Stranica 290 od 299 PrviPrvi ... 190240280288289290291292 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,451 do 14,500 od 14914

Tema: Gimnazije i srednje škole

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Neke škole u Zg nisu klimatizirane i tjedan dana odgode je i nada da će temperature pasti na neku normalnu razinu. iz istog razloga se nadam da neće na koncu odlučiti produžiti trajanje nastave (iako sad tvrde da neće)

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Neke škole u Zg nisu klimatizirane i tjedan dana odgode je i nada da će temperature pasti na neku normalnu razinu. iz istog razloga se nadam da neće na koncu odlučiti produžiti trajanje nastave (iako sad tvrde da neće)
    Slažem se za klime, a za eventualno produljenje - neće ga biti, ako već uzimaju dane iz veljače

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Još uvijek traje javno savjetovanje i nakon njega ide objava i postaje službeno.

I da, ako pocne 9.9., onda nema praznika u veljači. Čitala sam odluku

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, ja u nasoj jedva izdržim na roditeljskom

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam uvijek imala dojam da je vremena na knap i ako se makar i jedan dan negdje izgubi, da nastaje problem oko nadoknade.

Ispada da to ipak nije tako.

Svejedno, mislim da je djeci 11 tjedana luftanja puno previše, stignu se i odmoriti i nešto raditi i zaraditi. Mislim da je bolje ranije početi, pa kroz godinu ubaciti još pokoji slobodan dan ako već ima viška.

Uostalom, nastava je uvijek počinjala prvi ponedjeljak u rujnu.

A sad, što se vrućine tiče, vruće je i u 6. mjesecu i ovo do 21.06. je isto predugo.

Ja bih, recimo, vratila i tri tjedna zimskih praznika umjesto 2 + 1, ali naravno da mene nitko ništa ne pita...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kakve veze pocetak skolske godine ima s gimnazijama i srednjim skolama.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam uvijek imala dojam da je vremena na knap i ako se makar i jedan dan negdje izgubi, da nastaje problem oko nadoknade.

Ispada da to ipak nije tako.

Svejedno, mislim da je djeci 11 tjedana luftanja puno previše, stignu se i odmoriti i nešto raditi i zaraditi. Mislim da je bolje ranije početi, pa kroz godinu ubaciti još pokoji slobodan dan ako već ima viška.

Uostalom, nastava je uvijek počinjala prvi ponedjeljak u rujnu.

A sad, što se vrućine tiče, vruće je i u 6. mjesecu i ovo do 21.06. je isto predugo.

Ja bih, recimo, vratila i tri tjedna zimskih praznika umjesto 2 + 1, ali naravno da mene nitko ništa ne pita...
    I ja bi da su tri tjedna zimskih praznika, unjesto 2+1. Ovi praznici svako toliko nakon Nove godine su vrlo dekoncentrirajuci (bar za moju djecu).

Znam Lili Meni se cini ok i da svaka zupanija sama za sebe izabere kad ce pocet/zavrsit nastava.

Pa kalendar nastave je svakako prikladna tema za Gimnazije i srednje skole. Valjda je i tamo bitno kad je nastava.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

One godine kad su skole davale misljenje, a zupanije odlucivale o terminima praznika je doslo do toga da Grad Zg i Zagrebacka zupanija nemaju praznike u isto vrijeme pa si familija gdje djeca idu u razlicite zupanije u skolu opet nista puno nije mogla planirati zajedno.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

Pozdrav svima, zanima me ako netko zna jeli moguce prebaciti se u drugu srednju kao prvasic ako niste imali vise bodova od zadnjeg upisanog. Generalno ne mogu naci koja je tocna procedura prebacivanja u istom programu. Nisam ni sigurna moze li se prebaciti u razred sa maksimalnim brojem ucenika. Vjerovatno nece puno ljudi vidjeti, ali bilo koja informacija bi mi jako pomogla. Kcer mi je jako nezadovoljna profesorima u skoli(po njoj ocajno objasnjavaju) i time da ima popodnevnu smjenu pa se zeli prebaciti iako je nasla odlicu ekipu, cak i prijateljica iz razreda ide sa njom. Ja i muz smo joj rekli da priceka jos koji tjedan, bude sigurna. Unaprijed hvala!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj daisies442 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima, zanima me ako netko zna jeli moguce prebaciti se u drugu srednju kao prvasic ako niste imali vise bodova od zadnjeg upisanog. Generalno ne mogu naci koja je tocna procedura prebacivanja u istom programu. Nisam ni sigurna moze li se prebaciti u razred sa maksimalnim brojem ucenika. Vjerovatno nece puno ljudi vidjeti, ali bilo koja informacija bi mi jako pomogla. Kcer mi je jako nezadovoljna profesorima u skoli(po njoj ocajno objasnjavaju) i time da ima popodnevnu smjenu pa se zeli prebaciti iako je nasla odlicu ekipu, cak i prijateljica iz razreda ide sa njom. Ja i muz smo joj rekli da priceka jos koji tjedan, bude sigurna. Unaprijed hvala!
    Ako nije imala vise bodova od zadnjeg upisanog nema prebacivanja. Tako da nemas brige.
    Skola traje ravno 7 radnih dana , tesko da je vec sad mogla izvuci zakljucak o ocajnom objasnjavanju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slazem se sa sirius.
    Uostalom nema uvjete/dovoljan broj bodova za prebacivanje.

Čak i da ih ima, skole obicno ubace neko dijete samo u slucaju da se netko drugi ispisao.Puno ovisi o kojoj skoli se radi.

Prijateljica je imala takvu situaciju prosle godine sa sinom u PM gimnaziji. Ostao je u na kraju u tom razredu (opca gimnazija) i toj skoli.

Najsigurniji nacin ti je kontaktirati żeljenu školu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.09.2024. at 08:46

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rijetko koja škola će primiti i prebacivanje nakon prvog razreda, tako da joj odmah to izbij iz glave

možete u privatne, ali ako se žali nakon 7 dana, mislim da je to normalna reakcija prijelaza u srednju školu, a ne realna procjena stanja
    loše objašnjavanje nije vjerojatno loše samo po sebi, nego je drugačije od osnovne škole i treba se na to priviknuti

uostalom škola ko škola, u svakoj može biti loše (evo moje najmlađe nakon 7 dana nastave kaže da je trebalo u strukovnu ...he he ... treba s primiti knjige nakon 3 mjeseca nerada)

Datum pristupanja
    Sep 2024

Početno

Imam sličnu situaciju kao i dasies. Moj sin koji ide u xi. se želi prebaciti u zaperšić u opću gimnaziju samo što ima i više bodova nego što je dovoljno. Ne sviđa mu se društvo uopće, vidim kako jako pati i najbolji prijatelj iz djetinjstva sa kojim je išao u osnovnu ide tamo. Ne znam kakva je procedura, imaju dva razreda opće gimnazije a on želi tražiti da ga stave u baš onaj gdje mu je prijatelj. Xi. je ipak škola u zagrebu i grad mu je blizu, možemo lakše doći do njega. Profesori su jako kvalitetni i razlika je ideš li u školu u Zagreb ili Zaperšić. Tamo profesori inače predaju i razredima strukovnih škola, a čula sam da ima stvarno svakakvih. Sa druge strane ne želim ga gledat dok pati jer su ga jako zlostavljali u osnovnoj baš isti tip djece koji je trenutno u srednjoj. Ako znate kako ga mogu prebaciti, bilo koja informacija je dobra.

Datum pristupanja
    Sep 2024

Početno

Moj sin se želi prebaciti iz xi. gimnazije u zaperšić jer je društvo kriminalno. Ima i više nego dovoljno bodova i tamo mu idu dva najbolja prijatelja iz osnovne. Problem je u tome što se nikad nisam susrela sa ovakvom situacijom i on uči talijanski, a tamo je jedini drugi strani jezik njemački(učio ga je pet godina u osnovnoj) i htio bi se prebacit u razred gdje su mu prijatelji pa bi to posebno tražio ako je moguće. Molim vas ako netko ima informacije o školi i hoće li to biti deset koraka unazad(zbog kvalitete škole i profesora) ili bih ga trebala poslušati jer uopće nema motivacije

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja kcer ide u Zapresic i jako smo zadovoljni organizacijom. Ona ide u strukovni smjer, tako da ne znam nista o kvaliteti gimnazije.
    Racunajte s tim da ga nece primiti u razred ako su popunili kvotu, a nitko nije trazio premjestaj.
    Iako meni bas nije jasno kakoroditelji pristaju uopce razmisljati o ovakvim kombinacijama nako ravno 10 dana nastave.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj korina_. prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sin se želi prebaciti iz xi. gimnazije u zaperšić jer je društvo kriminalno. Ima i više nego dovoljno bodova i tamo mu idu dva najbolja prijatelja iz osnovne. Problem je u tome što se nikad nisam susrela sa ovakvom situacijom i on uči talijanski, a tamo je jedini drugi strani jezik njemački(učio ga je pet godina u osnovnoj) i htio bi se prebacit u razred gdje su mu prijatelji pa bi to posebno tražio ako je moguće. Molim vas ako netko ima informacije o školi i hoće li to biti deset koraka unazad(zbog kvalitete škole i profesora) ili bih ga trebala poslušati jer uopće nema motivacije
    meni je žao što dolazi do ovakve situacije, ali Vi kao roditelji samo potičete trenutnu lošu situaciju i dječje muke privikavanja.
    O prijateljima se trebalo misliti prije, uostalom neće prestati biti prijatelji iz osnovne ako ne idu u istu školu.

Gimnazije u ZG (a mislim da i u Zaprešiću) popunile su kvote i organizirale su razrede.
    Ne znam kakva bi se situacija trebala dogoditi ili kakva veza potegnuti da se upiše učenik preko kvote (bez obzira na bodove).

Potičite djecu da se upišu na kakvu dodatnu aktivnost i upoznaju druge učenike u školi.
    Možda je problem i u njemu i njegovom trenutnom nesnalaženju u upoznavanju novih prijatelja, a ne u "kriminalnom" društvu.
    Djeca stvore neku barijeru i ne prihvaćaju promjene prilikom prijelaza u srednju školu. Potičite da se barem upozna s nekim i druži nakon škole zajedničkim čekanjem tramvaja i sl.
    Ne vjerujem da su baš svi u razredu od min 26 učenika "kriminalni" pa nije to škola pri popravnom domu (a i tamo sigurno ima djece s kojima bi se našao zajednički jezik)

sretno!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Prilagodba na srednju traje, pa rekla bih bar do Božića.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ako ima već dečke koji tam idu u školu vjerojatno znaš i koji su to roditelji pa bolje njih pitati
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.09.2024. at 11:53

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naša Klara je htjela mijenjati smjerove u svojoj školi (jer nije upala u željeni), ravnatelj nam je bio veza, ali nije bilo šanse jer su kvote bile popunjene.
    Od frendova klinac je htio mijenjati školu, starci su potegnuli veze sa svih strana, ali isto tako nije bilo šanse, zbog tih popunjenih kvota.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sirius
    Iako meni bas nije jasno kakoroditelji pristaju uopce razmisljati o ovakvim kombinacijama nako ravno 10 dana nastave.
    X

i dijete treba spustiti na zemlju, prilagodba traje, nikome nije lako doći u nepoznatu okolinu nakon 8 godina istog razreda i djece. Jednostavno treba malo vremena da se upoznaju, da "kliknu" i počnu se družiti.
    Što znači kriminalno društvo, uostalom?
    Posljednje uređivanje od emily : 22.09.2024. at 14:07

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Učenici IX gimnazije kao i učenici osnovne koji su boravili u prostorima Učiteljskog faksa vraćaju se na svoju staru lokaciju na Vrbiku 15.10, dok studenti počinju 10.10
    Sretno vam

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Gornjogradska ostaje u zgradi Mioc-a sigurno do kraja polugodista.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Učenici IX gimnazije kao i učenici osnovne koji su boravili u prostorima Učiteljskog faksa vraćaju se na svoju staru lokaciju na Vrbiku 15.10, dok studenti počinju 10.10
    Sretno vam
    Pretpostavljam da misliš na XI. gimnaziju, jer se IX. gimnazija nije ni selila iz svoje zgrade u Dobojskoj?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da 11. gimnazija i OŠ Davorina Trstenjak koja je u učiteljskoj
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.09.2024. at 19:09

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj jos uvijek ne zna koju ce srednju...izjavio je da se on ne bi skolovao jos 9 godina. ufff... Ima li smisla profesionalna orjentacija?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uvijek ima smisla ( bar ti kažu kaj nema smisla ići) mada ti najčešće vele kaj im kažeš
    I moj godinama priča da neće faks

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Moj jos uvijek ne zna koju ce srednju...izjavio je da se on ne bi skolovao jos 9 godina. ufff... Ima li smisla profesionalna orjentacija?
    Ima.

Moj mlađi je iz iste vreće. Nije želio dugo školovanje, pa je nakon tehničke srednje škole odabrao TVZ i završio prvi stupanj u roku. Odmah se zaposlio, aliiii sad nakon 6+ mjeseci počeo je razmatrati da završi i idući stupanj, samo to je puno teže uz redovni rad. Tja, pametni ljudi uče iz tuđeg iskustva. Oni koji misle da su pametni često trebaju vlastito iskustvo (ne možeš mu presaditi svoje), a ponekad ni to nije dovoljno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

https://www.google.com/amp/s/www.ind...e/2602439.aspx

Evo nešto na tu temu. Ima na YouTubeu cijela epizoda. Jedino što u emisiji nije rečeno je da mu sin zapravo IDE u srednju školu, i to u drugi razred privatne gimnazije (to sam poslije našla u nekom članku).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislis ova koju nude u skoli ? Tesko . Privatno mozda , ali to nismo probali. Mi smo to sve samo doma kombinirali sistemom eliminacije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.google.com/amp/s/www.ind...e/2602439.aspx

Evo nešto na tu temu. Ima na YouTubeu cijela epizoda. Jedino što u emisiji nije rečeno je da mu sin zapravo IDE u srednju školu, i to u drugi razred privatne gimnazije (to sam poslije našla u nekom članku).
    Da, zaboravili su taj sitan detalj . Visoko obrazovani podrzavajuci roditelji sa svim resursima i sposobno visoko inteligentno dijete . Prilicno je lako tako teoretizirati.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jel negdje objavljena lista s bodovima od ove godine ili je još rano za to?
    I nas čekaju upisi slijedeće godine ... Svašta.. Kao da sam jučer objavila na forumu da imam plus

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bude krajem listopada najranije... ili još kasnije, treba škicnut povremeno na stranicu upisi.hr

ali te liste su stvarno okvirne, nikad ne znaš koja će škola biti popularna ili odjednom nepopularna + ove godine je bilo puno više djece u generaciji nego što će biti sljedeće.

pratimo

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Par stranica prije smo upisivali bodove od ove godine mi koji smo frisko imali upise. Popis naravno nije potpun al barem nesto dok ne objave liste.
    Posljednje uređivanje od buba klara : 11.10.2024. at 16:14

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jel netko ima info vezan uz Hotelijrsko -turističku školu....kad bi se mogla vratit u Frankopansku? Čini se da su skele tamo... I općenito...tko ide...kakva je škola i to...
    Hvala

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    Jel netko ima info vezan uz Hotelijrsko -turističku školu....kad bi se mogla vratit u Frankopansku? Čini se da su skele tamo... I općenito...tko ide...kakva je škola i to...
    Hvala
    Hotelijersko turistička škola se ne vraća u Frankopansku. Oni imaju svoju školu na Trgu Luke Botića (preko puta Autobusnog, to je bivši Đački dom).
    U Frankopanskoj je bila Ugostiteljska škola.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala
    da, imaju novouređenu zgradu kod autobus. kolodvora. Moja kći je u drugom razredu, pitaj ako te nešto konkretno zanima ili ja natipkam kad stignem

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

rossa, please napiši dojmove, moja je kandidat za jezičnu ili HTŠ

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

andiko i willow, ja sam djelomično zadovoljna školom. Čini mi se prelaganom i nisam sigurna kakvi će biti rezultati na maturi. Moja kći je prošetala kroz prvi razred i s nula truda prošla s visokom četvorkom. ona uči samo pred neke provjere i najavljena ispitivanja. da se imalo potrudi, imala bi sve petice. a i ovako je među najboljim učenicima u razredu. ja sam u nekom razdoblju gdje nemam kapaciteta nju natjeravati na bolje.
    Koliko ja kužim, nema nekog pozitivnog natjecanja u razredu, ali nema ni negativnog.
    ja sam joj "našla" školu, nakon što je ona svjesno sabotirala ocjene u osmom razredu da ne bi upisala gimanziju (ja sam joj predlagala 18., ali ona nije otišla na drugu razinu Goethe testova, iako je rasturila prvu. s drugo razinom ne bi išla na dio prijemnog u 18. Nije htjela ni u jednu školu koja ima prijemni iako ima jako izraženu umjetničku crtu)
    Mislim da je program odličan, imaju hrvatskog i matematike kao i opće gimnazije i koriste iste udžbenike. e sad, koliko su detaljni u obradi ili nisu ne bih znala. Engleskog imaju i više i njena profesorica odlično radi i već ih teše za maturu (tako im je rekla)
    Imaju puno sati drugog jezika (3 tjedno u prva dva razreda, 4 tjedno u druga dva). Treći jezik je 2 sata tjedno. Kao izborne mogu birati još neke jezike.
    Moja nije dobila treći jezik koji je htjela jer se nisu mogli tako složiti razredi da nastavi prva dva jezika, već se jedan trebala vratiti na početnu razinu.
    Meni se svi "ekonomski" predmeti čine dobri i primjenjivi u životu, što god odlučila dalje.
    ŽAo mi je što nema standardnih društvenih predmeta (imaju samo jednu godinu psihologije).
    Moraju odraditi cca 180 sati prakse koja se trenutno odrađuje samo preko ljeto i za koju su minorno plaćeni, ako ih i plate (cca 120 eura za cijeli mjesec), a mojoj polsodavac nije platio sanitarnu koja je 34 eura, a tu je i trošak odjeće (ok, to je jednokratno i ima za dogodine, ali treba kupiti više od jednih crnih hlača i bijele košulje, i posve crne tenicice/cipele)
    Praksu u načelu morate naći sami. škola organizira za određeni broj djece, no to je valjda bilo jadno oglašeno da je ostalo mjesta i pred kraj godine su još ispitivali treba li nekom praksa.
    Erasmus postoji tek nakon trećeg razreda, imaju neke razmjene, ali to je sve u višim razredima.
    Putuju na izlete neusporedivo manje od gimanzija u koje idu nama poznata djeca. u prvom razredu je jedna terenska u Zagrebu ))))), jedna je jednodnevna opatija i dva dana su bili u Slavoniji, Vukovar, vrlo sličan program kao što idu osmaši.

što se tiče aktivnosti u školi, ima nekoliko iznimno zaintereisranih profesora, možete pogledati instagram škole ili web, uvijek se pojavljuju ista imena, ali pretpostavljam da je to tako svvugdje.

postoji razred koji ima dio satova za 3-4 predmeta na engleskom i taj se razred plaća neku prihvatljivu cifru. mi smo htjele taj razred, ali on je kao treći jezik imao talijanski i moja kći je to odbila jer ga nikako ne voli.

velika većina djece u razredu puši. ona kaže da bi mogla bez problema nabaviti marihuanu jer se i to koristi. od njih 25-26 ih navodno 5-6 ne puši. to je vljda tako u cijeloj školi.
    Posljednje uređivanje od rossa : 23.10.2024. at 23:53

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

recite, ako imate još pitanja

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moj dojam o toj školi nije baš osobit. Neorganizacija, neorganizacija i još jednom neorganizacija! Kaos s bolovanjima i nepostojećim zamjenama. Jako često puštanje s nastave zadnji sat (ako je blok-sat). Nekompetentna ravnateljica koja ne kontrolira ništa. Nemali udio roditelja koji slabo kuže što i kako, ali se zato rado svađaju na sastancima. Česte izmjene kadra. Dio nastavnika u svoj rad ulaže toliko minimalnog truda da je to tragikomično (bude to nezgodno ako se radi o jednom.od ključnih predmeta). S druge strane, neki rade jako pošteno i srčano. Treba imati i malo sreće tko će vas zapasti.
    Zaboravite na gimnazijsku razinu HJ, MAT i ENG. To nisu učenici tog kalibra pa se nastavnici prilagode većini. Maturu uglavnom polože (onima koji idu na pripreme otvori se potpuno novi svijet znanja i zainteresiranih nastavnika).
    Na praksi ne nauče baš ništa. Ako idu u organizaciji škole na more, 2 godine ribaju sobe i sanitarije skupa s nekom stranom radnicom, 3.g. skupljaju posuđe u restoranu (zapravo su hotelu besplatna radna snaga uz ok smještaj i jako lošu prehranu). Zanimljivo je da se u školskom letku spominje i praksa na recepciji i u turističkoj agenciji, ali to zapravo ne postoji.
    Uređenje nove škole predviđalo je i prostornu imitaciju restorana, recepcije i turističke agencije, ali se ideja negdje putem izjalovila.
    Ako bih ocjenjivala školu, rekla bih - dobar (3).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A mogu li djeca sama naci praksu na recepciji ili u turist.agenciji?

Pa ovo je sramota kako ih premalo placaju, to je nista.

Moja kcerka je radila ovo ljeto u kaficu na plazi (oni na otvorenom, s drvenim krovom) samo 4h dnevno, cak ni puni mjesec jer je imala.slob.dane i zaradila je dosta više, a nije konobarila, najviše prala suđe, davala sladoled i sl.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.10.2024. at 08:21

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Moja kcerka je radila ovo ljeto u kaficu na plazi (oni na otvorenom, s drvenim krovom) samo 4h dnevno, cak ni puni mjesec jer je imala.slob.dane i zaradila je dosta više, a nije konobarila, najviše prala suđe, davala sladoled i sl.
    Ovo za praksu, to je zakonski tako. Draga naša država. Ali ako ima hotel dobro volju mogu radnika platiti preko đaćkog ugovora, tako su našeg sina. To je onda neka ok lova, ovako ispada da radi pola ljeta za ništa.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

puno hvala cure za info, i mislila sam da je tako nekako...

piše na stranicama škole da će opet tražiti (ili već jesu) da bude i 1 razred jezične gimnazije u školi

vidjet ćemo, čini mi se opet kao najbolja opcija ako dijete nije za gimnaziju (po bodovima ili radnim navikama jel) a opet nije ni za neku medicinsku odn. nema nekih interesa osim jezika i eventualno nekih umjetničkih sklonosti kao moja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    puno hvala cure za info, i mislila sam da je tako nekako...

piše na stranicama škole da će opet tražiti (ili već jesu) da bude i 1 razred jezične gimnazije u školi

vidjet ćemo, čini mi se opet kao najbolja opcija ako dijete nije za gimnaziju (po bodovima ili radnim navikama jel) a opet nije ni za neku medicinsku odn. nema nekih interesa osim jezika i eventualno nekih umjetničkih sklonosti kao moja
    A grafička u Getaldićevoj? https://skola-gdmp.hr/

Ima i škola za modu i dizajn, ali o tome ne znam baš ništa.

Ekonomske škole? Moja kumica je to završila i kasnije faks u roku bez ikakvih problema. Nije htjela u gimnaziju, kao ni moj mlađi sin.

Ima raznih smjerova i u tehničkim školama. Ruđer ima onaj smjer za očnu optiku, koji su pretežno upisivale djevojke - ovo: https://drive.google.com/file/d/1XJV...TMuE9bFpE/view

S druge strane, nemojte olako odbaciti ni gimnaziju - nisu sve jednako zahtjevne, zapravo bilo bi točnije reći da nemaju sve gimnazije toliko kompetitivnu i napregnutu atmosferu kao neke druge škole (moj stariji je završio mioc i znam o čemu pišem, nije to prikladno za svako dijete, treba funkcionirati s prilično visokom razinom stresa i velikim zahtjevima). Mislim da sada i Prelog upada u ovu kategoriju, ali razmotrite i to - oni imaju zanimljivih smjerova.

Od gimnazija npr. III ili XIII su na glasu kao škole u kojima dobro prolaze upravo takva djeca. Prijatelj mog sina je završio XIII gimnaziju, upisao željeni fakultet (ne mogu se sjetiti je li bila ekonomija ili pravo, nije tehnika) i sve je u redu. Isto i XII gimnazija u Dubravi. Moj sin i njegova klapa su tamo zadnje dvije godine organizirali tečajeve za radioamatere, pa mu se sviđala atmosfera i osoblje.

Kako god bilo, sretno! Nadam se da će si naći prikladno mjesto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Duplić
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.10.2024. at 10:28

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Peterlin, hvala
    vidjet ćemo koliko će bodova skupiti + kakva će biti navala sljedeće godine na škole, to se nikad sa sigurnošću ne zna, osim kad je onih nekoliko top gimnazija u pitanju

getaldićeva bi joj sigurno isto bila zanimljiva ali nam je poprilično daleko...

svakako mislim opet da je najbolje da ode i na dane otvorenih vrata odn. na ona predstavljanja na Zrinjevcu
    pa ćemo vidjeti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja nećakinja je maturantica u HTŠ, ona je zadovoljna, roditelji isto (uz napomenu da bi trebala više učiti, ali to stvarno nije do škole ).
    Praksu si nalaze sami, ako ne mogu naći - škola ju osigurava
    ljetos je bila u Španjolskoj 3 tjedna na praksi (Erasmus), na recepciji hotela, bilo joj je odlično, kaže.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Lili, mogu si naći sami.
    što se tiče plaćanja, to je dobra volja poslodavca, da daju iznad zakonskog minimuma. I to je sramotno, da djeci daju doslovno sitniš na što ih prisiljava zakon, istovremeno su debelo profitabilni i ne osjećaju potrebu malo podebljati taj minimum. Posebno ako djeca stvarno i rade nešto (ima ih gdje im nakon dva sata na poslu kažu nek idu doma)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, hvala
    vidjet ćemo koliko će bodova skupiti + kakva će biti navala sljedeće godine na škole, to se nikad sa sigurnošću ne zna, osim kad je onih nekoliko top gimnazija u pitanju

getaldićeva bi joj sigurno isto bila zanimljiva ali nam je poprilično daleko...

svakako mislim opet da je najbolje da ode i na dane otvorenih vrata odn. na ona predstavljanja na Zrinjevcu
    pa ćemo vidjeti
    Nema na čemu. Nešto će se već naći...
    Zabavlja me istraživati što se sve nudi.

Ako vam je Getaldićeva daleko, zaboravi grafičku školu i smjerove za web dizajn.

Da se sada upisujem u srednju školu odabrala bih ovo, ali meni je dosta dobro išla matematika, pogotovo geometrija i crtanje - https://ss-graditeljska-zg.skole.hr/...nski-tehnicar/
    Za osobu s umjetničkim sklonostima to je sjajno, pogotovo za lokaciju N.Zagreb

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Da se sada upisujem u srednju školu odabrala bih ovo, ali meni je dosta dobro išla matematika, pogotovo geometrija i crtanje - https://ss-graditeljska-zg.skole.hr/...nski-tehnicar/
    Za osobu s umjetničkim sklonostima to je sjajno, pogotovo za lokaciju N.Zagreb
    Ovaj smjer ne bi nikome preporučila. S njim bez faksa ne možeš lako naći posao jer će svi prije zaposliti nekoga tko je završio faks, velikih firmi u struci koje bi zapošljavale tehničare nema, a i plaće su mizerija. A opet, ta škola nije dovoljno dobra priprema da upišeš arhitekturu, a kod onih par koji ju i upišu velika je stopa odustajanja jer ne uspiju položiti matematiku, mehaniku ili nacrtnu.
    Posljednje uređivanje od ninaXY : 24.10.2024. at 12:30

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •