Stranica 46 od 70 PrviPrvi ... 36444546474856 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,251 do 2,300 od 3542

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Puno ti hvala frixie sad je tak kak je. Nadam se da mi nece trebati vise postupaka poslije ljetnog ali ako ne uspije savjetovat cu se sa dr.S koje pretrage da napravim. Gdje si vadila vitamin D?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jolica30,vitamin D možeš izvaditi u Vinogradskoj u biokemijskom lab,ne trebaš se naručiti i nalaz ti pošalju isti dan na mail.Ja ga vadim svaki mjesec jer sam na terapiji.

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj bornastra prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje ste sve pretrage obavljali-kariogram, mikrodelecije... ?I gdje cete obavljati biopsiju?
    Mikordelecij i kariogram na Rebru. nalaz mikodelecija je bio za dva tjedna gotov, a kariograme smo čekali 3 mjeseca, jer nije bilo reagensa. Kariograme možeš napraviti i u Klaićevoj dječjoj bolnici i nalazi su kroz mjesec dana.

Citiraj Jolica30 prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje si vadila vitamin D?
    Privat (Synlab), nisam na uputnicu.

Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Cure, ako u sklopu obrade za MPO treba napraviti pregled hormona i antitijela stitnjace, uputnicu za to daje dr opce prakse ili ginekolog?

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako je samo vadjenje krvi tada ti moze gin napisati,ali ako te traze misljenje endo tada ti opca praksa daje up. Takvo je moje iskustvo.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj malimis123 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ako u sklopu obrade za MPO treba napraviti pregled hormona i antitijela stitnjace, uputnicu za to daje dr opce prakse ili ginekolog?
    Meni je gin davao sve uputnice tijekom postupka, opca praksa preuzela nakon potvrdjene trudnoce.
    Uzmi u obzir da u nekim bolnicama (za VG znam sigurno) ti nece vaditi antitijela bez preporuke i povijesti bolesti njihovog endokrinca, samo hormone.

Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Citiraj Sybila prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je gin davao sve uputnice tijekom postupka, opca praksa preuzela nakon potvrdjene trudnoce.
    Uzmi u obzir da u nekim bolnicama (za VG znam sigurno) ti nece vaditi antitijela bez preporuke i povijesti bolesti njihovog endokrinca, samo hormone.
    Meni je uputnicu za TSH i antitijela dala dr opće prakse.

Samo ne znam da li je potrebno naručiti se u bolnici ili se samo dođe na vađenje krvi, da li netko zna?

bornastra avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Drage cure,

mom suprugu su stigli nalazi spolnih hormona... sve je u referentnim granicama.

LH: 3,0 IU/L (ref.interval): 0.8-7.6
    FSH: 7.8 IU/L (ref.interval): 0.7-11.1
    Testosteron: 23.2 nmol/L (ref.interval): 8.49-29.6

Sretna sam jer je FSH u granicama, a koliko sam čitala kod azospermije je bitan da on nije jako povišen!

Ukoliko koja ima bilo kakva saznanja, molim vas... pišite...

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Drage cure,

mom suprugu su stigli nalazi spolnih hormona... sve je u referentnim granicama.

LH: 3,0 IU/L (ref.interval): 0.8-7.6
    FSH: 7.8 IU/L (ref.interval): 0.7-11.1
    Testosteron: 23.2 nmol/L (ref.interval): 8.49-29.6

Sretna sam jer je FSH u granicama, a koliko sam čitala kod azospermije je bitan da on nije jako povišen!

Ukoliko koja ima bilo kakva saznanja, molim vas... pišite...
    Ovako na pogled, ovo su dobri rezultati. Jeste li vadili i inhibin b mozda? Uljevaju nadu da bi mogla biti op. azoo.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj Zulta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je uputnicu za TSH i antitijela dala dr opće prakse.

Samo ne znam da li je potrebno naručiti se u bolnici ili se samo dođe na vađenje krvi, da li netko zna?
    U VG samo dodjes, ali ponavljam - nece ti vaditi antitijela ako nemas povijest bolesti njihovog endokrinca koji izricito trazi antitijela. Bez obzira sto imas uputnicu. Za druge bolnice nisam sigurna, negdje ce mozda izvaditi, ali ne znam gdje. Pitaj na temi TSH.

bornastra avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Draga Rominka,

Vadili smo i inhibin B i njega čekamo par dana, vjerujem da bude do kraja tjedna stigao nalaz...
    Hvala ti puno na odgovoru, javljam za inhibin...

Nama je urolog odmah na prvom nalazu napisao mišljenje da se vrlo vjerojatno radi o opstruktivnoj azzo (privatno smo išli). Kod supruga je sve uredno i nije mi jasno da bi jedan poznati urolog išao takve stvari pisati ukoliko ne stoji iza toga?! Nisam se previse uhvatila za to jer sam se bojala razočarenja, naravno da sam bila presretna i sada me jos uvijek uopce strah pomisliti da je op.azzo... ali danasnji nalazi su mi ulili veliku nadu!!
    Presretna sam i MM bi je isto živnuo...napokon!
    Sa op.azzo ima šanse za MPO?
    Posljednje uređivanje od bornastra : 26.04.2017. at 16:11 Razlog: Krivo slovo

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ima sanse,naravno. Punkcijom uzimaju materijal i tebe istovremeno pripremaju stimulacijom i onda iscekujes pod uvjetom da ima materijala. Ovo su stvarno dobre vijesti. Treba naci dobre dr i krenuti u borbu.

bornastra avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Hvala ti na informacijama... lijepo je čuti napokon ljepše vijesti!

Vjerujem da će se plivači naći punkcijom, i to lijepi i zdravi plivači... spremni smo i na biopsiju.
    Kod mene je za sada sve u najboljem redu, nikada nisam imala većih problema... tako da sljedeći tjedan idemo na konzultacije kod doktora R. i krećemo u našu borbu...
    Vidjeti ćemo s njim šta nam je još sve potrebno od pretraga, probati to što prije obaviti i nadati se lijepim vijestima do kraja godine...

Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Pozdrav cure, evo novih informacija od nas:
    MM sve ok, ja-30 god., vanmaternična prije godinu dana, izvađen lijevi jajovod, drugi jajovod prohodan, TSH 5,22, AMH 9. Na terapiji euthyrox 25. Obavili smo sve potrebne pretrage, markere, briseve, papa-sve u redu.
    Bili u Beta+ kod dr.D s kojom smo zadovoljni. Ona savjetuje IVF u punoj stimulaciji, ali nismo dobili nikakvu informaciju da li možemo išta preko HZZO-a kod njih (što nam je najbolja opcija), rečeno nam je da dođemo ponovo na konzultacije, ali nikako do konkretnih informacija. Tim odnosom smo pomalo i izgubili povjerenje u Beta+.
    Također, bili u Vinogradskoj kod br. Bolanče, on savjetuje dvije inseminacije i nakon toga IVF.
    Otišli i u Repromed kod dr.R koji kaže da sredimo hormone i da će se sve ostalo samo posložiti, poslao me na vađenje aniti TG i TPO i fT4.

Najiskrenije, nismo uopće pametni kod koga dalje ići, koga slušati i što dalje raditi. Tri doktora i tri sasvim različita mišljenja.
    Posljednje uređivanje od Zulta : 28.04.2017. at 08:17

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zulta, mislim da nemaju u B+ HZZO pune stimulacije, al nemoj se ne usuditi pitati. Tvoje zdravlje,tvoji novci. Nazovi ih, kazes da ste bili i da pitas sto imaju preko HZZO.

A kod koga cete i koji postupak, uf to je na vama...

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Zulta a kakav ti je fT4? Što je dr. D napisala na "povijesti bolesti" na konzultacijama? Stimulirani preko HZZO-a? Ako je tako, mailaj im taj papir i pitaj konkretno za termin za kretanje u postupak. Jel što rečeno za tvoj TSH od 5.22? MPO-ovci vole da je od 1,5 do 2.

Inače, preko HZZO-a još radi jedna poliklinika - poliklinika Škvorc u Samoboru, ne znam da li imaš i tu informaciju.

Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Citiraj Frixie prvotno napisa Vidi poruku
    Zulta a kakav ti je fT4? Što je dr. D napisala na "povijesti bolesti" na konzultacijama? Stimulirani preko HZZO-a? Ako je tako, mailaj im taj papir i pitaj konkretno za termin za kretanje u postupak. Jel što rečeno za tvoj TSH od 5.22? MPO-ovci vole da je od 1,5 do 2.

