Stranica 43 od 60 PrviPrvi ... 33414243444553 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Freyja, ovako se višekratno citira. Ideš redom koje postove zelis citirati i kod svih klikneš onu ikonicu dolje desno na kojem je pola navodnih znakova i mali plusić.
    Tek kad označis i zadnji post koji zelis citirati, tada na njemu klikni: odgovori sa citatom.
    I to je to.
    Hvala ti, Beti.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Emsina mala prvotno napisa Vidi poruku
    Malo filozofskog pristupa temi je pozeljna karakteristika rasprave. Stojim iza tih rijeci, u svakom smislu, zapravo, ni ja sama to ne bih bolje srocila. Opet si pasivno agresivna- sve sto radimo govori o nama, a s obzirom na to da podrzavam pravo na pobacaj, to vjerojatno najvise "govori o meni"- jer ja upravo to i hocu.
    Zao mi he, Freya, ali ja nisam od stidljivog izricaja.
    A ja jesam, malena. Što ću sad? Upomoć.

Filozofski pristup temi.Rekla bih ti da smijem kakav je to pristup temi.

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Ne mogu ti pomoci, osim ako ti treba pratnja .

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Kako to misliš - ostaviti iza sebe? Meni je to samo još jedna isprazna licemjerna fraza kako bi se opravdalo ono što rade. Ništa drugo.
    Pa u smislu da znanstvenici to gledaju sa znanstvene strane. Iz onoga što se govorilo na panelu, iz svega što smo ovdje pisali, ja iščitavam da sa neke znanstvene strane embrij, fetus ili kako god u tim ranim fazama ne predstavlja ništa značajno, nego samo ima potencijal da to postane.

Ja se osobno s tim ne slažem, znam da se ni ti ne slažeš, odnosno ne osjećamo se tako, ali nije baš da će naši osjećaji promijeniti neke znanstvene postavke. Zato kažem da to ostavljam iza sebe. Nijedan znanstvenik meni ne može reći da ja ne smijem imati osjećaje za embrij, ali isto od nijednog znanstvenika ne očekujem da ima moja razmišljanja, kužiš.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Najtužniji su tvoji besmisleni postovi.
    Tj. ostala si bez argumenata pa su dobre i uvrede.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne mogu ti pomoci, osim ako ti treba pratnja .
    Dakle, ipak se nudite/nudiš kao pratnja. Emsa nešto drugi tvrdi.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Tj. ostala si bez argumenata pa su dobre i uvrede.
    Ma naravno.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa u smislu da znanstvenici to gledaju sa znanstvene strane. Iz onoga što se govorilo na panelu, iz svega što smo ovdje pisali, ja iščitavam da sa neke znanstvene strane embrij, fetus ili kako god u tim ranim fazama ne predstavlja ništa značajno, nego samo ima potencijal da to postane.
    Ovisi s čije znanstvene strane - ne bih se složila da svi znanstvenici, liječnici tako razmišljaju.
    Inače, sve jasno.

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Dakle, ipak se nudite/nudiš kao pratnja. Emsa nešto drugi tvrdi.
    Ti bi samo zeljela da tvrdi, kao sto i zelis da mogucnost da zena odabere pratnju magicno postane ekvivalent zaskakivanju onih s transparentima.
    U mom svapskom selu imaju napredne verzije plasticnih fetusa

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ovisi s čije znanstvene strane - ne bih se složila da svi znanstvenici, liječnici tako razmišljaju.
    Inače, sve jasno.
    Aha, pa ne znam, ja sam mislila da je znanost složna u tome. Znam da nema jasnog odgovora kad počinje život, to ste već i pisali ovdje. Pod složna mislim na to u kojem tjednu beba ima kakav stupanj razvoja, pa da je po tome i donesena odluka do kad je moguće napraviti pobačaj na zahtjev. Nisam ja nikad toliko detalje proučavala, pa možda pišem glupost, ali ako u tome znanost nije složna, e onda više ništa ne kužim. Tj. ne kužim po čemu su onda uopće i određena ta razgraničenja. Ali bolje da i ne kužim, ionako je tema postala besmislena na zadnje dvije stranice.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Aha, pa ne znam, ja sam mislila da je znanost složna u tome. Znam da nema jasnog odgovora kad počinje život, to ste već i pisali ovdje. Pod složna mislim na to u kojem tjednu beba ima kakav stupanj razvoja, pa da je po tome i donesena odluka do kad je moguće napraviti pobačaj na zahtjev. Nisam ja nikad toliko detalje proučavala, pa možda pišem glupost, ali ako u tome znanost nije složna, e onda više ništa ne kužim. Tj. ne kužim po čemu su onda uopće i određena ta razgraničenja. Ali bolje da i ne kužim, ionako je tema postala besmislena na zadnje dvije stranice.
    Tjedne do kojih se može obaviti pobačaj određuje, između ostalog, zakonodavac. Sjećaš li se da je i Jadranka to komentirala kad je spomenula Portugal. A to je zapravo licemjerno. Na to sam se osvrnula.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ti bi samo zeljela da tvrdi, kao sto i zelis da mogucnost da zena odabere pratnju magicno postane ekvivalent zaskakivanju onih s transparentima.
    U mom svapskom selu imaju napredne verzije plasticnih fetusa
    Ja, ich weiß das Deutscher sehr "fortschrittlich" sind, wie immer.
    Ich bin in Deutschland geboren.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Tjedne do kojih se može obaviti pobačaj određuje, između ostalog, zakonodavac. Sjećaš li se da je i Jadranka to komentirala kad je spomenula Portugal. A to je zapravo licemjerno. Na to sam se osvrnula.
    A određeni liječnici smatraju kako život počinje začećem. Grujićka ne... nebitno, ali jednoglasni sigurno nisu.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Da, jasno mi je da to određuje zakonodavac, ali mislila sam da je u Hrvatskoj to određeno na temelju onoga što struka kaže. Ne sjećam se priče o Portugalu, nije ni važno sad, govorim o našim područjima. Mislim ako zakon nije napravljen na temelju znanosti i nekih znanstvenih dokaza, onda smo svi skupa u k****.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da, jasno mi je da to određuje zakonodavac, ali mislila sam da je u Hrvatskoj to određeno na temelju onoga što struka kaže. Ne sjećam se priče o Portugalu, nije ni važno sad, govorim o našim područjima. Mislim ako zakon nije napravljen na temelju znanosti i nekih znanstvenih dokaza, onda smo svi skupa u k****.
    Po toj logici bi zakon trebao biti isti u svim zemljama (da je tako), kužiš me? Čemu to podliježe, možemo pretpostavljati.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Riri, samo hranimo trola.
    Naravno da se zna kako ide embrionalni razvoj, i dalji razvoj fetusa. Nauka je složna u tome, ne dozvoli da te iko zbunjuje.
    I da, zakonodavstvo se oslanja na razvoj embriona i fetusa, samo razne države uzimaju različite stepene razvoja embriona i fetusa kao legalne za pobačaj. To je sve, nema nikakve misterije.
    Freyja samo hoće da postigne da se svi pospemo pepelom i pokajemo što želimo da ostavimo otvorenu opciju da se oduzme Sveti Život.
    Plus želi da može da baci čaroliju koja bi svaku trudnicu navela da bezuslovno poželi da rodi svako dete bez obzira na dalje posledice.
    A pošto to ne može bira prvu sledeću mogućnost: optuživanje, igranje po savesti, i menjanje zakona.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pri tome joj, interesantno, ne smeta ako će u procesu spasavanja Svetog Života embriona oduzeti život majke. On je nekako samo nevažan mali životić koji u sebi ne poseduje ni s od Svetosti.
    Interesantna merila, zar ne?

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Pri tome joj, interesantno, ne smeta ako će u procesu spasavanja Svetog Života embriona oduzeti život majke.
    Pa kak, to nema smisla ako će žena umrijeti, ni plod ne bude više živio
    Da može preživjeti van majčinog tijela, onda bi ga izvadili i time istodobno spasili majku, zar ne? Ako je majčin život ugrožen, nastavak trudnoće znači da će oboje umrijeti ako je trudnoća u fazi da plod ne može živjeti van majke
    Kaj nije bolje spasiti bar jedan od ta dva života?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Francesca85 prvotno napisa Vidi poruku
    Da može preživjeti van majčinog tijela, onda bi ga izvadili i time istodobno spasili majku, zar ne? Ako je majčin život ugrožen, nastavak trudnoće znači da će oboje umrijeti ako je trudnoća u fazi da plod ne može živjeti van majke
    Pa ne znam, meni Freyjina logika inače nema nikakvog smisla.
    Ako kaže da za nju ne postoji nijedan validan razlog za pobačaj, onda dolazimo do zaključka da majku ne treba spasavati nikad, ni kad joj je ugroženo fizičko a ni psihičko zdravlje.
    Ako se majka odluči na samoubistvo ili ugrozi život nelegalnim abortusom, Freyja to ne vidi kao opterećenje na svojoj savesti, u tom slučaju je život majke očigledno bezvredan za spasavanje.
    Što je u kontradikciji sa pretpostavkom svetosti života i ne oduzmi život, ali nekako to nije važno?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Riri, nemoj ni slučajno više hraniti trola, ti nisi u stanju sama odlučivati. (www.dobronamjernisavjet.hr)

Riri, nemoj zamjeriti, znaš da nije ništa osobno.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jutro!
    “Radno vrijeme” je počelo.
    Zapravo stalno traje.
    Nadam se da se isplati.
    Ipak se “dela” non stop.
    Vikendi uključeni.

Eto, zato trebamo izaći na baš svake izbore.
    I glasati.
    Glasati protiv svega što nas pokušava vratiti u srednji vijek.
    I ne dopustiti da nam budućnost kroji ekipa fanatika, srednjivječni muškarci, popovi…

Bila je jučer zgodna dokumentarna emisija o brakovima diljem svijeta i između ostalog parovi su pričali o običajima koji kod njih vladaju pa tako priča jedan par iz Afrike, pleme neko, kako se ona nije željela udati pa su je oteli i zatim, između ostaloga, udarali šibama što znači da je od sad muž može tuči. Ne ona njega, već on nju.
    Bilo je u toj emisiji svega, nije loše za pogledati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naravno da je i zato je ova tema i počela jer su Mireli Čavajda to pravo, koje stoji u zakonu, onemogućavali.
    Tjerali su ju da nastavi trudnoću sa fetusom kojem nije bilo spasa.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Riri, samo hranimo trola.
    Ma ja mislim da nije trol, ima žena svoju agendu i šiba.
    Freya, nisam mislila da ti palamudiš, palamudili smo o koroni i necijepišama uskrati usluga. Jasno je da ti djeluješ, što je puno opasnije od nas palamuditelja kada je u pitanju uskrata ljudskih prava.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Freya, nisam mislila da ti palamudiš, palamudili smo o koroni i necijepišama uskrati usluga. Jasno je da ti djeluješ, što je puno opasnije od nas palamuditelja kada je u pitanju uskrata ljudskih prava.
    Draga Kosjenka, ne znam čemu stalno ovakvi komentari? Što očekuješ od mene? Ako ti midliš da ja imam svoju agendu i šibam, što da ja tu radim? Na temi o koroni me jedna forumašica (neću je poimence prozivati, ali stalno je to komentirala) za isto to optuživala. Ispada da sam ja plaćenik na više strana.
    Toliko vam je nevjerojatno da postoji osoba mojh uvjerenja da ste me kadri optužiti za sve, ali ne i prihvatiti činjenicu da sam takva jkakva esam.
    Dakle, s obzirom na činjenicu da si ok osoba (što sam zaključila iz svega što si dosad napisala) imala sam ti potrebu odgovoriti. Ali vjeruj, brate mili, u što god ti srce poželi.
    Osobe poput Pulinke & Co. zaobilazim u širokom luku i jednostavno mi se više ne da s njima ulaziti u rapravu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Majko mila, pišem bez naočala...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I Ivan Pokupec, moj dragi prijatelj, vrlo je sličnih uvjerenja i svjetonazorski smo gotovo na istoj valnoj duljini? Pa on se zbog svoji stajališta zamjerio i biskupima (a vjeroučitelj jei) aktualnij vlasti, ma gotovo svima. Čiji je on plaćenik? A tko ga prati, zna da nije mlak i za većinu je ljudi vrlo radikalan. Dakle, postojimo i mi takvi, ali postojite i vi kojima je to teško prihvatiti. Pozdrav.
    I ovo je išlo Kosjenki.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bas čitam na Guardianu kako su doktorici koja je na kraju napravila pobačaj onoj jadnoj silovanoj desetgodisnjakinji javno objavili ime na nekoj od onih prolife stranica (skupa s drugim doktorima koji obavljaju pobacaje) da sluzi kao tjeralica i objava svim prolife luđacima i fanaticima, i da je imala upozorenje od FBI da postoji prijetnja da joj za osvetu kidnapiraju kci.

I onda ti isti ludjaci financiraju sebi slične udruge i agendu po Hrvatskoj. Moramo svi skupa jako jako paziti što im se mota po glavi i pogotovo koje političke stranke podupiru takve udruge. Osim naravno već standardnih opstruiranja, laganja, odbijanja po bolnicama I psihickog mobinga pred bolnicama .
    Posljednje uređivanje od sillyme : 18.07.2022. at 08:54

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, u tom smislu i jeste trol.
    Jednostavno neće odgovoriti na argumente na koje nema odgovor, bez problema će napisati i da smatra jedno, i da je član udruženja čiji su rezultati savim nešto drugo, naučne činjenice za nju nisu tačne, pokušava čak i druge da zbuni oko toga svojim komentarima.

Meni je karakteristika trola upravo to, da se fokusira stalno na isti motiv koji ponavlja ignorišući bilo koji drugi aspekt. Osim gomile ad hominem digresija naravno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Bas čitam na Guardianu kako su doktorici koja je na kraju napravila pobačaj onoj jadnoj silovanoj desetgodisnjakinji javno objavili ime na nekoj od onih prolife stranica (skupa s drugim doktorima koji obavljaju pobacaje) da sluzi kao tjeralica i objava svim prolife luđacima i fanaticima, i da je imala upozorenje od FBI da postoji prijetnja da joj za osvetu kidnapiraju kci.

I onda ti isti ludjaci financiraju sebi slične udruge i agendu po Hrvatskoj. Moramo svi skupa jako jako paziti što im se mota po glavi i pogotovo koje političke stranke podupiru takve udruge. Osim naravno već standardnih opstruiranja, laganja, odbijanja po bolnicama I psihickog mobinga pred bolnicama .
    Baš u skladu sa "očuvaj život".

Koja se pristojna reč može upotrebiti za ovako nešto osim "opasni ludaci"? I užasno zli.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa da i oni i financiraju sav ovaj cirkus kod nas i diljem svijeta.
    I one koji stoje pred bolnicama i one koji pišu kilometarske postove po forumima.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da i oni i financiraju sav ovaj cirkus kod nas i diljem svijeta.
    I one koji stoje pred bolnicama i one koji pišu kilometarske postove po forumima.
    Ma jasno, follow the money je uvijek najbolji način za shvatiti prave motive i namjere. Riječi su često lažne, novac nikad nije.

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da je i zato je ova tema i počela jer su Mireli Čavajda to pravo, koje stoji u zakonu, onemogućavali.
    Tjerali su ju da nastavi trudnoću sa fetusom kojem nije bilo spasa.

Mislila sam na situacije kada je život trudnice neposredno ugrožen, pri čemu će njena smrt neminovno dovesti i do smrti fetusa jer je trudnoća u fazi da fetus ne može preživjeti izvan maternice. Nekako pretpostavljam da u tom slučaju i najtvrđi pro-life zagovornici uviđaju da se trudnoća mora prekinuti, da se spasi bar jedan život
    Ali opet, možda se varam, stvarno ne znam. Znam da je u slučaju one žene u Poljskoj došlo do nejne sepse i smrti jer se čekalo da plodu prestane kucati srce.... na kraju je i prestalo nakon što je majka umrla. Ne kužim zašto i kako je moguće tako pustiti da oboje umru, što je u pozadini takvih odluka o čekanju, kakvo je to poštivanje života, fakat ne kužim...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ma jasno, follow the money je uvijek najbolji način za shvatiti prave motive i namjere. Riječi su često lažne, novac nikad nije.
    X

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislila sam na situacije kada je život trudnice neposredno ugrožen, pri čemu će njena smrt neminovno dovesti i do smrti fetusa jer je trudnoća u fazi da fetus ne može preživjeti izvan maternice. Nekako pretpostavljam da u tom slučaju i najtvrđi pro-life zagovornici uviđaju da se trudnoća mora prekinuti, da se spasi bar jedan život
    Ali opet, možda se varam, stvarno ne znam. Znam da je u slučaju one žene u Poljskoj došlo do nejne sepse i smrti jer se čekalo da plodu prestane kucati srce.... na kraju je i prestalo nakon što je majka umrla. Ne kužim zašto i kako je moguće tako pustiti da oboje umru, što je u pozadini takvih odluka o čekanju, kakvo je to poštivanje života, fakat ne kužim...
    Što se tiče doktora, verujem da je u pozadini takvih odluka jednostavno -strah.
    Strah od gubitka posla, od osude društva, na kraju krajeva strah za porodicu (treba da se boje da će im ludaci kidnapovati decu???).
    Pošto su primorani da biraju između dobrobiti sebe i svoje porodice i dobrobiti pacijenta, oni biraju da spasu - sebe.
    Možda nisu dovoljno hrabri, ali oni ne bi ni trebali da rade u atmosferi straha.

Za ovo prvo, nisam sigurna da bi proliferi spasavali trudnicu- neki verovatno da, ali bojim se da neki - ne. Jer ako sve posmatraš kao Božju volju, onda je Božja volja da trudnica umre. Ali to je, pretpostavljam, kategorija prolifera koja odbija i ostale medicinske intervencije jer remete Božju volju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

To je sve puno dvoličnosti.
    Sjećam se slučaja rodilje koja je odbila transfuziju jer je ona Jehovin svjedok, a oni brane transfuziju krvi, no bez imalo srama je prihvatila zamjensku terapiju koja je sve nas koji uplaćujemo u zdravstveno koštala tada 200 000 kn.
    I sad ja pitam zašto?
    Zašto je to prihvatila?
    Zašto ako je protiv toga?
    Nečija krv ne može, ali nešto drugo može?
    Zašto?
    Pa ako nećeš, nemoj. Budi principijelan do kraja.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Aha, pa ne znam, ja sam mislila da je znanost složna u tome. Znam da nema jasnog odgovora kad počinje život, to ste već i pisali ovdje. Pod složna mislim na to u kojem tjednu beba ima kakav stupanj razvoja, pa da je po tome i donesena odluka do kad je moguće napraviti pobačaj na zahtjev. Nisam ja nikad toliko detalje proučavala, pa možda pišem glupost, ali ako u tome znanost nije složna, e onda više ništa ne kužim. Tj. ne kužim po čemu su onda uopće i određena ta razgraničenja.
    Riri, ispravno si napisala, znanost jest složna po pitanju razvoja ploda, zna se kad se što (u kojem tjednu) razvija. Anti-choice organizacije i pojedinci u pravilu iskrivljuju te činjenice pripisujući embriju karakteristike kasnijih razvojnih stadija. To je u biti zbunjujuće za samu ideju koju zastupaju - jer ako je nekome život od samog začeća dovoljno vrijedan da ga pod svaku cijenu treba štitit, onda je potpuno irelevantno u kojem je stadiju razvoja. Možemo samo nagađati čemu takve manipulacije služe.

Mene isto zanimaju pravni i etički aspekti kojima se pojedine države vode kod formiranja razgraničenja (nisam još pogledala panel). Ako se uzme u obzir da se pobačaji nisu počeli raditi kad su dekriminalizirani nego je dekriminalizacija, između ostalog, bila odgovor na problem smrtnosti žena zbog komplikacija mehanički ili kemijski induciranih pobačaja u kućnoj radinosti ili nestručnim ambulantama, može se pretpostaviti da je ona najčešća granica za dozvoljeni prekid trudnoće bez medicinski indiciranih razloga (10-12 tjedana) postavljena kao takva i zato jer ima praktičnog smisla u tom periodu. Prekidi trudnoće bez medicinski indiciranih razloga se naprosto ne događaju u drugom, a pogotovo ne u trećem tromjesječju trudnoće (niti jedna žena koja želi prekinuti trudnoću neće do tad čekati) pa nema ni potrebe zakonski regulirati nešto što u praksi ne postoji.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Riri, ispravno si napisala, znanost jest složna po pitanju razvoja ploda, zna se kad se što (u kojem tjednu) razvija. Anti-choice organizacije i pojedinci u pravilu iskrivljuju te činjenice pripisujući embriju karakteristike kasnijih razvojnih stadija. To je u biti zbunjujuće za samu ideju koju zastupaju - jer ako je nekome život od samog začeća dovoljno vrijedan da ga pod svaku cijenu treba štitit, onda je potpuno irelevantno u kojem je stadiju razvoja. Možemo samo nagađati čemu takve manipulacije služe.
    Tko to radi, Kanga? Netko je to izrijekom rekao (pitam za boldani dio)? Ja osobno nisam nikad. Embrij je u razvojnom stadiju u kojem jest.
    I da - potpuno je irelevantno u kojem je stadiju razvoja. Gdje su tu manipulacije?
    Ili sam te ja nešto krivo razumjela?!

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Freya, nisam se referirala na tebe.

Nemam vremena tražiti izvore, ali jedan od primjera koji mogu odmah navesti je pripisivanje osjeta boli embriju u fazi kada nema razvijene neuronatomske strukture za osjet boli (jednostavno refleksno kretanje koje postoji u toj fazi se interpretira kao svjesni doživljaj bolnih podražaja). Često se morfologija ranog embrija prikazuju kao morfologija fetusa ili novorođenčeta, a ponekad mu se pripisuju misaoni procesi puno odraslije djece. Ne kažem da to ne bi trebalo biti dio subjektivnog doživljaja i povezivanja majke s njezinim (željenim) rastućim plodom, naprotiv. Međutim, nije mi u redu to stavljati na razinu činjeničnog. A kad dolazi od strane jedne jasne agende, onda to doživljavam kao manipulaciju.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Freyja, a kakav je vaš stav u vezi sa Nifty i ostalim testovima, pa i sa amniocentezom, biopsijom korionskih resica i onim što je posljedica tih testova i postupaka.
    Previše se novaca obrće u prenatalnoj dijagnostici, valjda se zato ne spominje.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Freya, nisam se referirala na tebe.

Nemam vremena tražiti izvore, ali jedan od primjera koji mogu odmah navesti je pripisivanje osjeta boli embriju u fazi kada nema razvijene neuronatomske strukture za osjet boli (jednostavno refleksno kretanje koje postoji u toj fazi se interpretira kao svjesni doživljaj bolnih podražaja). Često se morfologija ranog embrija prikazuju kao morfologija fetusa ili novorođenčeta, a ponekad mu se pripisuju misaoni procesi puno odraslije djece. Ne kažem da to ne bi trebalo biti dio subjektivnog doživljaja i povezivanja majke s njezinim (željenim) rastućim plodom, naprotiv. Međutim, nije mi u redu to stavljati na razinu činjeničnog. A kad dolazi od strane jedne jasne agende, onda to doživljavam kao manipulaciju.
    Što beba osjeća tijekom pobačaja? Ne znam, ali bol, pretpostavljam, ne jer plod (beba), ionako "prije indukcije njegove smrti dobiva anesteziju", kaže dr. Grujić. Postupak je bezbolan. A bezbolan znači human?!?!?!?!
    Možemo mi o manipulacijama do sutra (onaj webinar ih je pun). Ali ih je jako licemjerno pripisivati samo jednoj strani (ovo se nije na tebe odnosilo).

Samo neki od manipulatvnih natpisa na transparentima prochoicera.

My body, my choice. (onaj univerzalni, kao uvod u čitavu ovu problematiku)
    Prevent future misery.
    Abortus is legal therefore it's right.
    Abortion is safe.
    Abortion empower woman.
    Life begins with breathing.

... (nastavi niz)...
    Mogu i ja, ako hoćeš?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Freyja, a kakav je vaš stav u vezi sa Nifty i ostalim testovima, pa i sa amniocentezom, biopsijom korionskih resica i onim što je posljedica tih testova i postupaka.
    Previše se novaca obrće u prenatalnoj dijagnostici, valjda se zato ne spominje.
    Pa zna se zašto se svi ti "testovi" rade - kako bi se "na vrijeme" uočili neki poremećaji (kromosomski ili bilo koji drugi). S obzirom na činjenicu da znaš moje stajalište o pobačaju, onda ti je jasan i o svrsishodnosti ovih testova.
    Mojoj su kumi nakon jednog takvog testa rekli (stvarno neću lagati o kojim je postotcima riječ) da vrlo vjerojatno nosi dijete s Downovim sindromom. Ona je proplakala veći dio trudnoće (nit je vjernik, nit je prolifer), pobaciti nije htjela - i rodila je potpuno zdravo dijete. Mislim da je priča vrlo slična Ririnoj.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

My body, my choice. (onaj univerzalni, kao uvod u čitavu ovu problematiku)
    Prevent future misery.
    Abortus is legal therefore it's right.
    Abortion is safe.
    Abortion empower woman.
    Life begins with breathing.

... (nastavi niz)...
    Mogu i ja, ako hoćeš?
    Ne treba ti ovo I ja, ti jedina manipulišeš činjenicama kako te volja, gde uverenja postaju činjenice i obrnuto. I jedina tehnika rasprave ti je- ne odgovaraj na argumente nikako drugačije nego napadom na nešto nevezano za temu.

Sa ovog tvog spiska kao tendenciozno uverenje se može okarakterisati samo poslednja parola. Sve ostale su činjenice.

My body, my choice je za sada činjenica. I ja ću se svakako potruditi da tako i ostane bude li kod nas isto kao i kod vas.
    Abortus is legal therefore it`s right. Ako je legalan, onda on jeste ljudsko pravo. A jeste i "ispravan" ako prevodiš tako.
    Abortus is safe. Isto činjenica, ali šta to vredi osobi koja ne prihvata ni činjenice oko sigurnosti vakcina kao ispravne?
    Abortion empower women. Da, mogućnost abortusa daje snagu mnogim ženama. Ko mogućnost ne želi, neka je ne koristi.

Naravno, ako je tvoje stanje uma takvo da činjenice nisu činjenice, onda su ovo manipulacije, samo imaš li ti pravo da svoje stanje uma namećeš i ostalima kao validno?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Freya, anestezija se primjenjuje u medicinski indiciranim prekidima trudnoće u kasnijim stadijima razvoja kada postoje neuronatomski preduvjeti za osjet boli.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Freya, anestezija se primjenjuje u medicinski indiciranim prekidima trudnoće u kasnijim stadijima razvoja kada postoje neuronatomski preduvjeti za osjet boli.
    Onda još gore, Kanga.
    A dotad ne postoje neuroanatomski preduvjeti za osjet boli? Ne bi se baš svi liječnici s tim složili. A pobačaj koji je dopušten do 22. tjedna u nekim zemljama? Kako je to moguće?
    Čak i da je potpuno bezbolan, to je i dalje krajnje nehuman čin (jesi li ikad gledala na ekranu kako izgleda cijeli taj postupak? ne izgleda nimalo bezbolno, izgleda strašno, a nije iskonstruiran). Što misliš, zašto se uopće dokazuje da je pobačaj bezbolan?
    Preporučujem i filmove Gosnell i Neplanirano (o Abby Johnson). Oba temeljena na stvarnim događajima. Vrlo su potresni.
    Međutim, meni ionako sve to ne igra ulogu, znaš i sama zašto.

Samo bih još dodala da se ja ne slažem ni sa svakim proliferom i da nismo mi svi na istoj valnoj duljini. Meni su isto neki postupci iritantni i licemjerni i uopće ih ne podržavam.
    Zato sam više puta imala potrebu naglasiti kako "pišem" u svoje ime.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne treba ti ovo I ja, ti jedina manipulišeš činjenicama kako te volja, gde uverenja postaju činjenice i obrnuto. I jedina tehnika rasprave ti je- ne odgovaraj na argumente nikako drugačije nego napadom na nešto nevezano za temu.

Sa ovog tvog spiska kao tendenciozno uverenje se može okarakterisati samo poslednja parola. Sve ostale su činjenice.

My body, my choice je za sada činjenica. I ja ću se svakako potruditi da tako i ostane bude li kod nas isto kao i kod vas.
    Abortus is legal therefore it`s right. Ako je legalan, onda on jeste ljudsko pravo. A jeste i "ispravan" ako prevodiš tako.
    Abortus is safe. Isto činjenica, ali šta to vredi osobi koja ne prihvata ni činjenice oko sigurnosti vakcina kao ispravne?
    Abortion empower women. Da, mogućnost abortusa daje snagu mnogim ženama. Ko mogućnost ne želi, neka je ne koristi.

Naravno, ako je tvoje stanje uma takvo da činjenice nisu činjenice, onda su ovo manipulacije, samo imaš li ti pravo da svoje stanje uma namećeš i ostalima kao validno?
    Pulinka draga, s kim ti razgovaraš? Već sam ti gore nešto napisala.
    Ja mogu i pristojno komunicirati s neistomišljenicima, s tobom to nije išlo ni na onoj prošloj temi.
    Moje dvije kume (ona jedna što je nastradala od cjepiva, ako se sjećate) i ova druga (koja je "nosila" dijete s Downovim sindromom) nisu ni proliferice i nisam baš sigurna jesu li vjernice (tj. jedna sigurno nije). Nit se kačimo oko ovih tema, ignoriramo, ne družimo...Nit su one odbacile mene, a ni ja njih. Prijateljstvo nam je iznad toga i ništa izvanjsko ne utječe na njega.

Ali ti si i na prošloj temi bila vrlo, vrlo agresivna. Pa je bio red da i ja uzvratim, ali neću više.
    Optužile su me i druge za štošta, da mlatim tuđim ... i svašta nešto, ali nisam baš neko životno zlopamtilo. No, s tobom je komunikacija nemoguća, potpuno je uzaludna i besmislena, ti samo nižeš uvrede.
    Dakle, tvoje postove više ne čitam, i ako ih meni pišeš, ne moraš se truditi.
    Namjerno te ne stavljam na listu ignoriranih jer se onda i sama komunikacija mijenja, teže je pratiti temu i sl.

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

https://reci.hr/aktualno/tko-je-tu-l...ila-prijedlog/

U svjetlu dogadanja u Americi i sve cescih nasrtaja anticojsera na postupke MPO, pojavile su se i primalje koje odbijaju sudjelovati u porodima djece zacete u postupcima. U Hrvatskoj.
    Zanimljivo je kako poneki medicinski djelatnik smatra da moze odabrati pacijenta ciji mu se postupci svidaju, ili pak ne.
    Posljednje uređivanje od Emsina mala : 18.07.2022. at 15:11

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

U svjetlu dogadanja u Americi i sve cescih nasrtaja anticojsera na postupke MPO, pojavile su se i primalje koje odbijaju sudjelovati u porodima djece zacete u postupcima. U Hrvatskoj.
    Zanimljivo je kako poneki medicinski djelatnik smatra da moze odabrati pacijenta ciji mu se postupci svidaju, ili pak ne.
    I evo nas opet na početku teme (a na 43. stranici smo). O tome smo već naširoko raspravljali, ali iako biste ti i dr. Grujić svim silama željeli ukinuti/onemogućiti priziv savjesti, to se nikad neće dogoditi.
    I neka je tako.
    To uvijek pozdravljam. Ne i licemjerni HDZ, da me se ne bi s tom bandom povezivalo.
    Ako te zanima o čemu se pisalo, odi na početak teme.
    Ili tipkaj i dalje...potpuno svejedno.

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Ti si moderator?
    Raspravljalo se o prizivu savjesti vezano za moralnost ponasanja pacijenta i njegovih karakteristika?
    Smatras da babica ima mogucnost preispitivati ponasanje rodilje? Kako je i gdje zacela, s kim, bracno stanje, je li pritom uzivala, u kojoj pozi se to odvijalo, ili se mozda bavila prostitucijom, ima li mozda koji pobacaj iza sebe... Smatras li da je to sadrzaj prava na priziv savjesti?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Freyja, jednostavno shvati moje obraćanje kao retoričko, jer to i jeste.

O prijateljstvima i neistomišljenicima uopšteno sam i ja već napisala svoj stav na više tema, a delimično i na ovoj: mogu da budem i pristojna i prijatna, a i prijatelj sa neistomišljenicima, dokle god njihova mišljenja ne pređu takva dela koja nanose štetu meni i/ili ljudima koje volim.
    Ukoliko neko drugi nema problem sa time da mu prijateljeva dela nanose štetu, poštujem. Ali ja već određeni broj godina ne razmišljam tako.

Tvoja mišljenja su sprovedena u dela i sprovode se i dalje.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ako ovo nije dokaz zloupotrebe priziva savjesti, ne znam što je

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •