Stranica 19 od 44 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 2184

Tema: Cijepljeni protiv COVID-a i oni koji to žele postati, informacije o testiranjima....

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravila napisati BB - drži se. Ovo vaše je organizacijska noćna mora, nadam se da su bar simptomi svima lagani...
    Hvala ti, al oguglala sam ja već .
    Zapravo mislim da sam napokon otkrila smisao i glavnu mudrost života: možeš što možeš, što ne možeš ne možeš i to je to .

Klinci prvi i drugi dan lagane temp., najstariji malo šmrkav… i to je to. PCR u srijedu će im sigurno još biti i negativan .

Ali MM je dosta zalegao, kašlje ponešto i nos mu dosta curi, al zapravo ga najviše ubija glavobolja koja mu već 3.-4. dan nimalo ne popušta uz bilo koje lijekove. Nije lagano, al nisu ni najgori simptomi.

Ja ništa - svemir/život/Bog/umetni sam - su valjda zaključili da mi je ovaj put išijas dovoljan.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Nece biti negativni ..uhvatiti ce ih pcr jos.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i ja mislim da će ih uhvatiti
    poznajem par koji je imao simptome u subotu, u nedjelju više ne, jučer testirani kao pozitivni

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BB meni je tvoj stav fantastican, u bilo kakvoj situaciji, jos uvijek imas smisao za humor a bome i nas posteno nasmijes.

Drz se draga, ludo naša
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.01.2022. at 16:29

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Nece biti negativni ..uhvatiti ce ih pcr jos.
    Koliko sigurni?
    Znam sličan slučaj u srijedu granični slučaj, jučer ponovljen rest , pcr negativan

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dobar clanak, primjenjiv na sve (ne samo na Minnesotu, odakle je Dr. Osterholm, inace i dio Bidenove administracije oko korone): https://sahanjournal.com/education/o...R19RzJU-0-vsRI

Pretpostavljam da se moze citati van SAD-a, a ako ne, mogu ga kopirati, ako nekoga stvarno zanima. Pise o tome sto se ocekuje od omikrona i koliko se predvidja da ce trajati te sto pomaze, a sto ne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Razmišljam kak je nekad najteža riječ bila otorinolaringologija, a sad je epidemiologija

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar clanak, primjenjiv na sve (ne samo na Minnesotu, odakle je Dr. Osterholm, inace i dio Bidenove administracije oko korone): https://sahanjournal.com/education/o...R19RzJU-0-vsRI

Pretpostavljam da se moze citati van SAD-a, a ako ne, mogu ga kopirati, ako nekoga stvarno zanima. Pise o tome sto se ocekuje od omikrona i koliko se predvidja da ce trajati te sto pomaze, a sto ne.
    Može se čitati najnormalnije.
    Vrlo je odmereno i informativno napisan.
    Pravo je osveženje videti konkretne statističke podatke a ne naše kategorije "malo ljudi, više ljudi, mnogi ljudi ".
    Ali meni je ovo upalo u oči o kućnim testovima:

These tests have been notably unreliable in the early days of infection, and we have many examples of people who have been tested multiple times with these lateral flow/antigen tests and are negative.
    At this point, I think it’s very difficult to trust a negative. Positives are likely truly positive.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Lonni, zaista ne znam vise od toga sto sam prenijela.
    Znaci tako su postupali lijecnici u Njemackoj kod sekine 3 frendice nakon preboljenja, svima su im radjena antitijela prije ponovnog cjepljenja.

Zasto i kako promatraju te brojke ne znam, al da to rade ocito rade jer ne znam zasto bi mi sestra izmisljala

Vjerojatno imaju odredjene upute koje su im dane. Bilo bi super da.se javi jos koja forumasica iz Njemacke.

Vjerujem ja tebi da ti je to sestra rekla, samo sam se ponadala da postoji nešto novo

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Razmišljam kak je nekad najteža riječ bila otorinolaringologija, a sad je epidemiologija
    Meni je ova prva i dalje teža, ima više slova

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Može se čitati, hvala.
    Ne znam da li da me tješi to što kaže da trebamo izdržati sljedeća tri-četiri tjedna pa će biti bolje ili me plaši pomisao da nema šanse da učinimo ono što on predlaže kao najbolje (smanjimo kontakte na minimum i slično). U situaciji gdje nam za dva dana počinje škola, a sada imamo ovakve brojke, strah me i pomisliti što nas
    čeka... Još kad su sad povećali i produžili izolaciju za razne kategorije, zadnja dva dana svjedočim tome da se ljudi uvjeravaju "sigurno nije korona, ne'š ti, nije mi skoro ništa" ili još gore "pliz nemoj ići na test, ne mogu sad u izolaciju 20 dana, nije ti ništa...". Dodajmo tome čekanja na PCR i bojim se da ćemo svjedočiti gomili šmrkave djece i odraslih u odgojno-obrazovnim ustanovama sljedeći tjedan, što samo po sebi nije strašno, ako ne donese nove valove zaraze rizičnima...
    Ne znam, vidjet ćemo. Svima je već dosta svega i svi želimo nastaviti sa životom. Naći balans ... to je najteže.
    Ostaje nam i dalje raditi što možemo, čuvati sebe i čuvati druge i čekati da ta mećava o kojoj dr. Osterholm iz linka priča prođe.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam ovako misljenja
    Nema sanse da cemo obuzdati broj dok djeca idu u skolu, javni prijevoz, aktivnosti... Istina je da se oni dosta druže i tu je velika mogućnost prijenosa.
    Pa plus kafici, svadbe, druženja...
    S druge strane nema smisla da se opet sve to zatvara, jer nece pomoci zarazi, samo ce nastetiti djeci.

Ako kužite sto mislim. Nema tu vise pomoci

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Nažalost, Vrci, i ja sam sličnog stava i mislim da nema pomoći od "zatvaranja". I također mislim da nije fer da nam djeca "ispaštaju" i da se njih "zatvara" i šalje on-line, a mi odrasli se ne možemo niti malo disciplinirati. O stopama procijepljenosti ni neću, osim da mi se kosa digne na glavi kad čujem kako nam "djeca prenose" i da se njih treba ograničiti. Uvijek mi je zanimljivo gledati i slušati kako najneodgovorniji rješenje, a i problem, uvijek vide u drugima, dok sami ne bi ni prstom mrdnuli. Jer valjda je lakše zatvoriti školu nego staviti masku i oprati ruke.
    Dok god mislimo da će nam problem riješiti drugi, a ne mi sami, bit će kako će biti.
    I dok god mislimo da se ovo događa drugima, a ne nama. Svima.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni se čini da je realna konstatacija iz gornjeg članka - da škole u jednom momentu neće imati ni ljudstva ni dece za čestitu nastavu, ali to nas nije sprečilo ni u dosadašnjim naletima pa ne znam zašto bi u ovom...

Iskreno me je začudilo što su kod nas srednjoškolce prebacili na on line ove nedelje, verujem da ćemo od one tamo svi krenuti redovno.

Kako god da se odluči- a mislim da će se uglavnom ići redovno kao i do sada- mislim da su idućih 3-4 nedelje prilično izgubljene što se gradiva tiče, a pošto nama nikad nikakvo zatvaranje niti mere nisu pomogle, prilično mi je svejedno kako će se nastava držati.
    Kod nas svakako nema samoizolacija ni dece ni razreda jer se pravila maksimalno izbegavaju i zaobilaze, tako da mi je perspektiva malo drugačija od vaše, tj. nemam bojazan od mogućih samoizolacija dece, ako se do sada nijednom nisu kvalifikovala za nju, sigurno neće ni ubuduće.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U nasem distriktu je izolacija i dalje kao prije tako da me taj detalj ne brine. Osim ako se ne razboli netko u nasoj kuci, nemamo brigu oko zabrane odlaska u skolu jer izolacija nije obavezna i na kraju krajeva bismo odlucivali mi, a na temelju pruzenih informacija iz skole, plus naravno testova i simptoma, odnosno nedostataka istih. Plus su djeca cijepljena pa zapravo uopce ne spadaju u kategoriju koja mora ostati kod kuce (ako nisu simptomaticni i/ili naravno pozitivni).

Skole ce se vjerojatno zatvarati jer vjerojatno nece biti osoblja. S tim se nosimo vec neko vrijeme, a sad se stvarno ocekuje jos gora situacija. Vrtici moraju zatvoriti vrata na 14 dana kod svakog pozitivnog slucaja (bilo dijete, bilo odrasla osoba) sto znaci da negdje neki roditelj automatski ne moze na posao tih dva tjedna. Ti roditelji su, izmedju ostalog, ucitelji. Ili kuhari, domari, pomocno osoblje u skoli. Zadnji dan skole prije zimskih praznika je neka "uciteljica duge kose kojoj ne znam ime" (ispalo je da je rijec o pomocnom osoblju koje u normalnim uvjetima ne boravi u ucionici bez prisustva ucitelja) bila u razredu moje kceri na zamjeni prvih sat vremena (iliti cuvala djecu dok nije stigla kvalificirana zamjena) i u tih sat vremena su razdijeljeni neki paketici koje je donijelo dijete kojemu je bio rodjendan. Long story short, u popodnevnim satima sam bila na hitnoj intervenciji jer je petogodisnjakinja pojela nesto iz tog paketa (sto vjerojatno nije smjela), od toga ju je svrbio jezik... uglavnom, sve je dobro zavrsilo.

Nakon sastanaka i sastanka ovaj tjedan (mi smo u skoli od ponedjeljka, gotovi su praznici), skola revidira planove i, izmedju ostalog zbog situacija kao ova gore, zapravo ne moze pokupiti bilo koga da "pricuva djecu" dok je netko bolestan ili negdje drugdje.

Dakle... zatvarat ce se skole kad zagusti. I raznorazna druga mjesta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae grrrr. Znam kak ti je

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Slažem se, mi smo u začaranom krugu. Odrasli ne žele nikakve mjere, a kad škole kolabiraju, vikat će se - ne zatvarajmo djecu. A nastava s prepolovljenim razredima i prepolovljenim osobljem bit će legalna, svi sati "odrađeni", gradivo u e dnevnik upisano, znanje nikakvo. Ali neka smo se proveselili za BiNG.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a najbolja fora je
    kaj se sad ljudi ljute kaj se dugo ceka na pcr da ne izgube potvrdu...
    nekak mi se čini necijepljeni pogovoto..
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 09.01.2022. at 11:59

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam to napisala u svojim zadnjim postovima, ali ja se uopće ne ljutim zbog toga, uživam samo u svim ljepotama života .

A kao kruže i ove ideje:
    “Ali neće moći dobiti službenu covid-potvrdu bez službenog štapića u nos i zato država razmišlja o dogovoru s privatnicima da primaju PCR na uputnicu, dakle besplatno. Vučina kaže da se o toj soluciji razmišlja, ali još se ne zna kada će do toga doći.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2331038.aspx
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 09.01.2022. at 12:49

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    a najbolja fora je
    kaj se sad ljudi ljute kaj se dugo ceka na pcr da ne izgube potvrdu...
    nekak mi se čini necijepljeni pogovoto..
    Točno. Meni koja imam covid potvrdu do prosinca 2022. mi svejedno dal ću ići na PCR i biti pozitivna -što se tiče potvrde. Jedino radi ostalih članova obitelji tj.djece bih morala znati. Inače mi svejedno, bila bih doma i čekala da prođe

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Točno. Meni koja imam covid potvrdu do prosinca 2022. mi svejedno dal ću ići na PCR i biti pozitivna -što se tiče potvrde. Jedino radi ostalih članova obitelji tj.djece bih morala znati. Inače mi svejedno, bila bih doma i čekala da prođe
    zbog novih pravila za samoizolaciju, i za cijepljene je potrebna potvrda o preboljenju jer 120 dana od preboljenja ne trebaju ići u SI radi kontakta.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ako si boosteriran za sada je vremenski neograniceno kaj se tice SI.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je li Buster u toj priči dva cjepiva + preboljenje ili ne?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Članak o simptomu koji je izgleda prvi koji se pojavi kod omikrona- grlobolja. I to ne grebuckanje u grlu, već baš boli grlo. Kopiram:
    "Kod omikrona zaraženi najčešće prijavljuju grlobolju i grebanje u grlu, glavobolju, začepljenost sinusa, noćno znojenje, curenje nosa i kihanje što su simptomi koji se uglavnom povezuju s prehladom ili gripom. Manja je vjerojatnost u odnosu na prijašnje varijante da će omikron uzrokovati gubitak okusa i mirisa.

Upravo grlobolja navodi se kao prvi simptom koji bi vas mogao navesti da posumnjate u moguću zarazu omikronom."
    " Američki liječnik dr. Jorge Moreno i njegove kolege pratili su pacijente oboljele od COVID-a u ambulanti u Connecticutu i zaključili kako je većina njih koja se zarazila omikron varijantom prijavila iste simptome: suho, upaljeno grlo koje je uzrokovalo oštru bol prilikom gutanja i koje se pojavilo prije većine drugih simptoma bolesti COVID-19.

"To je vrlo istaknut simptom", napomenuo je Jorge Moreno, docent medicine na Yale School of Medicine, za Bussines Insider objašnjavajući kako to nije bilo tek malo škakljanje u grlu, nego nešto oštrija bol."

I liječnici iz Norveške, Južne Afrike i Velike Britanije također su identificirali upalu ili grebanje grla kao prvi prepoznatljiv simptom omikrona.

Isto tako i Ryan Noach, izvršni direktor Discovery Healtha, najvećeg privatnog zdravstvenog osiguravatelja u Južnoj Africi, izjavio je kako pacijenti oboljeli od omikron mutacije najprije prijavljuju grebanje u grlu, a zatim začepljenost nosa, suhi kašalj i bolove u tijelu."

Mogu potvrditi da je i kod nas doma i kod prijatelja upravo ovako bilo. Evo cijeli članak:
    https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...pocelo-1157710

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

velim ja mužu kak bi najbolje bilo da se ukine testiranje i da ljudi jednostavno ostanu doma i samo oni kojima treba pomoc odu do dr
    (podloga mog razmisljanja - ukinuti bespotrebni trosak testa i pritisak na sustav samo zbog testiranja jer mi ljudi i na to pazimo)
    a veli on, mudro!:
    pa svi budu onda rekli da su bolesni i ostali doma...(o ljudska prirodo!)

naravno da meni taj scenarij nije pal na pamet...
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 09.01.2022. at 16:46

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Je li Buster u toj priči dva cjepiva + preboljenje ili ne?
    Preboljenje + 2 doze isto nema SI

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A obrnuto 2 cjepljenja +i preboljenje?

Ili 1 cjepivo+ preboljenje+?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Zaboravila sam nadodati u postu gore, pa stavljam sad. Po ovom iz članka, ispada da se omikron prije nađe u brisu grla.

"Preliminarna studija koju je prošli tjedan objavio tim američkih znanstvenika otkrila kako je virusno opterećenje izazvanom omikronom doseže vrhunac u slini jedan do dva dana prije nego što je doseglo vrhunac u brisevima nosa, što može objasniti zašto bi dodavanje brisa grla brzom testu, kod omikrona moglo povećati njegovu točnost.

Ima li kod nas uopće tih testova iz sline?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravila sam nadodati u postu gore, pa stavljam sad. Po ovom iz članka, ispada da se omikron prije nađe u brisu grla.

"Preliminarna studija koju je prošli tjedan objavio tim američkih znanstvenika otkrila kako je virusno opterećenje izazvanom omikronom doseže vrhunac u slini jedan do dva dana prije nego što je doseglo vrhunac u brisevima nosa, što može objasniti zašto bi dodavanje brisa grla brzom testu, kod omikrona moglo povećati njegovu točnost.

Mozes stapicem za nos obrisati grlo... ako znas.

Mi imamo testove iz sline na drzavnim besplatnim punktovima, PCR metoda. Kucni su svi za nos, koliko znam. Zdravstvene ustanove imaju uglavnom bris nosa.

Kod male djece cesto, i prije omikrona, rade bris grla jer se pokazalo da je nekad lakse pokupiti uzorak.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

A obrnuto 2 cjepljenja +i preboljenje?

Ili 1 cjepivo+ preboljenje+?
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...krona-15142135

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas recimo kod sirius se ti testovi rade istim štapićem ko i nosni test,sad jel treba kaj posebnije paziti kod brisa ne znam

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    velim ja mužu kak bi najbolje bilo da se ukine testiranje i da ljudi jednostavno ostanu doma i samo oni kojima treba pomoc odu do dr
    (podloga mog razmisljanja - ukinuti bespotrebni trosak testa i pritisak na sustav samo zbog testiranja jer mi ljudi i na to pazimo)
    a veli on, mudro!:
    pa svi budu onda rekli da su bolesni i ostali doma...(o ljudska prirodo!)

naravno da meni taj scenarij nije pal na pamet...
    Ma meni pada napamet upravo obrnuto… da ne bi ni ostali doma nego hodali okolo jer imaju samo neke slabije simptome (curenje nosa, slično običnoj prehladi i slično). Kao što jednog ili dvojcu takvih osobno i znam, da su pozitivni išli okolo, jednog koji je poslao i dijete u školu.

Mislim da gomila ljudi ide na testiranje da dobiju potvrdu ako ju do sad nemaju.

Ja dok sam satima pokušavala dobiti termin za klince cijelo vrijeme sam razmišljala što će mi to uopće… pozitivni su na kućnom testu, nećemo ići ni van ni u školu, simptomi su im prošli za manje od 48 sati i skaču po lusteru… što će mi uopće taj PCR nego da nas netko netko ubroji u statistiku i da kao dobijem tu potvrdu za klince. Koja će možda za mjesec dana vrijediti 2 mjeseca…

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Mozes stapicem za nos obrisati grlo... ako znas.

Mi imamo testove iz sline na drzavnim besplatnim punktovima, PCR metoda. Kucni su svi za nos, koliko znam. Zdravstvene ustanove imaju uglavnom bris nosa.

Kod male djece cesto, i prije omikrona, rade bris grla jer se pokazalo da je nekad lakse pokupiti uzorak.
    Da, i u UK imaju PCR iz sline, uz onaj iz nosa.

Ovo ti je dobra ideja - štapićem "obrisati" grlo.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Isto, ekipa koja ne ode na PCR ne dobije ni izolaciju, je l tako?
    Može ostat doma dva dana, reći evo bolje mi je i opet šetat okolo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ma meni pada napamet upravo obrnuto… da ne bi ni ostali doma nego hodali okolo jer imaju samo neke slabije simptome (curenje nosa, slično običnoj prehladi i slično). Kao što jednog ili dvojcu takvih osobno i znam, da su pozitivni išli okolo, jednog koji je poslao i dijete u školu.

Mislim da gomila ljudi ide na testiranje da dobiju potvrdu ako ju do sad nemaju.

Ja dok sam satima pokušavala dobiti termin za klince cijelo vrijeme sam razmišljala što će mi to uopće… pozitivni su na kućnom testu, nećemo ići ni van ni u školu, simptomi su im prošli za manje od 48 sati i skaču po lusteru… što će mi uopće taj PCR nego da nas netko netko ubroji u statistiku i da kao dobijem tu potvrdu za klince. Koja će možda za mjesec dana vrijediti 2 mjeseca…
    ma on je mislil na to da bi ostali doma i ne isli na posel
    a naravno da bi neki itekak hodali okolo...ko sto su to neki i dosad radili i rade

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

I to i rade, nažalost...

Nego, ima li neko frišku informaciju gdje ima maski N95 i KN95, i po kojoj cijeni?
    Hvala puno.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Da, i u UK imaju PCR iz sline, uz onaj iz nosa.

Ovo ti je dobra ideja - štapićem "obrisati" grlo.
    Ima i kod nas test iz sline oko 60 kn je bio

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Ima i kod nas test iz sline oko 60 kn je bio
    Gdje, u ljekarni?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Da

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Hvala na informaciji, pogledat ću sutra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I naša utvrda je pala... nakon 2 godine prvi put zaraženi u našoj užoj obitelji.
    I to MM na poslu pokupio i sad boluje. (PCR obavio u privatnom labosu, nakon pozitivnog kućnog; simptomi: malo grebalo grlo prva dva dana, glava boli, lagana temp do 37,8, sad malo trbuh, ne kašlje, cijepljen 2 puta prije ljeta).
    Doma nas je 3 cijepljeno (ja 3x) - 2 nije.
    Malo me frka za ove mlađe što nisu cijepljeni (MM nije bio za to pa ih nisam mogla sama odvesti preko njegove volje, iako mi je i to palo napamet...), ali i za starije koje i inače kašlje, astma, upale pluća itd.

Stalno smo mislili kako će djeca iz škole donijeti, ali na kraju MM nakon 10 dana godišnjeg, nakon Nove godine, ode 2 dana na posao i pokupi beštiju (znamo da je s posla jer je kolega zvao prije pojave simptoma).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    I naša utvrda je pala... nakon 2 godine prvi put zaraženi u našoj užoj obitelji.
    I to MM na poslu pokupio i sad boluje. (PCR obavio u privatnom labosu, nakon pozitivnog kućnog; simptomi: malo grebalo grlo prva dva dana, glava boli, lagana temp do 37,8, sad malo trbuh, ne kašlje, cijepljen 2 puta prije ljeta).
    Doma nas je 3 cijepljeno (ja 3x) - 2 nije.
    Malo me frka za ove mlađe što nisu cijepljeni (MM nije bio za to pa ih nisam mogla sama odvesti preko njegove volje, iako mi je i to palo napamet...), ali i za starije koje i inače kašlje, astma, upale pluća itd.

Stalno smo mislili kako će djeca iz škole donijeti, ali na kraju MM nakon 10 dana godišnjeg, nakon Nove godine, ode 2 dana na posao i pokupi beštiju (znamo da je s posla jer je kolega zvao prije pojave simptoma).
    Ne nerviraj se. Neka prode blago. Svi cemo prije ili kasnije biti pozitivni.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrijeska, evo za utjehu i naša utvrda je pala nakon 2 god. Mi i još jedna obitelj iz našeg naselja smo jedini koji smo još bili opstali da korona nije bila u obitelji, niti smo bili u izolacijama zbog škole, posla.

Coronita je stigla mome mužu, a u toj drugoj obitelji moje frendice mužu i sinu.

Srećom kod muža samo temperatura 1.dan popodne (i to niska) a opce stanje skroz ok, da nisu djeca trebala ići na uplaćeno skijanje ne bi možda ni saznali ovako ekspresno. Ovako smo brzo reagirali jer kućni je naravno bio negativan , pa smo privatno jedva jedvice dobili termin za pcr i nalaz isti dan.

Djeci propala škola skijanja kojoj su se jako veselili (božićni poklon), al šta ćemo, ne možemo ih slati među drugu djecu na snijeg. Bolje da ne spominjem kakve savjete sam dobila od nekih, da se muž ne ide testirat sad nego za par dana i sl da djeca ipak odu na skijanje...strava... zato nam je i ovakva situacija, svatko samo na svoju gujicu misli.

Što se tiče simptoma, mužu apsolutno ništa posebno, rekao je samo da se čudno osjeća, tražio toplu juhu u 8h ujutro i predveče dobio 37.5. Ništa drugo (ni grlobolja, ni glavobolja, ni kašalj). Sutradan odmah testiran i isti dan dobili nalaz-pozitivan. Više nije imao ni temp, ni ništa, samo da tako ostane.

On je izoliran u svojoj sobi i ima svoj WC. Djeca i ja nemamo nikakve simptome (zasad).

Garant ovaj omikron koji je većini na brzom negativan,a pcr pozitivan. Taj brzi samo zavara ljude i toj frendici su na kućnom i muž i sin neg,a pcr poz, al kod njih su simptomi izražajniji.

Bit će pravo čudo ako se nismo zarazili, pogotovo jer sam i ja bila s tom osobom od koje je pokupio, ja sam čak više bila s njom nego on. A bome sam bila puno i s mužem u danima kad je najzarazniji prije simptoma.

Zakazala sam nam PCR-ove, ovo je strašno kolike su gužve, a privatno je baš skupo za više ukućana.
    Može se ulovit neke termine ako se vreba na platformi, nekad se nešto otvori.

Vrijeska, bit će to sve dobro, malo se strpit i proći će držim fige i vama i nama!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.01.2022. at 22:55

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lili, ma samo je pitanje vremena kad cemo svi popadati, nemoguce se zastitit, zarazno je koma, mjere se ni ne propisuju, ni postuju, pola starcadi necijepljeno. Samo da, kako se boje, ne skuhamo tu neki origi balkanski soj koji ce bit tezi, valjda ce bit laksi. Dobro je reko neki dr, auto ce zid zaustavit, samo se neke zemlje zabiju bez kocenja (nada balkanska regija, ukrajina i takvi), a neki ipak koce pa se zabiju manjom brzinom. Mi se vratili iz austrijr, ffp2 svugdje, i vani su obavezne tipa na bus stajalistima, nevjerojatna razlika od nas. Druge maske su zabranjene tj ko da nista nemas. Drzite se, kod vas zdravih i cijepljenih nitko ne bi ocekivao teze ishode, ja ocekujem da cete to lako odraditi i mislim da nema sanse da se svi ne pozitivirate Kako si ti zdvojna oko boostanja, mozda je to tako za tebe i bolje. Kuc kuc u drvo za ocekivani laki tijek!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.01.2022. at 00:18

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I kod nas sad traze N95. Lili, Vrijeska i clanovi vasih porodica, neka prodje lagano
    Nasa se deca sutra vracaju u skolu. Mi smo propustili prvu nedelju skole jer smo bili na skijanju. Bili smo samo napolju i u apartmanu s posebnim ulazom, tako da smo bili covid safe. Hranu sam ponela odavde, a tamo narucila pickup iz supermarketa, tako da zaista nismo nigde ulazili. Slucajeva ima i po naslim skolama, i ocekujemo da cemo i mi 'pasti.' Muz, dete od 16 i ja smo primili tri doze, a troje mladjih po dve doze. Dete od 13 sad moze da dobije i trecu, ovih cemo dana...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijeska, evo za utjehu i naša utvrda je pala nakon 2 god. Mi i još jedna obitelj iz našeg naselja smo jedini koji smo još bili opstali da korona nije bila u obitelji, niti smo bili u izolacijama zbog škole, posla.

Coronita je stigla mome mužu, a u toj drugoj obitelji moje frendice mužu i sinu.

Srećom kod muža samo temperatura 1.dan popodne (i to niska) a opce stanje skroz ok, da nisu djeca trebala ići na uplaćeno skijanje ne bi možda ni saznali ovako ekspresno. Ovako smo brzo reagirali jer kućni je naravno bio negativan , pa smo privatno jedva jedvice dobili termin za pcr i nalaz isti dan.

Djeci propala škola skijanja kojoj su se jako veselili (božićni poklon), al šta ćemo, ne možemo ih slati među drugu djecu na snijeg. Bolje da ne spominjem kakve savjete sam dobila od nekih, da se muž ne ide testirat sad nego za par dana i sl da djeca ipak odu na skijanje...strava... zato nam je i ovakva situacija, svatko samo na svoju gujicu misli.

Što se tiče simptoma, mužu apsolutno ništa posebno, rekao je samo da se čudno osjeća, tražio toplu juhu u 8h ujutro i predveče dobio 37.5. Ništa drugo (ni grlobolja, ni glavobolja, ni kašalj). Sutradan odmah testiran i isti dan dobili nalaz-pozitivan. Više nije imao ni temp, ni ništa, samo da tako ostane.

On je izoliran u svojoj sobi i ima svoj WC. Djeca i ja nemamo nikakve simptome (zasad).

Garant ovaj omikron koji je većini na brzom negativan,a pcr pozitivan. Taj brzi samo zavara ljude i toj frendici su na kućnom i muž i sin neg,a pcr poz, al kod njih su simptomi izražajniji.

Bit će pravo čudo ako se nismo zarazili, pogotovo jer sam i ja bila s tom osobom od koje je pokupio, ja sam čak više bila s njom nego on. A bome sam bila puno i s mužem u danima kad je najzarazniji prije simptoma.

Zakazala sam nam PCR-ove, ovo je strašno kolike su gužve, a privatno je baš skupo za više ukućana.
    Može se ulovit neke termine ako se vreba na platformi, nekad se nešto otvori.

Vrijeska, bit će to sve dobro, malo se strpit i proći će držim fige i vama i nama!
    Ovo bi trebalo snimiti

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Lili, Vrijeska, neka vam sve prodje lagano

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Lili, Vrijeska, držim fige da bude blago i brzo prođe.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lili, nemoj izolirati muža, ako još nisi dobila simptome idi i poljubi ga da odradiš to .

Ja sam mislila da me ovaj put neće, al evo jutros glavobolja, grlobolja, nos zaštopan… kalkuliram kad ću si napraviti kućni test.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa kaj nisi sve naručila na pcr bb?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •