Pokazuje rezultate 1 do 50 od 502

Tema: susjedi iz pakla

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ne shvaćam zašto se ne može ništa raditi pored djece koja skaču po trampolinu.
    Pa da je jedno deset metara, možda bi se i moglo. Ali ja 10 m postižem tek kad ostavim vrt, prođem terasu, uđem u sobu, zatvorim staklenu stijenu i sjednem na kauč. Buka ne nestane, ponešto se smanji, ali kako je to prizemlje i sve je staklo, djeci sam potpuno u vidnom polju. Privatnost nikakva. Mir nikakav.

Navikli smo već da nikad ne možemo biti opušteni jer su oni jednostavno uvijek tamo, uvijek skaču, uvijek nabijaju. Poslije podne, praznik, vikend - kad god sam doma - škripanje, cviljenje, udaranje - i ponovno, u krug.

Na jedan, dva metra, kolika je udaljenost između stola i trampolina u vrtu, ne, nije moguće popiti kavu i razgovarati - jer se međusobno uopće ne čujemo od škripanja i udaranja. Plus, nezgodno je kad te djeca čuju svaku riječ koju izgovoriš (povičeš) jer su, ponavljam, jedan do dva metra udaljeni od tebe.

Minimum pristojnosti bi bio da barem bude kompromisa - jednom meni, drugi put tebi. Koliko dugo su šutjeli ti ljudi prije nego su prvi put zamolili da se smanji pritisak? Kladim se dugo. Ja sam šutjela godinama.

Zato - ako sjede vani s knjigom ili kavom, možda reći klincima da odu koji put na igralište?
    Posljednje uređivanje od chris blue : 31.10.2022. at 17:01

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa Vidi poruku

Minimum pristojnosti bi bio da barem bude kompromisa - jednom meni, drugi put tebi. Koliko dugo su šutjeli ti ljudi prije nego su prvi put zamolili da se smanji pritisak? Kladim se dugo. Ja sam šutjela godinama.
    Ali chris, ti si na pola sata do sat trampulina na dan, koliko stoji u postu ivane s, napisala da je to strašno maltretiranje. Meni to ne djeluje baš ni kompromisno ni dobrosusjedski s tvoje strane.
    Ja bih se na tvom mjestu potrudila napraviti barem ono što mogu - ako ti je kuća sva od stakla i toliko blizu susjednoj kući ili dvorištu, može se barem postaviti zaštita od pogleda, ograda, živica. Ograde i zidovi uglavnom i pripadaju jednom ili drugom susjedu, ne mora se dogovarati zajednička ograda.
    Posljednje uređivanje od vertex : 02.11.2022. at 13:44

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene nije smetalo dok su moja djeca bila manja i stvarala buku . Bilo mi je to normalno i ok. Pa djeca su, mora ih se čuti!

Danas me smeta kad druga djeca stvaraju buku i bježim od njih! Uživam u činjenici da su moji sad veći i tiši...

Ne znam jesam li dvolična...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene nije smetalo dok su moja djeca bila manja i stvarala buku . Bilo mi je to normalno i ok. Pa djeca su, mora ih se čuti!

Danas me smeta kad druga djeca stvaraju buku i bježim od njih! Uživam u činjenici da su moji sad veći i tiši...

Ne. Samo si postala normalno cangrizava zena pred menopauzom kao i ja. Pa ti sve smeta.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne. Samo si postala normalno cangrizava zena pred menopauzom kao i ja. Pa ti sve smeta.
    Tako je .

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku

To mi je jasno ali mislila sam u kontekstu da se buniš radi toga.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    To mi je jasno ali mislila sam u kontekstu da se buniš radi toga.
    Hah, ne znam. Mislila bih si u sebi sigurno, ne znam da li bih se bunila. Vjerojatno ne bih, nisam taj tip...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo tu je jedan članak (malo stariji ali u medjuvremenu je razlika išla samo u korist toplane) s točnim cijenama kwh, toplana je daleko najjeftinija po jedinici energije. Zato većina zg novogradnji s višom klasom opreme ima grijanje na toplanu ali noviji sustav gdje si sam sve reguliras (pocetak, kraj, temperaturu). Uz dobru izolaciju to je daleko najjeftinije grijanje.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak...-foto-20220221

Inače su troškovi grijanja vise-manje neusporedivi zbog različite izolacije, kvadrature i (isto bitno) temperature na koju se zagrijava kuca/stan. Obicno dok mi objašnjavaju kako imaju niske troškove grijanja u kuci ispliva da ne griju spavace (jer ne treba po njima), 20 je ugodna temperatura i sl... znaci neusporedivo s nekim tko grije sve prostorije na 24 (ili vise)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •