Stranica 86 od 123 PrviPrvi ... 3676848586878896 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,251 do 4,300 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    po drugim postovima ovdje čini mi se da iskustva jako variraju... meni je oplodnja bila u utorak ujutro, tad su mi rekli da će mi se netko iz laboratorija javiti idući dan i reći kakvo je stanje i kad će biti transfer. u srijedu prijepodne me zvala embriologica, javila broj embrija i najavila transfer u petak. kad sam došla na transfer rekli su mi da se ipak nastavio dobro razvijati još jedan embrij više nego što im se činilo 2 dana prije. podatke o kvaliteti su mi rekli i preko telefona i uživo. u postupku sam bila početkom 10. mjeseca ove godine.
    Sushi meni su sutradan poslije aspiracije jajnih celija rekli koliko ih i koliko se oplodilo. Kod mene je bilo 8 dobivenih i 6 od toga oplođenih. Onda su zvali opet kasnije 2 dan da kažu kad je točno transfer. Na dan transfera su mi ponovo sve objasnili i rekli da su se i preostala 4 embrija kvalitetno razvila i da bi ih bilo dobro zamrznuti. To sam onda isto i uradila. Vraćena su mi 2 trodnevna embrija

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj KirurgijaJeLjubav prvotno napisa Vidi poruku
    Joj draga Sushi ne znam šta da ti kažem. Ionako mi je ginekologica jako teška i mislim malo sujetna jer sam to radila i onda trazim od nje da napravi da sve sto traži dr. L pa njoj čudno itd. I ovako u petak jedva dobila jedan privatni recept za estradiol da mogu da kupim. Pa onda pogrešno recept napisali pa ponovo trci u apoteku. Uglavnom imam termin sutra za recepte ponovo. I u četvrtak za vađenje bete. Ne znam kako onda dalje ako bude Beta pozitivna. Zbog radnog odnosa i bolovanja. Posto ne želim riskirati ništa i radim tezak posao u zdravstvu
    Joj kirurgija trebala si onda dole u Skopju sve sebi kupiti za 15 dana da imaš lijekova kad znaš kakva ti je gin, nemoj si komplicirati.
    Kako je danas? Pisala doktoru? Jesi radila opet test?

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Cure, evo ja LiaLia sjedimo u čekaoni u sistini. Došao je Boban, srce mi zatitralo kad sam ga vidjela ahahahaha
    A kad je ušao tamo u ured nastale ovacije, al doslovno hehe. Svi mu se vesele.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj DalmaIB prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, evo ja LiaLia sjedimo u čekaoni u sistini. Došao je Boban, srce mi zatitralo kad sam ga vidjela ahahahaha
    Dobro je...vrlo bitna osoba u laboratoriju, Boban i Aneta su fantastični biolozi, a ako nedaj bože nema i jednog i drugog
    U Sistini zbog ove corone nastaje već problem!

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    Joj kirurgija trebala si onda dole u Skopju sve sebi kupiti za 15 dana da imaš lijekova kad znaš kakva ti je gin, nemoj si komplicirati.
    Kako je danas? Pisala doktoru? Jesi radila opet test?
    Evo danas sam bila kod nje. Prepisala mi je sve lijekove. Objasnila sam joj simptome rekla je da to ne mora ništa značiti i da pijem magnezij. Radila sam ponovo test opet blago vidljiva crta ali nije bio prvi jutarnji urin. Ma većina lijekova mi je bila za 15 dana. Za 1 sam se preračunala i manje kupila nego sto treba.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Evo danas sam bila kod nje. Prepisala mi je sve lijekove. Objasnila sam joj simptome rekla je da to ne mora ništa značiti i da pijem magnezij. Radila sam ponovo test opet blago vidljiva crta ali nije bio prvi jutarnji urin. Ma većina lijekova mi je bila za 15 dana. Za 1 sam se preračunala i manje kupila nego sto treba.
    Super, sutra ponovi s prvim jutarnjim i istim testom koji si jučer radila da eventualno možeš usporediti jačinu crtice.
    Jel još ima tog blagog krvarenja?
    Ja sam magnezij uvečer pila jer mi tako rekao dr. L i to od 400 mg.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Dalma kakva je sad situacija kod tebe, u kojoj si fazi?
    Tebi je prošli mj ono bio prekinut postupak jel tako?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Pozdrav svima,
    Nova sam ovdje. Imam jedno pitanje, od silnih kemoterapija sam ušla u menopauzu i jedina opcija mi je donacija jajnih stanica. Dokt. Lazarevski mi rekao da dođem 14 dan ciklusa, zar to nije kasno? Čitam po komentarina i vidim da Vas je puno imalo transfer 14/15 dan ciklusa a ja bi ga trebala imati 18/19 dan. Ne kužima?

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Dalma kakva je sad situacija kod tebe, u kojoj si fazi?
    Tebi je prošli mj ono bio prekinut postupak jel tako?
    Tako je. Prošli mj mi je endometrij bio pretanak a nisan baš ni na letrozol reagirala. Ovaj mj smo pošli sa klomifenom.
    Danas vadila estradiol i LH i dr kaže da je dobro. UZV isto zadovoljan, nije puno se razbacivao sa brojkama, a ni ja nisan pitala jer...nije da se strašno razumim. Zna čovik svoj posao i virujen mu. Danas mi zadnji dan terapije, večeras u 23h stop injekcija, sutra pauza, prekosutra punkcija.
    Sve mi je još uvijek tako nestvarno.
    I ne mogu opisat koliko mi je drago što se Boban vratio.

Danas je u Klinici bila strašna gužva. Ja i LiaLia smo bile tamo od 8 do 13:30, ona malo duže. Al bez obzira što ne znaju gdje lupaju opet ljubazni

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

ja sam ih baš pitala kako im je s koronom kad sam bila na transferu u 10.mj, jer mi je bilo neobično da ne traže testiranje u klinici...rekli su mi da im je jedina frka bila sredinom prošle godine kad su morali zatvarati, da ih je većina preboljela i da im sve sad radi potpuno normalno, dobila sam dojam da se ne opterećuju previše, prilično je ležerno bilo tamo

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Tako je. Prošli mj mi je endometrij bio pretanak a nisan baš ni na letrozol reagirala. Ovaj mj smo pošli sa klomifenom.
    Danas vadila estradiol i LH i dr kaže da je dobro. UZV isto zadovoljan, nije puno se razbacivao sa brojkama, a ni ja nisan pitala jer...nije da se strašno razumim. Zna čovik svoj posao i virujen mu. Danas mi zadnji dan terapije, večeras u 23h stop injekcija, sutra pauza, prekosutra punkcija.
    Sve mi je još uvijek tako nestvarno.
    I ne mogu opisat koliko mi je drago što se Boban vratio.

Danas je u Klinici bila strašna gužva. Ja i LiaLia smo bile tamo od 8 do 13:30, ona malo duže. Al bez obzira što ne znaju gdje lupaju opet ljubazni
    O pa ti si već pred punkciju....bravo i sretno

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam ih baš pitala kako im je s koronom kad sam bila na transferu u 10.mj, jer mi je bilo neobično da ne traže testiranje u klinici...rekli su mi da im je jedina frka bila sredinom prošle godine kad su morali zatvarati, da ih je većina preboljela i da im sve sad radi potpuno normalno, dobila sam dojam da se ne opterećuju previše, prilično je ležerno bilo tamo
    Da da ne opterećuju se. Dr. L je među prvima prebolio tako da će im već svima ubrzo proći imunitet a ovo je opet krenulo divljati nažalost.

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Super, sutra ponovi s prvim jutarnjim i istim testom koji si jučer radila da eventualno možeš usporediti jačinu crtice.
    Jel još ima tog blagog krvarenja?
    Ja sam magnezij uvečer pila jer mi tako rekao dr. L i to od 400 mg.
    E da danas vise nema ničeg. Nikakvog krvarenja ni iscjedka smećkastog. Dr. L se isto javio da nastavim sa terapijom kao i do sad i da ujutro uradim test na trudnoću. Danas sam radila ali nije bio prvi jutarnji urin i bila je kao jedva vidljiva crta

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

E da danas vise nema ničeg. Nikakvog krvarenja ni iscjedka smećkastog. Dr. L se isto javio da nastavim sa terapijom kao i do sad i da ujutro uradim test na trudnoću. Danas sam radila ali nije bio prvi jutarnji urin i bila je kao jedva vidljiva crta
    Bilo bi dobro da imaš isti test koji si jučer ujutro radila tako da vidiš dal tamni crtica kužiš.
    Super da nema više, to je možda bila zaostala krv od implantacije pa je sad iscurilo van. ili tko če ga znati od čega, događa se.

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Bilo bi dobro da imaš isti test koji si jučer ujutro radila tako da vidiš dal tamni crtica kužiš.
    Super da nema više, to je možda bila zaostala krv od implantacije pa je sad iscurilo van. ili tko če ga znati od čega, događa se.
    Jutro LaraLana i ostale članice.Jutros uradila 2 testa na jednom ništa na drugom prostim okom jedva vidljiva crtica. Ovaj test od juce je jasno vidljiv pozitivan. Ali ne tamni crtica.
    Stvarno za poludjet.

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Jutro LaraLana i ostale članice.Jutros uradila 2 testa na jednom ništa na drugom prostim okom jedva vidljiva crtica. Ovaj test od juce je jasno vidljiv pozitivan. Ali ne tamni crtica.
    Stvarno za poludjet.
    Je l ti vreme da izvadis betu?Tako ces resiti sve nedoumice jer s testovima zna biti ludilo.Srecno❤

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Stvarno za poludjet.
    Jesu ti isti testovi ili različiti?
    Ako imaš uputnicu za betu odi vaditi betu jer možeš već, 12 je dan. Ima sigurno i privatni laboratorij pa što kaže senka riješi nedoumicu!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Alisa kako je prošao transfer?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Pozdrav svima, nova sam ovdje.
    Zanima me dali je koja od vas imala simptome (loše) kad si je davala decapeptyl inekcije?
    Jučer sam se prvi put javila, također s jednim pitanjem ali mi nisu objavili pitanje.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Da malo jasnije objasnim svoje simptome.
    Ovako: 08.11. Sam trebala krenit za Makedoniju na transfer ali sam to jutro dobila temperaturu 37,5. Otišla kod doktorice kaže sinusi dobila sumamed itd. javila se d.Lazarevskom kaže da odgodimo do sljedećeg ciklusa. Jučer krenila ponovo sa bockanjem. Odem procitat nuspojave (simptomi gripe, bol u leđima, nadutost, valovi vručine - ove simptome ja imam) i među njima je simptom infekcija gornjih dišnih puteva. Sad sam se bacila u razmišljanje da nisam tu infekciju sinusa dobila od tih inekcija?

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Tomoe prvotno napisa Vidi poruku
    Izvadili su mi 14 stanica, a oplodilo se 2 embrija i obadva su mi vratili, tako da sada uz terapiju cekam betu.
    Tomoe uz dužno poštovanje i prema tebi i dr. P ovo je loš rezultat. Žene s puno lošijim hormonima (kod tebe je zaliha dobra dok ih je bilo 14 js) i puno manjim brojem dobivenih stanica dobiju više embrija već ti od 14.
    Ovdje je se nekakav lapsus dogodio. ili su bile nezrele stanice a Sistina koliko mi je poznato nema mogućnost da stanice dozriju, ako su u međuvremenu napredovali ispravite me, ili loš muški faktor ali vi ste išli na donaciju pa vjerojatno nije ipak to, ili su im očito iskusni biolozi bili u izolaciji pa netko mora snositi štetu.
    Jako ti želim da se ostvari trudnoća bez obzira na ishod dobivenih embrija inače ja osobno ovakve pogreške ne opraštao i samo bi to opravdalo situaciju i dr. P.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ostalim curama također želim jedno veliko sretno i da se što prije ostvarite u ulozi majke

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Stvarno za poludjet.
    Betu vadi pa ćeš biti pametnija i znati na čemu si.

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Jesu ti isti testovi ili različiti?
    Ako imaš uputnicu za betu odi vaditi betu jer možeš već, 12 je dan. Ima sigurno i privatni laboratorij pa što kaže senka riješi nedoumicu!
    Ma draga moja prvi test koji je bio pozitivan 9 dan je bio jedan proizvođač a ovi ostali su svi isti. I kod svih osim ovog jednog zadnjeg je crtica pozitivna ali nije bas jako izražena.
    Njemačka vam je jako komplicirana. Nema privatnih laboratorija. Klinike isto neće da rade betu, čak ni doktor opće prakse. Svi te upućuju na ginekologa. Nažalost nemam ovdje mogućnost otići u privatnu ordinaciju gdje će uraditi odmah i sad za novce. Klinike imaju svoje interne laboratorije a sve ostalo se šalje u druge gradove. Ja se nadam da je to ipak trudnoća jer par puta izlazi pozitivna crtica mada ne jako vidljiva. Moram se strpiti do četvrtka/petka ma koliko da je to sad teško

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Uff živio Deutschlad!!!
    I sad vi recite da Hr ne valja bar po ovom pitanju. Imam pravo na bolovanje još kod punkcije, pa bolovanje komplikacije za trudnoću, sve recepte dobiješ, u svako doba možeš privatno gin i u labor, cijelu prvu godinu rodiljnog i roditeljskog je plaćeno. Jel ima to još neka zemlja baš me zanima!
    U De je 6 tjedana prije i 8 tjedana iza poroda plaćeno, i što onda dalje kirurgija? To je kao u vrijeme bivše juge

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Lara mislim da niti jedna zemlja nema uvjete kakve mi imamo al meni je neshvatljivo da ja za svoje novce ne mogu izvaditi betu u njemačkoj, eto pa me ubijte sad!

Moja kuma je teta u vrtiću u Belgiji, i znate od kad tamo djeca idu u jaslice ilitiga po seljački rečeno na flamanski "kreš"! Od recimo 3 i pol mjeseca.....da zamislite da ostavite bebu od 3 i pol mjeseca i morate ići raditi.
    Nek se ljuti tko god hoće to meni nije humano.

Oprostite nije tema al evo samo sam dala primjer....sorry.

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Ma draga moja prvi test koji je bio pozitivan 9 dan je bio jedan proizvođač a ovi ostali su svi isti. I kod svih osim ovog jednog zadnjeg je crtica pozitivna ali nije bas jako izražena.
    Njemačka vam je jako komplicirana. Nema privatnih laboratorija. Klinike isto neće da rade betu, čak ni doktor opće prakse. Svi te upućuju na ginekologa. Nažalost nemam ovdje mogućnost otići u privatnu ordinaciju gdje će uraditi odmah i sad za novce. Klinike imaju svoje interne laboratorije a sve ostalo se šalje u druge gradove. Ja se nadam da je to ipak trudnoća jer par puta izlazi pozitivna crtica mada ne jako vidljiva. Moram se strpiti do četvrtka/petka ma koliko da je to sad teško
    Ooohhh to je kao i ovde u Svedskoj.Ne mozes ni kod privatnika kad hoces ni za kakve pare.Betu nema sanse da ti izvade nego se moras "mlatiti" s testovima i bezbroj pluseva-duplih crtica dok ti ne zakazu pregled kod babice(opet ne kod doktora) tako da te sad razumem jer mi je,eto,promaklo da si vani.Nista,smireno,ujutru ponovi test pa ako su 2 crtice zakazi termin i onda ces na zenskoj klinici ili kako se vec kod vas zove utvrditi trudnocu.Tesko je razumeti ali stvarno su takva pravila i nema odlazaka kod lekara kad hoces.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Pozdrav i sretno svim curama koje su trenutno u Skopju. Ja se noćas u 2 vratila doma s 2 trodnevna embrija, a jedan sam smrznula.
    Nisam nezadovoljna, ali mi se možda pristup čini previše opušten. Na "licu mjesta", gola s raširenim nogama me obavijestili koliko ih je još ostalo, kakvi su, pitali koliko ih želim vratiti i što s ostatkom.

Ok, ja znam sve preko foruma i već sam odlučila što i kako u raznim scenarijima, ali neka druga žena koja ništa ne zna bi morala u minuti odlučiti o dost važnim stvarima, i još u nezgodnoj pozi, a da prije nije bila upoznata sa svim opcijama.
    A možda ja previše filozofiram ili sam uštogljena, ne znam...
    Posljednje uređivanje od Alisa81 : 23.11.2021. at 16:52

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Alisa81 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav i sretno svim curama koje su trenutno u Skopju. Ja se noćas u 2 vratila doma s 2 trodnevna embrija, a jedan sam smrznula.
    Nisam nezadovoljna, ali mi se možda pristup čini previše opušten. Na "licu mjesta", gola s raširenim nogama me obavijestili koliko ih je još ostalo, kakvi su, pitali koliko ih želim vratiti i što s ostatkom.

Ok, ja znam sve preko foruma i već sam odlučila što i kako u raznim scenarijima, ali neka druga žena koja ništa ne zna bi morala u minuti odlučiti o dost važnim stvarima, i još u nezgodnoj pozi, a da prije nije bila upoznata sa svim opcijama.
    Alisa pitali su te koliko ih želiš vratiti? Jel opcija bila i da ti samo jednog vrate? Meni su rekli da uvijek vraćaju 2, koliko vidim i po forumu, nema baš prakse da se vraća samo jedan... zato me baš zanima kako je tebi to predstavljeno...

I naravno - sretno!
    Posljednje uređivanje od sushi : 23.11.2021. at 17:19

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

Sushi, meni su u prvom postupku vraćali samo jedan, po mom traženju. A kasnije rekli da više neće, nego oba.
    Mala 85, ja sam sada 12 dan ciklusa dobila neku hunjavicu, sinusi su mi koma, al to nisam povezala s Decapeptylom..Možda je, al možda sam se samo prehladila.
    Sutra oplodnju, a u ponedjeljak transfer valjda

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Mala85 dobro došla na forum.
    Prošle su ti sada sve poruke.
    Kako si nova prvo ih trebaju odobriti i tek onda budu vidljive. Nakon nekih 10tak (čini mi se) budu vidljive odmah.
    Što se tiče tvog dolaska 14.dan.... sve mi imamo različite cikluse, različite protokole pa i nije svima u isto vrijeme punkcija. Ne reagiramo sve isto i kad imamo možda istu terapiju.
    Meni je ciklus npr dosta kratak -25 dana i meni je punkcija 11.dan.
    S tim da ja nisam ni imala neku veliku stimulaciju jer obzirom na nizak AMH ni sa jakom stimulacijom se ne bi dobilo više stanica.
    Najbolje vjerovati doktoru i raditi kako on kaže.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Alisa žao mi je da je tako bilo kako pišeš, da istina nije lijepo ležati i razgovarati rašitenih nogu, što više je to nekulturno od njih. Očito si ušla u kolotečinu gdje ih je falilo i nije bilo Bobana, kad je on tu sve je drugačije.
    Većinom Boban razgovara i da informacije prije transfera.

Sushi u većini slučajeva vraćaju 2 embrija, izuzetak su mlade cure s blasticama (1 blastica) i one koje su imala više neuspješnih transfera i godina podosta onda idu na transfer 3 embrija (dvodnevna ili trodnevna).
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 23.11.2021. at 18:21

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj mala85 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima, nova sam ovdje.
    Zanima me dali je koja od vas imala simptome (loše) kad si je davala decapeptyl inekcije?
    Jučer sam se prvi put javila, također s jednim pitanjem ali mi nisu objavili pitanje.
    Mala ja nisam imala, samo malo crveno na mjestu uboda.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mala85 dobro došla na forum.
    Prošle su ti sada sve poruke.
    Kako si nova prvo ih trebaju odobriti i tek onda budu vidljive. Nakon nekih 10tak (čini mi se) budu vidljive odmah.
    Što se tiče tvog dolaska 14.dan.... sve mi imamo različite cikluse, različite protokole pa i nije svima u isto vrijeme punkcija. Ne reagiramo sve isto i kad imamo možda istu terapiju.
    Meni je ciklus npr dosta kratak -25 dana i meni je punkcija 11.dan.
    S tim da ja nisam ni imala neku veliku stimulaciju jer obzirom na nizak AMH ni sa jakom stimulacijom se ne bi dobilo više stanica.
    Najbolje vjerovati doktoru i raditi kako on kaže.
    Sretno!
    Istina sve je tako različito i svaka reagira drugačije.
    I meni su se već ciklusi bili skratili s 29 na 27 dana a punkciju sam imala 16 dan.
    Tak da pravilo je da pravila nema.
    Vidiš kako ti je bilo s lezrozolom i obično je od njega endometrij ok a od klomifena zna nekad ostati tanak.
    I de ti sad znaj.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj mala85 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima,
    Nova sam ovdje. Imam jedno pitanje, od silnih kemoterapija sam ušla u menopauzu i jedina opcija mi je donacija jajnih stanica. Dokt. Lazarevski mi rekao da dođem 14 dan ciklusa, zar to nije kasno? Čitam po komentarina i vidim da Vas je puno imalo transfer 14/15 dan ciklusa a ja bi ga trebala imati 18/19 dan. Ne kužima?
    Nije kasno, ja sam imala transfer 18 dan ciklusa i uspjelo od prve. Nemoj se puno zamarati danima kad bi što trebalo biti, sretno

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Istina sve je tako različito i svaka reagira drugačije.
    I meni su se već ciklusi bili skratili s 29 na 27 dana a punkciju sam imala 16 dan.
    Tak da pravilo je da pravila nema.
    Vidiš kako ti je bilo s lezrozolom i obično je od njega endometrij ok a od klomifena zna nekad ostati tanak.
    I de ti sad znaj.
    Ma da. Kad sam dr. u ST rekla da sam na klomifenu a ne na letrozolu rekao je ako nisan reagirala na letrozol da ću na klomifen još manje. Pa se ugodno iznenadio kad me pogledao UZV. Tako da..nikad ne znaš na šta će ti organizam bolje reagirat.
    Koliko sam shvatila u hrv ni ne koriste baš više kolmifen. Dok sam došla do njega obišla sam 10 ljekarni u tri različita grada. Svugdje ga trebalo naručivati.
    Doduše za endometrij sam se kljukala i ciklom i ananasom (koji ne volim nikako) i čajem od vrkute...pa sad što je sve pomoglo što nije ne znam.
    Samo nek sutra bude kvalitetnih stanica i nek se oplodi koja...jest ću ja ananas ako treba još godinu dana ahahhahah

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ja idem na donaciju jajnih stanica, od kemoterapija sam ušla u menopauzu. Amh mi je 0,01. A ove decapeptyl inekcije su mi katastrofa... nuspojava 100 od njih. Ne znam kak ću to izgurat.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Sushi, doktor P me pitao koliko vraćamo, ja rekla 2. On počeo ispitivati jesam li sigurna i spremna na moguće blizance, duple pelene, dupli plač, da imam veliku šansu za dupliće (ha, ha, imam 40 godina). Pa kao, ako hoću 2, može kod njih, kao druge zemlje već imaju drugu praksu. Sve onak opušteno i sve, ali me bome na trenutak pokolebao u mojoj odluci.

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Uff živio Deutschlad!!!
    I sad vi recite da Hr ne valja bar po ovom pitanju. Imam pravo na bolovanje još kod punkcije, pa bolovanje komplikacije za trudnoću, sve recepte dobiješ, u svako doba možeš privatno gin i u labor, cijelu prvu godinu rodiljnog i roditeljskog je plaćeno. Jel ima to još neka zemlja baš me zanima!
    U De je 6 tjedana prije i 8 tjedana iza poroda plaćeno, i što onda dalje kirurgija? To je kao u vrijeme bivše juge
    Ma gle draga moja ovdje ti je situacija takva. Roditeljima samcima država ne snosi nikakav trošak potpomognute oplodnje. Bračnim parovima snosi ali ima dobna granica. Nisam sigurna koja. E sad moja ginekologica se čudila da šta ja hoću bolovanje od nje radi svega toga. Kao pa vi ste zdravi i to je vas izbor i volja da to radite. Poslije se isto čudila jer sam rekla da sam ipak na bolovanju poslije transfera. Pisao me kućni doktor. E sad u slučaju trudnoće ona meni mora napisati papir potvrdu sa kojom idem svom poslodavcu i automatski dobivam zabranu rada ( jer radim na klinici- a ne smijem dizati ništa preko 5kg, zabranjen kontakt sa lijekovima, tjelesnim izlučevinama itd). Na zabrani rada dobivam moju prosječnu neto placu koju sam imala u zadnjih 12 mjeseci (uzima se najpovoljniji prosjek). Punu platu se prima i mislim 8 ili čak 12 nedelja poslije poroda( provjerit ću ). Nakon toga zakonski godinu dana oko 69% od plate.

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Alisa žao mi je da je tako bilo kako pišeš, da istina nije lijepo ležati i razgovarati rašitenih nogu, što više je to nekulturno od njih. Očito si ušla u kolotečinu gdje ih je falilo i nije bilo Bobana, kad je on tu sve je drugačije.
    Većinom Boban razgovara i da informacije prije transfera.

Sushi u većini slučajeva vraćaju 2 embrija, izuzetak su mlade cure s blasticama (1 blastica) i one koje su imala više neuspješnih transfera i godina podosta onda idu na transfer 3 embrija (dvodnevna ili trodnevna).
    I ja sam upala u taj period kad Boban nije bio tu. I da istina je da te obavijestavaju o svim tim stvarima na ginekološkom stolu. Meni je vise predstavljalo problem sto sam bila malo omamljena od sedativa. Ali je poslije došla embriologinja i sestra posebno u sobu te smo još jednom prošli sve. Tako da nemam zamjerki s te strane. Velika ljubaznost i profesionalnost tako da svaka im čast

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Kirurgija jesi ponovila test? Ne znam koje si uzimala ali nemoj nekakve bezveze i nepouzdane.
    U Njemačkoj imaš koji je dobar Femtest i First response.
    I standardno Clearblue ali samo digitalni s tjednima trudnoće što pokazje je pouzdan.
    Odi u ljekarnu i kupi. Popiški se u čašicu prvi jutarnji i neće mu ništa biti za pol sata dok odeš kupiti test.
    Ako nije prva jutarnja možeš i nakon 3 do 4 sata ako ne piškiš pa onda.

P.S. svejedno su mi čudni ti tvoji testovi no name sad pozitivan sad nije :/

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

I ja sam upala u taj period kad Boban nije bio tu. I da istina je da te obavijestavaju o svim tim stvarima na ginekološkom stolu. Meni je vise predstavljalo problem sto sam bila malo omamljena od sedativa. Ali je poslije došla embriologinja i sestra posebno u sobu te smo još jednom prošli sve. Tako da nemam zamjerki s te strane. Velika ljubaznost i profesionalnost tako da svaka im čast
    Ne znam al kako mogu iz zadnjih postova skužiti da su počeli birati pacijentice kojima će otići u sobu i razgovarati i gdje razgovaraju u sali raširenih nogu što je neprimjereno.
    Drugo ušli su u takvu koletečinu gdje rade ko na traci u državnoj bolnici i ponašaju se nonšalanto za vrijeme covida i na kraju tko ispašta.....naravno pacijent jer su im biolozi u izolaciji. Njihovi pac iz Mk čekaju po 3 mj na termin za konzultacije. Žao mi je al gube na kvaliteti i odnosu dr pac što su prije imali.
    Neke pac pitaju koliko embrija žele da im vrate pa ih plaše onda s višeplodnom trudnoćom, to nije lijepo i ne bi smio jedan dr raditi.

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

[QUOTE=LaraLana;3227046]Ne znam al kako mogu iz zadnjih postova skužiti da su počeli birati pacijentice kojima će otići u sobu i razgovarati i gdje razgovaraju u sali raširenih nogu što je neprimjereno.
    Drugo ušli su u takvu koletečinu gdje rade ko na traci u državnoj bolnici i ponašaju se nonšalanto za vrijeme covida i na kraju tko ispašta.....naravno pacijent jer su im biolozi u izolaciji. Njihovi pac iz Mk čekaju po 3 mj na termin za konzultacije. Žao mi je al gube na kvaliteti i odnosu dr pac što su prije imali.
    Neke pac pitaju koliko embrija žele da im vrate pa ih plaše onda s višeplodnom trudnoćom, to nije lijepo i ne bi smio jedan dr raditi.[/QUOTE]

Lara Lana,ja sam isto sokirana saznanjem da se pacijentkimjama govori u sali za transfer koliko ce se embriona vratiti a koliko zamrznuti?
    Embriolog je nas uvek par dana pre transfera zvao da nam objasni kako se stvari odvijaju,onda smo uvek s doktorom dogovarali koliko da vratimo,koliko da zamrznemo i na kraju dan pre transfera jos jedan poziv i definitivno sta i kako??Zadnji put znaci avgusta meseca transfer mi je bio u subotu i nije imalo pacijenata pa je embriolog dosao u sobu,sedeo sa mnom,pricali o zivotu,hobijima i tako opusteno otisli u salu za transfer.
    Oni umesto da poboljsaju odnos pacijent-doktor-embriolog oni ga pogorsavaju.Cuj zena ceka transfer i prolazi joj stotinu misli kroz glavu a oni joj tad "mlate" koliko i sta embriona.Ovo je pravi skandal majke mi

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

E upravo to senka što pišeš, da poboljšanju odnos oni skroz pogoršali.
    Tako je bilo i kad sam ja išla, mene je Boban uvijek zvao na mob da mi kaže situaciju. Kad dođem na transfer dolazio je dr. L kratko u sobu da se dogovorimo i kako je također razgovarao s Bobanom i daju prijedlog i nakon transfera dolazi opet Boban i u njegovom stilu zezancija i malo porazgovaramo.
    A sestre su često ulazile u sobu da vide dal mi treba što.

Recite mi dal daju još onu injekciju protiv kontrakcija maternice na dan transfera u venu?
    Zaboravila sam kako se zove.

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Evo ja ne znam šta da kažem na sve to.
    Ja sam bila jutros na punkciji. Anita me smjestila u sobu, neka druga došla pitati bi li možda htjela bez anestezije pošto su samo dva folikula i na istoj strani. Ja pristala jer volim znat što se događa. U sali opet svi ultra ljubazni, dr.L me ponovo pita jesam sigurna da idemo bez anestezije. Med.sestra me vodila korak po korak sto dr.radi. Pohvalili me da sam bila dobra ahahahhahahhaa. Stavili mi dolje Tevagerastim da poboljšamo endometrij, preselili me u sobu, ona ista sestra sa početka priče jedno tri puta ušla u sobu provjeriti stanje i pitat me jesam li dobro. Na kraju me detaljno uputila u terapiju, zovnila embriologa. Mislim da je Aneta bila (rekla je ime al prebrzo, smeđa ženakica). Imam samo jednu jajnu stanicu, sutra će me zvati javiti kako se odvija sve i ako se oplodi kad bi mogao biti transfer.
    Tako da...ja stvarno nemam šta za reći.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Mala ja nisam imala, samo malo crveno na mjestu uboda.
    Mala 85 ja sam imala.Zato mi dr.iz hrv u kinula.Isla sam bez toga...meni radila stetu na endometriji jako.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Evo ja ne znam šta da kažem na sve to.
    Ja sam bila jutros na punkciji. Anita me smjestila u sobu, neka druga došla pitati bi li možda htjela bez anestezije pošto su samo dva folikula i na istoj strani. Ja pristala jer volim znat što se događa. U sali opet svi ultra ljubazni, dr.L me ponovo pita jesam sigurna da idemo bez anestezije. Med.sestra me vodila korak po korak sto dr.radi. Pohvalili me da sam bila dobra ahahahhahahhaa. Stavili mi dolje Tevagerastim da poboljšamo endometrij, preselili me u sobu, ona ista sestra sa početka priče jedno tri puta ušla u sobu provjeriti stanje i pitat me jesam li dobro. Na kraju me detaljno uputila u terapiju, zovnila embriologa. Mislim da je Aneta bila (rekla je ime al prebrzo, smeđa ženakica). Imam samo jednu jajnu stanicu, sutra će me zvati javiti kako se odvija sve i ako se oplodi kad bi mogao biti transfer.
    Tako da...ja stvarno nemam šta za reći.
    Sestre u sali su mršavica Julijana a Julka ju zovu, a druge dvije su crne i malo jače Bilja i Snježa.
    Te žene kako daju i.m. injekcije to je čudo, ništa ne osjetiš ubod.

Pa da, mislim da do 3 folikula pitaju dal želiš bez anestezije.
    A gle kasnije te mora doći obići zbog krvarenja jer si imala punkciju i nikad ne znaš dal je dr zakačio nekakvu krvnu žilu. I mora te uputiti u terapiju tko će drugi i moraš joj papire potpisati da si sve primila na znanje, bar je bilo tako.
    Znači sestra se mora pojaviti u sobi.
    Ovo je drugo o čemu mi trenutno ovdje pišemo je o situaciji kasnije i o informacijama o oplodnji i prenosu embrija. I o odnosu dr i pacijent.
    Vidjet ćemo kako će biti kasnije.

Ako ti je Aneta došla to je super, vjerojatno će se ona potruditi oko oplodnje to ti od srca želim s obzirom da je 1 js.
    Aneta ti nosi naočale i uvijek ima cool frizuru.

P. S. Nadam se da če ti ovo naplatiti kao prirodni ivf.
    Inače zabrljali su s tim cijenama jer su Ivi naplatili odmah čuvanje materijala spermatozoida a nije prošla godina a prva godina je besplatna.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

LaraLana, 15 min prije transfera dobiješ neko sredstvo vulgaris za smirenje u guzu, ništa drugo.

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

LaraLana, 15 min prije transfera dobiješ neko sredstvo vulgaris za smirenje u guzu, ništa drugo.
    Alisa ja sam dobila i atosiban i.v bolus. To je lijek koji sprijecava kontrakcije maternice.

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

E upravo to senka što pišeš, da poboljšanju odnos oni skroz pogoršali.
    Tako je bilo i kad sam ja išla, mene je Boban uvijek zvao na mob da mi kaže situaciju. Kad dođem na transfer dolazio je dr. L kratko u sobu da se dogovorimo i kako je također razgovarao s Bobanom i daju prijedlog i nakon transfera dolazi opet Boban i u njegovom stilu zezancija i malo porazgovaramo.
    A sestre su često ulazile u sobu da vide dal mi trebaš

Recite mi dal daju još onu injekciju protiv kontrakcija maternice na dan transfera u venu?
    Zaboravila sam kako se zove.
    LaraLana meni su dali Atosiban i.v bolus za sprečavanje kontrakcija maternice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •