A sad da malo pomodno zvučim:
Započela sam ručak s gustim povrtnim potažem, pripremljenim od svježeg sezonskog povrća – nježnih cvjetova karfiola, slatkastih mrkvi i mladog krumpira, aromatičnog korijena celera i peršina, uz bazu od karameliziranog luka i lisnatog kelja koji daju posebnu aromu. Sve zaokruženo domaćim hladno prešanim maslinovim uljem i posluženo uz domaće "croutons" hrskave kockice kruha tostirane na maslinovom ulju s notom češnjaka i mediteranskih začina.
Za glavno jelo, poslužila sam sočne pileće batke sa zabatkom, pečene do savršenosti, uz tradicionalne domaće zagorske mlince koji upijaju bogatstvo tog okusa.
Sve zajedno čini savršen opojan spoj.
Uz to, lagana i osvježavajuća salata od mladih cornichons (malih salatnih krastavaca), začinjena s malo soli i kapljicom maslinovog ulja.
Preserans par excellence
Eh zaboravila sam da sam dodala i malo kiselog vrhnja na kraju
A sad ozbiljno, juha s croutonima je bila toop![]()







Odgovori s citatom