Stranica 51 od 60 PrviPrvi ... 414950515253 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,501 do 2,550 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A molitelji ce iz redikula u mainstream ako im se ne udari kontra i tako za svaku stvar, stalno elbows out i markiraj teritorij. Nema druge.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja samo pišem svoje mišljenje, rekla sam lijepo da se možda varam.
    A sta mislis da ja pisem ? U hrv je 90tih bila emisija slikom na sliku, a forum i jest jedno misljenje na misljenje, nije ovo znanstv. institut.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2022. at 16:10

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako nisi procitala clanak nego samo njegov punchline, moja topla preporuka.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    A molitelji ce iz redikula u mainstream ako im se ne udari kontra i tako za svaku stvar, stalno elbows out i markiraj teritorij. Nema druge.
    A zašto se ne udara kontra?
    Džaba je što se većina ljudi ne slaže s njima, ako tih ljudi nema na ulicama.

I pročitala sam članak.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A zašto se ne udara kontra?
    Džaba je što se većina ljudi ne slaže s njima, ako tih ljudi nema na ulicama.

I pročitala sam članak.
    Pitaj ove u Iranu zasto nisu dali kontru navrijeme. Tko bi trebao dati kontru, to je vjecno pitanje. Dala je ova umjetnica na Trgu. Zato sto misle isto sto i ti, da smo mi to prerasli, da se nista loseg ne moze na vjeronauku nauciti, da je crkva u suštini pozitiva, nama Muhamed nije prorok pa se nas ne tice.

Opcenite - nas se ne tiče. S jedne strane organizirana i financirana skupina, s druge strane ljudi koji gledaju svoja posla, ovo ih se ne tice.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja to ne mislim, Jelena. Ja ne mislim da je crkva pozitiva, moja djeca ne idu i neće ići na vjeronauk i mi nemamo veze s crkvom.

Ja sam pričala o ovom konkretnom događaju sada s ovima što kleče, da ne mislim da će se od njih dogoditi Iran. A ja sam dosad u svom gradu i organizirala bezbroj prosvjeda i sudjelovala u još više njih, tako da se mene uopće ne može svrstati u mišljenja takvih.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

A tko bi trebao dati kontru - oni koji se ne slažu s nečim što se događa. Barem ja tako djelujem, ali kažem, u svom gradu gdje živim sad.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pitaj ove u Iranu zasto nisu dali kontru navrijeme. Tko bi trebao dati kontru, to je vjecno pitanje. Dala je ova umjetnica na Trgu. Zato sto misle isto sto i ti, da smo mi to prerasli, da se nista loseg ne moze na vjeronauku nauciti, da je crkva u suštini pozitiva, nama Muhamed nije prorok pa se nas ne tice.

Opcenite - nas se ne tiče. S jedne strane organizirana i financirana skupina, s druge strane ljudi koji gledaju svoja posla, ovo ih se ne tice.
    x. Ko bi trebao dati - svi mi. Prvi korak je osvijestiti da to nije sprd i bas ono jako su smijesni i jadni.

https://www.juzni.hr/kresimir-markov...tradiciji.html

Evo i dalje preskripcije - sad i protiv vilenjaka i djeda mraza jer su to izmisljeni likovi iz neke finske i nek tamo ostanu, a drzimo se stvarnih iz nase tradicije tipa sv. nikola itd. Tako da meni fakat nije bas samo smijesno.

Protrnem na rijec 'tradicija'.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2022. at 17:37

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zasad wannabe preskripcije, al mozda samo zasad. Hemingway ostaje klasika - kome zvono zvoni, tebi zvoni. Mozda ne danas, al iznenadi se covjek koliko brzo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2022. at 17:39

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja to ne mislim, Jelena. Ja ne mislim da je crkva pozitiva, moja djeca ne idu i neće ići na vjeronauk i mi nemamo veze s crkvom.

Ja sam pričala o ovom konkretnom događaju sada s ovima što kleče, da ne mislim da će se od njih dogoditi Iran. A ja sam dosad u svom gradu i organizirala bezbroj prosvjeda i sudjelovala u još više njih, tako da se mene uopće ne može svrstati u mišljenja takvih.
    Ne moras misliti sve od nabrojanog. Netko misli da nema vremena za to, netko misli da su marginalci, netko misli da... kako god, malo tko osjeća ugrozu, slično kao u Iranu onomad, a i uvijek imaju neki ONI koji bi trebali povući (ne pisem tebi).
    Po meni bi prvi studenti trebali reći NE. Ali s izuzetkom FFa, kao sto svi znamo, nasi studenti se samo bune kad im netko ugrozi jeftinu hranu, to vec i ptice na grani znaju.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

.
    upravo to je tak dobro opisano u knjizi one Iranke, mislim da je naslov, stvari o kojima sam šutjela, mislili su da to nije nista lose, a onda je ona sama i njezino dijete bilo primorano u 90-ima nositi marame, nakon kaj je njezina mama zivjela skoro pa u potpuno slobodnom drustvu..
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 09.12.2022. at 10:04

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne moras misliti sve od nabrojanog. Netko misli da nema vremena za to, netko misli da su marginalci, netko misli da... kako god, malo tko osjeća ugrozu, slično kao u Iranu onomad, a i uvijek imaju neki ONI koji bi trebali povući (ne pisem tebi).
    Po meni bi prvi studenti trebali reći NE. Ali s izuzetkom FFa, kao sto svi znamo, nasi studenti se samo bune kad im netko ugrozi jeftinu hranu, to vec i ptice na grani znaju.
    Sumnjam da su studenti uopće toliko zainteresirani (osim studenata FF koji su to i išli studirat jer ih takve stvari zanimaju). Jako velik broj njih želi u STEM i onda van tj. globalno i to će tako biti uvijek, tako da ne možemo računati na neku homogenu studentsku populaciju koja bi onda morala nešto. Većina STEM-ovaca glasat će nogama ako im ne bude pasalo tu (ciao, Croatia), a Hrtvatska se također puni migrantima i stranim radnicima tako da je svatko (i od nas) pozvan zadržat trenutnu razinu ženskih prava - prvo dođu po žene, pa onda sve drugo ide. Tako da ne vidim tu neku hijerarhiju - prvo mora ovaj, pa onaj. Onaj tko zna što to znači (a to je i starčad ala ja) mora regirat pa makar ispao smiješan babac, još redikulozniji od molitelja. Prva stvar je osvijestit opasnost, a ne ono.. ma luzeri. Mislim, nakon Trumpa koji više argument ikome može bit da je netko smiješan i bez šanse.... Naprosto to znači hodat zatvorenih očiju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.12.2022. at 10:50

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    upravo to je tak dobro opisano u knjizi one Iranke, mislim da je naslov, stvari o kojima sam šutjela, mislili su da to nije nista lose, a onda je ona sama i njezino dijete bilo primorano u 90-ima nositi marame, nakon kaj je njezina mama zivjela skoro pa u potpuno slobodnom drustvu..
    da, studenti su čak i prosvjedovali protiv šaha, nisu ni kužili koliko su instrumentalizirani od Homeinija. Nisu stvari baš tako jednostavne nikad...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    da, studenti su čak i prosvjedovali protiv šaha, nisu ni kužili koliko su instrumentalizirani od Homeinija. Nisu stvari baš tako jednostavne nikad...
    Točno. Kao što su Britanci neki glasali za Brexit pa se sad kaju, kao što će se kajati žene (neke) koje su u RH stupale "u obranu života" kad im se obije o vlasistu kožu, kao što su parovi većinski protiv "te umjetne oplodnje" dok oni ne budu 1 u 6 kojima to treba, itd. itd. Kao što neke žene nisu razumjele Čavajdu dok se ne nađu u njenoj koži i slično.

Ovi molitelji su početak koji završava s postom "Što nam se to događa "?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.12.2022. at 12:25

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I to je zapravo sve jako predvidivo, ne znam znate li, Izraelci su razvili nekakav softver koji predviđa genocide i kao jedan čovjek menadžer iz IT-ja kojeg poznajem je bio "wow, što oni mogu, fascinantno". A sve je to tako jednostavno - neko počne nazivat neki narod "štakorima" pa se broji porast učestalosti te riječi i onda algoritam predvidi za koliko će vremena s kojojm vjerojatnošću tu doći do genocida. Vjerojatno bi algoritam na temelju Trumpovih govora mogao predvidjeti oružani napad koji se kod njih dogodio kad su upali na Kapitol. Jednako tako bi algoritam mogao, brojeći učestalost sintagmi "povratak tradiciji", "muško vodstvo" itd. mogao predvidjeti koliko će žena u kojem vremenu bit umlaćeno i kojom brzinom će žene izgubiti ženska prava u toj konkretnoj državi. Naša je uloga smanjit učestalost tih riječi, ono... doslovno, smanjit normalizaciju toga. Pogledajte npr. komentare pod te članke tipa Večernji - 90 posto "divno", "konačno", "to nam treba" i jako puno ženskih komentara. Dolazak Nepalaca/Filipinaca kao radnika u RH to može samo ubrzat. Algoritam je tu jači od čovjeka jer čovjek ima prirodni poriv mislit pozitivno / zabijat glavu u pijesak / ići za svojim poslom jer ionako nemamo viška vremena.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.12.2022. at 12:32

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu stvari baš tako jednostavne nikad...
    Točno to.
    Tko hoce stvarno razumjeti, nece jednostavno nagooglati odgovore na pitanja. Velika zabluda mlađarije je da sve ima na webu. Brzo se naleti na informativni zid ili iskrivljenu/pojednostavljenu sliku.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Točno to.
    Tko hoce stvarno razumjeti, nece jednostavno nagooglati odgovore na pitanja. Velika zabluda mlađarije je da sve ima na webu. Brzo se naleti na informativni zid ili iskrivljenu/pojednostavljenu sliku.
    X

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U principu, organiziranu molitvu na javnom prostoru bi trebalo zabraniti ?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam odavno za zabranu. Samo što se vjerojatno nikad neće dogoditi na ovim balkanskim prostorima.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kaže mi kći da su molitelji ispred Vinogradske nestali, ali ona pretpostavlja da su se preselili ispred Svetoga Duha gdje od nedavno opet rade abortuse.
    Ja bih to isto zabranila i razjurila jer svako okupljanje treba najaviti i zatražiti dozvolu, a čisto sumnjam da je oni imaju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve isto kao za svaki drugi prosvjed, kao što ne bi smjelo bit raspela po bolnicama (imaju kapelice). Ako dozvolu imaju, onda radit kontru kontraprosvjedima. Ima dovoljno bogomolja po Hrvatskoj, specijaliziranih sveučilišta, specijaliziranih TV kanala, vjeru apostrofira stalno i izbornik.... Stvarno ne možemo reći da nema - sve drugo ide do 100% zauzeća javnog prostora = Iran. Dobro je neko komentirao, preselili su se iz Izrana u Hrvatsku, čini se :/.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.12.2022. at 11:30

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam odavno za zabranu.
    Zasto ?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Sve isto kao za svaki drugi prosvjed, kao što ne bi smjelo bit raspela po bolnicama (imaju kapelice). Ako dozvolu imaju, onda radit kontru kontraprosvjedima. Ima dovoljno bogomolja po Hrvatskoj, specijaliziranih sveučilišta, specijaliziranih TV kanala, vjeru apostrofira stalno i izbornik.... Stvarno ne možemo reći da nema - sve drugo ide do 100% zauzeća javnog prostora = Iran. Dobro je neko komentirao, preselili su se iz Izrana u Hrvatsku, čini se :/.
    Onda istu logiku mozemo primijeniti i za ostale aktivnosti na javnom prostoru, koje nisu primjenjive na ama bas sve gradjane jedne drzave ?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Zasto ?
    Zato što sa svojim molitvama uvijek pozivaju na neke promjene. I dalje ne vjerujem da će se te promjene stvarno i dogoditi, odnosno nadam se da ima dovoljno ljudi koji bi išli na kontru, ali činjenica je da oni uvijek nešto hoće. I ne može se to primjeniti na sve aktivnosti u javnom prostoru. Evo usporedi s navijačima koji na trgovima prate utakmicu. Nekome tko ne voli nogomet mogu oni smetati, ali neće nikome naštetiti. Ne traže ništa, vesele se i odu kući. Molitelji uvijek nešto hoće mijenjati i za druge građane.

I uvijek se te promjene vežu za ono kako bi vjernici trebali raditi. Pa nisu svi vjernici. Zašto bi uopće ljudi koji nisu vjernici trebali pratiti pravila neke religije? Zašto bi ih bilo briga za pravila neke religije?

Evo, oni mole za predbračnu čistoću. Ma daj. Pa ako se nećeš seksat prije braka, jednostavno nemoj, tko te tjera. Ako je neko pravilo te religije da se ne seksaš prije braka, pa onda postoji određena ustanova u kojoj će se pripadnicima govoriti da se to ne smije ili ne treba. Ne moraš to govoriti na ulici. To nije pravilo za sve ljude, nego za katolike. Ljudi koji nisu katolici uopće nemaju pravila oko toga. I ne zanimaju ih katolička pravila ili pravila bilo koje religije koja se petlja u seks.

Mogu onda tako i pripadnici drugih vjeroispovjesti. Svako svoju molitvu, donose se križevi, ikone, tepisi, pa udri po ulicama. Cirkus.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Svasta smo do sad mogli vidjeti po ulicama Zagreba, ali, eto, jedino se zaziva zabrana molitve. I LGBTQ zajednica ima pravo javno demonstrirati svoje seksualne aspiracije, cesto uz vrlo uvredljive plakate, a spominjanje predbracnog seksa - idi doma ili se zatvori u svoju ustanovu. Gdje je razlika ? Zapravo razlika postoji. Postoji u tome sto LGBTQ zajednica trazi da se njihove veze i sve sto s tim ide implementiraju u zakone koji ce direktno utjecati na apsolutno sve gradjane, a molitelji samo mole, bez da traze da se predbracni seksualni odnosi zakonski reguliraju. I, koliko znam, na javnom prostoru svatko ima pravo djelovati ukoliko time ne krsi zakon, a zazivanje zabrane molitve na javnom prostoru zaziva krsenje zakona o slobodi prakticiranja vjeroispovijesti.
    Da se odmah razumijemo - to nije moj stil ni nacin prakticiranja religije, ali ljudi imaju pravo na to. Kome se ne svidja, neka zaobidje.
    Ovakve reakcije na molitvu na javnom prostoru nemaju nikakav drugi motiv, nego mrznju i zastrasivanje.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Postoji u tome sto LGBTQ zajednica trazi da se njihove veze i sve sto s tim ide implementiraju u zakone koji ce direktno utjecati na apsolutno sve gradjane
    Koje zakone LGTB traže koji bi mogli utjecati na sve građane?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Na koji način bi LGBTQ veza utjecala na sve građane?

I koja je svrha javne molitve? Što oni žele? Zašto žele da svi vide da se oni mole?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Koje zakone LGTB traže koji bi mogli utjecati na sve građane?
    Citav raspon i niz zakona od istospolnog braka do usvajanja djece, koji su na kraju doveli i do poucavanja o rodnoj ideologiji u odgojno obrazovnim ustanovama. Javnim.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I koja je svrha javne molitve? Što oni žele? Zašto žele da svi vide da se oni mole?
    Zasto je to vazno, dok god oni svojim djelovanjem ne krse zakon ? Zasto ih oni koji nisu vjernici, pripadnici drugih religija ili krscani koji se ne slazu s njima ne mogu jednostavno zaobici ili izraziti svoje neslaganje ali bez trazenja zabrane ?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Zasto je to vazno, dok god oni svojim djelovanjem ne krse zakon ? Zasto ih oni koji nisu vjernici, pripadnici drugih religija ili krscani koji se ne slazu s njima ne mogu jednostavno zaobici ili izraziti svoje neslaganje ali bez trazenja zabrane ?
    Pa ja te pitam zašto jer pišeš kao da ih razumiješ, a mene zanima jer ih ja ne razumijem.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja razumijem njihove molitvene nakane kao krscanka, ali nekome tko nije duhovno u krscanstvu mislim da te nakane mogu biti nerazumljive i/ili krivo interpretirane, stoga ne vidim smisla objasnjavati.
    Pravo pitanje je - zasto nekome javna molitva smeta ? Dakle, niti se obracaju drugim ljudima na trgu, niti traze neke zakonske izmjene, niti vrijedjaju, niti unistavaju i divljaju... Zasto nekome ta molitva smeta u tolikoj mjeri da bi trazio zabranu ?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zato sto je to predstava.
    Jer da je do nakane i molitve ( ako je cilj samo citoca i autoritet muskaraca koji se mole, a ne ostatak muzjacke populacije?) tada bi to cinili u crkvi, na vjerskim skupovima, doma, u areni na vjerskim koncertima, u svetistima....u svakom slucaju na mjestima gdje bi bili bolje povezani sa Bogom. Katolicka crkva barem u nasim krajevima ima mnoga svetista, i lokacije koje smatra svetima.
    Posljednje uređivanje od sirius : 12.12.2022. at 13:36

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zato sto je to predstava.
    Jer da je do nakane i molitve ( ako je cilj samo citoca i autoritet muskaraca koji se mole, a ne ostatak muzjacke populacije?) tada bi to cinili u crkvi, na vjerskim skupovima, doma, u areni na vjerskim koncertima, u svetistima....u svakom slucaju na mjestima gdje bi bili bolje povezani sa Bogom. Katolicka crkva barem u nasim krajevima ima mnoga svetista, i lokacije koje smatra svetima.
    Sve pet. Treba li zabraniti nesto samo zato sto nekome ne djeluje autenticno, nego kao predstava ?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citav raspon i niz zakona od istospolnog braka do usvajanja djece, koji su na kraju doveli i do poucavanja o rodnoj ideologiji u odgojno obrazovnim ustanovama. Javnim.
    Kako istospolni brak utječe na tebe?
    I misliš li zaista da će u Hrvatskoj IKADA prednost pri usvajanju djeteta imati istospolni par, ukoliko postoji zainteresirani hetero par? A ako nije riječ o prednosti, na koji način to utječe na tebe?
    Rodna ideologija? U javnim školama? Kojim?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sve pet. Treba li zabraniti nesto samo zato sto nekome ne djeluje autenticno, nego kao predstava ?
    Meni ta predstava izaziva neugodu. Ne da mi se ne svida, nego mi izaziva neugodu u javnom prostoru gdje se krecem. Ne bih imala apsolutno nista protiv da se zabrani , ako postoji osnova to. Pretpostavljam da je to i cilj, izigravati zrtvu ako se zabrani, u slucaju da skupovi nisu najavljeni .

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali ne možemo zabranjivati javna okupljanja zato sto nekome izazivaju neugodu, šta vam je?! Ili zato sto zazivaju promjene?! Pa naravno da imaš razne grupe u javnom prostoru koje ti se ne sviđaju, ali to je osnova demokratskog društva.
    Posljednje uređivanje od vertex : 12.12.2022. at 14:04

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ne možemo zabranjivati javna okupljanja zato sto nekome izazivaju neugodu, šta vam je?! Ili zato sto zazivaju promjene?! Pa naravno da imaš razne grupe u javnom prostoru koje ti se ne sviđaju, ali to je osnova demokratskog društva.
    Pa znam da ne mozemo, imamo i imali smo raznih drugih okupljanja koja mi izazivaju neugodu svojim idejama ili nacinom prezentiranja ideje.
    Posljednje uređivanje od sirius : 12.12.2022. at 14:09

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali glumiti da je u pitanju molitva, a ne prezentiranje ideje je prekomicno .

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Tocno ono sto zelim reci

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ali glumiti da je u pitanju molitva, a ne prezentiranje ideje je prekomicno .
    Ja uglavnom ne stignem dalje od naslova na tu temu, pa s tako površnim uvidom - da, to je aktivizam.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Kako istospolni brak utječe na tebe?
    I misliš li zaista da će u Hrvatskoj IKADA prednost pri usvajanju djeteta imati istospolni par, ukoliko postoji zainteresirani hetero par? A ako nije riječ o prednosti, na koji način to utječe na tebe?
    Rodna ideologija? U javnim školama? Kojim?
    Govorim o rodnoj ideologiji cije je nametanje zapocelo ozakonjenjem istospolnog partnerstva (iako su glavni akteri price tvrdili da ce iskljucivo na tome ostati), ali nije ostalo. Dosli smo do rodne ideologije u odgojno obrazovnim ustanovama - pogledati npr.aktivnosti udruge Status M.
    I ok. Neka. To je demokracija, to je pluralno drustvo i tako treba biti.
    Ali, onda dozvolimo da SVI imamo pravo zastupati, zagovarati i JAVNO promovirati nase vrijednosti, a ne samo dio drustva.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za javna okupljanja bilo koje vrste treba imati dozvolu.
    I da, ako niih desetak moli za zabranu abortusa ispred ustanove gdje se abortusi obavljaju (potpuno legalno i zakonski) što je to nego aktivizam. Molitva to nije.
    Kod moje crkve grupa ljudi moli krunicu kraj spomenika papi Ivanu Pavlu III i to mi je ok, ali to i jest molitva/moljenje i ništa drugo.
    Kampiranje ispred Vibogradske sa ružnim plakatima je cirkus i uznemirujuće.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa je l imaju dozvolu za javno okupljanje? Ja to nisam nigdje iščitala.

Mene ni najmanje ne zanima što mi Batarelo ima za poručiti. Ove ni ne vidim, jer mi nisu usput, ali smo svjedočili više puta da nam nameću svima svoje stavove i da to ne ostaje na molitvi.

Da se njihove želje ispune, ja bih uvenula. I naravno da se moram buniti protiv toga da me netko guši da živim, radim i doprinosim društvu. Svaka žena, svaki roditelj ženskog djeteta, svaki čovjek koji cijeni slobode se mora pobuniti protiv poruke zapakirane u molitvi da žena bude drugotna. Ja sam u dominantno muškom zanimanju. U tom moru muškaraca ima divnih ljudi, a ima i kretena. Ne bih mogla izdržati da mi sad netko nametne da mi netko od tih kretena mora biti uzor odjednom, samo zbog toga što je muškarac, a ne jer je pametan, obrazovan, pošten, načitan, pravedan...

Sram ih bilo, da si samo zahvaljujući visuljku između nogu dozvoljavaju misliti da su eto baš oni uzor svim ženama!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Govorim o rodnoj ideologiji cije je nametanje zapocelo ozakonjenjem istospolnog partnerstva (iako su glavni akteri price tvrdili da ce iskljucivo na tome ostati), ali nije ostalo. Dosli smo do rodne ideologije u odgojno obrazovnim ustanovama - pogledati npr.aktivnosti udruge Status M.
    I ok. Neka. To je demokracija, to je pluralno drustvo i tako treba biti.
    Ali, onda dozvolimo da SVI imamo pravo zastupati, zagovarati i JAVNO promovirati nase vrijednosti, a ne samo dio drustva.
    Rehab, vaše vrijednosti ugrožavaju ženske živote.
    Posvajanje djece istospolnih zajednica ne ugrožava ničiji život.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Javno promoviranje vrijednosti nije apsolutno pravo. Nemaju pravo ni antisemiti, ni proustaše, ni pedofili, ni ostali koji kroz svoje djelovanje ugrožavaju druge promovirati svoje vrijednosti. Ili je OK obući se u bijelo i pozivati na povratak robovlasničkog društva jer je utkano u npr američke korijene?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja se slažem da u demokratskom društvu svatko mora moći imati pravo javno zagovarati svoje vrijednosti.
    No, ukoliko su zagovarane vrijednosti u svemu suprotne mojima, a natjera me se (zakonima i drugim propisima koji te "vrijednosti" implementiraju) da ih živim, onda su MOJA PRAVA ugrožena.

Za razliku od tebe, koja ni na koji način nisi ugrožena istospolnim brakom ili usvajanjem (vjerojatno mi zato nisi ni odgovorila na ta pitanja, jer je jedini mogući odgovor-nikako).

U tome je najvažnija razlika između klečalaca i npr. Povorke ponosa.
    Ti možeš okrenuti glavu na drugu stranu taj dan, ali ako se meni nametne neka od tih stvari za koje se moli, kleči i što ja znam sve ne, ja ne mogu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Javno promoviranje vrijednosti nije apsolutno pravo. Nemaju pravo ni antisemiti, ni proustaše, ni pedofili, ni ostali koji kroz svoje djelovanje ugrožavaju druge promovirati svoje vrijednosti. Ili je OK obući se u bijelo i pozivati na povratak robovlasničkog društva jer je utkano u npr američke korijene?
    Tako je.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ok. A kako istospolni brak ugrožava moj ili tvoj heteroseksualni?
    Usvojio djecu koliko ja znam nije još nitko, udomila su djecu ona dva dečka koja su pružila dom, ljubav i potrebnu brigu.
    A rodna ideologija, ne znam. Evo probajte se zalagati za katoličke škole gdje će djeca biti izolirana od rodne ideologije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ok. A kako istospolni brak ugrožava moj ili tvoj heteroseksualni?
    Usvojio djecu koliko ja znam nije još nitko, udomila su djecu ona dva dečka koja su pružila dom, ljubav i potrebnu brigu.
    A rodna ideologija, ne znam. Evo probajte se zalagati za katoličke škole gdje će djeca biti izolirana od rodne ideologije.
    Jao to posvajanje se stalno izvlači kao glavni argument. Premda nema nikakvih dokaza da je to loše za djecu. Osim što djeca ovih klečavaca možda mogu zadirkivati posvojeno dijete.
    Sad ćemo opet ispočetka - proklečavci će izvući LGBT, a antiklečavci pedofiliju u crkvi pa ćemo opet u krug. A to nije uopće tema. Tema je ugroza ženskih prava.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U pravu si Jelena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •