Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
meni je jako zanimljivo kako je ogromna većina (ako ne i svi, ali ne usudim se to tvrditi) najbolje plaćenih nogometaša potekla iz obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa, odnosno mislim da je težnja za bijegom od siromaštva nezanemariv motivacijski faktor u toj branši
dok je kod liječnika situacija nešto drugačija, dolaze iz klasno raznolikijih obitelji, tj težnja za bijegom od siromaštva nije primarna motivacija

a nevezano za to, često se pitam - ako najbolje plaćeni nogometaši zarađuju toliko, koliko tek zarađuju oni koji ih posjeduju, tj oni za čiji džep nastupaju
Bijeg od losijeg socioekonomskog statusa nije rezerviran samo za nogomet. Ok, postotci u bransama se mogu razlikovati, ali dok sam studirala cula sam od nekoliko profesora komentare da su im skoro redovito najbolji studenti koji dolaze iz ruralnih i siromasnijih krajeva a jednom sam slicno procitala i kod Gorana Vojkovica.
I da, ovo ce mozda zvucati banalno i smijesno, ali moja je pretpostavka da su djeca iz obitelji nizeg socioekonomskog statusa cesto motoricki spretnija, zilavija i snalazljivija zbog okolinskih uvjeta u kojima zive. Zato sport.