Ja sam bila otvarala temu ili sam se negdje ubacila u neku, ne znam vise, ali u svakom slucaju sam isto dvojila kamo upisati. Odlucila upisati dijete u slabiju skolu, jer mi je bliza i jer ga na kraju nisam htjela izdvajati iz kvartovske ekipe.
Licorice, razumijem tvoje brige, a razumijem i da je tesko prihvatiti kolika je to sve lutrija. Meni je djed radio u osnovnoj skoli u koju sam isla i nas su namijestali u razrede s najboljim uciteljicama. Moja je zbilja bila najbolja, moja sestra ima nocne more od svoje i niz "anegdota" kojih se i sad prisjecamo. Poznata uciteljica ispala despot.
Skola u koju moje dijete ide je prosjecna Zg skola, ali je jako puno izrazito pametne djece u nasem razredu (vidi se cim krenu na neka natjecanja). Djeci kojoj ide skola je to jako stimulirajuca sredina, ali je nekima jako tesko u toj sredini. Imamo srecom iskusnu uciteljicu. Neka zamjena nam je bila, mlada cura, katastrofa.
Kod nas se gotovo sve napravi u boravku. Tu i tamo, recimo 2x u polugodistu se donese nesto doma iz engleskog ili informatike za napraviti. Jako sitno, tipa 10 min od trenutka kada dijete zaista pocne pisati (mom se nekad ne da, naravno, pa onda prethodi razvlacenje). Gradivo u osnovnoj je zbilja jako lagano. U prvom razredu samo farbaju nesto, ne znas je l pise engleski ili informatiku. U nas razred je upisano preko 80% čitača, a oni jos uce pisati u drugom razredu. Knjige su prepune pogrešaka. Mene Priroda ubija u pojam i prosle i ove godine.