pulinka prvotno napisa
Ja pamtim jednog ovakvog roditelja iz svoje mladosti, daleko pre interneta.
Pravila se ogromna fešta za Božić dok se od šesnaestogodišnje ćerke očekivalo da sama zaradi dovoljno da kupi sebi zimske čizme, interesantno, isto u šoubiznisu.
Pri tome je roditelj tražio od ćerke da mu bude zahvalna jer svojim ugošćavanjem uticajnih zvanica on njoj "pravi konekcije za budućnost".
I bio je u pravu, ćerka mu je vrlo vrlo finansijski uspešna, njena ćerka ide ka svetskoj slavi u svojim krugovima šoubiznisa i obe već sada mogu da plate sebi najskuplje psihijatre i antistres spravice i tretmane kada osete potrebu.
Imaju stvarno natprosečno uspešne i ispunjene živote, proputovale su pola sveta, a kad plaču, plaču u najskupljim džipovima, i kad povraćaju od treme, to je u kupatilima najluksuznijih hotela.
I obe su zahvalne tom sebičnom roditelju/dedi.
Tako da možda ima nešto u svemu tome, da kad ljubiš sebe, ljube te i drugi.
Jer koliko god ja mislila da se sve to strahotno, opet ću zvučati i sebi i drugima kao "kiselo je grožđe".
Njihovo životno iskustvo je nemerljivo bogatije nego moje a one će iskreno reći da su srećne i izgledati tako.
I što više godina prolazi, sve više mislim da je njihova životna filozofija ipak dala bolje rezultate nego moja- ili bar ne lošije, samo drugačije.