Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Ne, i mislim da je homo - lezbo problematika različita od ovih sada preispitivanja "ne znam koji sam spol", što je "uopće spol", prvo sam lezbijka, pa sam zapravo bi, pa nisam uopće spol, pa sam poliamoran, ne želim da se uopće itko referira na mene nikakvim zamjenicama itd.
Ali koliko je takvih primjera da bi oni, zapravo, potvrdjivali to pravilo? Koliko tinejdzera (ili odraslih osoba) prodje taj cijeli put od cisgender do isprobaosamsve, a onda postao nestonovoneznamsto? Kako nas oni, zapravo, ugrozavaju?

Da povucem jos jedan :lili:, u mojoj bliskoj okolini je dvoje odraslih ljudi u homoseksualnim vezama (ne jedno s drugim), dok oboje imaju djecu iz prethodnog braka s "obicnim" cisgender heteroseksualnim partnersom. Potvrdjuju li oni pravilo? Sumnjam; poznajem jako puno ljudi i vecina ih nije u takvoj situaciji.

Brdo ljudi nase dobi nije "znalo" (as in razumjelo) da zapravo imaju homoseksualne sklonosti jer su odgajani u obiteljima (okruzenju i vremenu) gdje takvo sto nije imalo ime koje se smjelo spomenuti. Pojma nisu imali dok se nisu iz te okoline izvukli, odnosno dok nismo (generalno "mi") evoluirali i neznatno prosirili horizonte i prihvacanje.