Pokazuje rezultate 1 do 50 od 138

Tema: Odreci se karijere?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

littlemom,ti očito imaš dobru logistiku oko sebe. "Predas dijete drugoj osobi ", a-ha, za to moraš imati tu drugu osobu i to uvijek na raspolaganju i uvijek zadovoljnu sa rješenjem da uzme bebu i pusti mamu da brine o svojoj karijeri kad to ona hoće. Otvaračica teme to nema. I u tome je njen najveći problem. A uskoro će se raditi o 3 bebe. Tri.
    Lakši će joj biti život ako shvati da je trenutno njena karijera njeno troje djece u dvije i pol godine. Neka njima prenosi svoje znanje prvih par godina. A neka svijet čeka na nju, imat će vremena za pisanje i istrazivanje i sve sto vec radi u zivotu.
    Posloziti prioritete.
    Ili plaćati nekoga da brine o djeci, a mama neka brine o, njoj, važnijim stvarima.
    I zašto bi ikoga otupio odgoj djeteta u prve dvije-tri godine? Učenje novog ljudskog bića svemu je budućnost. Najbolji ulog sebe.

littlemom avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2024

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    littlemom,ti očito imaš dobru logistiku oko sebe. "Predas dijete drugoj osobi ", a-ha, za to moraš imati tu drugu osobu i to uvijek na raspolaganju i uvijek zadovoljnu sa rješenjem da uzme bebu i pusti mamu da brine o svojoj karijeri kad to ona hoće. Otvaračica teme to nema. I u tome je njen najveći problem. A uskoro će se raditi o 3 bebe. Tri.
    Lakši će joj biti život ako shvati da je trenutno njena karijera njeno troje djece u dvije i pol godine. Neka njima prenosi svoje znanje prvih par godina. A neka svijet čeka na nju, imat će vremena za pisanje i istrazivanje i sve sto vec radi u zivotu.
    Posloziti prioritete.
    Ili plaćati nekoga da brine o djeci, a mama neka brine o, njoj, važnijim stvarima.
    I zašto bi ikoga otupio odgoj djeteta u prve dvije-tri godine? Učenje novog ljudskog bića svemu je budućnost. Najbolji ulog sebe.
    Nemam takvu logistiku nego sam napisala samo jednu od mogućih opcija koju otvaračica teme može primjeniti. Tu jednu osobu ima i ona ako želi, eto te upravo napiše ti i sama tako ("ili plaćati nekoga da brine o djeci"). Pisala sam kao odgovor drugoj forumašici, a na osnovu njenih predrasuda. I pisala sam o organizaciji. Ti pitaj konkretno ako te nešto žulja jer ovako samo izvlačiš iz kontekta ranijeg razgovora pa nema smisla.
    Nisam ni ja ta koja je napisala za odgoj djece da bi nekoga otupio, zato kažem, bolje pitaj ili napiši nešto izdvojeno od ranijeg jer je nadovezivanje.
    Ovo kako si napisala..."o njoj važnijim stvarima", zvuči kao osuda ako žena u nekom trenutku odabire svoj poslovni poziv uz dijete koje ima. Osuđuješ jer ne razumiješ. Jedno ne mora isključivati drugo. Osoba može odabrati sebe u svakoj ulozi koju ima. Sve ostalo je stvar organizacije. Naravno, netko s organizacijom uspije, netko ne.

Datum pristupanja
    Aug 2024

Početno

Najteze je prihvatiti stvarnost. Kupit cu si vremena do 2 godine za porodiljno za blizance i trenutno mi je jedina zelja da se rode zdravi i pravi. No sto cu poslije toga, ne znam. Suprug ne uzima u obzir povratak, a meni se ne da startati iznova niti raditi razne ekvivalencije da bih opet bila nigdje samo da bih ostala u De. Jedini razlog i nacin na koji sam pristala poci, iskoristiti vrijeme prvog porodiljnog i probati vani jest moja zelja da zavrsetkom pisanja projekta izvucem neku postdoc stipendiju za objavu knjige na kojoj radim, ali je surova istina da sam u De jos usamljenija, jer suprig rinta ko magarac, plus De nije nimalo jeftina, a spiskala sam masu love na avionske karte da bismo se sto vise vidjali kad je porodiljno isteklo..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •