Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
I ja se slazem da je englesko definitivno strani jezik. I cini mi se da je ovoj danasnjoj djeci jos vise strani nego nama jer im je puno toga sinhronizirano, a google translate im je dostupan na klik. Mogu bez po muke cijelu web stranicu procitat prevedenu. Plus, gomila njima zabavnog sadrzaja je na hrvatskom/srpskom/i sl.

Radim sa srednjoskolcima i tvrdim da velikoj vecini djece engleski nije strani jezik na nacin na koji je to bilo koji drugi.

Istina, ima ucenika koji jako slabo razumiju i jos slabije govore,no vecina njih ima neki oblik rjesenja o primjerenom obliku obrazovanja jer i inace imaju problema iz jezicnog spektra. Ako nemaju sluzbeno evidentirane poteskoce, to je zbog propusta sustava ili cinjenice da su roditelji zbog straha od stigme, srama ili sto vec, propustili traziti pomoc u OŠ.

Nema sanse da imas prosjecne sposobnosti, zivis u Hrvatskoj,visis na insta i tiktoku po cijele dane,skidas glazbu na mob i da ne razumijes osnove engleskog.

Vezano na plan cjelodnevne nastave, doista ne znam kako ce se u svemu tome snaci djeca s teskocama. Ne bih bila u kozi ni njima ni njihovim roditeljima.