O da, to je sigurno dio problema. Uzrok tome je nedostatak lijecnickog kadra koji omogucava tu vrstu trgovine s drzavom. Drugi dio problema je zakonske naravi- pobacaji se mogu odvijati jedino u odredenom tipu ustanova, dakle ne u ordinacijama. Kad bih nesto po tom pitanju mijenjala, uhvatila bih se upravo tog detalja. U mom selu je moguce otici na pobacaj u ginekolosku praksu, osobito kad je u pitanju medikamentozni pobacaj koji se odvija kod kuce i olaksava pacijentici dostupnost usluge. U takvim uvjetima bi se efikasno iskljucio monopol bolnica, a i otkrio ponesto o osjecajima savjesti kod pojedinaca u smislu njihove varijabilnosti, ovisno o vremenu i mjestu radnje

.
Mislim da u RH zasad stoje samo pred bolnicama, kod mene stoje i pred ginekoloskim ordinacijama ili, iz novijeg razdoblja, 200 m dalje jer smo ih uspjesno sudskom odlukom prisilili na udaljavanje.
Upravo crnohumorno je djelovalo njihovo ponasanje- bilo koja zena (fertilne dobi po njihovoj procjeni) je mogla dozivjeti pozive, guranje letaka, tiho saptanje, plasticne modele fetusa samo zato sto je dogovorila termin kod ginekologa. Uvijek mi bude krivo sto ih nisam nikad srela- moj grad je vrlo ateistican, da se tako izrazim

.
Edit- za pulinku.