Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
Mi smo kupili biver yorki terijera svekrvi! Otisla je u mirovinu,bez ljudi,psiha...! Od kad ga ima druga osoba! A inace je bila veeeliko protivnik pasa u stanu,a sad joj sjedi u krilu 24h na dan!
Uzeli smo ga 5tj.star,i imao je 30dag ! Odgojila ga je tako da je kao najumilatija maca koja samo prede! U pocetku je pokusao piskiti bilo gdje,al smo odmah uz psa kupili nj."wc"! Tamo je obavljao nuzdu,dok nije skroz naucio na neki ritam! A to da je zadnja setnja oko 22h i prva u 09 ujutro! Ponekad ako mu svekar koji ne slusa da se pas ne hrani nasom zacinjenom hranom,podvali ispod stola takvu hranu! I onda mu bude zlo po noci,tada ju budi da ga izvede! Mi se nismo usudili iz azila uzeti psa,jer je sveki psihicki osjetljiva pa smo isli na varijantu malog psa,koji evo sad ima 5kg! Kojeg ce ona od malih mogu odgojiti kako to njoj odgovara! Inace osobno volim velike pse,ali ne u stanu! Mislim da za njih treba biti prostor tipa dvorista,lijepa kucica...!
Nadam se jednog dana nasoj kuci sa veliki dvoristem,i jednim lijepim velikim dresiranim psom
dresira se cirkuske zivotinje a to je zlostavljanje. pse i macke i ostale cetveronosce se odgaja, bas kao i djecu. bez obzira na to gdje zivi psu je mjesto uz obitelj. samostalni boravak u dvoristu (kao i psi samosetaci) daje pse koji se odgoje sami pa ispadnu kakvi ispadnu. tada su cesta ponasanja koja bas i nisu primjerena psima u urbanoj sredini.

tko vam je dao yorkija od 5 tjedana? pa psi i macke trebaju provesti uz mamu bar 7 tjedana

moj pas ne jede smece od briketa jer to nije prirodna hrana za nikog pa ni za pse. da je priroda predvidila da psi jedu brikete onda bi briketi rasli na sve strane. moj jede sirovo meso sa dodatkom voca, povrca i zitarica. od psecih konzevi jede yarrah ili almo natura. ako i dobije brikete (u funkciji poslastice jer mu ne dajem parizer ili sir) onda je to yarrah ili orijon

ni jedna od zivotinja koja dolazi u obitelj sa djecom nije djeci igracka. to je zivo bice sa svim obiljezjima vrste kojoj pripada i mora se prilagoditi zivotu medju ljudima. mala djeca kao tvoja vrlo cesto jako povrijede zivotinje. vrlo cesto dovedu zivotinju u stuaciju da se mora braniti i ako zivotinja tad povrijedi djecu ljudi se prihvacaju batinanja zivotinja (do smrti ako je povreda djeteta ozbiljnija) i slicnih socijalno emocionalnih vjestina da kompenziraju svoju nebrigu i glupost

trenutno imamo 2 macke i 1 psa. do prije godnu i pol bila su 2 psa. klincu je pas bio naj kad se u parku mogao pokazati pred drugom djecom kako ga pas slusa i sto sve pas zna. istrcavanje lopticom mu je bilo ok, kod kuce svima daje i hranu i vodu od ranih dana ali njihova se interakcija u stanu dogadja samo ako zivotinje doce kod njega dok gleda tv i namjesti se za grljenje i mazenje. on se njima po kuci ne bavi

gecko-i i akvarij mu nisu znacili nista do trena dok se gecko-i nisu porazboljevali i nismo ih uspjeli spasti.

sad je sav u skorpionima i zmijama ali mislim da je terarij mucenje zivotinja i nadam se da to nece uci u kucu