Ha ?
Printable View
Ne znam dvostruko citirati (nikako da to proučim) pa ću te više puta citirati, nemoj zamjeriti.
Uhvatila te u laži? Meni se opravdavati? Zaista, ali zaista mi nije jasno kakve ti to zaključke imaš, kakav je tvoj misaoni sklop pa da ovo napišeš.
Samo sam htjela poručiti da je u filmiću izrečena masa besmislica (samo neke od njih sam gore navela), a i pokoja laž, tako da sam se, nakon što sam ga pogledala, uvjerila po ne znam koji put na čemu temeljite svoje djelovanje.
Jadno to dijete koje ovisi o vašoj ili zakonskoj arbitrarnoj granici i iznimnom respektu prema njemu u kasnijim tjednima. Jadno ono dijete kojeg je majka pobacila u udobnosti vlastitog doma, ili ono koje preživi pobačaj pa ga se mora utopliti (čin milosrđa) i pustiti da se "ugasi", kako piše Sirius. Jadno malo nevino dijete.
Ali žena može, kako si napisala, biti po ne znam koliko puta neželjeno trudna (neodgovorna) i po ne znam koliko puta pobaciti i to je ok i sasvim prihvatljivo. Srećom, mnogi ne vjeruju u tu bajku i savjest im još nije toliko zakržljala. Niti vjeruju u bajku da se samo vjernici (moralno) preispituju.
Drago mi je da sam pogledala ovaj webinar, šerat ću ga na više adresa da ekipa bude upoznata s vašim djelima milosrđa.
Sto mislis da se cini sa tesko bolesnom djecom koja se rode u punom terminu , ali nema medicinske opcije da ih se pomogne? Ili sa onom djecom koja su rodena u punom terminu sa teskom bolesti pa njihovi roditelji odluce da ih ne zele podvrgnuti medicinskim zahvatima ( da , roditelji mogu odluciti NE operirati dijete kad su u pitanju teske anomalije)? Ili sto se dogada kad majka spontano rodi prerano , ali odluci da ne zeli ozivljavanje i medicinske intervencije? Onda je valjda ok samo utopliti dijete i pustiti ga da se ugasi? Bas volis damatiziranje, tesko je citati tvoju patetiku.
Ja sam smirena, vjerovala ili ne. Bez obzira na anksioznost zbog činjenice da sam se mogla ne roditi.8-)
Grozničava želja za identifikacijom sa zamecima i fetusima?
Mislim da će te ostatak ekipe iz udruge malo pošpotati. Pa vjerojatno bi/je i njima bilo neugodno pročitati ovakve ludosti.
Ni po čemu nismo posebni?
Vidim da te vodi ruka mudrosti i savjesti, razumijevanje i empatije.:angel:
Emsa, draga, popij jedan normabel. Moj dobronamjerni savjet.
Neke žene, da. A neke zbog spoznaje o tome što se zapravo dogodilo. Neke uopće nemaju problem s nepodržavajućom okolinom, a "ne budu dobro" (namjerno sam upotrijebila ovaj eufemizam) ni godinama poslije pobačaja. A ekipa je rekla samo ono što žele da se čuje, samo dio istine.
I bolje da je tako. Još jedan način na koji gube na vjerodostojnosti jer mnoge majke itekako dobro znaju da to nije istina.
Nece. Pratimo nasu Emsu i u bezdan:mrgreen:. Ali je zabavno promatrati pasivno-agresivne pokusaje za nekakvim "usutkavanjem", "Roda je jako citana", "treba ti hrabrosti za TO sto radis", "te zene ULAZE u bolnice" ( valjda je moguce nekog otpratiti da ga ne otpratis:mrgreen:)
Sto ocekujes od tih dramaticnih poruka i uzvika? Da cemo prestati s aktivnostima? Da cemo se "sramiti"?
Freya, odrasli smo ljudi, ovo ni vrticka djeca ne uzimaju za ozbiljno.
Osjecas da ti HS "ulaze u prostor" kao i udrugama koje su u trajnom protestu u krugu bolnice, a na sto nitko zapravo nema pravo, svjesna da ce zena s pratnjom biti zasticena od potencijalno navalentnih "zastitnika zivota", i to te, eto, iritira. Kaj ti mi mozemo:heart:.
Neke ne budu dobro godinama nakon porođaja, a onda to uključuje minimalno dve, a obično više osoba kojima nije dobro zajedno sa njima.
Ali hej, neka je život zadržan, nema veze kakav je život i koliko tuđih života je upleteno.
Neke ne budu dobro i ako nikad nisu zatrudnele- jer nisu zatrudnele. Ili zbog bilo kog drugog sticaja okolnosti koji ih gurne u "nisam dobro".
Sve je to život, i život ne možeš proživeti dva puta pa da na nekim raskršćima skreneš drugi put levo umesto desno.
Ali možeš u životu imati manje ili više izbora.
Tvoja aktivnost ostavlja ženama manje izbora, bez obzira na tvoje reči, vide se dela udruženja kom pripadaš.
I što je najtužnije, tvoja aktivnost ostavlja nerođenim embrionima manje izbora.
Oni po tvome moraju biti rođeni, deca sa neizlečivim stanjima moraju umirati mučnije i duže, ona ostala deca moraju osetiti svu nedobrodošlicu čitavog svog postojanja koju će nositi sa sobom do kraja života.
Kakva neizmerna okrutnost pod maskom "očuvanja života".
Nju je najbolje ignorirati.
Iz aviona je vidljivo da je ona tu na zadatku i plaći.
Danima piše po nekoliko postova zaredom i to ujutro, popodne, navečer...
Ta osoba ne radi nigdje, ona sjedi ispred kompjutora i širi propagandu i pritom sve nas vrijeđa.
Vrijeđa nam zdravu pamet i napada ad hominem jer nema argumenata.
Misli ako se laž ponovi više puta da će postati istina. Neće!
Ignore!
Mozemo, podrzati zene u njihovim odlukama, otprilike kao sto i ja neovisno o Emsi mogu donijeti odluku da nesto napisem. Ali necu si utvarati da bi rijec "autonomija" imala bilo kakvo znacenje za tebe.
Kad onako bezobrazno insinuiras da ce ostale clanice reagirati na odredeni nacin, dobit ces i odgovor. Drago mi je da njime nisi zadovoljna.
"...na ostatak tvojih nepovezanih misli ne mislim odgovarati. nisam ti ja kriva što vas pro lifere očigledno trajno uznemirava ideja slučajnosti vašeg postojanja, nekakva vrsta anksioznosti kad shvatite da ste se mogli i ne roditi, da ni po čemu niste posebni, ta grozničava želja za identifikacijom sa zamecima i fetusima."
Kad članica iste udruge u kojoj je emsa može podržati ovo gore napisano, nemam što dodati.
Onakvo što napisati plod je krajnje ....... (daj mašti na volju) uma.
A odgovorom sam zadovoljna, kako ne. Ako je u tome podupirete, to mnogo govori o vama.
Malo filozofskog pristupa temi je pozeljna karakteristika rasprave. Stojim iza tih rijeci, u svakom smislu, zapravo, ni ja sama to ne bih bolje srocila. Opet si pasivno agresivna- sve sto radimo govori o nama, a s obzirom na to da podrzavam pravo na pobacaj, to vjerojatno najvise "govori o meni"- jer ja upravo to i hocu.
Zao mi he, Freya, ali ja nisam od stidljivog izricaja.
Freyja, ovako se višekratno citira. Ideš redom koje postove zelis citirati i kod svih klikneš onu ikonicu dolje desno na kojem je pola navodnih znakova i mali plusić.
Tek kad označis i zadnji post koji zelis citirati, tada na njemu klikni: odgovori sa citatom.
I to je to.
Ne mogu ti pomoci, osim ako ti treba pratnja :mrgreen:.
Pa u smislu da znanstvenici to gledaju sa znanstvene strane. Iz onoga što se govorilo na panelu, iz svega što smo ovdje pisali, ja iščitavam da sa neke znanstvene strane embrij, fetus ili kako god u tim ranim fazama ne predstavlja ništa značajno, nego samo ima potencijal da to postane.
Ja se osobno s tim ne slažem, znam da se ni ti ne slažeš, odnosno ne osjećamo se tako, ali nije baš da će naši osjećaji promijeniti neke znanstvene postavke. Zato kažem da to ostavljam iza sebe. Nijedan znanstvenik meni ne može reći da ja ne smijem imati osjećaje za embrij, ali isto od nijednog znanstvenika ne očekujem da ima moja razmišljanja, kužiš. :)
Aha, pa ne znam, ja sam mislila da je znanost složna u tome. Znam da nema jasnog odgovora kad počinje život, to ste već i pisali ovdje. Pod složna mislim na to u kojem tjednu beba ima kakav stupanj razvoja, pa da je po tome i donesena odluka do kad je moguće napraviti pobačaj na zahtjev. Nisam ja nikad toliko detalje proučavala, pa možda pišem glupost, ali ako u tome znanost nije složna, e onda više ništa ne kužim. Tj. ne kužim po čemu su onda uopće i određena ta razgraničenja. Ali bolje da i ne kužim, ionako je tema postala besmislena na zadnje dvije stranice. :lool:
Da, jasno mi je da to određuje zakonodavac, ali mislila sam da je u Hrvatskoj to određeno na temelju onoga što struka kaže. Ne sjećam se priče o Portugalu, nije ni važno sad, govorim o našim područjima. Mislim ako zakon nije napravljen na temelju znanosti i nekih znanstvenih dokaza, onda smo svi skupa u k****.
Riri, samo hranimo trola.
Naravno da se zna kako ide embrionalni razvoj, i dalji razvoj fetusa. Nauka je složna u tome, ne dozvoli da te iko zbunjuje.
I da, zakonodavstvo se oslanja na razvoj embriona i fetusa, samo razne države uzimaju različite stepene razvoja embriona i fetusa kao legalne za pobačaj. To je sve, nema nikakve misterije.
Freyja samo hoće da postigne da se svi pospemo pepelom i pokajemo što želimo da ostavimo otvorenu opciju da se oduzme Sveti Život.
Plus želi da može da baci čaroliju koja bi svaku trudnicu navela da bezuslovno poželi da rodi svako dete bez obzira na dalje posledice.
A pošto to ne može bira prvu sledeću mogućnost: optuživanje, igranje po savesti, i menjanje zakona.
Pri tome joj, interesantno, ne smeta ako će u procesu spasavanja Svetog Života embriona oduzeti život majke. On je nekako samo nevažan mali životić koji u sebi ne poseduje ni s od Svetosti.
Interesantna merila, zar ne?
Pa kak, to nema smisla ako će žena umrijeti, ni plod ne bude više živio
Da može preživjeti van majčinog tijela, onda bi ga izvadili i time istodobno spasili majku, zar ne? Ako je majčin život ugrožen, nastavak trudnoće znači da će oboje umrijeti ako je trudnoća u fazi da plod ne može živjeti van majke
Kaj nije bolje spasiti bar jedan od ta dva života?
Pa ne znam, meni Freyjina logika inače nema nikakvog smisla.
Ako kaže da za nju ne postoji nijedan validan razlog za pobačaj, onda dolazimo do zaključka da majku ne treba spasavati nikad, ni kad joj je ugroženo fizičko a ni psihičko zdravlje.
Ako se majka odluči na samoubistvo ili ugrozi život nelegalnim abortusom, Freyja to ne vidi kao opterećenje na svojoj savesti, u tom slučaju je život majke očigledno bezvredan za spasavanje.
Što je u kontradikciji sa pretpostavkom svetosti života i ne oduzmi život, ali nekako to nije važno?
Riri, nemoj ni slučajno više hraniti trola, ti nisi u stanju sama odlučivati. 8-) (www.dobronamjernisavjet.hr)
Riri, nemoj zamjeriti, znaš da nije ništa osobno.:-)