Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1000

Tema: Internet cenzura "loših" reči- je li i vama postaje pomalo preterana?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Lezbijke koje vole samo vagine su transfobne hahaha, pa dobro jel ti ljudi koji to izjavljuju sebe čuju.

Znači nema više da te netko privlači ili ne privlači, odmah si -foban.
    OK je to, ali bi ipak bilo ljepše da su koristili inkluzivniji jezik .

Emso, ja opet ovu ne kužim iz njem. parlamenta - on se stvarno osjeća ženom, ali ne želi biti pripadnik trans zajednice? Tj. je li to neka politička makinacija pa sam izjavljuje da je žena i nosi perike ili je genuine ili.... ne smije se pitat?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Emso, ja opet ovu ne kužim iz njem. parlamenta - on se stvarno osjeća ženom, ali ne želi biti pripadnik trans zajednice? Tj. je li to neka politička makinacija pa sam izjavljuje da je žena i nosi perike ili je genuine ili.... ne smije se pitat?
    ganserer se vidi kao pripadnik trans zajednice. pravno i fizički je muškarac - prema sadašnjem zakon o transseksualnosti nije službeno promijenio ime, niti je imao operaciju, nit koliko znam, namjerava. oženjen je (od 2001). otac (roditelj) dvoje djece. od 2018. za sebe će reći da je žena imenom tessa. 2021. se kandidirao na mjesto rezervirano za žene.

tu sad privatno postaje političko - da bi bio na toj poziciji (govorim o ženskoj kvoti u stranci zelenih) nije bitno kako se netko osjeća, niti je bitno je li je u tranziciji ili ne (uzima li hormone, sprema li se na operaciju ili ju je već obavio), ima li uopće disforiju, je li pravno promijenio ime itd. dovoljno je da se javno "definira" kao žena.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

btw, u švicarskoj taj zakon o self-ID već važi od 2020. jedan muškarac se kod matičara izjasnio da je žena da bi ranije otišao u mirovinu. ne znam mu ime, ali ko da gledam, mora da je neki jaran s naših prostora. (smijem se, ali naravno da i ovo ide na štetu žena, jer u biti ako si do sada zarađivao kao muškarac, onda imaš i bolju mirovinu nego prosječna žena)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •