Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
I moja djeca nose rabljeno, valjda zato nitko ni neće te vreće jer je već 3-4 puta rabljeno .

Jasno mi je da se kroz život nakupi, ali moja mama i tetke su npr. stvarno nemoguće u tome... što će ti toliko serivsa šalica ili malih tanjurića... stalno su jedni drugima poklanjali zdjele za voće i slično. Ja živim u svom stanu 14 godina, nikad još do sada nisam kupila niti jedan komad suđa. Jesam 2-3 silikonske stvari koje one nisu imali, mama i tetke su mi samo forvardirale brdo svojeg suđa svih vrsta... Ne zato što sam to tražila ili htjela. Samo su bili sretni da mi to uvale.

I danas znam doći doma i naći nešto što mi je mama samo ostavila za mene. Nekad i vratim. Na podmetačima i stalcima za ubruse sam podvukla crtu. "Bio je samo 8 kn". Mani me se, ne kupuj smeće stalno. Imam 2 paketa neotvorenih šalica i tanjurića. To je još i dobro koliko one imaju. Ta dva su naravno one donijele .
Moja djeca su odrasla i više ne recikliramo na taj način, ali sad donose doma reklamne majice s raznih događanja, šilterice, ruksake i slično, pa to koristimo kao kućnu odjeću ili šaljemo dalje.

Što se suđa tiče - imam u podrumu kutije sa stvarima mm-ove none koje su zapravo za prodati u antikvarijat, ali "mrzi me" raskopavati. Moram to jednom riješiti.

Mi povremeno kupujemo suđe koje se pohaba (tave, ekspres lonce i slično, kao i vatrostalne zdjele, jer kad se otkrhnu - to meni više nije za upotrebu). Staro bacamo u otpad prema vrsti ili dajemo dalje. Kad je mm-ova mama kupila novi štednjak, ostala je hrpa starih plehova za pečenje koji nisu pasali ni u jedan aktualni, pa smo ih dali dalje. Beštek još nisam raspakirala svoj od vjenčanja, ali set rostfraj posuđa sam kupila novi jer su na starom od plina izgorjele ručke, a poklopci stradali u suđerici tako da nema šanse da ne kupujem novo. Ograničeni smo prostorom, pa ne možemo navlačiti puno krame, ali ne koristim suđe od starijih generacija jer nije pogodno za mikrovalnu ni suđericu (pozlate, drvene ručke i slično). Frknula sam manji dio u vikendicu, a veliki dio dala u dobre ruke.