Stranica 245 od 298 PrviPrvi ... 145195235243244245246247255295 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,201 do 12,250 od 14883

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A, to. Ja sam već i zaboravila da su igdje postojale slobodne i izvannastavne aktivnosti ali čini mi se da ih od ove godine škole ponovo organiziraju i nude, bar koliko vidim po svojem koji se odjednom uključio i u aktivnosti koje ga ranije nisu zanimale.
    Dvosmjenska nastava će, bojim se, ostati do daljnjega, uopće ne čujem da se išta pomaknulo s obnovom. Čini se da je prioritet ipak obnova osnovnih škola (s razlogom).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko svježe iskustvo u vezi zadovoljstva učenika Lucijankom, PM smjer? Hvala.
    Znam za dva iskustva, obadva dobra. Roditelji i djeca u oba slučaja zadovoljni, nisu imali nikakvih problema, završii su tu školu prije koju godinu. Ozbiljna je škola, treba učiti i onda je sve u redu. Jedno dijete od to dvoje je na kraju otišlo u društvenjake, a drugo u informatičare. Kod oboje je za odabir upravo te škole, iako su po školskom uspjehu mogli upisati i druge sličnog profila, bilo mjesto stanovanja, odnosno blizina.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod moje je prosudilo mjesto stanovanja , ali i da nije htjela opet dobiti istu kombinaciju profača ko Veliki.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.12.2022. at 07:21

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala lonni.

Datum pristupanja
    Dec 2022

Početno

Dobar dan svima, nova sam tu jer eto imam ove godine kandidata za upis u srednju
    Gdje se mogu vidjet bodovi sa zadnjih upisa? Išla sam na stranice od srednje.hr i tamo još nisu stavili. Ima li neka druga stranica?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Basic prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar dan svima, nova sam tu jer eto imam ove godine kandidata za upis u srednju
    Gdje se mogu vidjet bodovi sa zadnjih upisa? Išla sam na stranice od srednje.hr i tamo još nisu stavili. Ima li neka druga stranica?
    Ima stranica Upisi.hr

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uteče mi post....

Vidi ovdje: https://www.upisi.hr/docs/Broj_bodov...h_za_upis_.pdf

Osim toga, na onom školskom e-rudniku je znalo biti korisnih podataka, ali moja djeca su to prerasla, pa više ne pratim. Sretno!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovo gore su bodovi iz 2019., na stranici upisi.hr su bodovi iz 2021. (još nema bodova od ove godine).

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

I mene ovo zanima.
    Prošlih godina bi otprilike u 10 mj na Upisi.hr stavili te podatke za istu godinu no sada toga izgleda nema.
    Šteta, jer takav prikaz je pregledan i komparativan.
    Posljednje uređivanje od orange80 : 22.12.2022. at 06:21

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Na na stranici srednja.hr - kalkulator bodova srednja je popis potrebnih upisnih bodova za zadnjih 5 godina. Znači od 2017/2018 do 2021/2022.

Datum pristupanja
    Dec 2022

Početno

Dobar dan svima,
    na stranici srednje.e-upisi.hr objavili su bodove sa prošlogodišnjih upisa (stavljam link)
    https://srednjeadmin.e-upisi.hr/file...pis%202022.pdf

Mene sad zanima koje gimnazije imaju jednosmjensku nastavu ili koje će u budućnosti imati jednosmjensku nastavu?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dobar dan svima,
    na stranici srednje.e-upisi.hr objavili su bodove sa prošlogodišnjih upisa (stavljam link)
    https://srednjeadmin.e-upisi.hr/file...pis%202022.pdf

Mene sad zanima koje gimnazije imaju jednosmjensku nastavu ili koje će u budućnosti imati jednosmjensku nastavu?
    Basic, puno hvala za info
    bacam se na istraživanje

jednosmjenska je mislim u Titušu i Prelogu, evo sad ova nova zgrada XII gimnazije u Dubravi ima jednosmjensku nastavu

Mioc čeka da ode Gornjogradska, toliko znam

svakako treba pratiti aktualnu situaciju jer se možda u međuvremenu obnovi još koja škola koja je stradala u potresu
    Posljednje uređivanje od Willow : 25.01.2023. at 21:05

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tituš navodno seli u svoj prostor u jesen ako je tako onda i I mće bit jednosmjenska

Gornjogradska tek u jesen 2024 se vraća vjerovatno iznad grada, tako da tad tek Mioc počinje jednosmjenska

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisu se još vratili su svoje prostore (Tituš i Prelog), a Gornjogradska će biti još barem godinu i pol u MIOC-u
    tako da je jednosmjenska mislim samo 11. u Savskoj ...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bit će ove godine onda navala na XII

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Primijenjena umjetnost isto tokom 2024, znači dotle ni IV ne može bit jednosmjenska.a mislim ni kombinacija Prelog - I ekonomska

