In love,kojeg peseka ste uzeli?
Printable View
zekani su divni ljubimci,potpuno odgojivi-ne samo za wc nego i za grickanje zabranjenih stvari.problem uz malu djecu je sto im treba posvetiti paznje,vremena i sto trebaju svoj mir kad odmaraju.mogu uginuti od stresa /ako se ne bavi njima jer su stvarno njezne naravi.ciscenje gajbe uzima 5 min dnevno,ali odgoj traje bar prvih mj dana i prilicno je zahtjevan
mislim da su djeca premala za zeku.evo link :) http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=143
osim toga,kad se linjaju dlakica im je jako pahuljasta i cim ih se dira)vole se dragati/dijete moze udahnuti dlaku sto za jednogodisnjaka bas nije dobro
ne prenose bolesti,uredni su i cisti i to jako.ne grizu ako su voljeni i odgojeni :)
ja bih ipak pricekala da djeca porastu,postoji zoo,mjesta gdje si klinci mogu pomaziti zivotinice-u toj dobi,osim ako ste spremni kao odrasli brinuti o zivotinjici.sretno :)
Bas stom kazes! Hocu se pripremiti da pohvatam sto vise mogu! Hrana,navike prirodne,one koja ih ja moram nauciti,bolesti,odrzavanje zeke i kaveza! Kakva hrana za lijepu stolicu... Punoo hvala! Sad sam par dana markirala,naime akvarij je gotov! Od veceras :-D pa sam pomgala koliko sam mogla i znala :)
Registrirala sam se na taj forum,bas iz razloga da nezto naucim,procitam,shvatim... Bas iz tog razoga kolika buka djece koju neminovno 12mj djete proizvodi tokom dana u igri smeta zeki... Zeko ce doci na jesen! L ce biti stariji,za M nece biti frke, a i kretat cemo prema zimi,da ne govorim da ni ljeto ovdje nije ljeto,vec proljece :(, pa tim vise sto smo ranije u kuci,naprosto vise vremena od starat ce biti,a samim time puno lakse da zeko savlada gradivo,kao i mi skupa s njim!
Pitat cemo,bolje da pitamo! Istina,treba znati,nego da stvorimo probleme!
Da vam bar mogu staviti sliki akvarija! Preedivan je zaista!
ja od kad zivim u vzu imam pticice, nekih 9 godina imala sam obitelj zebica , a unazad dvije godine imam papige. trenutno je Vigo osim mene i muza treci clan nase obitelji i da ga nema bilo bi pusto. Nrčetka ke njegov dom ali on je cijelo vrijeme otvoren pa moze letjeti po cjelome stanu.
Pa stavi akvarij u avatar :)
Tnx jelena! Bravooo!
Evo u avataru nas akvarij,uuhh koji gust :D
Preslatki su mi ti psi! Vise dok su bebe dooduse,ali preedivni!
Ajmeee,mops mi je tiha patnja već godinama..:heart:
U meni izazivaju više majčinskih osjećaja nego male bebe:oops:,tako da sam sigurna da ne bih bila dobar vlasnik,tj.razmazila bih ga abnormalno...
jel istina da baš jako-jako puštaju dlaku? ili ljudi preuveličavaju? (imam mačku i ne kužim sad baš neku dramatičnu promjenu što se dlaka tiče u odnosu na vrijeme kad ju nismo imali.)
Ja imam mopsicu već 8 godina. Ima dlaka po kući, ali ništa pretjerano. Sad će trebati malo češće češljati dok ne padne zimska dlaka, pa Furminatorom skinem toliko dlake da mogu jastučić napuniti :) Malo se šalim, ali treba 3-4 puta u razmaku od dan-dva dobro iščetkati i to je to.
Da medenjaci! Ma obožavam svoju mopsicu. Kad me pogleda onim očicama, rastopim se. I nije razmažena. Sasvim je fino odgojena dama. A ova mala In loveina, preslatka je.
Djeca i kućni ljubimci su super stvar, samo kada se radi o psu uvijek treba misliti na to da psa nije dobro uzimati radi djeteta, nego kao člana obitelji koji će biti tu barem deset i više godina imati svoje potrebe, svakodnevno, odgoj, šetnje, njega, veterinari i sa time povezani troškovi i tako dugo dugo godinica. Što se tiče malih pasa pasmina pogotovo je bolje ne se zaletavati, jer mnoge baš male pasmine nisu najpogodnije za klince. Iako velika je prednost kad pas kao štene dođe nakon djeteta u kuću, a ne obrnuto, ali svejedno neki ti mali kad porastu znaju postat pravi mali prgavci.
Mopsi su i meni slatki, ali ima ih svakakvih. Neki su tako dragi, a drugi pak prgavi da čovjek ne povjeruje. Pasmina ne garantira kakav će pas biti karaterom u dlaku samo zato što je neke pasmine.
Udomiti psa iz azila je baš lijepo i u biti najbolje, toliko ih ima napuštenih, ali mislim da je to ipak ili za ljude sa iskustvom ili sa već odraslijom djecom. Iako imam iskustva sa problematičnim psima, sada kad imam male klince se ne bih usudila uzeti psa iz azila, osim ako se ne radi o štencu do nekih 6 mjeseci.
Evo mene opet malo sa novostima! Dakle akvarij u avataru ce uskoro biti udomljen! Ja sam vidla u ducanu wauuu,mrak super akvarij i zapela za njega,kao ono za tamo neku buducnost! Medjutim muz kao da je jedva cekao,pa je brzinom munje rjesio moju zelju! Sad je u pripremi,veci i meni izvana izgledom ljepsi akvarij!
Dobili smo ponudu da udomimo tvora! Ajme predivan je,isli smo gledati ih,turbo fantasticni su! Ali ja jos uvijek sam kod zeke ostala,da ga u dom unesemo nakon ljeta!
Eto sve u svemu,djeca se ribicama vesele,hrane ih,pomazu oko ciscenja (ne nemojte pitat kak to izgleda),i sve nas bas jako vesele ribice i trenutno priprema novog akvarija :)
dresira se cirkuske zivotinje a to je zlostavljanje. pse i macke i ostale cetveronosce se odgaja, bas kao i djecu. bez obzira na to gdje zivi psu je mjesto uz obitelj. samostalni boravak u dvoristu (kao i psi samosetaci) daje pse koji se odgoje sami pa ispadnu kakvi ispadnu. tada su cesta ponasanja koja bas i nisu primjerena psima u urbanoj sredini.
tko vam je dao yorkija od 5 tjedana? pa psi i macke trebaju provesti uz mamu bar 7 tjedana
moj pas ne jede smece od briketa jer to nije prirodna hrana za nikog pa ni za pse. da je priroda predvidila da psi jedu brikete onda bi briketi rasli na sve strane. moj jede sirovo meso sa dodatkom voca, povrca i zitarica. od psecih konzevi jede yarrah ili almo natura. ako i dobije brikete (u funkciji poslastice jer mu ne dajem parizer ili sir) onda je to yarrah ili orijon
ni jedna od zivotinja koja dolazi u obitelj sa djecom nije djeci igracka. to je zivo bice sa svim obiljezjima vrste kojoj pripada i mora se prilagoditi zivotu medju ljudima. mala djeca kao tvoja vrlo cesto jako povrijede zivotinje. vrlo cesto dovedu zivotinju u stuaciju da se mora braniti i ako zivotinja tad povrijedi djecu ljudi se prihvacaju batinanja zivotinja (do smrti ako je povreda djeteta ozbiljnija) i slicnih socijalno emocionalnih vjestina da kompenziraju svoju nebrigu i glupost
trenutno imamo 2 macke i 1 psa. do prije godnu i pol bila su 2 psa. klincu je pas bio naj kad se u parku mogao pokazati pred drugom djecom kako ga pas slusa i sto sve pas zna. istrcavanje lopticom mu je bilo ok, kod kuce svima daje i hranu i vodu od ranih dana ali njihova se interakcija u stanu dogadja samo ako zivotinje doce kod njega dok gleda tv i namjesti se za grljenje i mazenje. on se njima po kuci ne bavi
gecko-i i akvarij mu nisu znacili nista do trena dok se gecko-i nisu porazboljevali i nismo ih uspjeli spasti.
sad je sav u skorpionima i zmijama ali mislim da je terarij mucenje zivotinja i nadam se da to nece uci u kucu
Divim ti se Stray, koliko moralno superiorna i nadmocna nad drugima!
Yorkia naseg Simbu :) prodala nam je veterinarka,koja je zapravo rekla i da jede suhu hranu! Prodala ih je vise prije vremena iz razoga sto je kretala na kemoterapiju :( Naravno moja svekrva ne hrani ga samo suhom hranom,dobije povrce,pa mu skuha nezacinjeno itd. I taj pas je zaista clan obitelji kojeg tako najvise ona odgaja! Djeca,mladeg ne racunam jer je bio skroz beba kad ga je vidio,al stariji sin je vrlo ali vrlo njezan! Draga ga,pomaze baki kad se peru nogice nakon setnje,idu u setnju zajedno itd.skroz super funkcioniraju :). Imam cak slike gdje M lezi na krevetu,a Simba uz njega,onako uvucen i odmaraju zajedno!
Nisam zaita mislila nista lose kad sam rekla dresuru psa! Mislila sam pod tim,da jednog dana,bih zeljela velikog psa,i da bih se obratila strucnim ljudima koji kako ja to kazem dresiraju,cisto da vidim mogu li nesto vise nauciti,cuti,vidjeti... Odabrana kriva rijec,ali bez obzira na to veliki sam prijatelj zivotinjama!