Stranica 375 od 383 PrviPrvi ... 275325365373374375376377 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 18,701 do 18,750 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Freya, daj pliz prestani Židove spominjati, to je stvarno nisko i drsko.
    Kad i gdje?!?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, zhang, možeš li otvoriti ovaj link, to je priča mojeg dragog prijatelja, u istoj smo župi i godinama smo uz njega i njegovu obitelj.
    Zbog ovakvih priča treba stati na loptu.

https://www.facebook.com/photo/?fbid...08364829419425

Pa neka se njemu i njegovoj obitelji nešto nameće, a znate i sami da ni od čega nisu izuzeti, što se mjera koje stupaju na snagu od utorka tiče
    Pise u tekstu da djevojcica nije mogla na terapiju zbog pandemije. Dakle napokon nam zelis reci da kolektivno treba uciniti nesto vise i bolje nego ato se radilo do sad, kako bi se oslobodilo kapacitete zdravstvenog sustava?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jadranka, ovo za njemacke brojeve cu potraziti. Ako je i tocno, me mogu se samo brojevi gledati. Cinjenica je da je u Njemackoj slaba procijepljenost, pogotovo u Thüringenu. Procijepljeni su dobro oni stariji od 65. A necijepljeni mladi.

Jelena, Jadrankin post govori zapravo u korist vakcinacije (iako ne znam nemačke brojeve).
    Tj. ona kaže da među vakcinisanima ima verovatno puno više obolelih a netestiranih jer su im simptomi vrlo blagi ili su asimptomatski.
    To bi značilo da je među vakcinisanima obolelih znatno više od zvaničnog broja, a to čini proporciju hospitalizovanih među vakcinisanima još nekoliko puta manjom (jer deliš br.hospitalizovanih sa još većim ukupnim brojem).
    Što je argument više da vakcinisanje smanjuje stopu hospitalizacije.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne znam, zhang, možeš li otvoriti ovaj link, to je priča mojeg dragog prijatelja, u istoj smo župi i godinama smo uz njega i njegovu obitelj.
    Zbog ovakvih priča treba stati na loptu.

https://www.facebook.com/photo/?fbid...08364829419425

Pa neka se njemu i njegovoj obitelji nešto nameće, a znate i sami da ni od čega nisu izuzeti, što se mjera koje stupaju na snagu od utorka tiče
    Ne razumijem sto si htjela reci ovim tekstom.
    Cjepiva su opasna? Bolnice su pune i ljudi ne mogu na redovne terapije?
    Jedino mogu reci da mi je djeteta zao.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, Jadrankin post govori zapravo u korist vakcinacije (iako ne znam nemačke brojeve).
    Tj. ona kaže da među vakcinisanima ima verovatno puno više obolelih a netestiranih jer su im simptomi vrlo blagi ili su asimptomatski.
    To bi značilo da je među vakcinisanima obolelih znatno više od zvaničnog broja, a to čini proporciju hospitalizovanih među vakcinisanima još nekoliko puta manjom (jer deliš br.hospitalizovanih sa još većim ukupnim brojem).
    Što je argument više da vakcinisanje smanjuje stopu hospitalizacije.
    Pise da necijepljeni ako oboli ima manju sansu zavrsiti u bolnici. Ili sam nesto pobrkala.

Freya, isprike, mislila sam na Dianu. Ne znam kako sam vas pobrkala.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pise da necijepljeni ako oboli ima manju sansu zavrsiti u bolnici. Ili sam nesto pobrkala.
    U pravu si, sad sam se vratila na post, ali mislim da je to lapsus. (Ne ide mi višestruko citiranje, koliko god ja sledila uputstva).

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem sto si htjela reci ovim tekstom.
    Cjepiva su opasna? Bolnice su pune i ljudi ne mogu na redovne terapije?
    Jedino mogu reci da mi je djeteta zao.
    Ne ja, Zhang, nije bitno što sam ja htjela reći nego otac. Bio je potpuno jasan. Oko prisile na cijepljenje.
    Nitko se drugi ne bori s malenom i njezinom bolešću osim same obitelji. Ostali pripomognu novčano koliko mogu. Odgovornost nitko nije preuzeo.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I da, cjepiva mogu biti potencijalno jako opasna.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Na indexu je jucer bio jedan clanak o stanju u Njemackoj u kojem je, po brojevima iz neke pokrajine, ispalo da na 100 000 necijepljenih stanovnika ima 25 puta vise zarazenih nego na 100 000 cijepljenih. Ali, da na 100 000 necijepljenih ima (samo) 6 puta vise hospitaliziranih nego na 100 000 cijepljenih. Na prvz to izgleda kao da je cjepivo bolja zastita od zaraze, no losija od hospitalizacije, ako se covjek zaista zarazi - tj. da zarazeni necijepljeni ima 4 puta manju sansu da zavrsi u bolnici od zarazenog cijepljenog. Iako moze bit da je dio razloga za ovaj nesrazmjera to sto su stariji uglavnom cijepljeni, pretpostavljam da je dobar dio razloga i u tome sto se necijepjleni, potvrda radi, puno vise testiraju od cijepljenih, i da je zapravo broj cijepljenih zarazenih puno veci.
    Mislim da je u ovoj rečenici lapsus, jer brojevi koje je Jadranka navela znače obrnuto, oboleli nevakcinisani ima 4 puta veću šansu da završi u bolnici.
    Pri tome ima, po Jadrankinom mišljenju, puno više vakcinisanih pozitivnih nego što je zvanično potvrđeno, što samo znači da je proporcija hospitalizovanih vakcinisanih još manja od zvanične.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 14.11.2021. at 11:22

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Potencijalno!
    život sam po sebi je izuzetno opasan, pa ne vidim da se hodači uzrujavaju oko toga

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

https://www.vecernji.hr/premium/jesu...privid-1538556

O besmislu covid passa. Slazem se a moje cjepivo je na 13% buuuuuaaaaaa

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je u ovoj rečenici lapsus, jer brojevi koje je Jadranka navela znače obrnuto, oboleli nevakcinisani ima 4 puta veću šansu da završi u bolnici.
    Pri tome ima, po Jadrankinom mišljenju, puno više vakcinisanih pozitivnih nego što je zvanično potvrđeno, što samo znači da je proporcija hospitalizovanih vakcinisanih još manja od zvanične.

Da se dopunim. U sličnim novinskim "analizama" često nedostaje starosna struktura hospitalizovanih. Ne ističe se dovoljno činjenica da su među vakcinisanim hospitalizovanima uglavnom stariji od 50 ili 60 godina. I generalno, nema još dovoljno novinarskih članaka (ili ja ne pratim), gde se upoređuje efikasnost vakcina po starosnim grupama i šta to zapravo znači. Pa je svakom ostavljeno da zaključuje šta hoće iz parcijalnih podataka.

Recimo, ako je smrtnost od kovida za starije od 80 godina 1 od 10, a za vakcinisane istog životnog doba bude 1 od 100, tada je vakcina smanjila smrtnost svih 10 puta - a opet će ukupan broj umrlih u tom životnom dobu biti veoma velik.
    Deo ljudi će iz toga izvući zaključak da vakcinisani osamdesetogodišnjaci i dalje treba da se drže ostalih epidemioloških mera, a deo ljudi će zaključiti da vakcina ničemu i ne služi, jer nije svemoguća kako su očekivali.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.vecernji.hr/premium/jesu...privid-1538556

O besmislu covid passa. Slazem se a moje cjepivo je na 13% buuuuuaaaaaa
    Je, taj bloger je i obicno netko cije misljenje jest jako vazno i mudro.

https://m-blog.vecernji.hr/borislav-ristic

Ali odlican izbor teme i tona teksta. Vjerojatno mu je citanost u zadnje vrijeme jako pala.
    Posljednje uređivanje od sirius : 14.11.2021. at 11:55

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    Potencijalno!
    život sam po sebi je izuzetno opasan, pa ne vidim da se hodači uzrujavaju oko toga
    Magriz, samo mi, molim te, odgovori na jedno pitanje: Misliš li da je u redu da tu obitelj prozivaju za antivakserstvo (ako si pročitala cijeli status) i nameću im neke ograničavajuće mjere? Znaš da im nameću, je li tako?
    Misliš li da im nije već dovoljno teško?
    Onda možemo spomenuti osobu koja je preminula od covida, a nije se cijepila. Pa opet dr. Almu Demirović čije je dijete također stradalo od cjepiva. Pa onda opet jednu priču o stradalima od covida...
    I tu, čini mi se, počinje priča o slobodi izbora. Ali o tome se većina ovdje već izjasnila (je li tako?) pa te pitam samo za njihovu obitelj.
    A ti mene isto slobodno pitaj za nekoga konkretno, bez poopćavanja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A bolesti koje ta cjepiva sprečavaju su mnogostruko, i to ne potencijalno, nego stvarno, opasnije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Magriz, samo mi, molim te, odgovori na jedno pitanje: Misliš li da je u redu da tu obitelj prozivaju za antivakserstvo (ako si pročitala cijeli status) i nameću im neke ograničavajuće mjere? Znaš da im nameću, je li tako?
    Onda možemo spomenuti osobu koja je preminula od covida, a nije se cijepila. Pa opet dr. Almu Demirović čije je dijete također stradalo od cjepiva. Pa onda opet jednu priču o stradalima od covida...
    I tu, čini mi se, počinje priča o slobodi izbora. Ali o tome se većina ovdje već izjasnila (je li tako?) pa te pitam samo za njihovu obitelj.
    Koje im tocno mjere namecu?
    Koliko sam shvatila dijete zbog epidemije covida ne moze imati normalnu rehabilitaciju.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

o toj obitelji ne znam nista osim da je dijete imalo operaciju kuka. sve drugo mi je nepoznato pa ne mogu o njima konkretno.
    ali mjere se moraju postaviti za sve i svi ih moraju postivati. ako netko ne smije primit cjepivo, postoji medicinska dokumentacija i moze se brisati
    a usluge se ogranicavaju, i jos vise ce jer je zdravstvo ne pred kolapsom nego mrtvo
    Posljednje uređivanje od magriz : 14.11.2021. at 12:09

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Freya draga, pa s kim se ti raspravljaš, pa te iskompleksirane zmijetine tipa magriž i kae treba samo poslati u pičku materinu.
    Toliko zloće, pokvarenosti I jednostavno odsustvo elementarnih ljudskih kvaliteta se rijetko vidi..na ovom forumu im prešutno odobravaju da maltretiraju ljude godinama..ah, da, to je jedan tolerantan i fin, roditeljski forum..

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Napokon si se pokazala kakvom stvarno jesi

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Freya draga, pa s kim se ti raspravljaš, pa te iskompleksirane zmijetine tipa magriž i kae treba samo poslati u pičku materinu.
    Toliko zloće, pokvarenosti I jednostavno odsustvo elementarnih ljudskih kvaliteta se rijetko vidi..na ovom forumu im prešutno odobravaju da maltretiraju ljude godinama..ah, da, to je jedan tolerantan i fin, roditeljski forum..
    Srećom pa smo sad naučili da je velika ljudska kvaliteta slati ljude u pm. Vidim da smo još svašta naučili otkad sam zadnji put temu gledala, od usporedbi sa Židovima, početku rata, pijunima i vladarima... Žalosno, pitam se samo dokle.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A bolesti koje ta cjepiva sprečavaju su mnogostruko, i to ne potencijalno, nego stvarno, opasnije.
    Beti, kako za koga, možeš li se s tim složiti?
    Tonka je, naime, doživjela dva iznimno teška moždana udara i danas je potpuni invalid.
    A svaki je život jednako vrijedan.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    o toj obitelji ne znam nista osim da je dijete imalo operaciju kuka. sve drugo mi je nepoznato pa ne mogu o njima konkretno.
    ali mjere se moraju postaviti za sve i svi ih moraju postivati. ako netko ne smije primit cjepivo, postoji medicinska dokumentacija i moze se brisati
    a usluge se ogranicavaju, i jos vise ce jer je zdravstvo ne pred kolapsom nego mrtvo
    Nije točno, magriz. Operacija kuka se ne spominje u statusu koji sam ti poslala, u statusu se spominje samo moždani udar. Tako da nisi iskrena kad si napisala da ti je sve drugo nepoznato, očito si dalje čitala.
    A na konkretno pitanje mi nisi odgovorila, kao ni sinoć.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Šteta, Dijana, da si tako izgubila živce. Jučer si mi napisala da ne gubim ovdje vrijeme, a s tim se ne mogu složiti jer gubljenje vremena bi bilo kad bi forum čitale samo osobe koje na njemu i tipkaju.
    I ja mislim da su određene osobe STRAŠNO licemjerne i da imaju dvostruke kriterije, ali nije lijek maknuti se. Dokazano u životu. Kažu da si sad pokazala pravo lice. Ponavljam, meni je žao što si tako poludjela. Više od 6000 postova štošta pokazuje.
    Ali i one su pokazale pravo lice, mnogo puta, nemoj misliti da nisu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije točno, magriz. Operacija kuka se ne spominje u statusu koji sam ti poslala, u statusu se spominje samo moždani udar. Tako da nisi iskrena kad si napisala da ti je sve drugo nepoznato, očito si dalje čitala.
    A na konkretno pitanje mi nisi odgovorila, kao ni sinoć.
    Spominje se nemogucnost rehabilitacije.
    Uz djelomicno spominjanje da je trenutno stanje nastalo zbog mozdanog udara na koji sumnjaju da se dogodio nakon cijepiva 5u1. Na koje ih je nagovarao lijecnik ( sto mi bas nije jasno, cjepivo 5u1 je obavezno, nije nesto na sto se nagovara) . Obzirom da o djetetu znamo samo ono sto pise u postu pise otac ne znam tko bi ozbiljan mogao bilo sto reci osim da nam je zao djeteta i nemogucnost i da dobije adekvatnu rehabilitaciju.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Spominje se nemogucnost rehabilitacije.
    Uz djelomicno spominjanje da je trenutno stanje nastalo zbog mozdanog udara na koji sumnjaju da se dogodio nakon cijepiva 5u1. Na koje ih je nagovarao lijecnik ( sto mi bas nije jasno, cjepivo 5u1 je obavezno, nije nesto na sto se nagovara) . Obzirom da o djetetu znamo samo ono sto pise u postu pise otac ne znam tko bi ozbiljan mogao bilo sto reci osim da nam je zao djeteta i nemogucnost i da dobije adekvatnu rehabilitaciju.
    Ne znam, Sirius, tko bi mogao bilo što ozbiljno reći, vjerojatno vi ovdje...
    Da, sumnjaju, ali nije 100% dokazano, je li tako?
    Nema veze.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Šteta, Dijana, da si tako izgubila živce. Jučer si mi napisala da ne gubim ovdje vrijeme, a s tim se ne mogu složiti jer gubljenje vremena bi bilo kad bi forum čitale samo osobe koje na njemu i tipkaju.
    I ja mislim da su određene osobe STRAŠNO licemjerne i da imaju dvostruke kriterije, ali nije lijek maknuti se. Dokazano u životu. Kažu da si sad pokazala pravo lice. Ponavljam, meni je žao što si tako poludjela. Više od 6000 postova štošta pokazuje.
    Ali i one su pokazale pravo lice, mnogo puta, nemoj misliti da nisu.
    "STRAŠNO licemjerne" smatram neprimjereni nivo komunikacije za osoblje posebno u konkretnim slucaju na koji se referiras. Cisto da znas zasto opomena.
    Ako ti ne odgovara nacin na koji moderatori gledaju na postove pisi Upravnom odboru. Do tada cu na svaku uvredu reagirati.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo mene s još jednom opomenom. Očito nisam pazila na satu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

"STRAŠNO licemjerne" smatram neprimjereni nivo komunikacije za osoblje posebno u konkretnim slucaju na koji se referiras. Cisto da znas zasto opomena.
    Ako ti ne odgovara nacin na koji moderatori gledaju na postove pisi Upravnom odboru. Do tada cu na svaku uvredu reagirati.
    Dobro, hvala, dakle kome se točno moram obratiti vezano za Kaae? Jer naravno da mi ne odgovara način na koji moderatori gledaju na postove.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A ti si jedna fina krscanka...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam, Sirius, tko bi mogao bilo što ozbiljno reći, vjerojatno vi ovdje...
    Da, sumnjaju, ali nije 100% dokazano, je li tako?
    Nema veze.
    Nitko ozbiljan to ne bi mogao reci nakon 5 recenica statusa na FB.
    Ljudi koji imaju bolesnu djecu , ili djecu sa ostecenjima ili djecu rodenu sa ostecenjima, ili ostecenu na porodu uvijek se pitaju -zasto. Neki dobiku odgovore, neki ih nikad ne dobiju. Neki odluce vjerovati sami u neke moguce odgovore , neki odluce vjerovati da su izabrani da trpe, neki odluce vjerojati da su upali u losu statistiku.
    Svatko se nosi kako zna i kako mu je lakse.
    Meni osobno je malo neukusno izvlaciti price ocajnih roditelja kojima cesto preostaje jedino da se zale "prijateljima" na FB ( jer u stvarnom zivotu nema nikoga u blizini) onda kad nama to pase da bi tjerali vodu na svoj mlin.
    I pokusavali nesto dokazati iz jednog statusa od 5 recenica.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A ti si jedna fina krscanka...
    Zhang, ne znam je li to negdje navedeno u pravilniku, ali mislim da nije u redu to napisati jednoj osobi koja ti više ne može odgovoriti na pitanje. Točnije, na tvoju kritiku.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Freya, mislim da smo loop o postotcima ucinkovitosti cjepiva, za koronu ili drugih, sazvakali jedno 4848499422730 puta.
    Jedino mi je na kraju zaao da je dijete zavrsilo na javnom forumu.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zhang, ne znam je li to negdje navedeno u pravilniku, ali mislim da nije u redu to napisati jednoj osobi koja ti više ne može odgovoriti na pitanje. Točnije, na tvoju kritiku.
    . Onda cu zamoliti administratore da obrisu komentar.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Strašno je teško imati dijete s posebnim potrebama. Mnogi roditelji u takvoj situaciji imaju potrebu pronaći neki uzrok, vanjski razlog za to stanje. Nekima to postane životna misija.

Ja isto ne razumijem do kraja što je s ovim djetetom, ono što je već svakome jasno je da bolnice pune covid pacijenata najviše štete bolesnima koji inače trebaju bolničke usluge.
    Posljednje uređivanje od Mima : 14.11.2021. at 13:02

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nitko ozbiljan to ne bi mogao reci nakon 5 recenica statusa na FB.
    Ljudi koji imaju bolesnu djecu , ili djecu sa ostecenjima ili djecu rodenu sa ostecenjima, ili ostecenu na porodu uvijek se pitaju -zasto. Neki dobiku odgovore, neki ih nikad ne dobiju. Neki odluce vjerovati sami u neke moguce odgovore , neki odluce vjerovati da su izabrani da trpe, neki odluce vjerojati da su upali u losu statistiku.
    Svatko se nosi kako zna i kako mu je lakse.
    Meni osobno je malo neukusno izvlaciti price ocajnih roditelja kojima cesto preostaje jedino da se zale "prijateljima" na FB ( jer u stvarnom zivotu nema nikoga u blizini) onda kad nama to pase da bi tjerali vodu na svoj mlin.
    I pokusavali nesto dokazati iz jednog statusa od 5 recenica.
    Sirius, hvala na ovim promišljanjima, uglavnom znam kako razmišljaš, a i ti kako ja razmišljam. A magriz sam postavila vrlo jednostavno pitanje.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Freya, mislim da smo loop o postotcima ucinkovitosti cjepiva, za koronu ili drugih, sazvakali jedno 4848499422730 puta.
    Jedino mi je na kraju zaao da je dijete zavrsilo na javnom forumu.
    Zašto bi ti bilo žao? Pa otac je i namijenio taj konkretni status svima nama koji se stalno vrtimo oko istoga, da nije, ne bi svoju priču javno objavio.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I Sirius, ponavljam pitanje vezano za Kaae, kome mogu prijaviti uvrede za koje nije dobila nijednu opomenu, potpuno sam ozbiljna kada to pitam?
    Izravno vašem Upravnom odboru ili na neko konkretno "ime"?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možeš prijaviti post u kojem pišu uvrede. U donjem lijevom kutu postoji trokutić s uskličnikom koji tome služi.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš prijaviti post u kojem pišu uvrede. U donjem lijevom kutu postoji trokutić s uskličnikom koji tome služi.
    Hvala ti.
    Ajme, bome ću se onda "naklikati" trokutića.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Beti, kako za koga, možeš li se s tim složiti?
    Tonka je, naime, doživjela dva iznimno teška moždana udara i danas je potpuni invalid.
    A svaki je život jednako vrijedan.
    Freya, ima nas kojima je dijete umrlo, nikakva medicina joj nije pomogla, nije živjela ni do prvog cjepiva. Ne treba tako kao ti gledati. Statistika je neumoljiva. Nije uvijek uvijek sve dobro. Ali nije ni uvijek sve loše.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    I apel ravnatelja KB St zbog porasta broja slucajeva i iscrpljenog osoblja:
    https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211114
    A sto mislite kakva situacija bude u ST za tjedan dana?
    Vidim tekma, to se grli, kafici puni, za njih ne treba potvrda jel. Ti ljudi su od jutra zajedno u gužvi

Ostalo ne citam, imam od jucer mislim 5 stranica teme, probala sam preletjeti ali previse je to teksta

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Freya, ima nas kojima je dijete umrlo, nikakva medicina joj nije pomogla, nije živjela ni do prvog cjepiva. Ne treba tako kao ti gledati. Statistika je neumoljiva. Nije uvijek uvijek sve dobro. Ali nije ni uvijek sve loše.
    Ne treba? Ali ja tako razmišljam, to sam ja, ne mogu se prebaciti u neki drugi kod.
    Ali se slažem s posljednjim dvjema rečenicama.
    .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Draga Freya, priznajem, nisam čitala sve postove, pa isprike ako si to već napisala, ali mene stvarno intetesira koji je tvoj stav oko riješavanja ove pandemije? Kako bi ti posložila stvari? Kako bi svi trebali reagirati i raditi da se ovo više napokon riješi?
    Molim te samo konkretne prijedloge.
    Evo, stvarno me iskreno interesira tvoj stav, bez ikakve ljutnje i zloće.
    Hvala.

ps. samo da znaš, i ja mislim da su neke forumašice bile bezobrazne prema tebi, bez da su bile kažnjene ( i nije važno jesu li samo odgovarale na tvoj bezobrazluk, jer svaki oblik bi se trebao kažnjavati).

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Meni je stvarno jako žao te curice, žao mi je svakog bolesnog djeteta. I jasno mi je da svako cjepivo može izazvati nuspojave, zapravo mislim da ovdje nikad nismo ni imali tako ekstremnu osobu koja je tvrdila da nema nuspojava cjepiva, bilo kojeg.

Ali razmišljam u smjeru da imamo i nuspojave života. Teško je imati dijete s posebnim potrebama i dobro je Mima rekla da roditelji imaju potrebu pronaći uzrok. Moje najmlađe dijete je iz savršene trudnoće izašlo teško nagluho. Bez cjepiva ikakvih, bez problema, bez bolesti, bez komplikacija. Tako se dogodilo. Nema garancije. Ja sam si, da bi mi bilo lakše, uzela neku verziju priče da je on izabrao nas za roditelje jer mu možemo pomoći. Znam da zvuči glupo, ali briga me.

Svi znate što se dogodilo kod nas sa koronom i sa T. Još uvijek nije dobro. Samo što nisam odabrala otvarati oči javnosti na način da pozivam na cijepljenje djece, to nije moj put ni zadatak, imamo hvala Bogu osobe koje imaju znanja da istraže je li cijepljenje djece poželjno ili ne. U situaciji tog čovjeka očito da nije. U mojoj situaciji jeste. Jer i on i ja gledamo svoju djecu. Poanta za čovječanstvo, bez osobnih situacija njega i mene, je valjda otkriti jesu li veći rizici od virusa ili od cjepiva, a to je već otkriveno.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Freya, isprike, mislila sam na Dianu. Ne znam kako sam vas pobrkala.
    Clanak je od jucer negdje na indexu... ma da, na prvu tako ispada. Al ne vjerujem da je tako - vec je jednostavno rijec o tome da se cijepljene puno manje testira. Al to bi onda znacilo i da se puno vise zarazuju od te brojke.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Freya, priznajem, nisam čitala sve postove, pa isprike ako si to već napisala, ali mene stvarno intetesira koji je tvoj stav oko riješavanja ove pandemije? Kako bi ti posložila stvari? Kako bi svi trebali reagirati i raditi da se ovo više napokon riješi?
    Molim te samo konkretne prijedloge.
    Evo, stvarno me iskreno interesira tvoj stav, bez ikakve ljutnje i zloće.
    Hvala.

ps. samo da znaš, i ja mislim da su neke forumašice bile bezobrazne prema tebi, bez da su bile kažnjene ( i nije važno jesu li samo odgovarale na tvoj bezobrazluk, jer svaki oblik bi se trebao kažnjavati).
    Pa evo ovako - osobno mislim da bi se trebale cijepiti starije osobe, bolesne, pretile. Ne moram naglašavati da bi sve to trebalo biti dobrovoljno, tu si ne mogu pomoći. Mislim da su oni covidom zaista mnogo ugroženiji. Ostale skupine prema vlastitom nahođenju i savjesti. Iako mislim da je puno bolje da većina nas prirodno preboli bolest i tako stekne imunitet (osim već spomenutih skupina), mislim da je to puno jače jamstvo za stjecanje imuniteta krda od cjepiva. Bez imalo pretjerivanja, ali zaista poznajem puno ljudi koji su cijepljeni, ali zaraženi. Naravno, uzimajući u obzir i long covid...koji također nema svatko...

Ja bih prva na to pristala. Nije to, umiljata, neko rješenje, ali je na tragu onog Lauceva videa koji sam jučer linkala, a s kojim se slažem.
    Nemojte me sada napadati jer je to moje mišljenje.
    I naravno - apsolutno sam za mjere poput distance, maski, pranja ruku, provjetravanja prostorija...čega se strogo pridržavam, ali čemu ako se dosad još nisam zarazila?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je stvarno jako žao te curice, žao mi je svakog bolesnog djeteta. I jasno mi je da svako cjepivo može izazvati nuspojave, zapravo mislim da ovdje nikad nismo ni imali tako ekstremnu osobu koja je tvrdila da nema nuspojava cjepiva, bilo kojeg.

Ali razmišljam u smjeru da imamo i nuspojave života. Teško je imati dijete s posebnim potrebama i dobro je Mima rekla da roditelji imaju potrebu pronaći uzrok. Moje najmlađe dijete je iz savršene trudnoće izašlo teško nagluho. Bez cjepiva ikakvih, bez problema, bez bolesti, bez komplikacija. Tako se dogodilo. Nema garancije. Ja sam si, da bi mi bilo lakše, uzela neku verziju priče da je on izabrao nas za roditelje jer mu možemo pomoći. Znam da zvuči glupo, ali briga me.

Svi znate što se dogodilo kod nas sa koronom i sa T. Još uvijek nije dobro. Samo što nisam odabrala otvarati oči javnosti na način da pozivam na cijepljenje djece, to nije moj put ni zadatak, imamo hvala Bogu osobe koje imaju znanja da istraže je li cijepljenje djece poželjno ili ne. U situaciji tog čovjeka očito da nije. U mojoj situaciji jeste. Jer i on i ja gledamo svoju djecu. Poanta za čovječanstvo, bez osobnih situacija njega i mene, je valjda otkriti jesu li veći rizici od virusa ili od cjepiva, a to je već otkriveno.
    Riri, baš lijep post. Posebno rečenica "Ja sam si, da bi mi bilo lakše, uzela neku verziju priče da je on izabrao nas za roditelje jer mu možemo pomoći."

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pogledala sam spisak punktova za testiranje u PGŽ. Navozit će se naši državni službenici koji žive i rade u manjim mjestima. Testiranja su samo u većim središtima.
    Oni bez auta će se morati vraški dovijati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •