Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
Freya, nisam se referirala na tebe.

Nemam vremena tražiti izvore, ali jedan od primjera koji mogu odmah navesti je pripisivanje osjeta boli embriju u fazi kada nema razvijene neuronatomske strukture za osjet boli (jednostavno refleksno kretanje koje postoji u toj fazi se interpretira kao svjesni doživljaj bolnih podražaja). Često se morfologija ranog embrija prikazuju kao morfologija fetusa ili novorođenčeta, a ponekad mu se pripisuju misaoni procesi puno odraslije djece. Ne kažem da to ne bi trebalo biti dio subjektivnog doživljaja i povezivanja majke s njezinim (željenim) rastućim plodom, naprotiv. Međutim, nije mi u redu to stavljati na razinu činjeničnog. A kad dolazi od strane jedne jasne agende, onda to doživljavam kao manipulaciju.
Što beba osjeća tijekom pobačaja? Ne znam, ali bol, pretpostavljam, ne jer plod (beba), ionako "prije indukcije njegove smrti dobiva anesteziju", kaže dr. Grujić. Postupak je bezbolan. A bezbolan znači human?!?!?!?!
Možemo mi o manipulacijama do sutra (onaj webinar ih je pun). Ali ih je jako licemjerno pripisivati samo jednoj strani (ovo se nije na tebe odnosilo).

Samo neki od manipulatvnih natpisa na transparentima prochoicera.

My body, my choice. (onaj univerzalni, kao uvod u čitavu ovu problematiku)
Prevent future misery.
Abortus is legal therefore it's right.
Abortion is safe.
Abortion empower woman.
Life begins with breathing.

... (nastavi niz)...
Mogu i ja, ako hoćeš?