Inače, preko HZZO-a još radi jedna poliklinika - poliklinika Škvorc u Samoboru, ne znam da li imaš i tu informaciju.
    fT4 i antitijela idem vaditi idući tjedan. U polikliniku Škvorc smo naručeni sredinom 5.mjeseca tako da odmah mogu obaviti i UVZ koji do sada nitko iz nekog neobjašnjivog razloga nije htio napraviti.
    Imam dojam da svi pomalo otežu, a nije mi jasno iz kojeg razloga.

Hvala cure na savjetima.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Zulta zavisi u kojim si fazama ciklusa bila na konzultacijama. Najbolje je ici u prvoj fazi ciklusa od 2- 7.dc kada lijecnici mogu dobro vidjeti endometrij i AFC

Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Citiraj Lost_in_Wonderland prvotno napisa Vidi poruku
    Zulta zavisi u kojim si fazama ciklusa bila na konzultacijama. Najbolje je ici u prvoj fazi ciklusa od 2- 7.dc kada lijecnici mogu dobro vidjeti endometrij i AFC
    Evo odgovora koji smo dobili od poliklinike Betaplus:

"Jako nam je žao zbog nastale nesuglasice.
    Preko HZZO nismo u mogućnosti ponuditi Vam postupak.
    Naš ugovor sa HZZ-om vrijedi do 30.06.2017. i isti je popunjen.
    Razlog Vašeg dolaska na druge konzultacije je određivanje protokola sa urednim nalazima sa kojim se pacijenti i stavljaju na listu.
    Kada će nam se obnoviti novi ugovor nažalost ne znamo.
    Mi Vam možemo ponuditi termin kod dr. Dmitrović za daljnji dogovor."

Krajnje smo razočarani, bili smo kod njih na konzultacijama krajem 3.mjeseca kad se čekala obnova ugovora sa HZZO. Isti je obnovljen i nismo stavljeni na listu unatoč tome što smo rekli da želimo u postupak.
    Meni je ovo u najmanju ruku bezobrazno, ne znam da li je itko imao ovakvo iskustvo s njima, ali mi smo jako razočarani.
    Iz ovog je vidljivo da jedino što je njima u cilju jest izmusti što je više novaca moguće od pacijenta.

Mi tražimo drugog doktora.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Žao mi je Zulta...nažalost izgubljeno vrijeme...javite se Škvorcu kako je Frixie rekla!Nadam se da ce te krenuti čim prije. Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Bok curke!

Dolazim s odbrojavanja prije začeća ovdje...Jer mi krećemo kroz 10-ak dana (čim počne novi ciklus) u postupak. Idemo u Betaplus, u blagu stimulaciju.

Nalazi su nam super svi osim mog začepljenog lijevog jajovoda sa hidrosapinksom. Bila je dvojba hoćemo li odmah u postupak ili ću prvo na laparo, i pala je odluka da idemo probati jednom pa ako ne uspije onda na laparo. Sve se tako brzo izdogađalo da sam trenutno sva zbunjena i emocije su mi u kaosu, ali jedva čekam postupak!

malena2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pozdrav cure
    Evo da vas pitam koliko vas je u Repromedu kod.dr.Radoncica-tamo i ja krecem.

bornastra avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Cure,

MM-u stigao nalaz od inhibina B.
    92.30 pg/mL.

Jeli to dobar nalaz? Vidim da je u referentnim granicama, i jakooo nizak.
    Kod MM se sumnja na op.azzo.

jelena30 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure,

MM-u stigao nalaz od inhibina B.
    92.30 pg/mL.

Jeli to dobar nalaz? Vidim da je u referentnim granicama, i jakooo nizak.
    Kod MM se sumnja na op.azzo.
    MM ima op.azzo radio je biopsiju na Merkuru i zamrznuli 9 slamčica ostalo još 6
    za biosiju je čekao mjesec dana unutar kojih je obavio preglede koji su potrebni za svaku operaciju

Marlo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj jelena30 prvotno napisa Vidi poruku
    MM ima op.azzo radio je biopsiju na Merkuru i zamrznuli 9 slamčica ostalo još 6
    za biosiju je čekao mjesec dana unutar kojih je obavio preglede koji su potrebni za svaku operaciju

Pozdrav,
    ja upravo istažujem operativne zahvate za dobivanje sjemena jer je mom muzu 97% sjemena abnormalno, volumen je mali, titravi su i uglavnom na mojih 5 izvađenih oplodila se 1 u prošlom postupku, a u zadnjem od 7 izvađenih su se oplodile 2 (jedna doživjela 4ti dan stadij morule, ali se nije ulovila). Doktor nam je i dalje preporučio uobičajen IVF jer je cjelokupan broj u ejakulatu oko 2 miliona, ali ja za to ne vidim smisla ako mene stimuliraju, vade mi stanice, vrijeme ide i onda je oplodnja tako losa. Doktor je potvrdio da je sperma iz testisa "mlada" i da ima bolju šansu za oplodnju iako nisu u njoj isključene genetske deformacije koje mogu očekivati u ovakvom spermiogramu.

Najviše sam naletila na izraze TESE, microTESE i sl. Šta bi od toga bila biopsija? Gdje se ona provodi na teret HZZO-a, a u kojim privatnim klinikama? Da li onda idete i na IFV u Merkur? Zašto ste odlučili tamo? Koje su cijene takvih postupaka? Da li rade prvo bijopsiju da vide ako ima šta, pa zamrznu ili ide paralelno? 9 slamčica znaći da je to dovoljno za 9 IVF-ova?

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Marlo Evo, ja ću ti reći naše iskustvo i savjete MPO doktora i urologa (MM ima tešku OAT, s par spemija u ejakulatu, svi teške patologije): svaki abnormalan spermij nije nosioc kromosomskih pogrešaka, tako da su nama rekli da probavamo sa svježim spermijima, da ne idemo na biopsiju. Nek nju ostavimo kao krajnji korak. Svaki put nam je rađen ICSI, prvi put smo dogurali do dvije blastice, jedne odlične i druge loše, a drugi put smo dogurali do 4 blastice. Dvije ocijenjene AA i dvije B.

Jel i vama uvijek rađen ICSI?
    Privatne poliklinike ne rade preko HZZO-a biopsiju, ali se u njih može prenijeti zamrznuto tkivo, ako se kod privatnika obavlja IVF. Privatno je biopsija 7.000kn. Ja sam se puno raspitivala, jer je nama stvarno biopsija ostavljena za napraviti ako nam FET sad ne uspije.
    Ako ćeš raditi u bolnici, preporuka je dr. Dinko Hauptman na Rebru. Kod njega idu stvarno svi muževi koji trebaju, jer on slovi za najboljeg. I nama je dan kao preporuka cura čiji su muževi bili kod njega. Nemojte razmišljati o pokusnoj punkciji da se vidi kaj ima unutra, već idite odmah drito na biopsiju: uzimanje i smrzavanje tkiva. microTESE za sad se ne radi po bolnicama kod nas, iako postoje neka šuškanja da će se raditi na Rebru. Kad, tko zna...
    Ako uzmu 5 komadića tkiva i smrznu npr. 5 ampula, ne znači da će svih 5 ampula biti "puno", jer se može destiti da su piknuli kanalić koji je prazan.

Kod prebacivanja tog zamrznutog tkiva iz bolnice kod privatnika potrebno je pisati zahtjev povjerenstvu za prijenos tkiva (uvijek se odobri). Urološku obradu ti je muž prošao?

Marlo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Marlo Evo, ja ću ti reći naše iskustvo i savjete MPO doktora i urologa (MM ima tešku OAT, s par spemija u ejakulatu, svi teške patologije): svaki abnormalan spermij nije nosioc kromosomskih pogrešaka, tako da su nama rekli da probavamo sa svježim spermijima, da ne idemo na biopsiju. Nek nju ostavimo kao krajnji korak. Svaki put nam je rađen ICSI, prvi put smo dogurali do dvije blastice, jedne odlične i druge loše, a drugi put smo dogurali do 4 blastice. Dvije ocijenjene AA i dvije B.

Jel i vama uvijek rađen ICSI?
    Privatne poliklinike ne rade preko HZZO-a biopsiju, ali se u njih može prenijeti zamrznuto tkivo, ako se kod privatnika obavlja IVF. Privatno je biopsija 7.000kn. Ja sam se puno raspitivala, jer je nama stvarno biopsija ostavljena za napraviti ako nam FET sad ne uspije.
    Ako ćeš raditi u bolnici, preporuka je dr. Dinko Hauptman na Rebru. Kod njega idu stvarno svi muževi koji trebaju, jer on slovi za najboljeg. I nama je dan kao preporuka cura čiji su muževi bili kod njega. Nemojte razmišljati o pokusnoj punkciji da se vidi kaj ima unutra, već idite odmah drito na biopsiju: uzimanje i smrzavanje tkiva. microTESE za sad se ne radi po bolnicama kod nas, iako postoje neka šuškanja da će se raditi na Rebru. Kad, tko zna...
    Ako uzmu 5 komadića tkiva i smrznu npr. 5 ampula, ne znači da će svih 5 ampula biti "puno", jer se može destiti da su piknuli kanalić koji je prazan.

Kod prebacivanja tog zamrznutog tkiva iz bolnice kod privatnika potrebno je pisati zahtjev povjerenstvu za prijenos tkiva (uvijek se odobri). Urološku obradu ti je muž prošao?
    Pozdrav Frixie,

Ne ide do blastice kod nas iako smo zadnji put bili u Pragu jer sam mislila da ce bolji laboratorij / oprema / embrilozi imati bolje rezultate, ali sad sam nekako jako poljuljana sta odluciti za dalje. Tamo su mi rekli da je micro TESE kao najbolji zahvat tj da pokazuje najbolje rezultate pa obzirom da mislim ici mozda jos zadnji put razmatram da idemo na to ali mozda negdje kod nas. Cula sam da to rade na CITO u Splitu i ne znam da li jos negdje u HR?

Napravili smo sve nalaze osim cistične fibroze i mikrodiletacije Y to sad moramo uzeti uputnice. To muzu daje ljecnica opce prekse?

Inace svi nalazi su mu ok osim povisenog FSH: 13.9 . Meni je 37, a njemu 41 i ginekolog u Pragu me je dosta ozbiljno upozorio da obzirom na moju dob i njegov spermiogram potencijalni embriji imaju izrazito velike sanse imati neku genetsku gresku koje ce tijelo odbaciti kao pobacaj ili moguce ce djete biti bolesno. Ful me to uzdrmalo, kad si pomislim naspram svih malih sansi i ako dobjem pozitivnu betu necu moc prestat strahovat. Predlozio je genetsko analiziranje embria, ali do njih nismo dosli

Koliko puta ste vi sve skupa bile na IVF-u, meni je ovo 4ti stimulirani ( na drugom stimuliranom sam dobila bebu sad pokusavamo drugo ) i pitam se kad je vrijeme za odustati.

Hvala @KitKat82, osim samog zahvata kakav vam je bio rezultat? Kakv spermiogram, a kako su prosli postupci sa spermom iz slamcica? To se vadi prije nego si ti na stimulaciji? Pa kad se vidi kakav je rezultat biopsije se odlucuje ici ili ne na IVF?

KitKat82 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Citiraj Marlo prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,
    ja upravo istažujem operativne zahvate za dobivanje sjemena jer je mom muzu 97% sjemena abnormalno, volumen je mali, titravi su i uglavnom na mojih 5 izvađenih oplodila se 1 u prošlom postupku, a u zadnjem od 7 izvađenih su se oplodile 2 (jedna doživjela 4ti dan stadij morule, ali se nije ulovila). Doktor nam je i dalje preporučio uobičajen IVF jer je cjelokupan broj u ejakulatu oko 2 miliona, ali ja za to ne vidim smisla ako mene stimuliraju, vade mi stanice, vrijeme ide i onda je oplodnja tako losa. Doktor je potvrdio da je sperma iz testisa "mlada" i da ima bolju šansu za oplodnju iako nisu u njoj isključene genetske deformacije koje mogu očekivati u ovakvom spermiogramu.

Najviše sam naletila na izraze TESE, microTESE i sl. Šta bi od toga bila biopsija? Gdje se ona provodi na teret HZZO-a, a u kojim privatnim klinikama? Da li onda idete i na IFV u Merkur? Zašto ste odlučili tamo? Koje su cijene takvih postupaka? Da li rade prvo bijopsiju da vide ako ima šta, pa zamrznu ili ide paralelno? 9 slamčica znaći da je to dovoljno za 9 IVF-ova?
    Pozdrav! Mom muzu su radili TESE tj. biopsiju u Vinogradskoj prosle godine u 11.mj. Zahvat je prilicno jednostavan i brzo traje pod lokalnom anestezijom. Oporavak nije dug. Uzorci su zamrznuti u 10 slamcica. Ako te još nešto zanima slobodno mi se obrati. Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Danas pijem zadnju pilulu i čekam M, ako ne dođe u roku 4 dana, 5. dan počinjem s pikanjem.

bornastra avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Mislila sam - i nije tako jako nizak.

Ili se varam?

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Inhibin b je bitan faktor u korelaciji s FSH. Kod tm je FSH bio dobar, a i inhibin je sada unutar granica sto ga vrlo vjerojatno stavlja u kategoriju potencijalnog pacijenta za biopsiju. Da je neopstruktivna azoo u pitanju tada bi FSH bio visok a inhibin b vrlo nizak.

bornastra avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Hvala vam.

Jelena, baš mi je žao da Vam ne uspijeva, vidim iz potpisa da ste već puno toga prošli... znaju li doktori zasto neće pa neće?
    Mi se tek spremamo za prvi postupak...

jelena30 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala vam.

Jelena, baš mi je žao da Vam ne uspijeva, vidim iz potpisa da ste već puno toga prošli... znaju li doktori zasto neće pa neće?
    Mi se tek spremamo za prvi postupak...
    Ah neznam sta da ti kazem. Biologici je embri bio odlican kao i zadnji put pa opet nista. Tako da mjenjamo bolnicu i trazit cu drugaciji pristup jer ocigledno nesto nije u redu i trazit cu za sebe jos pretraga pa ce mo viditi

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ah neznam sta da ti kazem. Biologici je embri bio odlican kao i zadnji put pa opet nista. Tako da mjenjamo bolnicu i trazit cu drugaciji pristup jer ocigledno nesto nije u redu i trazit cu za sebe jos pretraga pa ce mo viditi
    jelena imas pp.

bornastra avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Mi smo se odlučili na Repromed i doktora R. Čujemo pohvale za njega i biologa Patrika.
    Da, definitivno promijeni bolnicu, od srca vam želim puno sreće i uspjeha... mora upaliti... mora!
    Koje si pretrage sve napravila? Kod mene je za sada sve u redu...

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Ja se spremam sutra na ET, to će biti 5.dan, jedva čekam saznati kakvi su embriji i koliko ih je ostalo. Imala sam 7 folikula, od tog smo ubrali 6 js (sve su bile zrele) i na svima je napravljen ICSI. Oplodilo se njih 5. To sam saznala drugi dan, a posle ih ne otvaraju do ET pa ne znam kakvo je sad stanje.

Nadam se da ću imati i za FET
    Posljednje uređivanje od Frixie : 08.05.2017. at 09:06

iva777 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Frixie , sretno sutra na et , nadam se da ce biti nesto i za smrznuti

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Imaš mjesta kod Škvorca preko HZZOa ako imaš većinu nalaza da ne gubiš vrijeme s prikupljanjem.

Ako imate blažu dijagnozu trebali bi proći 1-2 AIH-a prije stimuliranom IVF-a. Ako ih imaš već obavljene, nema neke vidljive prepreke za krenuti.

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Frixie mene zanima koliko se ceka kod Skvorca sada i dali je istina da je i dr.Dubovecak poceo raditi postupke? Ako je, zanima me imamo li pravo izbora kod kojeg zelimo ici ili?

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Koliko sam upoznata dr. Dubovecak ne radi punkciju i transfer. To radi isključivo dr. Škvorc.
    Dr. D radi npr. sono hsg i folikulometrije. To znam ziher, jer znam cure koje su išle
    k njemu na to. Zna često biti prisutan i kad bilo sto dr. Š radi, ali punkcije i ET radi isključivo dr. Š, drugačiju info ja nemam niti poznajem curu kojoj je on to radio.

Ako imaš sve uredne nalaze koje poliklinika traži (piše ti na njegovoj web stranici pod obradu) možeš odmah s novim ciklusom u postupak. Rade stalno, cijeli tjedan od ponedjeljka do nedjelje, bez obzira na blagdane (ja sam npr. imala fm za praznik rada). Ugovor mu je do 30.06.

Ako se odlučiš za njih, jer rade preko HZZO-a, najsigurnije ti je nazvati i dogovoriti za konzultacije (300 kn). A do konzultacija pribavi nalaze koje on traži. Ja sam mu tako došla i da nisam imala folikularnu cistu, krenuli bi s novim ciklusom odmah u postupak.

Jedino, ako procijeni da treba radi pravdanja HZZOu prije IVF-a raditi AIH, iskreno će ti reci. Ako imaš povišen TSH odrediti će ti terapiju i tek kad padne možete krenuti. Ali, velim najbolje je na konzultacije, tamo iskreno i otvoreno popričaj s njim.

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Apdejt!
    Jučer smo radi hiperehogene sluznice od 5,3mm odustali od zakazanog ET-a. Smrzli smo blastice i idemo u prirodan FET

Dr. Škvorc je napomenuo (a imam i napismeno na povijesti bolesti) da FET ne plaćam, jer se broji pod ovaj stimulirani postupak iz koje smo imali za kriopohranu, ali samo trebam donijeti novu uputnicu.
    Uglavnom, dobili smo 4 blastice (2AA i 2BB) i to je do sad najbolji rezultat.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Apdejt!
    Jučer smo radi hiperehogene sluznice od 5,3mm odustali od zakazanog ET-a. Smrzli smo blastice i idemo u prirodan FET

Dr. Škvorc je napomenuo (a imam i napismeno na povijesti bolesti) da FET ne plaćam, jer se broji pod ovaj stimulirani postupak iz koje smo imali za kriopohranu, ali samo trebam donijeti novu uputnicu.
    Uglavnom, dobili smo 4 blastice (2AA i 2BB) i to je do sad najbolji rezultat.
    super rezultat! sretno!

ovo da FET iz HZZO postupake ne naplaćuje je posve normalno. meni naprosto nije jasno kako druga privatna klinika to naplaćuje prema cjeniku za privatno fudnirane postupke, tj 4500 kn.

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Do kada Škvorc ima ugovor? kad im je godišnji?
    Dvoumim se između SD i škvorca...

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

mala28 Škvorc ima ugovor do 30.06.

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Ma da, tak i ja mislim.

Evo jedna friška info, frendica je bila na ET-u u poliklinici Škvorc i transfer je radio dr. Dubovečak.

bornastra avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Pozdrav cure...

ponovljeni spermiogram kod doktora R je pokazao OLIGOASTENOZOOSPERMIA- ima čak i nešto pokretnih spermija, uglavnom su slabiji ali ih ima! I preporučen nam je ICSI. Prvi sp je bio azospermia.

Tako da vjerujem da MM ne mora niti na biopsiju niti na punkciju!

Koja su Vaša iskustva?
    Definitivno smo se odlučili za doktor R jer je njegov pristup i način rada do sada savršen... još moram izvaditi neke nalaze koji će biti gotovi sljedeći tjedan i onda se odmah spremamo za postupak!

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Bornastra pa to Je super, mi smo isto Kod njega isli na icsi jer su mm isto nasli nekoliko pokretljivih I eto sve se dobro zavrsilo. Drzim ti fige da sve I Vama bude ok.

bornastra avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Citiraj JUHU prvotno napisa Vidi poruku
    Bornastra pa to Je super, mi smo isto Kod njega isli na icsi jer su mm isto nasli nekoliko pokretljivih I eto sve se dobro zavrsilo. Drzim ti fige da sve I Vama bude ok.
    Draga, hvala ti.

Bogu hvala da je uspjelo kod tebe od prve!! I sretno do kraja!
    I ja se nadam i vjerujem pozitivnom ishodu!
    Pošaljem ti privatnu poruku...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Cure koje idete u Repromed- rade li folikulometrije,punkcije ,transfere vikendom? i u posljepodnevnim satima preko tjedna?
    Rade li u 7 i 8 mjesecu?

Planiramo k njima u postupak pocetkom srpnja...

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koje idete u Repromed- rade li folikulometrije,punkcije ,transfere vikendom? i u posljepodnevnim satima preko tjedna?
    Rade li u 7 i 8 mjesecu?

Planiramo k njima u postupak pocetkom srpnja...
    Najbolje ti je nazvati ih i pitati, meni su i punkcija i transfer pali na radne dane tipa pon i sri. Nisam siigurna da rade nedjeljom ali najbolje ti je nazovi i pitaj tako ćeš inati info iz prve ruke. Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •