momze prvotno napisa
n.grace, oprosti mozda ce moje pitanje biti preizravno, ali ti si imala problema sa zacecem? ili si imala rizicne trudnoce? bila si na utricima? cuvala trudnocu u bolnici?
mislim, jedno od ovoga je vjerojatno tocno jer inace ne bi tvrdila da ti je nas zdravstveni sustav pomogao da dobijes dvoje zdrave djece (prekrasna su vjerojatno na tebe i TM ;-))
negdje na portalu ima jedna prica da zene radjaju onako kako zive... neke zive u grcu, strahu, neke u radosti itd..
no, da ne idemo sada predaleko i preduboko, htjela bih svima vama postaviti pitanje jer vidim da polazete veliku nadu u cinjenicu sto ce vam netko gurnuti prst u rodnicu i reci 'sve pet, zatvoreno' ili 'ooo, cerviks je omekaso... ili otvoreni se 2-3 cm'
zar zaista mislite da je kljucno za vas da znate koliko ste otvorene a da nemate trudova?
ja sam i drugi i treci put nakon pregleda na kojem je ustanovljeno da sam otvorena 4 cm, otisla doma. u prvom slucaju sam rodila dan kasnije, u drugom tek nekih 3-4 dana kasnije.
meni je tuzno citati da vi zene koje ste imale vjere i snage zanijeti, nemate vjere u svoje tijelo da moze iznijeti trudnocu i roditi dijete. i da svu zaslugu pripisujete nasem zdravstvenom sustavu i lijecnicima, bez obzira sto vi radjate svoje dijete, a ne tamo neki ginic.
sto ocekivati od lijecnika koji kazu 'porodio sam tu i tu zenu', kada same zene zive u ubjedjenju da ih netko poradja, a ne da one same radjaju...