
    Kao i tebi ona "paranoja"

Eto, izvukla sam zaključak na osnovu prethodnog iskustva, koji se u pandemiji pokazao kao jako pogrešan.
    Mislila sam da stemovci imaju poverenja u svoje polje rada, na osnovu svog znanja. Što je to tako čudan stav sa moje strane?

Riri, hvala puno, to je ohrabrujuće, neka i ostane na tome! Nadam se da se svekar ipak stabilizovao nakon prva tri dana.
    MM je imao onaj natečeni limfni čvor 7 dana, većinom se povukao negde na veličinu graška i nije više bolan, a s obzirom na radno mesto i uslove, svi smo prezadovoljni što je dobio treću dozu.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Neki za koje bih se ranije zaklela da su bastion racionalnosti i normalnosti, odoše putem čiste paranoje.
    Izgleda da potpuno drugačije gledamo na pojam racionalnosti. Da niste možda vi paranoični koji svaki dan brojite "pozitivne" i klanjate se cjepivu ko nekakvom Bogu!?

[/QUOTE] U toku dana oko deset srednjoškolaca je prijavljeno pozitivno. I još par iz osnovne. [/QUOTE] Ovo baš uopće nije paranoično

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Riri, hvala puno, to je ohrabrujuće, neka i ostane na tome! Nadam se da se svekar ipak stabilizovao nakon prva tri dana.
    MM je imao onaj natečeni limfni čvor 7 dana, većinom se povukao negde na veličinu graška i nije više bolan, a s obzirom na radno mesto i uslove, svi smo prezadovoljni što je dobio treću dozu.
    Jučer je još bio loše, danas je krenulo na bolje napokon.
    Svekrvi je i jutros ostalo sve normalno, valjda je onda to to.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj elleanora prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda da potpuno drugačije gledamo na pojam racionalnosti. Da niste možda vi paranoični koji svaki dan brojite "pozitivne" i klanjate se cjepivu ko nekakvom Bogu!?
    Pa da, mi koji pratimo pozitivne (bez navodnika) i tijek pandemije koja nam svima utječe na živote, a pri tome se i cijepimo jer bismo se htjeli zaštititi smo najproblematičniji dio društva.
    Posljednje uređivanje od Riri92 : 04.09.2021. at 10:27

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U toku dana oko deset srednjoškolaca je prijavljeno pozitivno. I još par iz osnovne. [/QUOTE] Ovo baš uopće nije paranoično[/QUOTE]

Sori, ali definicija paranoje je sasvim nešto drugo.

Ja brojim činjenice koje u mom svetu postoje: bolesnu decu sa temperaturom i pozitivnim testom. Za mene je to samo naobičnija činjenica. Šta je za tebe taj podatak, izmišljotina?

A ne vičem "svi ćemo umreti", nego ih brojim zato da bi znala kako će mi iduće nedelje raditi muž i kako će ići u školu deca. I poredim sa prethodnom godinom- jer je to prilično normalna i uobičajena stvar.

To što je meni drago što je neko dobio vakcinu, mislim da je stvarno neukusno da komentarišeš, ako već ne i preko neukusnog.

Generalno je neukusno da komentarišeš lično mene kada sam ja napravila generalizovani zaključak za ljude u mom okruženju.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

A ne vičem "svi ćemo umreti", nego ih brojim zato da bi znala kako će mi iduće nedelje raditi muž i kako će ići u školu deca.

Generalno je neukusno da komentarišeš lično mene kada sam ja napravila generalizovani zaključak za ljude u mom okruženju.
    Sorry ali nisam komentirala tebe osobno, samo sam se referirala na taj tekst.

A baš to i smatram paranoičnim, da nam prema broju pozitivnih diktiraju život.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sorry ali nisam komentirala tebe osobno, samo sam se referirala na taj tekst.

A baš to i smatram paranoičnim, da nam prema broju pozitivnih diktiraju život.
    Broj pozitivnih je izmisljen?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •