Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: Božićni kolačići 2022.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    U svezi glede putra - ja sam se s kolegicom dogovorila da mi nabavi frišku domaČu mast za medenjake i sitne kolače. Treba je manje nego maslaca, a okus je savršen.

  2. #2
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Kupila sam maslac po 15 kn u Kauflandu

  3. #3
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sam maslac po 15 kn u Kauflandu
    Ima i u Eurospinu i Plodinama po 16 kuna.

  4. #4
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Ima i u Eurospinu i Plodinama po 16 kuna.
    E super. Ja tamo ne idem, ni u Kaufland. Jesu to akcijske ili uobičajene cijene?

  5. #5
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    E super. Ja tamo ne idem, ni u Kaufland. Jesu to akcijske ili uobičajene cijene?
    Mislim da su akcijske.

  6. #6
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Inače, postoji neki postupak ispiranja svinjske masti da se izgubi njezin karakterističan miris. Mora se potapati nekoliko puta. Moram to potražiti ako stignem...

  7. #7
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    E super. Ja tamo ne idem, ni u Kaufland. Jesu to akcijske ili uobičajene cijene?
    Kaufland je akcijski. znam da je počela akcija 30.11. do kad ne znam.
    ja obicno pred BiNG počnem aktivno pratiti online kataloge bas zbog maslaca.

  8. #8
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Evo još jednog recepta u koji ide svinjska mast: https://www.coolinarika.com/recept/k...c-0242ac12004d

    Mislim da ga moja mama ima zapisanog pod imenom "ratni lopovi"

  9. #9
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    U svezi glede putra - ja sam se s kolegicom dogovorila da mi nabavi frišku domaČu mast za medenjake i sitne kolače. Treba je manje nego maslaca, a okus je savršen.
    daj odmah i recepte za kolače s masti.
    Ja imam svoju, ali opet maslac mi je za većinu kolača najdraži.

  10. #10
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    daj odmah i recepte za kolače s masti.
    Ja imam svoju, ali opet maslac mi je za većinu kolača najdraži.
    Evo ga ovdje - post #180 http://forum.roda.hr/threads/90958-B...aci-2016/page4

    Mast stavljam i u tijesto za pitu od jabuka (količinu mjerim 2/3 u odnosu na maslac). Dalmatinski recept za pitu od jabuka isto ima domaću mast za tijesto. Probat ću to naći, isto je fino prhko tijesto.

    Evo ga:
    40 dag brašna
    15 dag masnoće (svinjska mast)
    14 dag šećera + 1 vanilija
    1 pzp
    korica limuna
    1 jaje
    6 žl mlijeka
    pinku soli (da ne bude gluvo)
    umijestiti tijesto po standardnom postupku (brašno + pzp, umiješati šećer, naribati limun, u rupicu u sredini ubaciti ostale sastojke)... kod ovakvih tijesta dobro vam je sve sastojke pustit da se malo opuste na sobnoj temperaturi....
    podijeliti u dva dijela... donji dio mora biti pinku veći od gornjeg - razvalja se i stavi na namašćenu tepsiju da pokrije dno i da ima uzdignute rubove... na to uvaliti naribane i ocijeđene jabuke sa cimetom (ako su kiselkaste može se ubaciti malo vanilijinog šećera, ako su suhe i slatke malo soka od limuna, ako ima previše soka malo krušnih mrvica...) pa prekriti gornjom korom i slijepiti rubove... zatim nabockati kolač vilicom i staviti u toplu pećnicu 20-25 minuta na 200 °C... gotovo je kad dobije onu zlatnosmeđu boju... može se posuti šećerom u prahu....


Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •