Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam imala taj 'spontani' koji smo obavilo na sd, mislim da je bila 2012. Islli platit prije zahvata (mucila sam se mjesec dana s krvarenjem, a plod nikako da ode, a sve vise zaostaje, plus me bilo strah da mi se ne dogodi slicno sto i cavajdi - da ne ode unutar roka pa onda komisije i slicno i ja moram iznasat tu trudnocu pa sam bila na rubu zivaca, a vec je pocelo ovo ludilo i vec sam znala za zenu s plodom s anencefalijom kojoj su u kb st palamudili da nisu sigurni i agonija je vec bila krenula). Uzv je slucajno pokazao da je plod oso dan prije (znam tocno jer sam isla vrlo cesto na uzv u nadi da ce sam otic). Tako da se i planira i ne planira, zovot pise svakakve price i ne ide uredno ko sto mozda neka sretnica misli. Zasto sam svim silama za opcije.
X. Ja sam imala suprotno iskustvo u prvoj trudnoći. Prokrvarila sam u 10. tjednu, primarni me ginekolog odmah uputio u bolnicu. Bilo je kasno popodne kad sam zaprimjena na odjel. Rekli su mi da mi tek u jutro mogu napraviti UZV kojim bi se definitivno potvrdila smrt ploda, ali da je to 99.99% sigurno i da preporučaju da odmah naprave kiretažu. Mene je sve to bilo jako šokiralo (takav nagli preokret do tad normalne trudnoće), nisam pristala na kiretažu, htjela sam da se ipak napravi taj UZV prije. To su loše primili, ali su me pustili. U jutro su mi napravili UZV i nikad neću zaboraviti kojim su mi riječima saopćili nalaz "Eto, bebici vam ne kuca srce, jeste sad zadovoljni?" Nekad se pitam skupljaju li se iz nekog razloga baš najgori u toj specijalizaciji - znam da ima puno i onih koji zaslužuju svaku pohvalu, ali nekako statistički gledano baš je to specijalizacija u kojoj ima nadprosječno puno patoloških likova