bravo barbi![]()
Wooooow 12 komada???Svaka čast....
![]()
Eto kako je to lijepo, bit če tu svašta i za zamrzavanje. Nešto što je nama nedostižno nažalost...
Hvala na podrsci! spermici nam nisu bas bajni pa cemo vidjet sto ce biti....lana je rekla da ce raditi icsi, znaci realno mogu ocekivati 4-5 blastica, jer ja bi isla na blastice
Pitanje: Mi smo zadnji IVF imali u Poliklinici Vili (dr. R). Imamo smrzlice i zanima me koja je sada procedura za FET? Jel se na takve slucajeve primjenjuje novi zakon? Cula sam da se spominju javni biljeznici (mozda sam nesto pobrkala). Koliko se oplođenih stanica može vratiti? Napominjem, da smo mi na postupak išli u lipnju 2010. (taman prije onog famoznog Milinovićevog zakona).
Hvala svima na info.
barbi26 mi smo od 10 oocita dogurali do 8 embrija koji su svi 5-i dan bili na prijelazu u blastocistu. a sgram nam je ocajan (1% pokretnih, 2& morfoloski ispravnih) tako da ti od srca zelim vise blastica!
matovila koliko znam zasa jedino vv inzistira na ovjeri kod javnog biljeznika. po novom zakonu, koji se odnosi i na fet u koji sad ides moguce je vratiti 2, iznimno 3 embrija (ponavljani neuspjesi, teske dijagnoze i sl.) vjerojatno ce se javiti jos netko sa vise znanja. ja cu ti zasad samo pozeljeti uspjeh iz prve!
bubekica ovo stvarno ulijeva nadu... daj bože da bude što više!
evo hs nije tak strašna, nagovorila sam ga jučer na 1/3 brevactida pa me nije jako napuhao, a jajnici me gotovo ni ne bole...
Draga moja barbi .. pa ti si stvarno jedna strašna koka!!
haha si vidjela! a obećao mi je da neću u hs, i da je njegov step up bolji nego step down....kako god ja se na kraju uvijek popiknem...
Radi li dr L normalno tijekom uskršnjih blagdana?Hvala na info.
M@tt kakvo je stanje?
dr L radi svojim uobičajeni tempom od pon-ned 8-cca15, neda se on...šalim se, ali mislim da sve dane radi...
Samo da pitam jel mi cervikalni brisevi vrijede godinu dana ili 6 mj??? Hvala
Danasnji uzv pokazao 5 folikula, dva vodeca, ostali malo manji. Nadamo se da ce bit 2-3 na kraju dobra. Danas i sutra jos po dva gonala i preksutra opet uzv. Cetvrtak ili petak punkcija.
Bio i Simunic danas. Nije me se dojmio uopce, upravo suprotno. Pogledao nalaze i samo je rekao da mi je draga "jako komplicirani pacijent" sta god mu to znacilo!!
Bili i na sv. Duhu danas vadit kariogram. 3 tjedna se cekaju nalazi navodno.
Kika 6 mjeseci vrijede, mi smo ih bas morali opet sve raditi za ovaj postupak sad.
moj transfer je prošao uredno, dvije blastice kod mene, 3 slamke zamrznutih (nadam se da nam neće trebati!)
Matt - javi nam sto ima kod vas....
Mala mini - po dvije u slamci
Zeljkice - skupa cekamo velike bete ~~~~~~~
hvala svima podrsci!
Pa ne bude u četvrtak, za to bi trebala danas primiti štopericu, što ne?
Znači očito navijamo za petak![]()
da valjda joj je duži ciklus, to je od danas izvješće ili? Mislim da još nije hića za punkciju, ja sam dobivala štopericu kad je dominantan folikul bio oko 20 (kad su mi bili ovako dosta neravnomjerni folikuli kao kod vas) ali dobro da su izvadili i E2 to je isto dobar pokazatelj
Estradiol danas 616. Danas jos dva gonala, sutra stoperica i u subotu punkcija ujutr na 17. Dan. Pa neravnomjerni su kad su ciste pojele stimulaciju.
Kod dr.L ne bi isli u postupak s njima jer bi ih hranili kako bi on rekao kao sto se sad i dogodilo.
Jedna je pukla ali druga krvava raste i rekao da ce je punktirati zajedno s folikulima, ne zabrinjava ga nesto previse...
Eto...
Posljednje uređivanje od M@tt : 27.03.2013. at 10:58
hey m@tt, ako je krvava moze biti i od endometrioze..sto bi objasnilo
'krasni' AMH.
vidis sto je razlika od privatnika do privatnika. tako je. L ne bi ni isao u postupak s cistom, ali kako ste to mogli znati kad se ide na UZ tek na 8dc?
to sto ste vi imali je antagnost protokol (jeste li imali orgalutran/cetrotide kasnije?
kod neravnomjernog rasta je svakako bolji kratki protokol (onaj sa suprefactom)
sretno!!
Ja sam imala sad krvavu cistu. Kaze dr da nastaje na zutom tijelu nakon ovulacije.
Meni se dogodila jer nisam dugo prirodno ovulirala,pa zbog zbrke s hormonima. Kaze da se to dogada kod pcosovki i nije alarmantno.
Pred mengu je vidjela da se smanjuje, pa se nadam da je i otisla
Ma vjerojatno nije endometrioza jer to ne bi mogao ispunktirati
A sad što je- tu je, nek bar bude par j.s.
evo od tace70 objašnjenje vezano za e2 i ja sam davno to vadila nekoliko puta
U biti, prati se odgovor na stimulaciju i njegova vrijednost korelira sa brojem i velicinom folikula ali tesko je reci koja je optimalna.Po zreloj js je oko 300pg/ml ali postoje razne varijacije na temu.Mislim da je ukupni estradiol veci od 4000pg/ml vec znak hiperstimulacije.Osim toga, trebao bi se duplati svaka 2 dana.
Jesi ti sigurna da je to bila endometrioza jer koliko sam ja upućena a imam tu dijagnozu već godinama (dokazano) ona se ne može ispunktirati već se riješava na lpsc. Nekad se znaju krvave ciste zamjeniti za endometriozu ali kad se tkivo pošalje na analizu samo je oko 60% endo. ostalo otpada na neke druge vrste cista. Ja imam nakon operacije malu endo. cistu ispod 2 cm i nitko mi je nije ispunktirao a tu je već 4 godine od operacije prisutna, da je to samo tako vjerojatno bi je već riješili!
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 27.03.2013. at 17:40
Ne znam mimi..ako lazu doktori lazem i ja. Znam da su mi dva doca punktirali ciste i tvrdili da su cokoladne od endice
No vidjet cemo sto ce kod matekovih reci.
Pozdrav curke,
malo čitam pa da se nadovežem. meni su u dobitnom postupku puntirali mali endometriom u Sloveniji(2cm), dakle može se punktirati. Vidjela i sadžaj ciste i nije bilo uopće nice to see ali eto. Ali sada sam u Ri i tu koliko sam upućena nemaju običaj punktirati endometriome, ali vodene da- jer su meni vodenu punktirali a krvavu ne.
Svašta ja 1.put to čujem i ja sam bila u Mb pa mi nisu spominjali tu opciju punktiranja endometrioma (isto je bio manji), niti u Zg ni u Rijeci evo gdje sam zadnje bila
Nisam naisla na info da je to ujedno i poremecaj lucenja progesterona, a navodno ju cesto dijagnosticiraju bas kod trudnica, kad se pozale na bolove u jajniku i spontano se povuce nakon 12 tt kad posteljica preuzima ulogu lucitelja progesterona.
Ne vjerujem, to samo zbog zadebljale strome jajnika prilikom pucanja folikula dode do laganog krvarenja na stijenci jajnika od cega zuto tijelo bude povecano i sadrzi krv i sukrvicu (tako sam ja to shvatila; imala ju bar dva puta s time da me jednom uzasno bolilo od o do m).
cure, malo padam niotkuda, ali neznam gdje da postavim pitanje na koje vi
koje imate više MPO iskustva znate odgovor:
Kolika se mora raditi pauza između postupaka (prirodni IVF, stimulirani IVF, FET, AIH?)
Iza stimuliranih bi trebala biti pauza od 3,4 mj. ovo drugo može i svaki mj. ukoliko se ne uzimaju lijekovi za stimulaciju tipa klomifen e onda bi ipak trebalo napraviti pauzu iza recimo 3 postupka AIH
Curke,poslala sam upit dr.Lucingeru koji mi je ostavio svoj broj da ga kontaktiram.Jel mi moze netko iz iskustva rec kakav je doktor?nije napisao u koje vrijeme da zovem,ja sam nesttrpljiva i htjela bi ga danas nazvat.jel to pametno?hvala na odgovorima