Medo2711,kako si ti,jel kod tebe sve ok?
Medo2711,kako si ti,jel kod tebe sve ok?
Sushi čestitam još jednom, pa to su zaista divne vijesti
Kako je ovo lijepo pročitati i hvala ti na tome. Neizmjerno mi je drago da sam mnogima razbila predrasude o Mk.
Sjećam se da si ti i inesz bile prve koje ste komentirale moj prvi dugi protokol iz Sistine i kako je u protokolu iznimno važno dozirati stimulaciju jer ga gotovo nitko nije primjenjivao u Hr.
U to ime neka se nastavi ovaj lijepi niz pozitivnih beta i trudnoća.
Medo 2711,super prolazi vrijeme i nek samo tako i ostane..Sve ultrazvuke sto sam imala bilo je u bolnici jer su tamo bolji kao ultrazvuci,vise se vidi,uputio me je moj gin.kod dr u bolnici sto vodi blizanacke i rizicne trudnoce,da vidimo sto ce ona reci i dali ce me primit kao svog pacijenta da me vodi.Trebala sam ic ovaj tjedan,al nije bilo mjesta,pa idem iduci utorak,valjda ce biti sve ok
Medo 2711,naravno da hocu,mi smo ovdje svi kao jedna velika obitelj ❤
Pozdrav drage moje! Evo kod mene je situacija sljedeća. Bila sam na aspiraciji jajnih celija u ponedjeljak i dobili smo 8 jajnih celija. Poslije toga sam dobila sljedeći protokol: Utrogestan( progesteron) 200mg 2x2 vaginalno, Estradiol 1mg2x2, Impryl 1x, Aspirin 100 1x, Prednisolon 5mg 1x i 1 s.c injekcija Protulex 25 mg dan prije transfera. Sutra imam transfer embrija. Vratiti će mi 2. Dobili su 6. Sad danas su me pitali za pohranu embrija i da je cijena oko 800€ sto prije nitko ništa nije spominjao pa me je malo iznenadilo i iznerviralo.
Kako se ponašati poslije transfera? Imamo li pravo na bolovanje i pod koja dijagnoza ako da? Oni su mi rekli da je test za trudnoću tek nakon 2 tjedna. Može li prije da se zna?
Hvala puno ☺️☺️☺️
Pozdrav svima
Već dugo pratim ovu temu, a još dulje imam želju biti mama. Hvala svima što su podijelili svoja iskustva, zbog vas nemam osjećaj da idem sama u nešto nepoznato nego da pomalo poznajem osoblje, kako to sve funkcionira i da znam što me, otprilike, čeka. Imam 37 godina i odlučila sam ću uskoro ići na IVF s donorom. Naravno, u Sistinu![]()
Kirurgija pisali smo da se čuvanje embrija plaća. Jedino je malo nešto drugačije ako se ide preko hzzo- ali to sam sad zaboravila, čini mi se da npr netko plaća a netko ne FET i tak.
Ponašaj se normalno jedino nemoj baš nešto teško dizati al ono baš teško iako ti i to baš nema veze jer većinom žene koje imaju već djecu uredno i dižu istu od 14, 15 kg. Tako da ponašaj se normalno, ako je embrij dobar primit će se.
Naravno da se može prije znati, pa 14 dana je meni suludo čekati i uzimati lijekove bezveze.
Ja sam na 9 -ti dan od transfera imala pozitivan test super osjetljivi Gravignost Ultra 10 miu i 12 dan 139 betu.
Nema se tu što čekati 14 dana.
I da....dan transfera ti je nulti dan i kod tebe su znači trodnevni embriji.
Sretno![]()
Vrati se par stranica jer ti je Rominka već odgovorila što se tiče bolovanja.
Posljednje uređivanje od LaraLana : 10.11.2021. at 23:44
Hvala puno. Morat ću izgleda da čitam ponovo od početka ☺️ Sve čitala ali opet se zaboravi. Ma meni je tezak posao svakako. Radim na klinici, vozimo krevete, dižemo pacijente, a da ne govorim o doticaju sa izlučevinama kojekakvim, lijekovima isl pa želim to izbjeći.
Šta je to FET? Vidim da se često spominje.
I ako dođe do trudnoće kad je najbolje reci poslodavcu ?
Hvala na podršci LaraLana
@ Kirurgijajeljubav
6 od 8 je sasvim lep skor. Ako su ti sada preneli dva, imaš za još dva transfera zamrznutih embrija ili Fet (eng. frozen embrio transfer).
Želim ti da se uskoro javiš sa visokom betom.
Onda zbog opisa posla nećeš raditi cijelu trudnoću, to je valjda jasno zbog razloga koje si i sama navela.
Pa gle, kad već pređeš 9 tjedana trudnoće velika je vjerojatnost da će to sve biti ok. Druga stepenica je 12 tt pa vidi do 9 tjedana ako se dogodi trudnoća dal ćeš koristiti godišnji, slobodne dana ili što već.
Znači kasnije se ide na komplikacije i mislim da za to ima posebna šifra i da poslodavac po tome može znati....sorry al taj dio sam zaboravila već.
KirurgijaJeLjubav, sretno ❤
Jesi li ti cijepljena protiv covida? Ja nisam, a i mene ceka aspiracija i sve ostalo.
Drage Makedonke,
još uvijek imam nekoliko kutija Prolutex-a i Impryl-a pa ako nekome treba neka se javi.
Edit: samo poklanjanje.
Prodaja je na forumu strogo zabranjena.
Ja upravo bila na 1. UZV na Sistini. Imam jaja na izvoz, ali su mala. Na 9. dan terapije su velika 11, 12 mm. Sad me strah bude li išta na kraju. Doktor rekao još 5, 6 dana terapije, a kao planirali 10. Koliko su vama bila velika jajašca na taj dan? Endometrij 7.5. cm. Baš me zbediralo sve...transfer je bio planiran sljedeći petak ili subotu, ali nakon ovoga ne znam više. Dobit ću otkaz ne vratim li se na posao..
8 dana sam se pikala Fostimonom, sada dobila Meriofert. Koliko čitam sve forume, nikad čula za te lijekove.
Pozdrav LiaLia.
Pošto si nova, poruke ti malo kasne i ne vidimo ih odmah, zato ti nitko još nije odgovorio.
Dobro nam došla.
Ja i ti smo godište čini se i na istom putu. Ja sam već bila u Sistini i odabrala donora i nadam se da sa idućim ciklusom idem po bebača
Svakako nisi sama, cure ovdje su velika podrška i toliko toga znaju. I meni su bile velika pomoć.
Sretno!
Ja se isto nisam cijepila, a čeka me sve što i tebe.
S tim da sam ja preboljela prije skoro 7 mjeseci (bar na posao mogu bez problema na temelju toga).
Za ulazak u Makedoniju nam treba negativan test. Za kliniku nije nitko ništa spominjao.
KirurgijaJeLjubav, super na tako lijepom rezultatu.
Želim ti veeeeliku betu i urednu, kako bi rekli, školsku trudnoću.
Nadam se da ćeš i slobodne dane, bolovanje uspjeti bez problema srediti.
Draga, DalmalB, ja nisam niti preboljela covid, a od citanja svih vijesti me uhvatila frka da i to ne bih negdje putem pokupila pa sad razmisljam da li da se cijepim pa onda idem u postupak jer bez covid potvrde vise necu moci niti na posao.
Alisa, nadam se da ce jajasca brzo rasti. Gdje si kupovala fostimon u Hrvatskoj?
Bok cure, evo da se javim. Krecemo u postupak pa se nadamo najboljem. Svim curama puno sreće, i onima koje su trudnei one koje će to postati
![]()
Alisa nemoj se zamarati lijekovima, sve ti je to isto samo drugi naziv. Ja sam u prvom protokolu imala Gonal pa su mi kasnije dodali Merional a to ti je što i Menopur kod nas i sad taj Meriofert što si dobila.
Ja sam ti isto sporo reagirala na stimulaciju. Prvi uzv mi je bio 6 dc u Sistini što znači da sam 4 dana uzimala terapiju od 2 dc. Terapiju sam navečer uzimala i išla kod njih na hitnu dole jer su mi davali i.m.
I na tom uzv su moji antralci stajali na 6 mm i uopće se nisam uzrujala jer sam vjerovala dr. L da će to krenuti i bilo je tako. Na ovom putovanju ništa nemožeš planirati jer uvijek ispadne drugačije. A što ti to lakše srcu primiš bit će sve lakše i manje stresno.
Ja sam stop injekciju dobila 14 dc, punkcija 16 dc i transfer 18 dc. Malo tko tu na forumu vjeruje u dvodnevne embrije ali eno ih spavaju.
Oni ti svima tako nekako vele da će stimulacija trajati 10 dana, al nekome traje kraće a nekome duže. Sve je to nepredvidivo. Znam da ti je sad zbog posla frka, još i ova korona pa su svi napola ludi....mislim suludo je prekidati postupak, nešto ćeš već smisliti.
Sretno draga![]()
LiaLia dobro nam došla
Ostalim curama sretno
Senka kako je prošao pregled?
Kosuta 364, javljam se za Prolutex.
Kako nemaš još dovoljan broj poruka nemožeš dobivati ni poslati poruke.
Molim javi mi se na mail kjara007@net.hr
cure sretno svima, vidim da vas je puno sad ili uskoro u Skopjudržim fige...
javljate kako je u Sistini, friške info svima dobro dođu![]()
LaraLana, hvala na utješnoj poruci. Ma vjerujem i ja doktoru Popoviću, jako je smiren i opušten. Samo kad si na tim hormonima malo poludiš valjda. Panika bzvz.
I ja svima želim sreću, nekako mi se čini plodna ova jesen. Sretno nam svima bilo!!
LaraLana,prehladila sam se pa sam morala da odlozim za naredni cetvrtak.Javljam.Pozdrav tebi i ostalim curama❤
Prije 2 mjeseca sam dobila jednu dozu cjepiva
Žene drage kakvi su vaši simptomi bili poslije transfera?
Mene je prvo opucao diazepam. Imala sam od njega jaku vrtoglavicu. Poslije punkcije lijevi jajnik katastrofa i grudi kao kamen tvrde. Sad je to malo popustilo. Stomak onako kao podmukli bol, ne mogu točno opisati. I pritisak mi je jako nizak. Ko pijana sam kokos
Spring-Summer, Fostimon sam na kraju dobila u ljekarni Filipović. Rekli su da je baš taj dan zvala još jedna žena, ali da toga nema. Onda je došla druga ljekarnica i malo se više potrudila. Kontaktirala je sve veledrogerije, i jedna je povukla fostimon iz Mađarske. Čekala sam 5 dana, ali je stiglo. Ovisi na koga naletiš očito.
Ja upravo s 2. folikulimetrije. Endo 10 mm, jajašca do 15, 16 mm, ali estradiol nizak (400). Terapija još 2 dana (14 sve skupa), i valjda u petak berba. S Meriofertom je sve naglo buknulo. Vraćanje u nedjelju ili ponedjeljak.
Moram reći da zadnja 2 dana imam konstantne menstruacijske bolove. U početku su me jajnici samo pikali, onda par dana ništa (mislila sam si piece of cake), i sada ona tupa bol i težina. Bit će čupavo to do petka izdržati. Hvala Bogu da sam tu u Skopju da mogu ljenčariti i ležuckati.
Nažalost, javlja mi "Vaša se poruka nije isporučila na adresu kjara007@net.hr jer se adresa ne može pronaći ili ne može primati e-poštu.2. Može provjera adrese.
LaraLana, nejasno i krivo sam napisala. Danas mi je 13. i zadnji dan terapije, a 11. dan ciklusa. Da, terapiju sam počela uzimati prije menstruacije. Kako sam bila na kontracepciji, napravljena je pauza od 3 dana i odmah sam šibala inekcije, nije se čekalo krvarenje. Tako da ispada da će punkcija biti na 14. dan ciklusa. Već na 10. danu kontracepcije mi je po datumima napisao kad počinjem s fostimonom i kad moram biti u Sistini. Zbilja je sve unaprijed isprogramirano dugim protokolom. Makar, s obzirom da mi dozrijevanje jajašaca po njemu ide usporeno, taman su to ta 2 dana što sam se pikala prije menge. Al dobro, slušam doktora i sve bude okej.
A točan broj jajašaca u stvari ne znam, izmjerio je 3 i rekao da ih ima još dosta. Što god to značilo.
U bolnicu se ulazi bez beda, nitko niš ne traži. Za postupak ne znam, nisam još pitala, vidjet ću sutra na zadnjem preggledu.
I hvala![]()
Posljednje uređivanje od Alisa81 : 16.11.2021. at 14:15