Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1000

Tema: Internet cenzura "loših" reči- je li i vama postaje pomalo preterana?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.mayoclinichealthsystem.o...f-seeking-care

Uletjeo mi je ovaj tekst jutros kad sam trazila kontakt lokalne doktorice kod koje sam nedavno isla za kasalj (dosadan cisgender kasalj ). Engleski je toliko laksi za komunikaciju od hrvatskog, uh.

Jedan od odlomaka:

Mammogram
    A mammogram is recommended annually, beginning at age 40, for cisgendered women of average risk for breast cancer. For women, nonbinary people, and other people who are not cisgender male but were assigned male at birth, screening mammograms are recommended if you have been taking gender-affirming hormones such as estrogen for more than five years. For men, nonbinary people, and other people who are not cisgender women but were assigned female at birth, a chest cancer screening through a mammogram is recommended annually, beginning at age 40.
    Ajme meni, meni je ovo trenutno puno teže od pet do frtalj do pola tri - raspetljat na kog se što odnosi, jednostavno nisam fluentna na tom jeziku. Pokušavam se lagano probijati kroz ovo - ali, da zašto mora i pisati "cisgender women"? Valjda jer niže piše samo "men", a to se valjda ne odnosi na cisgender men?Znači - "tradicionalna" riječ "woman" se zapravo "prevodi" kao "cisgendered woman", ali ako piše "woman" samo - kao niže "man", to može značiti cijeli dijapazon.

Da uzmem logiku onog Jeninog prvog intervjua (neku brošuru zapravo nisam ni skužila, vjerojatno sam to preskočila) - ja se kao women tu ne bih osjećala welcome - ono... ne bih se predstaviti znala kao prvo - tko sam ja od sveg ponuđenog - "cisgenered women" valjda?

Zašto, emso, ovaj u njemačkoj ne sjedi unutar trans kvote? On ne želi bit trans, hoće baš bit žena bez tih nekih prefiksa? Ili je to neki konzervativni aktivist pa se sprda sa svime?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.07.2022. at 22:37

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •