Shvatila sam ja da je tebi drago, samo mi rečenica o crkvi i rodnoj ideologiji nije bila jasna, ali da, slažem se da rodna ideologija nije ušla s namerom.
S tim što je meni sam pojam "rodne ideologije" nejasan, ali ja nisam društvenjak.
Tj. kod nas se iz udžbenika briše i rečenica da se "rod i pol mogu razlikovati", ne znam da li im se negde provukla neprimećena u udžbenicima građanskog, ali ne mogu baš ni da zamislim silne radionice sa rodnom ideologijom, a kamoli još sto ogranaka. Ili misliš na radionice za nastavno osoblje? Hm, čak i u tom slučaju se ne sećam ni jedne da se dotakla te tematike. Verovatno ste vi dalje odmakli kad sve to tebi liči na rodnu ideologiju. Mi smo i taj prvi korak ka osnovnoj činjenici povukli unazad.
U svakom slučaju, ja ne mogu da pogodim tvoj stav. Molitelji su ti strani i grozni, ali konkretna osoba koja ih zastupa na forumu ti ne izaziva takva osećanja, da li sam u pravu?
Sa druge strane, ja razumem drugačija osećanja. Kad mi neko ostavi utisak pristojne i inteligentne osobe, zaista se, bez preterivanja, užasnem kad shvatim da ta pristojna i inteligentna osoba sa najdubljim mirom i ubeđenjem da radi nešto dobro podržava aktivizam koji bi i mene i nju lišio svih mogućih prava koje mu zamah tog časa obuhvati. Zašto to ljudi (žene) žele da rade? Tj. zašto je dobro imati manje prava nego do sada?

Odgovori s citatom