Citiraj Doris82 prvotno napisa Vidi poruku
Hvala vam svima na odgovorima, nažalost neznam šta ni rekla na sve to. I ovako sam neispavana, smršavila 20 kg u mj dana, psihički sam loše, ne mogu vjerovati da se to meni događa. Sad smo bili kod pedijatrice, ima 5400 g. Ona je zadovoljna njom, i nije mi rekla da maknem sondu. Čak je rekla manje na bočicu jer mi se zna ispovraćat, jer očito previše povuče, zahlikne se i povrati. Neznam, ja mlijeka više nemam, najgore mi je kada pokazuje da je gladna, gura ruke u usta, mene hoće pojest, ja stavim bočicu i ona pljuje.
Bravo za napredak u kilaži! Znači, beba je šestog dana imala 4700g , sada ima koliko, oko 30 (?) dana- i ima punih 5400g. To je 5400-4700=700g u manje od mesec dana!
Ja stvarno mislim da nemaš oko čega da se brineš, osim oko same sonde.
Ja nisam medicinske struke, ali sećam se da sam čitala stručne članke u kojima se itekako savetovao oprez u korišćenju nazogastrične sonde, pre svega jer ona iz uz najveću pažnju i ljubav pri stavljanju ipak mehanički iritira nežnu sluznicu nosa i usta bebe, i ne samo to, nego i ona sama može da dodatno oslabi refleks sisanja. Zato je nazogastrična sonda uvek poslednji izbor, samo kada beba ima objektivnih problema sa ishranom- čitaj: neku definitivnu dijagnozu, osim- ne dobija na kilaži koliko su doktori u toj bolnici zamislili.

S obzirom da tebi beba unese 3/4 obroka sisanjem bočice ili dojke, ja stvarno ne vidim zašto bi trebalo da koristiš sondu više, a ne manje, sad kad beba raste i sazreva?
Meni se to čini kao- brigo moja pređi na drugoga- bebi ćemo ostaviti sondu da jede više, a ti posle mama sama rešavaj eventualne komplikacije korišćenja...
I moja beba je imala refluks i bljuckala pola toga što posisa, isto sam se naslušala teorija kako možda moje mleko ne valja iako je uvek bila prosečne težine... To su zaista gluposti.