Pokazuje rezultate 1 do 50 od 412

Tema: Uvođenje cjelodnevne nastave

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa sad...ako je ravnatelj normalan, prvo će se dobro raspitati u ministarstvu i potražiti odgovore na sva pitanja (sudeći po medijima, nema mu tko na njih odgovoriti).
    Zatim sazvati učiteljsko i radničko vijeće pa izložiti planove i mogućnosti, dati zaposlenima da iznesu mišljenje. Predstavnici škole u ŠO trebali bi zaista predstavljati glas onih koji su ih izabrali, isto tako i predstavnik roditelja.
    Ali! Tko zna kako će se postaviti ravnatelji kad im je ministarstvo bacilo fini mamac od 300.000 € za opremu škole (tj. za sve ono za što im NE treba građevinska dozvola), kao i finu povišicu ravnateljske plaće od 25%.
    Vidiš da je HUROŠ (udruga oš ravnatelja) oduševljen.
    Roditelji? Njih se ne pita, žao mi je.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 28.03.2023. at 12:34

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sad...ako je ravnatelj normalan, prvo će se dobro raspitati u ministarstvu i potražiti odgovore na sva pitanja (sudeći po medijima, nema mu tko na njih odgovoriti).
    Zatim sazvati učiteljsko i radničko vijeće pa izložiti planove i mogućnosti, dati zaposlenima da iznesu mišljenje. Predstavnici škole u ŠO trebali bi zaista predstavljati glas onih koji su ih izabrali, isto tako i predstavnik roditelja.
    Ali! Tko zna kako će se postaviti ravnatelji kad im je ministarstvo bacilo fini mamac od 300.000 € za opremu škole (tj. za sve ono za što im NE treba građevinska dozvola), kao i finu povišicu ravnateljske plaće od 25%.
    Vidiš da je HUROŠ (udruga oš ravnatelja) oduševljen
    .
    Roditelji? Njih se ne pita, žao mi je.
    Ovo boldano je provjereno?
    Jer ja sam uspjela citati samo da se povecava placa svim djelatnicima skole koje ulaze u ovo za cca 4,5% ,nemojte me hvatati za promil..tu negdje, no ovo za 25%povecanja je max koji mogu dobiti nastavnici koji ce raditi vise, u A2 i B1 dijelu programa.

Isto tako,ne znam sto je s nenastavnim i tehnickim osobljem,njih po obicaju svi zaborave, nase domare i spremacice, pocevsi od sindikata na dalje.

Ako ravnatelj doista dobiva 25%na placu, nije cudo da ce biti jagma, ako skola iole ima uvjete (vise od 100 ucenika, dovoljno ucionica i kuhinju).
    Posljednje uređivanje od rosa : 28.03.2023. at 14:54

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Za nastavnike je kvaka u tome što im se tih 25% ne računa u plaću (samo ovih 4,5%), nego u ekstra dodatak za puno više posla u nastavi. A dosad su se prekovremeni plaćali puno više nego ovo što će sada dobiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •