Oprostite što se ne javljam, malo čudo je očito shvatilo da tražim pojačanje pa me sabotira
Hvala svima na pomoći, ohrabrujuće je. Pogotovo me veselite vi mame 2006. i 2010.

Mikka, tvoje sam postove čitala kad je K. bila beba i mislila da bih na tvom mjestu skočila kroz prozor... sad to mogu samo trostruko podvući. J. stvarno nije takav ekstrem, zna odspavati po danu i noći su nam ok. U osnovi, najviše me frustrira ta "večernja" nervoza koja uglavnom počinje oko 5 popodne što se poklapa s dolaskom T. iz vrtića i onda sam sva rastrgana jer jedva uspijem popričati s njim, a štogod počnemo raditi moramo brzo prekinuti. Nije majčinski, ali meni se jako teško povezati s bebom koja mi izgleda toliko nezadovoljna sa mnom i uhvatim se navečer kako ga nosim, ljuljam, skačem, a ne mogu mu nasmješiti... pa se još više grizem jer niti sam tu za velikog, a ni za malenog kako treba. Tu bih mogla napisati i koju o ulozi tate u cijeloj priči, ali to zapravo traži cijeli novi topic. Ne za tračanje tata.

Vještice, što se dude tiče, ima na portalu neki članak zašto ne valja, ima veze s tehnikom sisanja, upalama uha i svašta nešto. Ja kao i Tua, ne volim dude, ali sam ju kupila iz očaja, a i čini mi se da ima situacija kad je duda korisna, ne da ju ubaciš na prvi plač nego baš povremeno. Konkretno sad kod Jana kad on želi nešto u ustima, a cica ga ljuti. Ali dala mi je magriz dobru ideju, ne baš kost jer je premalen, ali ima svašta u pet shopovima

Kakanje nam se već malo popravilo, još uvijek je često, ali nije više toliko u ratama. Mrvna, mislim da nije do (bes)pelenaštva jer ja njega jako puno prematam baš zbog tih čestih stolica i svaki put mu "nudim" da se popiški ili pokaka pa često to i napravi van pelene, ali nema utjecaja na plakanje. Mikka, je li puno prduckanja znak da će se uskoro pokakati? I kod nas je dobra stvar što po noći ne kaka.

Što se oblačenje tiče, nije mi problem kad je u marami, uglavnom tako šetkamo... ali kad bih ja sve u jednoj šetnji. I da je u kolicima, i da ga mogu u maramu ako mu dosadi, a često to uključuje i vožnju autom do grada. Stavljate li bebe u skafanderu u auto sjedalicu? Beti3, super su mi ovi tvoji savjeti za oblačenje, kao da si me gledala

Mrvna, što se tiče spavanja na cici, ima ona jedna o tome da ni jedan plan ne preživi susret s neprijateljem Tako sam i ja svašta odlučila, a na kraju ga molim da zaspi bilo kako.

Otkrila sam zadnjih par dana da se bebač skroz umiri i uživa kad ga skinem samo u bodić na prematalici. Prilično sam sigurna da ga ništa ne žulja, sve je komotno, a u stanu nam je ugodno, ali ne pretoplo, meni je u kratkim rukavima hladno. Je li moguće da je njemu svejedno prevruće, da je drugačije "baždaren" od mene, ili jednostavno još ne zna da mu je hladno?
I još jedna stvar – bljuckanje. Mislila sam za Tina da puno bljucka, ali ovo... To su lokve stalno po podu, nakon svakog podoja izbaci dosta van. Od početka je tako, a dobio je 1400 grama u prvih 40 dana (rođen s 4 kg) pa mu očito sasvim dovoljno ostane. Kako da smanjim to bljuckanje, da li da ga uopće ne pokušavamo podrignuti jer ionako rijetko uspije ili je i bolje da bljucne višak?

Hvala još jednom svima