Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Mislim da su cijene stanova visoke jer ih ljudi kupuju za štednju. Smanjuje se populacija, a nikad dosta stanova. S ekološke (i ekonomske) strane je to loše. Nema tu logike. Ideja je da ne držiš stan prazan, nego da ga iznajmiš. U puno velikih gradova stanovi u centru se drže kao kapital, a ne iznajmljuju se. Prošećeš navečer i vidiš koliko malo je osvijetljenih stanova. Građevinari kupuju stanove u centru koji drže cijenu ili im još i raste, da mogu bolje prodati stanove na periferiji. Ja u prvom redu mislim na vrijedne nekretnine u Zg i na obali, ne na kućice u "Bjelovarsko-bilogorskoj županiji".
U Zg se gradi, nestaju zelene površine, zagrijava se grad, kvari kvaliteta zraka, na zemljištima gdje su bile kućice, guraju se zgrade, dobiješ Trešnjevku, Kajzericu, Vrbik i slična urbanistički loša naselja. Od novih naselja, meni se čini najboljim naselje između Bundeka i Jadranske avenije. Tu je zadržan nekakav razuman omjer izgrađene i neizgrađene površine. Živahan i prometno relativno propustan (ako se izuzme sam ulazak u naselje kad se ide iz grada).
Kad bi te nekretnine bile u opticaju, vjerojatno bi pala cijena iznajmljivanja zbog veće ponude. Ako moraš plaćati porez, onda ima smisla iznajmljivati uz dobro definiran ugovor. Sam ili preko neke agencije.
U Zagrebu ima 50 tisuća praznih stanova. Meni je taj broj nepojmljiv