Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
Što se tiče toga da više nemaš mleka, izvini, ali teško mi je da u to poverujem. Ako si do pre par dana još izdajala po 300ml nemoguće je da je isparilo. Ti si samo pod ogromnim stresom, očigledno sebe ne hraniš, ne paziš, i ne odmaraš dovoljno - i pod takvim stresom tvoje mleko se ne otpušta iz dojki.
Sa druge strane, dojenje bebe na tri sata sigurno doprinosi smanjenju količine mleka. Beba bi trebala da je na dojci STALNO da bi se produkcija mleka povećala.
Ako želiš da pratiš savete savetnica, količina tvog mleka se može vratiti u idućih par nedelja.
Ako želiš da hraniš dete na bočicu jer je tebi tako psihički bolje, i to je u redu, ali zaista je pogrešno praviti tolike razmake između dojenja/hranjenja na bočicu. To su neke zastarele preporuke iz 19. veka, doslovno. Moja mama je sebi uništila dojenje a mene umalo ubila slušajući preporuke doktora da me doji na 4 sata i poji čajićem između. Ja sam sa tri meseca imala samo 4kg , a rođena sam sa 3300g! E tek onda su zaključili da je mami mleko slabo i gurnuli me na adaptirano (umesto prostog, zdravog i jeftinog rešenja da bi trebala da sisam puno češće). Zato sam posle toga u prve tri godine bila, pa, recimo otvoreno, gojazno dete, imam sto alergija i loše navike u ishrani. Savete doktora i pedijatrijskih sestara treba uzeti onako, sa zrnom soli...
Pulinka bez ljutnje ali toliko sam iscrpljena, da nemam snage izdajati se jer uz sve mi je to dodatan napor i oduzima mi vrijeme kojeg nemam. Znam da bi trebala biti stalno, troje sam ih dojila, zadnjeg sam morala s godinu i 4 mj skinuti jer sam bila trudna i boljelo me i to mi ke teško padalo.
Stvar je u tome što ona ne siše dobro cicu. Imam dobre bradavice. Palo mi na pamet da šeširiće kupim. Al to isto vjerojatno nebi upalilo.