Ako nema osobe koja će se pobrinuti za to da je u njoj dovoljno liječnika koji će obaviti pobačaj, tj. ako je to sav liječnički kadar (kao u slučaju Mirele Čavajde), tko rješava taj problem? (
https://hr.n1info.com/vijesti/u-sest...iziv-savjesti/)
Isti ti liječnici koji se prizivaju na savjest? Je li tako u praksi? Pa zašto se onda zaziva osnivanje registra liječnika s prizivom savjesti ili onih bez njega? Da stvari funkcioniraju u praksi onako kako si navela, ne bi bilo potrebe za ovime.
A i da razumiješ s čime se osoba koja se poziva na priziv savjesti (i to ne ona licemjerna, koja pobačaje obavlja privatno, a ničije konkretno ime ovdje još nije navedeno, nakon silnih Tančinih optužbi

i sl.) suočava u svojoj moralnoj dvojbi, razumjela bi zašto ne može pacijenta uputiti drugom liječniku (jer je i to upućivanje za takvu osobu također sudjelovanje u činu pobačaja). Smijte se tome, ali da, to je tako. I moja je prijateljica dala svojoj novac za pobačaj (dok su bile studentice) pa se danas itekako smatra sudionikom u pobačaju. Ali jasno mi je da vi to ne možete razumjeti. I ne želite. Pa se vrati na moj ranojutarnji post u kojem sam konstatirala
zašto, između ostalog, nikad neće doći do promjena u ovom društvu.
Što se pozivanja na Zakon o liječništvu tiče (ne znam bih li se smijala ili plakala zbog toga), primjerice, bivši branitelj Josip Rožić, koji je odbio cjepivo i zbog toga nije dobio potrebnu terapiju, uskoro je preminuo (pod Ćorušićevom paskom). 21-godišnji Ivica Žolek skinut je transplantacijske liste, a preduvjet za vraćanje na nju bio je da se svi članovi njegove obitelji cijepe. Dok je trajala ta tarapana, i on je u međuvremenu preminuo. Što su odvratni mediji iskonstruirali iz njihovih priča, znaju samo njihove obitelji i mi koji smo osobno upoznati s njihovim pričama. U kojem ti bajkovitom svijetu živiš? Pozivaš se na taj smrdljivi zakon?
A otkaz je dobio medicinski tehničar Kristijan Višak, dobitnik nagrade Ponos Hrvatske, kao i Marija Dunđer Penava, medicinska sestra koja je sa životno ugroženom djecom radila u smjenama od 12 sati. I Patricia Perković., koja je godinu prije dobila priznanje za svoj herojski rad u doba potresa. Sve zbog odbijanja cjepiva. Hoćeš da nastavim? Vi se borite i za ove ljude? A Zakon o liječništvu se poštovao?
Ne, vi ne da se ne borite za njih, vi nikad niste ni čuli za njih.
A navest ćeš mi do u detalj na koje su sve načine ugrožena ženina reproduktivna prava?
Gle, svatko neka se bori za ono što mu je važno, ali nemoj mi prodavati te jeftine fore. I da, zaista smatram da se zabavljaš pišući o svemu ovome, a ovo je posljednja tema na svijetu koja bi trebala biti zabavna.
I Riri, što se molitelja tiče, nekako sam stekla dojam ovdje na forumu, kako se misli da je molitva jedini način djelovanja. Ja kao javni nemolitelj

mogu istaknuti da je to sasvim usputni način djelovanja, koji traje samo 40 dana, i to u vrijeme korizme.
Rad udruge (čiji nisam član /mislim da ih je trenutačno 5 ili 6 stalno zaposlenih/ već povremeno volontiram(o)) svoj rad prije svega temelji na edukaciji i nabavljanju svega potrebnoga. Udruzi se javljaju žene koje su u potrebi ili članovi njihovih obitelji, a tu onda uskaču volonteri - briga za smještaj, hranu, odjeću, opremu za bebe, čak i za mogući posao i sl. Posla je preko glave, u svakom slučaju. Udruga djeluje vrlo konkretno i vrlo korisno. Nekako sam stekla dojam da se sva krivnja prebacuje na molitelje i da je to jedini modus operandi te udruge, a zapravo je sporedni.

Mislim i da je to bilo namjerno, što je ekipa ovdje isticala stalno jedno te isto, uopće ne želeći vidjeti čime se udruga zapravo bavi.
Pa kad MM-a netko u radno vrijeme nazove da nabavi kinderbet ili nešto mnogo ozbiljnije, ne ostaje baš mnogo vremena za molitvu, već samo za konkretno djelovanje.
Emsina mala, jesmo li gotove nas dvije?