Podrigivanje i bljuckanje
Kaj se tiče podrigivanja i bljuckanja - kod T. nije imalo nikakve veze jel se dobro podrigunula ili nije. Ona je bila beba koja je često i dosta bljuckala.
Mene je mučilo da ona svaki put jaaaako puno bljucne, dok mi jedna iskusna mama nije rekla - daj lijepo metni u jušnu žlicu običnog mlijeka iz tetrapaka i prolij ga po plohi u kuhinji. Zapravo, prolij dvije žlice - budeš vidjela kak to izgleda količinski puno... a u stvari - to su samo 2 jušne žlice. I stvarno, nakon tog testa nisam više mislila da je bljucnula sve kaj je i podojila. Jer realno, njen bljuvac je bio daleko manji od te prolivene 2 jušne žlice... zgodan test :)
A prošlo je, baš kako je i došlo. Samo... odjednom... više nije bljuckala. Ne sjećam se s koliko, ali recimo nekih cca 3-4.
E, a što se tiče podrigivanja, jednom sam na jednom DVD-u o dojenju (neki s amazona koji sam naručila) čula da ukoliko se beba ne podrigne u 3-4 minute nakon držanja u položaju za podrigivanje - da možemo slobodno prestati s trudom - vjerojatno niti neće. Mene je ubijalo po noći... ono, podojim bebu i onda je podignem i držim tak kao kreten ne znam koliko dugo... a podriga nigdje jer beba spava ko tuka. Pravilo 3-4 minute je kod nas super funkcioniralo, isto.
Eto, možda ti nekaj od ovog bude od pomoći.