Pri tome joj, interesantno, ne smeta ako će u procesu spasavanja Svetog Života embriona oduzeti život majke. On je nekako samo nevažan mali životić koji u sebi ne poseduje ni s od Svetosti.
Interesantna merila, zar ne?
Pri tome joj, interesantno, ne smeta ako će u procesu spasavanja Svetog Života embriona oduzeti život majke. On je nekako samo nevažan mali životić koji u sebi ne poseduje ni s od Svetosti.
Interesantna merila, zar ne?
Pa kak, to nema smisla ako će žena umrijeti, ni plod ne bude više živio
Da može preživjeti van majčinog tijela, onda bi ga izvadili i time istodobno spasili majku, zar ne? Ako je majčin život ugrožen, nastavak trudnoće znači da će oboje umrijeti ako je trudnoća u fazi da plod ne može živjeti van majke
Kaj nije bolje spasiti bar jedan od ta dva života?
Pa ne znam, meni Freyjina logika inače nema nikakvog smisla.
Ako kaže da za nju ne postoji nijedan validan razlog za pobačaj, onda dolazimo do zaključka da majku ne treba spasavati nikad, ni kad joj je ugroženo fizičko a ni psihičko zdravlje.
Ako se majka odluči na samoubistvo ili ugrozi život nelegalnim abortusom, Freyja to ne vidi kao opterećenje na svojoj savesti, u tom slučaju je život majke očigledno bezvredan za spasavanje.
Što je u kontradikciji sa pretpostavkom svetosti života i ne oduzmi život, ali nekako to nije važno?
Riri, nemoj ni slučajno više hraniti trola, ti nisi u stanju sama odlučivati.(www.dobronamjernisavjet.hr)
Riri, nemoj zamjeriti, znaš da nije ništa osobno.![]()
Mislila sam na situacije kada je život trudnice neposredno ugrožen, pri čemu će njena smrt neminovno dovesti i do smrti fetusa jer je trudnoća u fazi da fetus ne može preživjeti izvan maternice. Nekako pretpostavljam da u tom slučaju i najtvrđi pro-life zagovornici uviđaju da se trudnoća mora prekinuti, da se spasi bar jedan život
Ali opet, možda se varam, stvarno ne znam. Znam da je u slučaju one žene u Poljskoj došlo do nejne sepse i smrti jer se čekalo da plodu prestane kucati srce.... na kraju je i prestalo nakon što je majka umrla. Ne kužim zašto i kako je moguće tako pustiti da oboje umru, što je u pozadini takvih odluka o čekanju, kakvo je to poštivanje života, fakat ne kužim...
Što se tiče doktora, verujem da je u pozadini takvih odluka jednostavno -strah.
Strah od gubitka posla, od osude društva, na kraju krajeva strah za porodicu (treba da se boje da će im ludaci kidnapovati decu???).
Pošto su primorani da biraju između dobrobiti sebe i svoje porodice i dobrobiti pacijenta, oni biraju da spasu - sebe.
Možda nisu dovoljno hrabri, ali oni ne bi ni trebali da rade u atmosferi straha.
Za ovo prvo, nisam sigurna da bi proliferi spasavali trudnicu- neki verovatno da, ali bojim se da neki - ne. Jer ako sve posmatraš kao Božju volju, onda je Božja volja da trudnica umre. Ali to je, pretpostavljam, kategorija prolifera koja odbija i ostale medicinske intervencije jer remete Božju volju.