Stranica 10 od 12 PrviPrvi ... 89101112 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 552

Tema: kad ste zadnji put uzele slobodan dan samo tak

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    ... nitko mi nije nametnuo osjećaj moranja bilo čega...
    mislim da je ovo suština
    neki su takvi da su prihvatili sve što im se nametnulo i možda zbog toga danas pate, neki su u otporu prema normama cijeli svoj život ili im nije bilo dovoljno snažno nametano, neki su danas osvijestili što im je sve nametnuto i bore se da pomire te norme sa samim sobom
    mislim da je ta borba prilično teška sama po sebi, a da je još teža kada te svi uvjeravaju da borbe nema ili da nema potreba za njom

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je nenormalno da netko uopće riba pećnicu ali obzirom na većinu ljudi koja ipak povremeno riba rekla bih da ovo više govori o meni. Prošlu sam imala puno godina i ribala je svega par puta. Kad je crkla svečano sam kupila novu s pirolizom... koju još nisam isprobala. A neću valjda ribati kad imam pirolizu.

Ako te tješi, u životu nisam oribala pećnicu. Moj muž to radi u našoj kući, ali ni on ne nešto ludo često, možda par puta godišnje. Ni moja mater se nije naribala pećnice, sad imaju pirolizu (i koriste je ponosno).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    U Komediji su, što se tiče epidemioloških mjera, puno bolje organizirani nego u HNK ili Lisinskom.
    Baš sam htjela napisat kak u HNK ne treba povrda (osim za neke predstave) - valjda tam utrpaju previše ljudi u gledalište)

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

(Najbolja kupovna madjarica je Breda&Pita iz Konzuma. Na drugom mjestu Sparova. Kaže istraživanje koje je proveo moj izbirljivi sin)

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pranje pećnice u 2 ujutro normalno je (u uobičajenom smislu riječi, bez ikakvih akrobacija) ukoliko netko pati od nesanice, pa će se zabaviti bilo čim jer je jalovo okretanje po krevetu užasna stvar. I u to doba ti se svaki problem čini ogromnim, pa ribanje može biti i u svrhu očuvanja psihičkog zdravlja.
    Ja svoju ne ribam, iz prostog razloga što ju koristim za stvari koje ju ne mogu uprljati (ne s tom namjerom, nego jednostavno ne znam npr. ispeći patku). A i to rijetko.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    (Najbolja kupovna madjarica je Breda&Pita iz Konzuma. Na drugom mjestu Sparova. Kaže istraživanje koje je proveo moj izbirljivi sin)
    Hvala na info.
    Jedino je kćerka voli,pa mi se ne da radit je samo radi jednih usta. I inače kao Barbi nisam neka od pečenja kolača, ni ne jedem ih baš, al eto tradicije radi za Božić, Uskrs nešto napravimo i tijekom godine ove neke lagane biskvitne s voćem.
    #nema debljanja od kolača kod nas

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne brini . Dala sam si oduska .
    29. Ili 30.12. idem na nesto novogodisnje u Komediju. Valjda je koncert. Nisam ni pitala. Samo daj!
    a djetetu sam ubola zadnje dvije karte u paru Orasara u za kao poklon za Bozic. Izvedbu koju su stavili naknadni 05.01.
    Sirius, you are my kind of girl.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    pa dobro, pojam "normalno" uglavnom vežemo za norme
    to što netko govori da ne misli ništa negativno kada kaže da "ribanje pećnice u 2 ujutro nije normalno", meni zvuči kao neka verbalna akrobacija, ali dobro
    ja bih, da sam htjela reći tako nešto bez negativnih konotacija, vjerojatnije upotrijebila pojam "uobičajeno" i rekla da nije uobičajeno prati pećnicu u 2 ujutro

inače ne bih cjepidlačila oko toga, ali mi je zasmetao pojam "normalne žene" i moram priznat da i dalje ne razumijem što je to i tko je to.
    pa ne bih ni ja počela Krležu citirati i pisati dopise, ali je sasvim sigurno da bih ju prije moje nezaustavljive i prijeko potrebne procjene normalnosti njenog čina, upitala zašto riba pećnicu u 2 ujutro ili pere suđe u cik zore
    odgovor bi vjerojatno bio takav da bi mi bilo jasnije zašto to radi i možda bih se čak i suosjećala s njom, ili se stavila u njene cipele, pa mi taj čin postao, kako kažete, normalniji
    Potpisujem te betty blue.

Jako je lako odbaciti ili osuditi(na bilo koji način, pa i na forumu) nekoga tko se ne uklapa u našu zamišljenu "normalnost".
    No, mi nismo mjerilo svemira i mislim da bismo to stalno trebali imati na umu.

A i naše okolnosti se stalno mijenjaju i često nešto što nam je "normalno" danas, sutra više nije, i obrnuto.

Suosjećanje. Razumijevanje. Saznanje da smo svi u istoj kaši i da nema savršenih, "normalnih " života.
    To su moje mantre.
    Bar se trudim da budu (i nekad ne uspijem, naravno, nisam ni savršena ni "normalna").

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ti si jos mlada. Pa imas zelju dokazivati da znas. Ja sam vec potvrdila gradivo da znam. Pa cu kupiti madaricu u Lidlu.
    He he. Ma šalim se zapravo, ne mogu se ovdje s niti jednom domaćicom mjeriti i ovdje se nemam potrebu dokazivati, dosta mi je dokazivanja na sve strane .
    Nego misim da imam dobar recept… samo da ga iskopam pa ću natipkati.

Nego što je još dobro gotovo iz dućana za kupiti? Dajte još preporuka .

Glede 2 ujutro… meni je sve normalno raditi u dva ujutro, i peći tortu i ribat pećnicu i radit tablicu za posao , i pisat diplomski, učit za ispit… you name it. Što kome treba ili voli.
    Jedino što mi je problematično je ako je to zbog drugih, a ne zbog vlastite ljubavi prema tome. Ali pogubila sam se više gdje je granica “ja baš volim peći torte i uživam u tome i nije mi to uopće teško raditi do pola noći” i “pečem ovo usred noći da dobijem sutra vaše pohvale i divljenje”. S tim da ovo drugo vjerojatno neće nitko reći osim onih koji završe na psihoterapiji .

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam nenormalna jer sam nocni tip i, kad god mi se pruzi prilika, ribam pecnicu u 2 ujutro.

Ok, ne ribam jer se rijetko maze tako da joj treba ribanje (plus je samocisteca), ali perem ves u sitne sate, pakiram poklone, radim svasta. Trudim se da se to ne dogadja u dane kad trebam ustati u 7:15.

Zapravo i dalje ne razumijem nista na ovoj temi, osim da je normalno i prihvatljivo samo ono sto je unutar standarda ocjenjivaca. Granica normalnog i prihvatljivog se mijenja ovisno o tome kome se vise/cesce da pisati i tko je u tom trenutku glasniji.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 17.12.2021. at 18:54

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja razumijem da takav dan nisam imala već desetljećima. A taj dan bi izgledao onako kao kad sam studirala: do 12 h spavanje, do 15 kava i novine, do 20 telefoniranje, klopa i protezanje po kući, do 3 ujutro piće i zabava, i onda spavanje do podne.
    Sad vidim da takav dan ne samo da nisam imala od faksa, nego ga nikad više neću ni imati

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma daj Ardjo, ajde bas si ga omoguci.
    Jel imas bake i dede, jel mogu pricuvat unucad s pet na sub ili sa sub na ned? Sigurna sam da bi ti izasli ususret, da sam blize ja bi ti ih pricuvala

Samo ako imas ideju gdje biti vani do tih sati

Imala i ja takve dane nekada, al sad mi ne odgivara uopce takav raspored. Nikako,nocarenje pa spavanje do podne haha to bi mi bilo ko kaznjavanje danas haha
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.12.2021. at 19:24

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lili jesi dobro zbrojila, to je cca 48 sati čuvanja?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ahahah, da, još bih nekako i uvalila djecu i pronašla neki ilegalni party, ali nagovoriti stare frendice na sudjelovanje...Mislim da ću se morati zadovoljiti ležanjem na kauču i čitanjem uz botilju. Možda si to poklonim za sretnu novu 2023.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Al ne pristajem na opciju 48h ni u ludilu budi skromnija u zeljama, i 24h je sasvim dovoljno krenes s izlaskom a zavrsis sa spavanjem i ljeskarenjem iduci dan.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Lili jesi dobro zbrojila, to je cca 48 sati čuvanja?
    Dobro da si me resetirala,pa sam se ispravila

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Ja razumijem da takav dan nisam imala već desetljećima. A taj dan bi izgledao onako kao kad sam studirala: do 12 h spavanje, do 15 kava i novine, do 20 telefoniranje, klopa i protezanje po kući, do 3 ujutro piće i zabava, i onda spavanje do podne.
    Sad vidim da takav dan ne samo da nisam imala od faksa, nego ga nikad više neću ni imati
    Ovo je meni i danas ideal :skartoc:
    Priustim si ponekad i to, sto reci

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nego što je još dobro gotovo iz dućana za kupiti? Dajte još preporuka .
    Orehnjača iz Dubravice odustala sam od pokušaja da napravim vlastitu koja mi se uvijek raspadne, ova je ukusnija i nestresna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na placu

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna moja teta u penziji povremeno ima takve dane, tako da ima nade. Čekaj penziju i da djeca odsele
    Posljednje uređivanje od Dota : 17.12.2021. at 21:57

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Lili, hvala na ponudi, ali bi mi put do ZG i natrag 2x oduzeo još jedno 8 imaginarnih sati
    Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna moja teta u penziji povremeno ima takve dane, tako da ima nade. Čekaj penziju i da djeca odsele
    To mi je mantra, bože daj zdravlja pa da ga u penziji počnem uništavat.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Haha, dobra ti je mantra..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da je ta borba prilično teška sama po sebi, a da je još teža kada te svi uvjeravaju da borbe nema ili da nema potreba za njom
    Meni je ovo sukus ovog topica i ono sto pokusavam zapravo reci.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Meni isto.

I još bih dodala da za one koji osjećaju potrebu za borbom (jer npr. nose breme anksioznosti, perfekcionizma, you name it…) glavno pitanje nije “jesam li normalna”, nego “jesam li dovoljna/dovoljno dobra”.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

I ja ribam štošta u 2 ujutro. Nekad. Nekad ribam u 6, nekad u 14. Kako stignem. Samo što uopće ne razmišljam o tome koliko je to normalno ili uobičajeno, nego napravim što moram.

Svakako da ima ljudi kojima je važno što će drugi misliti i ljudi koji se osjećaju kao da im je nešto nametnuto, pa eto i ta nesretna BB krema. Primjećujem da se nekad indirektno provlači stav da je žena koja se ne šminka i ne misli na frizuru "takva i takva", ali isto se i s druge strane provlači stav da je žena kojoj je važan izgled i koja riba, kuha, peče, čisti, zapravo opterećena žena kojoj je to nametnuto i koja još nije shvatila da joj je nametnuto. Pa ja to skoro na dnevnoj bazi doživljavam.

Za mene je i to iritirajuće i to jaaaako, jer jednako kako nije ničija stvar to što netko ima prašine na glupom štekeru, tako nije ničija stvar ni to što netko obriše prašinu svaki dan. Isto je i sa kuhanjem/kupovanjem hrane, šminkom/prirodnim licem itd.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Slažem se Riri, slažem se.

Al ja ne pišem o onima koje su sretne s vlastitima odabirima i načinima i naravno da im nije nametnuto.
    Pričam o onima koje nisu sretne, a ne mogu prerezati.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Slažem se Riri, slažem se.

Al ja ne pišem o onima koje su sretne s vlastitima odabirima i načinima i naravno da im nije nametnuto.
    Pričam o onima koje nisu sretne, a ne mogu prerezati.
    Da, slažem se, tu je borba itekako.

Meni je tako sa djecom, odnosno sa majčinstvom. Svjesna sam da djeci ništa ne bi bilo da im uzmem kiflu u pekari kad žurimo, ali ne mogu to napraviti, uvijek kuham. Svjesna sam i da im ništa ne bi bilo da ne izađemo u šetnju svaki dan po propisanom broju puta koje sam ja sebi u glavi postavila, pa opet izađem i kad mi se ne da.

Samo što meni nitko to nije nametnuo, ja sam sama sebi to nametnula. Vjerojatno jer osjećam krivnju zbog nekih stvari pa nadoknađujem. Možda se jednom i opustim malo.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

O da, Bubilo, i meni je poznato kako je to kad nisi sretna sa svojim odabirom, a ne možeš prerezati, a vjerujem i većini ovdje. Nisam ja još ono davno (kad sam bila mladica izazvala kratki spoj usisivačem na razvodnoj kutiji sretna jer je čistim od prašine . Bilo je tih "kratkih spojeva" i dalje u mom životu, ima ih i danas ... nismo imuni na tuđe mišljenje, naročito ne na ono zlobno, pogodi nas to.
    Jedino je s vremenom (i starenjem) većinom lakše (bar u tome ), naučiš češće "oglušiti" na druge, tj. lakše prepoznaješ tko ti želi dobro, a tko zlo, pa po tom kriteriju i svrstavaš komentare u važno-nevažno.
    O onima koji su UVIJEK sretni sa SVIM svojim odabirima i načinima i NIKAD ne rade nešto nametnuto (i/ili ne osjećaju da im je nešto nametnuto, ne daju da im se nešto nametne...) imam mišljenje da su: ili a) nesvjesni da ipak nekad rade i nešto nametnuto, da zadovolje tuđe mišljenje, da nekog odobrovolje, da nešto time dobiju... nastavi niz... ili b) sebični su i misle samo na sebe ... ili c) nema c.
    I inače se treba kloniti "uvijek, svi/sve, nikad itd." ljudi, bar po mom iskustvu.

I da dodam: Jesam, dovoljna sam dobra. I ti si.
    A najviše znam da je to istina po tome što se to pitamo.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

O znam ja da sam dovoljno dobra.
    Naučila sam to na psihoterapiji .

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

O onima koji su UVIJEK sretni sa SVIM svojim odabirima i načinima i NIKAD ne rade nešto nametnuto (i/ili ne osjećaju da im je nešto nametnuto, ne daju da im se nešto nametne...) imam mišljenje da su: ili a) nesvjesni da ipak nekad rade i nešto nametnuto, da zadovolje tuđe mišljenje, da nekog odobrovolje, da nešto time dobiju... nastavi niz... ili b) sebični su i misle samo na sebe ... ili c) nema c.
    Ja sam vrlo blizu, s tim da mislim da je vecina a), a da bi b) bili samo sociopati. I mislim da je velika rodna razlika na ovim meridijanima vezano za temu 'uzimanje dana za sebe' vezano za drustvene pritiske.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.12.2021. at 12:49

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Slobodan dan za sebe nisam nikad uzela. Ali ako shvatim to pitanje sto bih radila 24 sata, da mogu birati, onda bih otisla na neku genijalnu predstavu. Prije bih otisla s ekipom na cugu, a poslije isto, ako ima gdje i jos da naleti dio iz ansambla i da se s njima druzimo uz cugu i jos da se naspavam poslije svega

Osim toga su mi konferencije u tom smjeru, cim se rijesis svoje obaveze. Radis tocno ono sto zelis, za sebe. Slusas svoje podrucje, druzis se sa srodnim dusama, izadjes navecer sam ili s njima u nekom lijepom gradu, provjeris telefonom kako ide doma obitelji

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vezano uz prilagodbe, ja i dalje ne mogu shvatiti koji idiot je izmislio depilaciju. Ne hodam dlakava, al svaki put kod cupanja proklinjem ideju.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Možda je ono što mi je dosadilo i što ne radim više zapravo nametnuto i to nisam ja. Ali sa razumjet sebe meni su trebale godine...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Glede 2 ujutro… meni je sve normalno raditi u dva ujutro, i peći tortu i ribat pećnicu i radit tablicu za posao , i pisat diplomski, učit za ispit… you name it. Što kome treba ili voli.
    Nisam još ribala pećnicu u 2 ujutro, ali jesam i kasnije od tog sata radila za posao, učila za ispite, spremala ormare, pekla kolače, prala kosu, pakirala se pa nakon toga depilirala se, pedikirala, lakirala nokte - noć prije odlaska na more, naravno, farbala sobu, izrađivala nakit, prišivala otpale gumbe. Po noći čovjek ima najviše mira. Nekad davno sam i tulumarila noću, nikad mi se nije spavalo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam još ribala pećnicu u 2 ujutro, ali jesam i kasnije od tog sata radila za posao, učila za ispite, spremala ormare, pekla kolače, prala kosu, pakirala se pa nakon toga depilirala se, pedikirala, lakirala nokte - noć prije odlaska na more, naravno, farbala sobu, izrađivala nakit, prišivala otpale gumbe. Po noći čovjek ima najviše mira. Nekad davno sam i tulumarila noću, nikad mi se nije spavalo.
    Ajme lonni svasta si ti nesto nocu radila, ti si nocni tip, meni je noc za spavanje i san (nekad je bila i za tulumarenja i lumpovanja, vise ne ), jednostavno ne mogu izdrzat i oci mi se sklapaju. Vec sad mi je ideja Nove godine i bivanje budnom do kasno aj aj zapravo najgore mi bude dan poslije, cijeli dan glavobolja i ne mogu sebi doci.

Ja sam bas jutarnji tip i jutrom napravim 100 čuda.

Ja sam kao i Flopica bila izludjena dok nisam imala nocni san u komadu kad su djeca bila mala, to me izbaci iz cipela-nedovoljno sna....

Edit: sad vise nisam.sigurna jel to Flopica pisala na ovoj ili drugoj temi.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.12.2021. at 21:26

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    U Komediji su, što se tiče epidemioloških mjera, puno bolje organizirani nego u HNK ili Lisinskom.
    Nisam bila neko vrijeme u Komediji, ali išla sam u HNK i Lisinski friško.
    U HNK-u nije trebala potvrda, samo su mjerili temperaturu i bilježili podatke (ime, prezime, broj telefona i mjesto u kazalištu), maske obavezne za vrijeme trajanja predstave i parter prilično "prorahljen". Doduše, govorilo se da će od 15. 12. uvesti potvrde...
    Za Lisinski su trebale potvrde, zadnji put uz osobnu kartu, i maska obvezna za vrijeme trajanja koncerta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam bila neko vrijeme u Komediji, ali išla sam u HNK i Lisinski friško.
    U HNK-u nije trebala potvrda, samo su mjerili temperaturu i bilježili podatke (ime, prezime, broj telefona i mjesto u kazalištu), maske obavezne za vrijeme trajanja predstave i parter prilično "prorahljen". Doduše, govorilo se da će od 15. 12. uvesti potvrde...
    Za Lisinski su trebale potvrde, zadnji put uz osobnu kartu, i maska obvezna za vrijeme trajanja koncerta.
    Da, tako je u HNK bilo u listopadu, tog se i ja sjećam. Ali nedavno mi je mama bila u HNK i rekla da je sad već druga priča. Parter je bio prilično popunjen, čak i mjesta koja ranije nisu davali u prodaju. U svakom slučaju, razmaka nije bilo. Možda ovisi i o predstavi - vjerujem da za hit predstave nastoje prodati što više karata.
    U Lisinskom sam bila prije tjedan dana i atmosfera u dvorani je kao da korone nikad nije ni bilo. Ok, neki ljudi su nosili maske, dobar dio njih nije i nitko ih nije opominjao za to.
    COVID potvrde traže i jedni i drugi na ulazu.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam bas jutarnji tip i jutrom napravim 100 čuda.
    Ma volim ja i jutra, pogotovo zoru, uvijek pomislim kako bi baš bilo lijepo biti jutarnji tip. Ali i noć ima svoje čari. Zanimljivo da ja kad previše spavam ne mogu doći k sebi idući dan, imam veće podočnjake nego kad mi fali sna, bolje si izgledam s manje sna ili sam možda u zabludi, u omaglici od nespavanja

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja se baš veselim praznicima, iako u stvari nisam uzela godišnji u komadu. Ali nema škole, nema testova, nema dječjih treninga (nadam se), nema skoro nikog na poslu, moći ću u miru "srediti" zaostatke (skoro pa "vrijeme za mene" jer neće biti stresa). Božićne kolače i kekse tradicionalno kod mene pečemo nakon Božića jer tad imamo vremena A slično je i s čišćenjem a možda i malo više ukrasimo kuću. Prije bi bilo forsiranje. A moje pravlo br. 1 je i dalje - 8h sna

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam samo došla reći da kad prestanem izlaziti do 3 ujutro, onda sam definitivno gotova.
    Inače sam jutarnji tip, ali kad stisne, i u 2 ujutro radim i za posao i za rođendan i za koješta. Djeca rastu i obaveza je neusporedivo manje( ili su samo moji kriteriji niži). Trenutni dojam je da nisam preopterećena i da ništa ne moram pred Božić.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Naletjela sam na ovaj članak: https://www.vecernji.hr/lifestyle/ze...-nista-1548203

Pala mi je na pamet ova tema dok sam ga čitala Što kažete na stavove i zaključke majke godine ?

Meni je najbolji ovaj: "Ona tvrdi kako se žene, pogotovo majke, moraju staviti na prvo mjesto i razmaziti se i to iz jednog neobičnog razloga - kako im muževi ne bi pomislili na prevaru ili rastavu. - Mislim da se mame koje razmaze svoju djecu i ne troše novac na sebe opuste i zanemare svoj izgled. Zbog toga se i rastaju, a njihovi muževi ih varaju. Nitko ne želi ženu koja ne drži do sebe, ali ni majku koja razmazi svoju djecu. To se meni neće dogoditi - rekla je."

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ne mora se ta bojati da će razmaziti djecu, sjećam se kad je izjavila da joj kćer treba operacije da bi bila ljepša. Trebala bi se bojati toga kolike traume će djeca imati od nje, ali to je očito ne dira.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Potrosila i ja ove godine na zube, ali nije beg cicija-platila i kceri aparatic.
    Da sam znala da treba samo na sebe trositi rekla bi maloj : nista od zuba, majka treba botox

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Potrosila i ja ove godine na zube, ali nije beg cicija-platila i kceri aparatic.
    Da sam znala da treba samo na sebe trositi rekla bi maloj : nista od zuba, majka treba botox
    Ahahaha, carice
    Potrošila i ja, a taman je i kćeri aparatić na redu. Morat ću razmisliti

Da, Riri, slažem se, žena je strahotna. Ekstra razina sebeljublja.
    Piše u članku da je "njezina odluka uzrokovala tenzije u obitelji, gdje njezina kćer misli da je razmažena, a sin više ne priča s njom". Divotica.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja pamtim jednog ovakvog roditelja iz svoje mladosti, daleko pre interneta.
    Pravila se ogromna fešta za Božić dok se od šesnaestogodišnje ćerke očekivalo da sama zaradi dovoljno da kupi sebi zimske čizme, interesantno, isto u šoubiznisu.
    Pri tome je roditelj tražio od ćerke da mu bude zahvalna jer svojim ugošćavanjem uticajnih zvanica on njoj "pravi konekcije za budućnost".
    I bio je u pravu, ćerka mu je vrlo vrlo finansijski uspešna, njena ćerka ide ka svetskoj slavi u svojim krugovima šoubiznisa i obe već sada mogu da plate sebi najskuplje psihijatre i antistres spravice i tretmane kada osete potrebu.
    Imaju stvarno natprosečno uspešne i ispunjene živote, proputovale su pola sveta, a kad plaču, plaču u najskupljim džipovima, i kad povraćaju od treme, to je u kupatilima najluksuznijih hotela.
    I obe su zahvalne tom sebičnom roditelju/dedi.
    Tako da možda ima nešto u svemu tome, da kad ljubiš sebe, ljube te i drugi.
    Jer koliko god ja mislila da se sve to strahotno, opet ću zvučati i sebi i drugima kao "kiselo je grožđe".
    Njihovo životno iskustvo je nemerljivo bogatije nego moje a one će iskreno reći da su srećne i izgledati tako.
    I što više godina prolazi, sve više mislim da je njihova životna filozofija ipak dala bolje rezultate nego moja- ili bar ne lošije, samo drugačije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja pamtim jednog ovakvog roditelja iz svoje mladosti, daleko pre interneta.
    Pravila se ogromna fešta za Božić dok se od šesnaestogodišnje ćerke očekivalo da sama zaradi dovoljno da kupi sebi zimske čizme, interesantno, isto u šoubiznisu.
    Pri tome je roditelj tražio od ćerke da mu bude zahvalna jer svojim ugošćavanjem uticajnih zvanica on njoj "pravi konekcije za budućnost".
    I bio je u pravu, ćerka mu je vrlo vrlo finansijski uspešna, njena ćerka ide ka svetskoj slavi u svojim krugovima šoubiznisa i obe već sada mogu da plate sebi najskuplje psihijatre i antistres spravice i tretmane kada osete potrebu.
    Imaju stvarno natprosečno uspešne i ispunjene živote, proputovale su pola sveta, a kad plaču, plaču u najskupljim džipovima, i kad povraćaju od treme, to je u kupatilima najluksuznijih hotela.
    I obe su zahvalne tom sebičnom roditelju/dedi.
    Tako da možda ima nešto u svemu tome, da kad ljubiš sebe, ljube te i drugi.
    Jer koliko god ja mislila da se sve to strahotno, opet ću zvučati i sebi i drugima kao "kiselo je grožđe".
    Njihovo životno iskustvo je nemerljivo bogatije nego moje a one će iskreno reći da su srećne i izgledati tako.
    I što više godina prolazi, sve više mislim da je njihova životna filozofija ipak dala bolje rezultate nego moja- ili bar ne lošije, samo drugačije.
    Baš tako... Njih je otac/deda odgojio na jedini način na koji je mogao. Nije važno što je govorio, važno je kako je živio i što je bio. Djecu odgajamo svojim uzorima.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Naletjela sam na ovaj članak: https://www.vecernji.hr/lifestyle/ze...-nista-1548203

Pala mi je na pamet ova tema dok sam ga čitala Što kažete na stavove i zaključke majke godine ?

Meni je najbolji ovaj: "Ona tvrdi kako se žene, pogotovo majke, moraju staviti na prvo mjesto i razmaziti se i to iz jednog neobičnog razloga - kako im muževi ne bi pomislili na prevaru ili rastavu. - Mislim da se mame koje razmaze svoju djecu i ne troše novac na sebe opuste i zanemare svoj izgled. Zbog toga se i rastaju, a njihovi muževi ih varaju. Nitko ne želi ženu koja ne drži do sebe, ali ni majku koja razmazi svoju djecu. To se meni neće dogoditi - rekla je."
    To je neka poznata?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    To je neka poznata?
    Nemam pojma.
    Meni nije.

Ali meni nisu poznate ni neke poznate

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Danas sam prošla pored štanda na kojem prodaju majice i pregače s natpisima:
    - žena, majka, kraljica
    - od jutra nisam stala

Bilo je još, al nisam zapamtila.
    Ako ih netko želi za Božić, recite, javit ću gdje sam vidjela .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •