Stranica 31 od 44 PrviPrvi ... 21293031323341 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 2184

Tema: Cijepljeni protiv COVID-a i oni koji to žele postati, informacije o testiranjima....

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi probala preko platforme - brže termine daju nego ovo za školsku djecu, to je sad ćorak? Na FB grupi Cijpeljnje i vakcinacija je netko napisao da se može samo doć u Vinogradsku od 8-12 h (bez narudžbe) i napravit test iako ti ni ne treba liječenje tamo - ne znam jel' to kriva info ili ne.
    Nije Kriva,pisala sam ja tu jučer

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sori, brzinski citam na sto strana.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

OK, samo kratak izliv gneva i idem sa teme.
    Dakle osnovci u Vojvodini idu već celu nedelju redovno u školu.
    Ostatak Srbije kreće od ponedeljka. Kombinovano. Ni reči o daljem načinu nastave za Vojvodinu.
    Pa ja živim u neprekidnom cirkusu.

Kad razmislim, mrzim kombinovani model, i najbolje bi bilo da nas zaborave kao i do sada i da deca nastave redovno da idu dok se ne razbole.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    i Sveti Duh navodno radi bez narudžbe
    ali treba doći jako rano po broj (čak oko 6)
    Bolje u 5 pa i prije jer u 6,10 više nema brojeva.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Delta il omikron?
    a kako ćete znati imate li omikron ili deltu?!

sve su to nagađanja
    simptomi su slični, vrijeme inkubacije možda malo kraće kod omikrona ...
    mislim da se ne radi sekvenciranje na svim testovima nego samo neki uzorak pa se prema tom uzorku iznosi pretpostavka koji je soj dominantan

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tako je Vrijeska. Nasumicno se uzimaju uzorci i sekvenciraju.
    Al kako smo treneri svih sportova boljih od onih kojima je to posao. Sto ne bi bili i bolji molekularci

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a kako ćete znati imate li omikron ili deltu?!

sve su to nagađanja
    simptomi su slični, vrijeme inkubacije možda malo kraće kod omikrona ...
    mislim da se ne radi sekvenciranje na svim testovima nego samo neki uzorak pa se prema tom uzorku iznosi pretpostavka koji je soj dominantan
    Zapravo je pitanje delta il omirkon znacilo jel to info od pred 6 mjeseci il od sad nedavno .

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jesi probala preko platforme - brže termine daju nego ovo za školsku djecu, to je sad ćorak? Na FB grupi Cijpeljnje i vakcinacija je netko napisao da se može samo doć u Vinogradsku od 8-12 h (bez narudžbe) i napravit test iako ti ni ne treba liječenje tamo - ne znam jel' to kriva info ili ne.
    najraniji termin sam dobila za 25.1., preko aplikacije
    ranije nema nigdje...osim preko veze

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je Vrijeska. Nasumicno se uzimaju uzorci i sekvenciraju.
    Al kako smo treneri svih sportova boljih od onih kojima je to posao. Sto ne bi bili i bolji molekularci
    Tako je!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku

to je bolje nego 7 dana što smo mi čekali

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zapravo je pitanje delta il omirkon znacilo jel to info od pred 6 mjeseci il od sad nedavno .
    Tak sam ga i ja shvatila.
    A napomenula da nisu imali simptome (sto cesce ide uz omikron) osim tog proljeva, da im nije ukucanin bio poz.i taj proljev bi prosao nezamijecen tipa nesto sam pokvareno pojela.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi smo platili starijem PCR test, samo da može što ranije u školu.
    zdrav stoji doma, skupa s ostalom djecom koji su također kod kuće zbog njega (sumnja na ponovni Covid, iako ga je nedavno prebolio).
    probali smo preko tih telefona na Štamparu, i nismo mogli dobiti raniji termin. ogromne su gužve, kako za odrasle tako i za djecu.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Mirogojska 16, Štampar, daje termin 23., ako upišeš povratak na posao kao razlog.
    Išla sam vidjeti kako je s terminima. Uglavnom, daje različite termine za različite razloge dolaska, pa pokušajte iskoristiti najraniji termin koji možete.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Mirogojska 16, Štampar, daje termin 23., ako upišeš povratak na posao kao razlog.
    Išla sam vidjeti kako je s terminima. Uglavnom, daje različite termine za različite razloge dolaska, pa pokušajte iskoristiti najraniji termin koji možete.
    Da, probaj se "igrat" s razlozima dolaska - kad smo upisali pravi razlog "ima simtpome" je bio kasniji termin od razloga "kontakt".

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, u pravu si zapravo, ja sam upala u overthinking, po običaju
    Pulinka, zapravo se i WHO, regionalni centar Europa, u svom jučerašnjem priopćenju poprilično slaže s tobom . Tu su pobrojali facts i myths oko omikrona:
    https://www.euro.who.int/en/health-t...fact-from-myth

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pulinka, zapravo se i WHO, regionalni centar Europa, u svom jučerašnjem priopćenju poprilično slaže s tobom . Tu su pobrojali facts i myths oko omikrona:
    Ne daj bože da se slučajno čemu nadamo i malo poveselimo mi iz država u kojima nema ništa od mjera, a imamo samo mitove. Pada i nada, al ne pada Vlada (nema odgovarajućeg smajlića).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.01.2022. at 15:19

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ne daj bože da se slučajno čemu nadamo i malo poveselimo mi iz država u kojima nema ništa od mjera, a imamo samo mitove. Pada i nada, al ne pada Vlada (nema odgovarajućeg smajlića).
    Ahaha, vrh, ina. Čak se i rimuje

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala, uspjeli smo obaviti test vec danas
    ne nalazim link gdje trebam otkazatitestiranje zakazano za 25. u Fran Mihaljevicu...zna netko mail?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja bi prva volela da se WHO uopšte ne slaže sa mnom . Sve bi ovo bilo drugačije da korona mutira sporije i ostavlja trajniji imunitet.

(I naši osnovci idu od nedelje po kombinovanom modelu, objavili naknadno. Valjda ćemo se razboleti do tada )

Nego, ja sam bila ubeđena da u celoj Evropi već preovlađuje omikron, ali WHO kaže drugačije:

And even though Omicron is quickly gaining ground in the Region, the majority of current COVID-19 cases is still being caused by the Delta variant, which is known to cause severe disease and death. In those countries where Omicron is becoming or has become the dominant variant, we are also seeing COVID-19 cases doubling every 1.5 to 3 days – with hospitalizations rapidly rising as a result.

Sad, ako je jedna Britanija mesec dana nakon prvih slučajeva objavila da omikron dominira i čini 70-80% sekvencioniranih uzoraka, zar ne bi trebalo da smo i mi već u toj fazi?
    Tim pre što su brojke u jednom momentu bile puno niže, da bi počele naglo da idu do rekordnih- zar to onda nije znak da omikron preuzima?
    I taj niz ljudi koji je dobio koronu po drugi put u 2-3 meseca, valjda nisu deltu dobili dvaput?
    Uostalom, vredelo bi naći šta kažu Britanci, da li je kod njih ostalo išta od delte, ili je potpuno prevladao omikron.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Evo zadnjih podataka, od jučer. Malo sam sad u gužvi, pa ako netko ima više vremena pregledati....
    https://www.ons.gov.uk/peoplepopulat...hts/infections

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne nalazim link gdje trebam otkazatitestiranje zakazano za 25. u Fran Mihaljevicu...zna netko mail?
    Na mejlu koji ti je stigao ima neki pretinac otkaži
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.01.2022. at 17:29

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulat...ights/Overview

Prvi graf na ovoj stranici - po njemu im je omikron postao dominatan iza Nove godine. Što znači da nas tek to čeka, bar mislim.
    Inače, slinim nad ovim stranicama i podacima, sad sam tek otkrila ovu stranicu...kako je to sve pregledno, što sve gledaju i mjere... i nevezano za Covid, a oko Covida mjere i prikazuju i "muhu u letu"... Morat ću detaljnije pogledati kad stignem...
    Posljednje uređivanje od Dota : 20.01.2022. at 17:32

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja bi prva volela da se WHO uopšte ne slaže sa mnom . Sve bi ovo bilo drugačije da korona mutira sporije i ostavlja trajniji imunitet.

(I naši osnovci idu od nedelje po kombinovanom modelu, objavili naknadno. Valjda ćemo se razboleti do tada )

Nego, ja sam bila ubeđena da u celoj Evropi već preovlađuje omikron, ali WHO kaže drugačije:

And even though Omicron is quickly gaining ground in the Region, the majority of current COVID-19 cases is still being caused by the Delta variant, which is known to cause severe disease and death. In those countries where Omicron is becoming or has become the dominant variant, we are also seeing COVID-19 cases doubling every 1.5 to 3 days – with hospitalizations rapidly rising as a result.

Sad, ako je jedna Britanija mesec dana nakon prvih slučajeva objavila da omikron dominira i čini 70-80% sekvencioniranih uzoraka, zar ne bi trebalo da smo i mi već u toj fazi?
    Tim pre što su brojke u jednom momentu bile puno niže, da bi počele naglo da idu do rekordnih- zar to onda nije znak da omikron preuzima?
    I taj niz ljudi koji je dobio koronu po drugi put u 2-3 meseca, valjda nisu deltu dobili dvaput?
    Uostalom, vredelo bi naći šta kažu Britanci, da li je kod njih ostalo išta od delte, ili je potpuno prevladao omikron.

Ajde, sad mi je malo lakše, ako je u Americi samo 1.7 posto delte, ne može bit tolika razlika da je Evropa uglavnom u delti. To mi ukazuje na to da je WHO možda više činovničkija od Amerika i možda samo nisu stigli updateat prognoze vezano za mit i istina? Hashtag visi na slamci
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.01.2022. at 17:53

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa kod nas s kim god pričam uvjeren je da je omicron. Znam da su naši znali objavljivati tjedna izvješća u kojima je bio postotak pojedine varijante, ima li toga još?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo baš sam gledala, zadnje je od 26.12.2021., ali ni u tom niti zadnjih nekoliko prije toga više nisu navodili rezultate sekvencioniranja

Recimo ljetos su pisali
    Do 2. srpnja 2021. na sekvenciranje je ukupno poslano 6768 uzoraka, a rezultati su pristigli za njih 6674 (uspješno sekvencirano 5530 uzoraka). 29.06. su pristigli rezultati za 188 uzoraka poslanih na sekvenciranje 21.06.2021., od kojih je 151 uspješno
    sekvencirano. Od pristiglih 151 uzoraka, 83 su uzorci sa dokazanom alfa (UK-B.1.1.7) varijantom (55 %), a 64 uzoraka sa dokazanom delta (B.1.617.2) varijantom (42,4%). Sekvenciranjem su dokazana i tri gama (P.1) uzorka, jedan u putnika iz Brazila (uzorak iz KBC SM) i 2 iz
    Splita

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajde, sad mi je malo lakše, ako je u Americi samo 1.7 posto delte, ne može bit tolika razlika da je Evropa uglavnom u delti. To mi ukazuje na to da je WHO možda više činovničkija od Amerika i možda samo nisu stigli updateat prognoze vezano za mit i istina? Hashtag visi na slamci
    Ina 33 hahaha
    Za WHO me vise nista ne cudi, kod mene je davno izgubio kredibilitet.

Ne bih se uopce zacudila da nisu updejtali podatke
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.01.2022. at 18:25

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tu su rekli jos 4. sijecnja da je 95% slucajeva u SAD-u omikron varijanta. U onom webinaru prosli tjedan je bilo 1.7% delte, tako nekako.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ina, to je, sigurno

Kaae, tako sam nekako i ja zapamtila procente oko Nove godine, zato me sad čudi odakle ovo što sam citirala. Možda to važi za one zemlje koje imaju stroge mere i zabrane ulaska iz izvorišta omikrona. Ali kod nas - odakle onda tolike cifre novoobolelih nakon pada pre omikrona?

Naravno, sve bi bilo toliko jasnije i lakše da se redovno objavljuju zvanične statistike i daju stručne analize rezultata.
    Ali #pusti snovi

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama je stvarno prema samim golim brojevima jasno da je nesto drugo (omikron) u pitanju. S dnevnih 3,500 - 4,500 pozitivnih smo, tocno u predvidjenim periodima, skocili na 11,500 (u cijeloj Minnesoti). Taman to duplanje zaraznosti/sirenja.

No kazu da wastewater (iliti kanalizacija) u Minneapolisu/Metro podrucju pokazuje da su israli kovid, iliti da koncentracija otpada. Iliti da je peak tamo prosao. Mi kaskamo nesto sitno dana za njima, mrvu smo juznije (oko 80 milja).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Na mejlu koji ti je stigao ima neki pretinac otkaži
    nema ga
    poslal sam nazad mail na adresu s koje mi je stigla potvrda o terminu
    makar pise no replay...drugo ne znam kaj bi

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Zaboravljamo da regionalni ured WHO za Europu pokriva 53 zemlje. S njihove stranice: " It serves the WHO European Region, which comprises 53 countries, covering a vast geographical region from the Atlantic to the Pacific oceans." https://www.euro.who.int/en/countries
    Ne znam kojom logikom idu, ali to su i podaci za Albaniju, Andoru, Armeniju, Azerbejdžan, Gruziju, Kazahstan, Bjelorusiju, Kirgistan, Rusku Federaciju, Turkmenistan, Ukrajinu, Uzbekistan....čak i Izrael je tu. Nisu to samo podaci za Europsku Uniju plus Balkan.
    Mislim da u tom smjeru treba tumačiti spominjanje delte kao još uvijek dominantne u dijelu zemalja te cijele regije. Što ne znači da se omikron ne širi rapidno, što uostalom i kažu doslovno u drugoj rečenici tog citata. A rekla bih i da se i u puno tih zemalja ne sekvencionira dovoljno, pa se ni nema prave podatke.
    No, i Britanci na grafu gore (od njihove vlade) stavljaju omikron kao dominantu varijantu negdje od početka ove godine. Evo ponovo graf (malo skrolati dolje, pod infections): https://www.ons.gov.uk/peoplepopulat...ights/Overview

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ispravak, sad sam pogledala bolje (ćorava ) u Britanaca je postao dominantan prije nove godine, negdje polovicom prosinca ili tu negdje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

covid@hzjz.hr

U naslovu sam napisala Otkaz termina testiranja - Narudžba br.??????? (upisala broj narudžbe)
    u roku od 12 sti sam dobila odgovor da je narudžba otkazana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fact: The end of the pandemic is not yet in sight.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dok cekam odgovor LOM-ice, a ne mogu nać u vazecim mjerama HZJZ-a

ak zdravo dijete zbog razreda ide u SI jer au poslali cijeli razred kaj mi cijepljeni odrasli smijemo/ne smijemo tijekom njene SI?
    (svi smo zdravi i bez drugih kontakata sa zarazenima)
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 20.01.2022. at 20:24

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Fact: The end of the pandemic is not yet in sight.
    Vrijeska, pa kud "samo" boldano, daj malo povecaj i font i dodaj jos kojeg očajnog smajlija da bude dramaticnije

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    dok cekam odgovor LOM-ice, a ne mogu nać u vazecim mjerama HZJZ-a

ak zdravo dijete zbog razreda ide u SI jer au poslali cijeli razred kaj mi cijepljeni odrasli smijemo/ne smijemo tijekom njene SI?
    (svi smo zdravi i bez drugih kontakata sa zarazenima)
    Pa dijete je samo kontakt, smijete sve normalno, samo dijete ne ide van medju ljude.
    Nisam bas sigurna da razumijem sto vas muči.
    Vi ste kontakt kontakta i nemate nikakva ogranicenja.
    Jedino ako dijete bude poz.tad se situacija mijenja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.01.2022. at 20:33

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

mama ptičice, ovako kako lili kaže

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

https://www.google.com/amp/s/www.tel...lizi-kraju/amp

U razgovoru za dansku televiziju TV2 Tyra Grove Krause, glavna epidemiologinja u Danskom državnom institutu za serum, rekla je da je njihova nova studija pokazala da je rizik hospitalizacije kod varijante omikron upola manji nego kod varijante delta. To je danskim vlastima dalo nadu da bi pandemija covida u Danskoj mogla završiti za dva mjeseca, kazala je gospođa Krause.

“Mislim da će u sljedeća dva mjeseca infekcije početi jenjavati i da ćemo se vratiti normalnim životima”, misli Krause. Unatoč strahovima da bi omikron mogao produžiti pandemiju zbog brzog širenja i većeg broja zaraženih, gospođa Krause je rekla da bi to zapravo moglo značiti kraj pandemije.
    “Omikron je tu da bi ostao i infekcije će se masovno širiti u nadolazećem mjesecu”, piše u studiji. “Ali kada to prođe bit ćemo na boljem mjestu nego prije”.

“Omikron će doživjeti vrhunac krajem siječnja, a u veljači ćemo vidjeti pad pritiska infekcije na zdravstveni sustav”, predviđa Krause.

Evo malo optimisticnih vijesti sa sjevera Europe.

"Podnosit ćemo ga kao još jednu od infekcija koje stižu u zimskim mjesecima”. Gospođa Krause se slaže i predviđa da će se sljedeće zime cijepiti samo ranjive kategorije građana.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.01.2022. at 21:11

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To su rekli i Mayo doktori prosle godine, ali nisu bili tako optimisticni oko cjepiva, vec kazu da ce biti kao cjepivo protiv gripe (koje je ovdje preporuceno svima, ne samo ranjivima, ma tko oni bili).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako je na sjeveru Evrope tako, ajde da smo mi gotovi do 5.-6. mjeseca u najcrnjem scenariju, hopefully za Uskrs.

Nego, pls zna li ko odg na ovo:

1) smiju li se u RH boostat 12 plus djeca
    b) mora li cijepljeno dijete po najnovijem nakon proteka od x mjeseci od 2. doze ipak u samoizolacije

Ne čita mi se verzija 17 plahti teksta uputa za postupanje oko korone pa samo ako je netko već proučio. Ako ja saznam/proučim prva, napišem.

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo moje dijete, 11.g., pozitivna na pcr testu, od simptoma 1. dan 38 temp, još 2 dana 37 sa 2,3, glavobolja, kašljanje, kihanje, a probavne tegobe cijelo vrijeme, već 8. Dan. Ne znam jeli omicron ili delta, ali baš ju muči.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

1) nema boostanja prije 18, bar nije bilo prije desetak dana...a čisto sumnjam da se nešto promijenilo...ni UK još ne boosta ispod 18, a kamoli mi
    2) ako prođe više od 4 mjeseca, da ( info od ovog tjedna, djetetu mi nije prošlo više od 4 mjeseca pa nije u SI, da je prošlo više od 4 mjeseca, bilo bi)
    Tako je i za preboljenje, granica 4 mjeseca.

Odgovor za inina pitanja gore.
    Posljednje uređivanje od Dota : 20.01.2022. at 21:32

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ina, evo tu,1., 2. i 3. stranica.
    Ovo je od 7. siječnja, mislim da nema novije verzije.
    https://www.hzjz.hr/wp-content/uploa...ene-ver-17.pdf
    Posljednje uređivanje od Dota : 20.01.2022. at 21:38

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

covid@hzjz.hr

U naslovu sam napisala Otkaz termina testiranja - Narudžba br.??????? (upisala broj narudžbe)
    u roku od 12 sti sam dobila odgovor da je narudžba otkazana
    hvala, budem onda jos i to
    inace, dobili smo nalaz, pozitivan je...drugi puta u 9 mjeseci

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

U Austriji od veljače obvezno cijepljenje

Iskreno, prije 2mj bih drugačije razmišljala, sad nekako mislim ima li smisla

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Austrijanci mi se opcenito cine pogubljeni zadnji 6 mj, ako ne i vise, u ovoj borbi protiv pandemije.

Vrijeme ce pokazat tko (koje zemlje) je postupao ispravno, a tko zapravo nanio jos vecu stetu.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Susmiga i vjerujem u bolje sutra, žao mi je...neka brzo prođe/bude bolje...

Glede cijepljenja - obavezno/ neobavezno ...mislim da zapravo trebamo ići prema dostupnijem cjepivu za sve, a ne samo za bogate zemlje (u koje zapravo spadamo i mi, bar prema dostupnosti zdravstva), da je to onaj stvarni "game changer"... Možemo se mi procijepljivati do besvijesti, ako zaboravimo na druge, u ovako globaliziranom svijetu gdje si za par sati u bilo kojem dijelu svijeta, uvijek će dolaziti neki novi soj iz slabo procijepljenih zemalja.
    No, dok nam je teško biti solidaran tako da stavimo masku ili ostanemo doma kad smo "prehlađeni", bojim se da nas baš briga što je procijepljenost u Nigeriji 2,2 posto.
    Ali evo, ova vijest me danas baš razveselila.
    https://www.jutarnji.hr/video/news/m...i-sve-15147836

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

1) nema boostanja prije 18, bar nije bilo prije desetak dana...a čisto sumnjam da se nešto promijenilo...ni UK još ne boosta ispod 18, a kamoli mi
    2) ako prođe više od 4 mjeseca, da ( info od ovog tjedna, djetetu mi nije prošlo više od 4 mjeseca pa nije u SI, da je prošlo više od 4 mjeseca, bilo bi)
    Tako je i za preboljenje, granica 4 mjeseca.

Odgovor za inina pitanja gore.
    Hvala ti, ajme, kraj godine, 8-mi razred, smrc.... ostaje nada da ce ukinut to. Ja sam. trenutno za obavezno cijepljenje 50 plus, ostali ko hoce. Barem kad se gleda st bolnica s omikronom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam da se cjepi ko hoće, koji mrtvi 50+?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Iskreno se nadam da će sva naša djeca biti što manje u SI ...i moje dijete je lani bilo osmi razred i teško je kad je online, naročito u tim nekim bitnim, prijelomnim razredima... Općenito bih rekla da su djeca i mladi među najvećim žrtvama pandemije i da se će tu biti najviše "rupa" za popuniti u budućnosti- od znanja, preko iskustava do psihičke dobrobiti.
    I zapravo me ljute povici "ne damo vam djecu" i slično...jer što to znači? Tko to krade djecu? Imaginarni ludi doktori koji iz busije zaskaču malu dječicu i cijepe ih zahrđalim iglama naočigled prestravljenih nejakih roditelja koji nemoćno drhte u kutu? O čemu mi to??
    Prava je istina da su djeca taoci neodgovornog ponašanja svih nas i da ćemo im najviše pomoći ako ih svojim EMPATIČNIM ponašanjem naučimo EMPATIJI koja nam danas kronično nedostaje. I ako ih naučimo ODGOVORNOSTI prema društvu U CJELINI, a ne samo prema svojim partikularnim interesima.
    Jer da ih tome učimo svojim primjerom, ne bi nam danas nepotrebno umirali ljudi koji su još mogli poživjeti. O tome se radi, kad sve ogolimo.
    Što ćemo mi, mali mi...mi kao jedinka, osoba, učiniti da nam SVIMA bude bolje?

No, sad odoh u osjećaje, a ovo je informativni topic, pa ću tu stati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •