Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
Al problematican je dio u kojem grad oduzima nesto sto im je prethodna vlast dala, i na sto su se oslanjalim. Osim u situaciji u kojoj je rijec o nelegalnim aktivnostima, to bi svakako trebalo izbjegavati - naravno ako je ikako moguce, financijski, to izbjeci. Ovo ostavlja neugodan okus i stvara nepovjerenje prema sustavu, bilo kojem.
Jesam li dobro shvatila da se ti zalažeš da to da se nastavi plaćati 580 mil kn godišnje kako nitko ne bi izgubio prava koja im je prethodna vlast dala?
Eno Kekin je večeras u dnevniku Nove rekla da će u narednom periodu izaći sa tranzicijskim mehanizmima za one koji su doista socijalno ugroženi gašenjem mjere i mislim da je to pošteno.
Ne mislim da se treba plaćati svim korisnicima mjere iznose koje je prethodna vlast dodijelila još sljedećih 15 godina.

Također, smatram problematičnim da se društvo oslanja davanja grada i države, tj da se "računa na te prihode". Mislim da takva davanja trebaju biti ograničena na one koje je sustav iznevjerio, tj. u siromaštvu su ili su u riziku od siromaštva. Svi ostali koji su radno sposobni bi trebali raditi.
Mislim da kao društvo trebamo težiti što većoj zaposlenosti, a ova mjera je sušta suprotnost tome.