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To sam i ja rekla za 12.... imaju lijepu novu zgradu, isprofilirat će se i oni u gimnaziju za koju je potrebno puno bodova za upis
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 25.01.2023. at 21:28

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Primijenjena umjetnost isto tokom 2024, znači dotle ni IV ne može bit jednosmjenska.a mislim ni kombinacija Prelog - I ekonomska
    umjetnost isto tokom 2024, znači dotle ni IV ne može bit jednosmjenska.a mislim ni kombinacija Prelog - I ekonomska, tako da je XI,XIi prava jednosmjenska , pravoslavna,Ženska a zanatske Šmki

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

11. gimnazija trenutno ima nastavu u Tehnickoj školi u Palmotićevoj (u turnusima) radi obnove.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure,ide li čije dijete u Mlinarsku?Kako je na kraju s maturom,s obzirom da imaju opće predmete 1.i2.godinu?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ima li netko preporuku za repetitorij ili sl osnovnoškolske matematike, kao pripremu za prijemni?
    Znaci kratko izložena teorija, par riješenih primjera i onda od svakog tipa zadataka koje trebaju znati po jedan-dva?
    Našla sam da ima u antikvarijatima neki stari od Šporera, imam njegov za srednjoškolsku i super mi je samo ne znam koliko je u skladu s trenutnim programom.
    S druge strane vidim ima neko izdanje od ŠK iz 2014 ali ima 350 stranica, to mi se čini pretjeranim, ali ako je netko koristio da možda da osvrt.

Naravno primam i ostale sugestije oko materijala za pripreme za prijemni, mislim da je sad taman tren za početi, nije da joj je matematika problematična ali kako je promijenila 5-6 profesora plus zamjene plus online plus samoizolacija - mislim da bi trebalo sustavno sve proći jos jednom da ne ostanu neke rupe, pogotovo joj je geometrija mislim bolna točka…

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koju školu planirate?
    Pogledaj na toj web stranici stare testove

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko preporuku za repetitorij ili sl osnovnoškolske matematike, kao pripremu za prijemni?
    Znaci kratko izložena teorija, par riješenih primjera i onda od svakog tipa zadataka koje trebaju znati po jedan-dva?
    Našla sam da ima u antikvarijatima neki stari od Šporera, imam njegov za srednjoškolsku i super mi je samo ne znam koliko je u skladu s trenutnim programom.
    S druge strane vidim ima neko izdanje od ŠK iz 2014 ali ima 350 stranica, to mi se čini pretjeranim, ali ako je netko koristio da možda da osvrt.

Naravno primam i ostale sugestije oko materijala za pripreme za prijemni, mislim da je sad taman tren za početi, nije da joj je matematika problematična ali kako je promijenila 5-6 profesora plus zamjene plus online plus samoizolacija - mislim da bi trebalo sustavno sve proći jos jednom da ne ostanu neke rupe, pogotovo joj je geometrija mislim bolna točka…
    Elementova izdanja mojim su dečkima bila odlična. Baš sam ove godine dala sve to dalje, ali imali smo ovo:
    Matematiku za maturu https://element.hr/proizvod/matematika-za-maturu/
    Matematiku u 24 lekcije od istog izdavača

Offt. Imaju oni i druge predmete u toj seriji 24 lekcije, moji su još koristili fiziku, a u gimnaziji i kemiju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, sorry, sad vidim da je riječ o osnovnoj školi, ali trebalo bi pogledati što Element nudi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Trebalo bi prolistati ovo https://shop.skolskaknjiga.hr/repeti...vnu-skolu.html

Možda je dobro.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma to je taj od 350 strana.
    Spominje ilustracije u boji, primjere matematike u praksi.... ništa od tog mi ne treba, nego samo "suhi" pregled teorije i tipova zadataka koju su obrađeni. Čovjek bi mislio da ne tražim previše... idu mi na živce ovi današnji udžbenici...

Pogledam što ima element...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Koju školu planirate?
    Pogledaj na toj web stranici stare testove
    I kaj ću s tim sad?
    Uzet će zadatak, neće znat, onda ćemo ici istraživati koji dio ne razumije, pa onda to objašnjavati, pa onda opet neki dio neće znat pa onda kopaj jos dublje… to ima smisla tek kad se prošlo 1x sve sustavno pa onda za provjeru da li stvarno sve razumije…

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa je li probala rješavati prijemne od ranijih godina? Moja je upravo na zimskim praznicima u 8. razredu uzela za rješavanje te stare prijemne i većinu toga je znala, što nije, pitala je prof na dodatnoj u školi.

Ako ti ipak to nije opcija, prijateljica je djetetu platila ovdje pripreme https://www.cakipoduka.com/program/u...srednju-skolu/
    i bila jako zadovoljna. Oni su im dali gomilu materijala za vježbu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Onda ovak
    Počne od zbrajanja,komutativnosti, asocijativnosti, jednadžba s jednom nepoznanicom, decimalni brojevi sve kroz to isto, postoci, primili
    Negativni brojevi množenja, dijeljenja, zagrade

Osne simetrije , crtanje trokuta, kvadrata, pravokutnika , opseg, površina- geometrija 5. razred to može od malog ti uzeti knjige i razraditi
    Geometrija iz 6. sukladnosti, kutevi , crtanje trokuta
    Razlomci pa sve s njima množenje , zagrade........
    Uspoređivanje brojeva mješovito zadano jedan dec.broj, neki razlomak, neki minus, ....
    Sve jednadžbe s sve nepoznanice,

I skoro je već na osmom razredu, za to ima valjda dosta sažetaka i zadataka!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Taj ima preko 400 stranica, vidim sadržaj

Ne znam što bih rekla... Puno košta. Možda ima u knjižnici. Mi smo Elementova izdanja uvijek kupovali na Interliberu, kad su imali masne popuste.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Pa je li probala rješavati prijemne od ranijih godina? Moja je upravo na zimskim praznicima u 8. razredu uzela za rješavanje te stare prijemne i većinu toga je znala, što nije, pitala je prof na dodatnoj u školi.

Ako ti ipak to nije opcija, prijateljica je djetetu platila ovdje pripreme https://www.cakipoduka.com/program/u...srednju-skolu/
    i bila jako zadovoljna. Oni su im dali gomilu materijala za vježbu.
    Ma nije probala rješavati ali pogledala sam ja, ima geometrije, a ne mogu vam opisat kaos koji je bio kod nje šesti i pol sedmog. Od tog gotovo ništa ne zna ako joj nije trebalo dalje za novo gradivo. Iako ima pet.
    Glupo mi je plaćat pripreme jer to znam i mogu objasnit bez problema, samo želim bit sigurna da prođemo cijelo gradivo.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Taj ima preko 400 stranica, vidim sadržaj
    Ne znam što bih rekla... Puno košta. Možda ima u knjižnici. Mi smo Elementova izdanja uvijek kupovali na Interliberu, kad su imali masne popuste.
    Ma nije meni do cijene nego da je ok po sadržaju. Sto kuna više-manje mi ne znači ako će joj pomoći. To je u stvari radna jer piše da je predviđeno rješavanje u knjizi. Samo da je ne odbije kad vidi debljinu Pogledat ću gdje ima vidjet uživo, ako ništa drugo slikat ću sadržaj pa uzet Šporera i radit po njemu ali samo ono što je u kurikulu, nekako mu najviše naginjem jer znam kako je izvrsno napisan onaj repetitorij za srednjoškolsku matematiku, ja sam po tom spremala prijemni, u 5 dana ponovila apsolutno sve i prošla bez muke...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

https://element.hr/proizvod/mmb-14-mala-zbirka/

Ova zbirka napravljena je baš s idejom ponavljanja gradiva za prijemni u srednjoj školi.
    Jedino što, koliko se sjećam, tamo nema objašnjenog gradiva, samo su zadaci. Ali pokriveno je cijelo osnovnoškolsko gradivo.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sad sam pogledala, super zvuči, hvala ti.

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    https://element.hr/proizvod/mmb-14-mala-zbirka/

Ova zbirka napravljena je baš s idejom ponavljanja gradiva za prijemni u srednjoj školi.
    Jedino što, koliko se sjećam, tamo nema objašnjenog gradiva, samo su zadaci. Ali pokriveno je cijelo osnovnoškolsko gradivo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sasvim je dovoljno skinuti sve prijemne od prošlih godina (od svih škola, to je možda 15 testova sve skupa), sve ih riješiti a onda riješiti još jednom one zadatke koji su bili krivi. Na netu nema rješenja pa bi bilo dobro da to rade u paru ili u grupi i da međusobno usporede rješenja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam ta mala zbirka mi više djeluje kao da su zadatci s natjecanja

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A zadatci iz recimo Mioca bar prvi ispit mi izgleda više kao ispit koji bi utvđivao koliko znaš https://www.mioc.hr/wp/?page_id=18812 , ispada da je lakši od male zbirke?!?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A zadatci iz recimo Mioca bar prvi ispit mi izgleda više kao ispit koji bi utvđivao koliko znaš https://www.mioc.hr/wp/?page_id=18812 , ispada da je lakši od male zbirke?!?
    Pa sigurno je prvi prijemni ispit u MIOCu bio lakši od onih kakve sad zadaju.
    Ne znam, ne želim olako dijeliti savjete, moj nije išao na prijemni i nije se za njega ni spremao, ali mislim da je za sustavno ponavljanje bolje najprije proći gradivo po nekom repetitoriju ili zbirci zadataka koja obuhvaća cijelo gradivo, a tek onda rješavati primjere prijemnih ispita, kao vježbu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i 6. Ispit iz Mioca mi potkrepljuje moju tezu ko i 1.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma bez panike. Treba si štopat vrijeme. Ako pričamo o prijemnom u Miocu.
    Kaže mi kći da prijemni nije težak i da bi se ona pripremala tako da ponovi gradivo i dalje bi vježbala po pitanjima iz starih prijemnih, ali treba paziti na vrijeme.
    Plaćanje tečajeva za prijemne je nepotrebno. Ne bacajte novce bez veze.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sigurno je prvi prijemni ispit u MIOCu bio lakši od onih kakve sad zadaju.
    Ne znam, ne želim olako dijeliti savjete, moj nije išao na prijemni i nije se za njega ni spremao, ali mislim da je za sustavno ponavljanje bolje najprije proći gradivo po nekom repetitoriju ili zbirci zadataka koja obuhvaća cijelo gradivo, a tek onda rješavati primjere prijemnih ispita, kao vježbu.
    Apsolutno se slažem.
    Da je imala normalnu nastavu ili bar sličnu normalnoj (online i sl) vjerojatno bi samo prošli zadatke, ali ona skoro dvije godine nije imala normalnu nastavu, dio gradiva nikad nije obradjen, plus u razredu ima ogromnih problema s disciplinom, maltene se natjecu tko ce bit gori, mobubg, vrijedjanje, ismijavanje i omalovazavanje svakog tko je dobar ucenik, ni četvrtina razreda ne prolazi s 5 - što znači da su debelo ispod standarda itd...

Svak priča iz svoje perspektive, moja je da ove nedostatke u matematici moramo sustavno nadoknaditi. Ne mogu ja sad ic 2,3 godine nazad gledat kad nisu imali normalnu nastavu i što nisu prošli. Znam npr da većinu prvog polugosista šestog uopće nisu prošli kak spada, nisu nikad ocijenjeni iz tog, drugo polugodište nisu stigli do kraja itd... Normalnu nastavu su imali peti i zadnja dva mjeseca sedmog, i sad osmi, s tim da normalno znači uz ne bas dobru disciplinu na satu ali je bar gradivo ispredavano i ispitano.

I mioc uopće ne razmatra...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A da naravno i peti je bio i štrajk i gripa i onaj početni online kaos kad su ostali doma do kraja nastave... Ma vec mi se sve stopilo u neprekidni niz problema s nastavom matematike...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 29.01.2023. at 09:47

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gle knjige od petog imate doma, nek počne od njih, šesti i sedmi nek posudi
    Naše knjige i aju sažetke boldani, štoperica,

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imaju kakve dopunske i slično, ako je ona sad ok , možda bi mogla s progon iz dopunske dogovoriti nešto u stilu što traži

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ma bez panike. Treba si štopat vrijeme. Ako pričamo o prijemnom u Miocu.
    Kaže mi kći da prijemni nije težak i da bi se ona pripremala tako da ponovi gradivo i dalje bi vježbala po pitanjima iz starih prijemnih, ali treba paziti na vrijeme.
    točno to.
    moj je vježbao po maloj zbirci i štopao vrijeme. Vrijeme je ključno jer zadaci su lagani i svi sve mogu točno riješiti, ali ne stignu. Treba brzina.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Gle knjige od petog imate doma, nek počne od njih, šesti i sedmi nek posudi
    Naše knjige i aju sažetke boldani, štoperica,
    Napisala sam što me zanima. Repetitorij plus zadaci. Ne želim ići po udžbenicima (koje ionako nema doma jer su svi vraćeni, ima samo digitalne) I jer se isto gradivo razvlaci po razredima. Ak radi trokute radi sve odjednom a ne pol sad pol u šestom trećinu u sedmom itd.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    U načelu se slažem, ali ljudi plaćaju te pripreme iz x raznih razloga pa tko želi i može - neka mu!
    Nisu svi dovoljno potkovani kao silly da mogu pomoći djetetu ili ne žele zajedničko vrijeme s djetetom svesti na učenje ili imaju još i drugu djecu s njihovim potrebama ili...nastavi niz.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ima nekih eudžbenika pogledaj i njih

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Inače Tančijeva kćer priča kak bi ona sad to s 22 godine kad zna puno više matke nego klinac iz 7. 8. razreda, ja sam još uvijek pri onom kaj sam prije rekla da mi se čini da je mala knjiga više za provjeru zadataka iz natjecanja , vidla sam ta dva neka ispita, nego ponavljanje osnovnoškolskog znanja
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.01.2023. at 12:27

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali sva sreća ili nesreća da ćete već u ožujku znati na ćemu trebate proraditi kad vidite zadatke na probnoj maloj maturi
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.01.2023. at 12:28

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •