-
Na tragu Vrijeskinog posta, mišljenja sam da je od infrastrukture važnija edukacija nastavnika za razvoj kreativnosti kod djece, za udaljavanje od memoriranja, približavanje razumijevanju i logičkom povezivanju naučenih činjenica. Za edukaciju kako djeci pomoći prepoznati najvažnije temelje na koje svako dijete nadograđuje gradivo prema afinitetima. I naravno na toj edukaciji objasniti jasno postavljena očekivanja od nastavnika. Ono cega bih se bojala na temelju dosadasnjeg iskustva da bi taj neki edukator suhoparno prepričavao pravilnike i zakone, umjesto da to odradi na inovativan način, onako kako bi i učitelji trebali prenositi djeci.
Ponavlja se dezuranje nastavnika na odmorima. Mi smo imali aferu zbog toga sto su se pod odmorom događale opasne aktivnosti problematicnih ucenika. Tada su roditelji vrsili pritisak na nastavnike da dezuraju i koliko-toliko izborili. Nije se podrazumijevalo. Tako da je mene iznenadilo da je to obaveza nastavnika. Ja sam mislila da su oni kod nas žrtve neadekvatne potpore integriranoj djeci s PP i bilo mi je žao da ne mogu dobiti svojih 5 minuta da predahnu. Zar kod vas regularno nastavnici pod odmorom stoje na hodnicima, a nisu u zbornici?
Posljednje uređivanje od Jelena : 03.04.2023. at 12:47
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma