Stranica 24 od 94 PrviPrvi ... 1422232425263474 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Shireen, drago mi je da ste vec osjetili poboljsanje a to sto dermatologica govori neka na jedno udje a na drgo izadje....Ako je djetetu bolje ti i dalje radi po svom.
    Mojoj je V.koza vec par dana super osim na jednom mjestu na rukici i tu trebam vasu pomoc. Naime, na desnoj rukici joj na jednom mjestu ekcem curka tj.vlazan je a po rubovima je kao sasusena koza, takvo nesto nisam kod prvog djeteta vidjela pa neznam kako se to tretira. Cini mi se da sto vise mazem da je gore dok su joj ovi drugi plikovi koji su bili samo hrapavi prosli.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Shireen, drago mi je da ste vec osjetili poboljsanje a to sto dermatologica govori neka na jedno udje a na drgo izadje....Ako je djetetu bolje ti i dalje radi po svom.
    Mojoj je V.koza vec par dana super osim na jednom mjestu na rukici i tu trebam vasu pomoc. Naime, na desnoj rukici joj na jednom mjestu ekcem curka tj.vlazan je a po rubovima je kao sasusena koza, takvo nesto nisam kod prvog djeteta vidjela pa neznam kako se to tretira. Cini mi se da sto vise mazem da je gore dok su joj ovi drugi plikovi koji su bili samo hrapavi prosli.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

s čime mažeš?ak je gore,prestani mazati

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mazem A - dermom cijelo tijelo i super sam zadovoljna s tom kremom osim tu na tom jednom mjestu koje je stalno vlazno. Htjela bi izbjec kortikosteroide ali neznam hoce li se sasusit nez icega ? Strah me da se ne inficira.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nasreću, nismo nikada imali takvo stanje na koži, ali mislim da na tom mjestu očito A-derma ne odgovara, osobito sada kada curka, možda A-derma radi samo gore. Po meni, trebala bi mazati nekom kremom koja suši, da zatvori tu ranicu.
    Naravno, nemoj uzimati zdravo za gotovo što kažem, ja samo razmišljam.

A jesi li probala namazati ribljom masti? Ona je jako dobra za inficirana područja - znam iz vlastitog iskustva, a pročitala sam na topicu da je i jedna mama to koristila za svoju bebu.
    Ne bih znala što još predložiti, ali samo pazi da se ne inficira ili ne daj Bože da se proširi.
    Obavezno nam javljaj kakvo je stanje i čime je mažeš.

Mia3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

[quote="Shireen"]
    Htjela bih još nešto pitati - tebe i sve druge koje su išle na te terapije - je li praksa da se na terapiju ide svaki dan, jednom tjedno ili ...? Mislim - postoji li neka preporuka ili to ovisi o našim mogućnostima? quote]
    Prvo veliki pozdrav.Dosta veremena samo citam(cak sam i stari nick zaboravila pa sma se na novo registrirala) ali vidim da ovdje pisete o biorezonaci pa da vam kazem moja iskustva.Zivim u sloveniji,gdje je ta biorezonanca sad trenutno jako poznata.Kcerka je stara 3,5g i ima visoku alergiju na grinje i intolerancu na laktozu.Zbog obstrukcija je dobila diagnozu Astma.
    Januara smo krenile na biorezonacu koja je pokazala alergiju na grinje i intolerancu mlijeka.Imala je 14 dana dietu zbog Candide(sto je uobicajen postupak kod svih),pila jake probiotike i nakon 4 terapije je bila sredjena grinja i mlijeko.Do tada nije mogal piti mlijeko jer bi ga odmah povrataila,od tada pa ga pije normalno.Vise u prostoru koji ima prasinu nekise i nekalje.Zbog Astme je imala terapiju Flixotide 2*125 ,navece singular granule i sirup Aerius.
    Isle smo 1 na tjedan na terapije po 50-60 minuta
    Nakon 4 terapije sam zamolila da joj rade dodatno za jacanje pluca(tako da su joj odradili jos 4 terapije)
    U 3 mjesecu smo isle na kontrolu u Ljubljanu kod pumologa,slikali su joj pluca jer je u 12 mjesecu imala jako slabo stanje pluca(jedno plucno krilo je bilo skoro cjelo sljepljeno,u drugom krilu pa djelovi sljepljeni i puni tekucine)Slike su bile fantasticne.Posto je Mia pocela jako kasljati poslje udisanja Flixotida su joj ukinili 1 potis ujutro i singular.Posto je i dalje kasljala poslej nocnog udisanja Flixotide i to su joj ukinili.Sad je vec 1 mjesec bez bilo kojeg lijeka,cak i sirup nepije.Nema kihanja,nema nikakvog kaslja,jednostavno sve super.
    Posto sam je slikala kako to izgleda d aVam pokazem da si mozete predstavit
    Ona ima na ledjima mali kao rusak,on joj nesmeta da se igra
    http://i2.photobucket.com/albums/y17...a/CIMG6620.jpg
    Na glavi ima pa dodatno kad su joj radili da umire histamin
    http://i2.photobucket.com/albums/y17...a/CIMG6619.jpg
    Kad su radili na plucima imala je i na plucima neki jastucic.

Zelimo Vam puno uspjeha i da se cim prije rijesite alergija i Astme

ms. ivy editirala slike

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Shireen hvala za info o ribljoj masti, nisam to jos provala. Jutros sam kupila Bepanthen Plus i danas mazem s time. Polako se susi i nadam se da ce Bepanthen sprijeciti razvoj neke nedaj Boze infekcije. Ona je jos mala, vecinom lezi u viperu pa se ne bojim toliko da ce skupitit kakvu bakteriju igrajuci se osim ako ju braco koji je konstantno dira i ljubi svojim rukicama ne inficira.
    Mia3 drago mi je sto cujem da je tvome djetetu pomoglo, ja sam za ovu vrstu terapije prvi put cula ovdje na Rodi i jos skupljam info pa cu se i ja najvjerovatnije uputiti u Rijeku sa moje oboje djece.
    Inace, kako vi rjesavate kad vam netko hoce dijete nosati i dirati, ja se svaki put najezim kad ju netko krene sporkim rukama ili je ljubi jer bas joj iza toga koza i pocrveni posebice po licu. Mozda malo glupo pitanje ali eto.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mia3, hvala ti što si nam opisala svoje iskustvo sa biorezonancom. Kad si počela pisati moram priznati da sam se bojala da ćeš napisati nešto negativno što bi me moglo pokolebati ili zbog čega bi počela sumnjati u uspjeh te terapije, ali drago mi je što je i tvoje iskustvo pozitivno. Ja jedva čekam da i mi počnemo sa terapijama jer mu se u zadnjih par dana crvenilo na ličeku pojačalo, a ja ne znam od čega jer se držimo dijete. Uglavnom, šaljem puseke djevojčici .

bebeto, i mene muči isto pitanje. Baš smo neki dan šetali po ulici kad nem je usustret dotrčala jedna djevojčica, a njena mama upitala može li curica mišu dati pusu!!! :shock: :? Sve je to jako slatko, ali s njegovim ličekom kako reagirati, a da ne ispadneš grub? Ja sam se nekako izvukla i samo kratko rekla da ima problema s kožom tako da je sve završilo samo draganjem po rukici, ali ipak... :/

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mia hvala na javljanju i dijeljenju iskustva...jako mi je drago da vam je rezonanca pomogla.nemaš pojma koliko :D ..mi nažalost ne možemo dovršit terapije(za sad),ali nastavit čemo ići čim čemo moči.nama u slo.dižu imunitet.znam da su rekli da su M.smanjene vrijednosti srca te su radili i po tom pitanju.jedva čekam da ga idemo istestirat !

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Palonkica prvotno napisa
    Mia3, hvala ti što si nam opisala svoje iskustvo sa biorezonancom. Kad si počela pisati moram priznati da sam se bojala da ćeš napisati nešto negativno što bi me moglo pokolebati ili zbog čega bi počela sumnjati u uspjeh te terapije, ali drago mi je što je i tvoje iskustvo pozitivno.
    Identično sam i ja pomislila, ali kada sam pročitala do kraja, tako sam bila sretna i to mi je dalo još jedan veći polet da je upravo to što radimo ispravno!
    Mia3 hvala ti na tvojoj priči i puno pusa tebi i tvojoj curici

Što se tiče diranja i pipkanja prljavim rukama, baš sam ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=76074 o tome pisala.
    Ukratko, prije sam bila fina i nisam ništa govorila, ali sada ne šutim. Budući me ljudi uglavnom doživljavaju kao šaljivicu, kada ga žele uzeti u ruke ili slično, ja se obratim mome B i kažem"A hoćeš pitati tetu/barbu ima li čiste ruke? Ne zna ona kako ti imaš osjetljivu kožu." E sad, ako imaju gdje oprati, to učine, ako ne, onda uglavnom nastave razgovor o tome zašto mu je koža osjetljiva... Ali moram spomenuti jedan slučaj. Naš prijatelj obožava životinje,ima u kući 2 mačke, obje idu i po vani. Kada dođe kod nas, nikada ne opere ruke i ravno ide B-a dirat po njegovoj ručici koju on stalno stavlja u usta! Ja onda s njim u sobu i malo isperem ručice.
    Točka na I bila je neki dan kada smo se šetali i taj isti prijatelj onako s guštom mazi mačku lutalicu :shock: , ali onda mu je MM u šali, ali zapravo ozbiljno rekao u B-ovo ime "E sad me ne možeš dirati dok dobro ne opereš ruke!"
    Da se razumijemo - imam i ja mačku, i samo je u kući, ali nikada neću B-a dirati ako sam dirala neke druge meni nepoznate životinje, a da prije toga ne operem ruke.

Mia3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mia3, hvala ti što si nam opisala svoje iskustvo sa biorezonancom. Kad si počela pisati moram priznati da sam se bojala da ćeš napisati nešto negativno što bi me moglo pokolebati ili zbog čega bi počela sumnjati u uspjeh te terapije, ali drago mi je što je i tvoje iskustvo pozitivno. Ja jedva čekam da i mi počnemo sa terapijama jer mu se u zadnjih par dana crvenilo na ličeku pojačalo, a ja ne znam od čega jer se držimo dijete. Uglavnom, šaljem puseke djevojčici .

:/
    Nama je pedijatrica to savjetovala,rekla je da ima puno pacijenata sa AD i da tu biorezonanca cini cuda.Sa inhalatornima ide teze ali ima uspjeha,ale ne kao kod AD.Sve zavisi od djeteta do djeteta.Mii je za sad pomagalo,dok je isla moja starija kcerka(18g) zbog problema sa kozom i njoj nije pomagalo.Doktorica sa biorezonance je nakon 2 terapije rekla da nece ici,jednostvano tijelo nije dobro odreagiralo.
    jako je vazno da se prvih 14 dana drzite diete bar 80%,tj. ako dijete ide u vrtic nek jede tamo sve ali kod kuce nista sto je zabranjeno.Dok traju terapije alergent treba pokusati totalno izbaciti.Recimo mlijeko,nesmije ga dijete uzivati tokom terapija i ga poceti uvoditi tek kad doktor kaze.
    Ako dijete ima inhalatorne alergije(na trave,cvjetanje...) terapije se rade u vrijeme kad tih alergenata nema(znaci jesen,zima) Sa grinjama je teze jer ih cjelu godinu ima.Mi smo Mii sobu maksimalno ocistili(jastuke,jorgane,jogi obukli u navlake proti grinja,zavjese ima tanke koje perem svakih 5 dana kao i posteljinu,plisane igracke sve izbacili,ormar sa robomizbacili.Imala je zabranu da ulazi u sobe od sestrica.Veci dio dana smo bile vani na zraku,sve samo d abi bila cim manje u dodiru sa grinjama.
    Vazna stvar koju morate znati je,ako je djetetu terapija pomogla,i vi vidite da mu vise nesmeta neki alergent nemozete djete odmah testirati jer ce testiranje pokazati pozitivno.Poslje zavrsene terapije mora proci min. 6 mjeseci da bi testiranje pokazalo da nema alergije.(tu mislim na medicinsko testireanje kod alergologa)
    I jos nesto,dobro se pozanimajte o ambulantama koje rade biorezonancu jer je to danas hit i dosta njih samo kupe Biocom aparat i pokusavaju na brzinu zaraditi pare.Ovdje u sloveniji ih ima dosta,tako da sam na raznim forumuma kontaktirale ljude i pitala ih za iskustva sa pojedinim ambulantama.Ambulante koje Vam odmah na pocetku kazu koliko ce trebati terapija nisu bas pouzdani jer je jako tesko unapred reci koliko je potrebno terapija jer svako tijelo drugacije reagira.Mia je reagirala fantasticno,poslje svake terapije mi je zaspala u autu cim sam je dala i cijeli dan je bila pospana,piskila je jako puno i urin je bi taman i smrdec.Ponedjeljkom smo isle na terapije,u utorak je piskila manje i svijetlije da bi se do iduceg ponedjeljka sve ocistilo,i opet u ponedjeljak puno piskenja i tamnog urina.To mi je bio znak da se nesto desava.I svaki ponedjeljak kad su joj radili na plucima po noci je imala problema sa disanjem,da sam umirala od straha.Disala bi brzo,pa imala pauze,pa usporeno.I par puta bi znala u utorak ujutro da povrati samo neku sluz.Posto je doktorica sa biorezonance i zapravo po srtruci doktor njoj sam vjerovala jer ipak je strucnjak i u medicini,nekako nevjerujem nekima koji su obicni ljudi i nakon par seminara znaju vise od svih.
    Ako Vas sta zanima pitajte,bice mi drago da Vam pomognem
    Poljubac svima

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vidiš, sada kada si opisala ponašanje nakon terapije, i meni se malo odvrtio film...
    Dobro, mi smo odradili tek 1 terapiju, ali bilo je već odskakanja u ponašanju. Terapija je bila "protiv" bijelog brašna, kravljeg mlijeka, jaja, candide i staphylococa. Odmah nakon terapije je zaspao, ali ostatak dana bio je mnogo življi nego inače, manje je spavao preko dana, a po noći mi se već mjesec i pol nije budio da jede, a tu se noć probudio već oko 1 sat.
    Po mokraći nisam ništa primjetila, ali nisam osobito na to niti gledala. Ali je dan poslije imao skoro svaku pelenu pokakanu, inače ima cca 1 dnevno.
    Što se prehrane tiče, tu samo ja moram paziti što jedem jer je B isključivo dojena beba.
    Pitala sam trebam li se držati neke posebne prehrane zbog candide, no rekli su mi da samo pazim da ne pretjerujem sa slatkim. No, ja ipak u potpunosti izbjegavam šećer i sl. sladila, počela sam koristiti javorov sirup.
    Što se grinja tiče, kupili smo antialergijski jogi, izbacili smo plišane igračke, oprala sam zavjese i usisavam svaka 2 dana.
    Koža se u potpunosti oporavila, što vjerujem da je kombinacija moje prehrane sa kremom koju smo koristili. Sada sam prestala mazati ga tom kremom, ali i dalje pazim što jedem pa ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Naš M.baš puno spava poslije biomr.pogovtovo po noči.uff,nama se koža malo pogoršala,ništa strašno,ali dovoljno da mi pokvari dan.svekrva je stavljala vegetu na piletinu iako svaki put kažem da ne smije...

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajoj, baš mi je žao... Pa kako ti sveki ne zapamti što mu ne smije stavljati u hranu? Moja je mama odmah sebi uzela jedan primjer nalaza i kada kuha zajednički ručak uvijek pogleda smije li staviti ono što namjerava... Čak je danas napravila juhu s njokima od dinkela.
    A ja sam napravila kruh i ovaj kolač:

1 i pol šalice brašna
    pola šalice kakaa u prahu
    1 žličica praška za pecivo
    pola žličice soli
    javorov sirup po želji (umjesto 1 šalice šećera)
    pola šalice biljnog ulja
    1 šalica hladne vode
    2 žličice ekstrakta vanilije (ja sam stavila bananu)
    2 žlice octa (npr. jabučnog, no možete koristiti i druge)
    Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sol i javorov sirup. Umiješajte ulje, vodu i vaniliju. U izvornom receptu stoji da se smjesa miješa pjenjačom ili vilicom, no možete je kratko promiksati električnim mikserom, da se sastojci bolje povežu. Veoma je bitno da ocat umiješate tik prije no što ulijete smjesu u okrugli kalup (možete naravno i u četvrtastu posudu za pečenje ako nemate kalup za torte) i stavite u pećnicu. Iako u tijestu ima ulja, svejedno možete kalup obložiti masnim papirom radi lakšeg vađenja. Pecite 25-30 min. Izvadite i pustite da se kolač posve ohladi. Možete ga premazati čokoladnom glazurom, šlagom (biljnim, ako želite da kolač ostane veganski) ili jednostavno posuti šećerom u prahu.

Nikad bolji ručak nismo imali!

E, i još nešto da kažem - od petka se više ničim ne mažemo, već ga pri svakom previjanju natapkam fiziološkom radi vlažnosti kože, kupamo se u kapi maslinovog i koža nam je i dalje divna, glatka, ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja jedva čekam da i mi počnemo sa terapijama jer mu se u zadnjih par dana crvenilo na ličeku pojačalo, a ja ne znam od čega jer se držimo dijete.
    Koliko treba proći vremena od pregleda do terapije? Ili je to induvidualno ?
    Jesi dobila neku kremu nakon pregleda, prije terapija?
    Danas planiram nazvat dr u Rijeci i naručit nas za pregled..

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo u Ri imali pregled u utorak, drugi smo dan dobili nalaze, i za tjedan dana 1. terapija, ali samo zato što je meni odgovaralo u 9 ujutro, a prije nije bilo slobodnog termina, inače bi terapija bila i ranije.
    Ne dobivaš nikakvu kremu jer to nije pregled kože, niti je doktor dermatolog da bi ti je mogao preporučiti. Ono što ćeš dobiti jest savjet što izbjegavati u prehrani i od vanjskih alergena ukoliko je potrebno.

Obavezno javi kada imate pregled i kakvi su vam rezultati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Farmaceut mi je rekao da će u kremicu staviti maaaaali, gotovo beznačajni postotak kortića, ali tek toliko da djeluje na to crvenilo. Naglasio je da je svjestan da su oni više štetni nego korisni za kožu, naročito bebinu, ali kaže da ga je stavio u toliko maloj količini, tek toliko da djeluje.
    Budući se mom B koža na vratu počela lagano i ljuštiti, on je stavio u tu kremu najveći postotak supstance koja će tu kožu štititi i njegovati.

Sada kada nam prođe tjedan dana, a da nam je koža OK, ići ćemo opet kod njega da nam napravi neku kremicu za njegu.
    Inače, oni već dugo rade i kremu za bebinu guzu, na bazi parafina, lanolina i maslinovog ulja, i krema je izvrsna, puno bolja od onih uobičajenih.
    Ma ovaj tvoj post me zbunio sa tom kremicom, pa više nisam znala tko vam je dao koju kremicu..
    trenutno mi je maleni na antibiotiku, pa će nam to možda pomaknut malo pregled, pitat ću dr..joj, držite nam fige, jako smo crveni

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zanima me dali je netko djeci mazao Dokmanov kristalni kamen, ono kaj se radi s vodom?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj neznate da kakao povečava svrbež???

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nama ne pojačava svrbež,tj.nama kako ne smeta,nemamo alergiju na kako.koža je ok i papamo kaka koliko želimo.M.je danas več bolje.

shireen super na receptu.danas idem opet u bio&bio po dinkel brašno pa ču ga svakako isprobati :D .našla sam u bio&bio agavin sirup za 73kn od 1kg.
    ak mi netko može reći jel fini ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mia3 prvotno napisa

:/
    Nama je pedijatrica to savjetovala,rekla je da ima puno pacijenata sa AD i da tu biorezonanca cini cuda.Sa inhalatornima ide teze ali ima uspjeha,ale ne kao kod AD.Sve zavisi od djeteta do djeteta.Mii je za sad pomagalo,dok je isla moja starija kcerka(18g) zbog problema sa kozom i njoj nije pomagalo.Doktorica sa biorezonance je nakon 2 terapije rekla da nece ici,jednostvano tijelo nije dobro odreagiralo.
    jako je vazno da se prvih 14 dana drzite diete bar 80%,tj. ako dijete ide u vrtic nek jede tamo sve ali kod kuce nista sto je zabranjeno.Dok traju terapije alergent treba pokusati totalno izbaciti.Recimo mlijeko,nesmije ga dijete uzivati tokom terapija i ga poceti uvoditi tek kad doktor kaze.
    Ako dijete ima inhalatorne alergije(na trave,cvjetanje...) terapije se rade u vrijeme kad tih alergenata nema(znaci jesen,zima) Sa grinjama je teze jer ih cjelu godinu ima.Mi smo Mii sobu maksimalno ocistili(jastuke,jorgane,jogi obukli u navlake proti grinja,zavjese ima tanke koje perem svakih 5 dana kao i posteljinu,plisane igracke sve izbacili,ormar sa robomizbacili.Imala je zabranu da ulazi u sobe od sestrica.Veci dio dana smo bile vani na zraku,sve samo d abi bila cim manje u dodiru sa grinjama.
    Vazna stvar koju morate znati je,ako je djetetu terapija pomogla,i vi vidite da mu vise nesmeta neki alergent nemozete djete odmah testirati jer ce testiranje pokazati pozitivno.Poslje zavrsene terapije mora proci min. 6 mjeseci da bi testiranje pokazalo da nema alergije.(tu mislim na medicinsko testireanje kod alergologa)
    I jos nesto,dobro se pozanimajte o ambulantama koje rade biorezonancu jer je to danas hit i dosta njih samo kupe Biocom aparat i pokusavaju na brzinu zaraditi pare.Ovdje u sloveniji ih ima dosta,tako da sam na raznim forumuma kontaktirale ljude i pitala ih za iskustva sa pojedinim ambulantama.Ambulante koje Vam odmah na pocetku kazu koliko ce trebati terapija nisu bas pouzdani jer je jako tesko unapred reci koliko je potrebno terapija jer svako tijelo drugacije reagira.Mia je reagirala fantasticno,poslje svake terapije mi je zaspala u autu cim sam je dala i cijeli dan je bila pospana,piskila je jako puno i urin je bi taman i smrdec.Ponedjeljkom smo isle na terapije,u utorak je piskila manje i svijetlije da bi se do iduceg ponedjeljka sve ocistilo,i opet u ponedjeljak puno piskenja i tamnog urina.To mi je bio znak da se nesto desava.I svaki ponedjeljak kad su joj radili na plucima po noci je imala problema sa disanjem,da sam umirala od straha.Disala bi brzo,pa imala pauze,pa usporeno.I par puta bi znala u utorak ujutro da povrati samo neku sluz.Posto je doktorica sa biorezonance i zapravo po srtruci doktor njoj sam vjerovala jer ipak je strucnjak i u medicini,nekako nevjerujem nekima koji su obicni ljudi i nakon par seminara znaju vise od svih.
    Ako Vas sta zanima pitajte,bice mi drago da Vam pomognem
    Poljubac svima

zanima me dali sve to vrijeme ona išla normalno u vrtić?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mia,ne znam po kojim kriterijima dr.biomr određuju terapije,tj.količinu.nama su dali otprilike 9 terapija,ali koliko sam vidjela za pojedine namirnice terapija ide 2 puta.meni se to čini ok s tim da smo alergični na:pšenicu,apsolutno sve gljivice(candida,vlaga,pljesan i još neke),špinat,mrkvu,meso(sve osim piletine i puretine),med,čaj,šečer,orašaste plodove(sve),mlijeko(km i mlječni proizvodi),grožđe,banane,jaja,klor,luk...mislim da je to sve...znam da je rekla okvirno 9 terapija.pa testiranje.mi smo odradili 6 terapija,a ostalo je još alergen na mljeko i šečer,to je sigurno!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj DianaMaximus prvotno napisa
    Mia,ne znam po kojim kriterijima dr.biomr određuju terapije,tj.količinu.nama su dali otprilike 9 terapija,ali koliko sam vidjela za pojedine namirnice terapija ide 2 puta.meni se to čini ok s tim da smo alergični na:pšenicu,apsolutno sve gljivice(candida,vlaga,pljesan i još neke),špinat,mrkvu,meso(sve osim piletine i puretine),med,čaj,šečer,orašaste plodove(sve),mlijeko(km i mlječni proizvodi),grožđe,banane,jaja,klor,luk...mislim da je to sve...znam da je rekla okvirno 9 terapija.pa testiranje.mi smo odradili 6 terapija,a ostalo je još alergen na mljeko i šečer,to je sigurno!
    Mene pak opet zanima ovo : kak se zna za kaj je terapija, kao a sad ćemo pšenicu, pa poslije par minuta kaže ajmo sad na grinje?

može li pojašnjenje?

Nama su rekli bar Jelić dobro orašasto i nebu jela, list i janjetinu isto pa onda to netreba terapirizirati???? znači druge stvari tretita , a to ostavi....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi ne idemo kod Jelića pa nemogu pričati o njegovim metodama,ali smatram da neče dijete tretirati na orašaste plodove koje ne jede jer najčešče prođu sami do 3 god.ako treba,kad malo poraste onda čete se tretirat.Mislim da oni isto rade tako da se miču najbitnije,nešto šta je manje više u svakodnevnoj prehrani.Znam da nama nisu micali alegen na kavu,jer M.ne pije kavu.Ne znam točno jesmo li micali jednu ili dvije alergije na jednoj terapiji,ali smo za mlijeko dobili npr. 2 terapije jer nam je to gl.alergen,mislim da su bile i 2 za candidu i te teže alergene.ali,jelena,tvoj doktor priča hrvatski pa se ti s njim možeš lakše razumjeti.pitaj njega na koji način radi,jer vidim da nije kod svakog potpuno isto

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa

pitanje za sHeeren:
    Mene pak opet zanima ovo : kak se zna za kaj je terapija, kao a sad ćemo pšenicu, pa poslije par minuta kaže ajmo sad na grinje?

može li pojašnjenje?

Nama su rekli bar Jelić dobro orašasto i nebu jela, list i janjetinu isto pa onda to netreba terapirizirati???? znači druge stvari tretita , a to ostavi....

pitanje za DianuM
    ma zanima me dali se to tretiraju neke posebne točke ova za pšenicu, a ova za mlijeko?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može li pojašnjenje?

Dakle, terapija se odvija na sljedeći način: u BICOM aparat se utipka kôd određenog alergena (pšenica, jaje, i sl.) i tada narednih 5-7 minuta taj aparat preko elektrode smještene iza djeteta šalje pozitivne informacije o tom alergenu u tijelo.
    Ovo za orašaste plodove ne bih znala jer nemamo alergiju na njih, imamo na žalost na one svakodnevne namirnice, ali ima smisla to što kaže jer se neke alergije same od sebe povuku do 3-4 godine kada dijete stekne pravi imunitet.
    Evo, ja sumnjam da je moj B alergičan na ananas, i dat ću da ga testira na njega, ali nećemo vršiti terapiju u slučaju alergije jer to nije svakodnevna hrana i lako ju može izbjegavati.
    Ja sam i dan danas alergična na kivi, ne jedem ga, niti mi to fali.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

može pitanje za sve vas kojima klinci idu na BR terapije, jeste se susreli s predrasudama ljudi oko sebe?
    ja pokušavam svekrvi tumačit da je to ok, ali ona to smatra nadrimedicinom...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    može pitanje za sve vas kojima klinci idu na BR terapije, jeste se susreli s predrasudama ljudi oko sebe?
    gledaj to s druge strane tvoje djete, tvoj princip, tvoji novci. Nemoj se previše obazirati na druge ljude, tak sam i ja u komfliktu sa svima ali miji su principu po kojima će se djeca hraniti itd.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

znam, znam... ali misle da mu se time može naškoditi pa me zato živciraju...
    (dok svima objasnim da je bezopasno... i korisno...)

Mia3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mia neide u vrtic jer ja neradim a i zbog toga sto je rodjena u 25 tjednu trudnoce malo vise je pazimo.Sad septembra ce kreniti.

Sin od prijateljice je 4 godine star,i ide u vrtic.Dok su trajale terapije normalno je jeo u vrticu(samo ih je zamolila da mu nedaju sokice za piti) a kod kuce je bila 100% dieta.Nista slatko,nista od bjelog brasna,nista bjele rize,nista tjestenine.

Jako puno terapeuta (tako se zovu ti koji rade na biocom aparatu) nadju jako puno alergenta.Nasa je rekla da to nije u redu.Testiraju se glavni i njih se pokusa ukloniti,i kad se oni uklone velika velicina ostali alergija isto nestane.Ponekad pokaze da je djete alergicno na recimo kivi,a zapravo to nije alergija vec histamniska netoleranca(tako mi se cini da je rekla) i tu nikakve terapije nepomazu.
    Prva terapija je za Candidu,moguce jos 1 dodatno da se tijelo ocisti jer je dokazano da su terapije uspjesnije ako Candida nije prisutna u crevima.Uz terapije,uz dietu i uz probiotike bi se treabala creva pozdravit za 14 dana.Onda se rade terapije.Nama je rekla,sad radimo za intolerancu mlijeka(7 dana nije smjela jesti nista sto sadrzava mlijeko.)o traje nekih 30 minuta,i ostali 20-30 rade nekih 2,3 programa za dizanje imuniteta
    7 dana mora biti pauza jer te terapije izmuce djete,i tjelu treba vremena da dodje k sebi.Na iducoj terapiji se ponovo testira na mlijeko,pokazalo je da vise intoleranca nije prisutna i smo mogli da krenemo sa mlijecnim proizvodima i mlijekom.Mia je dosla kuci i prvo sta je uzela iz frizidera bilo je mlijeko(koje do tada nije ni pomirisala) Cjeli dan je jela mlijecne proizvode i pila mlijeko,kao d aju je to trazilo.Nije povracala niti joj je bilo slabo.
    Nakon testiranja za mlijeko krenila je terapija za grinje,30 minuta i onda opet par programa (imaju neku knjigu sa siframa programa,i ona je rekla,aha sad je to na redu pa to...Znaci nesto sto pomaze da tjelo popravi tu gresku i da grinje neprepozna kao alergent.

Na 4 terapiji je zakljucila,radila je na crevima jer su bila unistena od antibiotika i jaki lekova koje je pila od rodjenja.
    Posalje sam se dogovorila za jos par terapija koji nemaju veze sa alergijama vec sa jacanjem kapaciteta pluca,i te terapije su nam pomogle da joj se pluca poprave.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mia3, može meni na pp kod koje doktorice ste išli. Moje dijete ima alergijsku astmu i na prick testu su joj je dokazana dva alergena (inhalatorna, drveće)

Mia3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni je bilo glavno da se raspitam i da saznam da mom dijetetu to nece stetiti,i kad sam procitala pozitivna iskustva drugih mama ja sam krenila u to.Svakako d aje na pocetku bilo da je to bacanje para,maltretiranje djeteta a sad kad je Mia dobro sad me kontaktiraju i pitaju za tel. broj da bi se i oni narucili

To je alternativna medicina i kao i svaka druga ima uspjeha i neuspjeha.Ja sam primjer,kod Mii je uspjelo dok kod starije kcerke nije.Mi smo probali,jer jednostavno bi se pojela ziva da nisam isla jer bi stalno mislila da nisma ucinila nista da olaksam svom djetetu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mia neide u vrtic jer ja neradim a i zbog toga sto je rodjena u 25 tjednu trudnoce malo vise je pazimo.Sad septembra ce kreniti.

Sin od prijateljice je 4 godine star,i ide u vrtic.Dok su trajale terapije normalno je jeo u vrticu(samo ih je zamolila da mu nedaju sokice za piti) a kod kuce je bila 100% dieta.Nista slatko,nista od bjelog brasna,nista bjele rize,nista tjestenine.

Jako puno terapeuta (tako se zovu ti koji rade na biocom aparatu) nadju jako puno alergenta.Nasa je rekla da to nije u redu.Testiraju se glavni i njih se pokusa ukloniti,i kad se oni uklone velika velicina ostali alergija isto nestane.Ponekad pokaze da je djete alergicno na recimo kivi,a zapravo to nije alergija vec histamniska netoleranca(tako mi se cini da je rekla) i tu nikakve terapije nepomazu.
    Prva terapija je za Candidu,moguce jos 1 dodatno da se tijelo ocisti jer je dokazano da su terapije uspjesnije ako Candida nije prisutna u crevima.Uz terapije,uz dietu i uz probiotike bi se treabala creva pozdravit za 14 dana.Onda se rade terapije.Nama je rekla,sad radimo za intolerancu mlijeka(7 dana nije smjela jesti nista sto sadrzava mlijeko.)o traje nekih 30 minuta,i ostali 20-30 rade nekih 2,3 programa za dizanje imuniteta
    7 dana mora biti pauza jer te terapije izmuce djete,i tjelu treba vremena da dodje k sebi.Na iducoj terapiji se ponovo testira na mlijeko,pokazalo je da vise intoleranca nije prisutna i smo mogli da krenemo sa mlijecnim proizvodima i mlijekom.Mia je dosla kuci i prvo sta je uzela iz frizidera bilo je mlijeko(koje do tada nije ni pomirisala) Cjeli dan je jela mlijecne proizvode i pila mlijeko,kao d aju je to trazilo.Nije povracala niti joj je bilo slabo.
    Nakon testiranja za mlijeko krenila je terapija za grinje,30 minuta i onda opet par programa (imaju neku knjigu sa siframa programa,i ona je rekla,aha sad je to na redu pa to...Znaci nesto sto pomaze da tjelo popravi tu gresku i da grinje neprepozna kao alergent.

Na 4 terapiji je zakljucila,radila je na crevima jer su bila unistena od antibiotika i jaki lekova koje je pila od rodjenja.
    Posalje sam se dogovorila za jos par terapija koji nemaju veze sa alergijama vec sa jacanjem kapaciteta pluca,i te terapije su nam pomogle da joj se pluca poprave.
    tako su nam i radili,probiotik pa sve ostalo...radili su i na crijevima.nisu nam micali sve alergene,nego bitne i glavne(manje više je to kod nas skoro sve,mlijeko,klor,gljivice,pšenica,meso,šečer... .)

maya,ljudi se liječe tisučlječima..pitaj svekrvu da li zna kad je napravljena prva tableta.kako su se ljudi lječili prije tableta?zar nije nadrimedicina kad za svaku bol daju tabletu koja šeteti negdje drugdje u organizmu,pa prije nego se snađeš več ih piješ 5.objasni joj da su to pravi doktori u pravim kutama,da nemaju visak i ne mašu mirisnim štapičima(ja osobno pozdravljam alternativnu medicinu)...da su to privatne poliklinike itd.nadrilječnici su ovi koji prepisuju kortikoseroide a da uopče ne znaju pravi uzrok problema djeteta.niti se žele pozabaviti s time.meni je glavno da je mom djetetu bolje,pa makar ga slala šamanu u šumu

Mia3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Mia3, može meni na pp kod koje doktorice ste išli. Moje dijete ima alergijsku astmu i na prick testu su joj je dokazana dva alergena (inhalatorna, drveće)
    Ja zivim na slovenskoj obali(u Piranskom zaljevu) tako da smo isle ovdje u Portoroz sto je vjerovatno za Vas daleko.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jer jednostavno bi se pojela ziva da nisam isla jer bi stalno mislila da nisma ucinila nista da olaksam svom djetetu.
    eto, baš zato bih i ja probala... nekako moram biti sigurna da sam napravila sve u mojoj moći...
    hvala što s nama dijeliš poz. iskustvo!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Itina, trebalo bi mi nešto bliže Zagrebu

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

NanoiBeba imaš od dr.žagar...80 km udaljenosti od zg.i palonkica je bila tamo,pitaj nju za iskustvo ako ti samo moja potvrda nije dovoljna

Mia3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Ja zivim na slovenskoj obali(u Piranskom zaljevu) tako da smo isle ovdje u Portoroz sto je vjerovatno za Vas daleko.

Sad sam se sjetila da sam pitala moju doktoricu ako zna nekoga iz Zg(za jednu poznanicu) jer ona ide na te seminare i mi je rekla da pozna jednog i mi je poslala kontakt.On radi sa biocom aparatu,tako ako te zanima probaj ga kontaktirati jer o njemu neznam nista
    Gospodin je Darko Konforta
    broj -00385 98885400
    i kucni-0038513636965

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

NanoiBeba imaš od dr.žagar...80 km udaljenosti od zg.i palonkica je bila tamo,pitaj nju za iskustvo ako ti moje nije dovoljno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NanoiBeba imaš od dr.žagar...80 km udaljenosti od zg.i palonkica je bila tamo,pitaj nju za iskustvo ako ti samo moja potvrda nije dovoljna
    znam, već ste mi napisale, ali kako je ovo topic za atopicare a ne astnmaše, trebala mi je preporuka baš nekoga tko ima slične probleme. Jer moram nagovoriti MMa

Hvala Mia3

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Ja jedva čekam da i mi počnemo sa terapijama jer mu se u zadnjih par dana crvenilo na ličeku pojačalo, a ja ne znam od čega jer se držimo dijete.
    Koliko treba proći vremena od pregleda do terapije? Ili je to induvidualno ?
    Jesi dobila neku kremu nakon pregleda, prije terapija?
    Danas planiram nazvat dr u Rijeci i naručit nas za pregled..
    Kao što je DianaMaximus već napisala, ne znam kako to ide u Rijeci jer sam i ja bila u Sloveniji kod dr. Žagar, ali evo, nama su rekli da bi dijete trebalo biti 'čisto' od alergena (u našem slučaju kravljeg mlijeka tj. mliječne formule) najmanje 4 dana prije nego što dođemo na terapiju. Stoga smo mi pričekali da u potpunosti izbacimo dotičnu mliječnu formulu i uvedemo onu koja mu (prema njihovom testu) odgovara pa sam ga tek tada naručila za terapiju. Uglavnom, osim te mliječne formule on niti nije uzimao ništa drugo što bi u sebi sadržavalo kravlje mlijeko (barem koliko bi ja znala) tak da je to to. Što se tiče kremice, na pregledu nismo dobili ništa od kremica, već smo im dali naše kremice na testiranje pa ga ja sad mažem onim kremama koje mu pašu (konkretno A-dermom za lice i tijelo te običnom mašću iz ljekarne za guzu).

Mene, trenutno brine to što mu se stanje iz dana u dan malo pogoršava, a ne znam zakaj. Znači mlijeko smo izbacili, pije mliječnu formulu koju smije piti, klopicu mu sladim rižinim sladom (jer ne smije šećer, a kontam da ako smije rižu smije i rižin slad), kad mu kuham kašice koristim sastojke koje smije jesti, jedino... moram priznati da nisam sigurna za kruh. Nije ga jeo puno, ali kad sam mu ga davala, davala sam mu Mavrovićev raženi. Sad, kruh se inače radi s vodom jel'? Jel' moguće da u Mavrovićevom ima mlijeka? Ili možda ima šećera zbog kvasca? Ne znam, ali odlučila sam mu prestati davati taj kruh, čisto zato jer ne znam točno kaj je u njemu. Dva dana ga već ne jede, ali još nema pomaka na bolje. Mame koje pečete kruh doma, imate koji dobar recept?

Od kupovnih kašica dajem mu (i to tek kad mu ne stignem napraviti sama) jedino kašice od *****-a koje sam kupila u bio&bio i kojima sam pročitala sastojke valjda 10 puta da se uvjerim da je sve ok.

DianaMaximus možda ti znaš, jel' moguće da im je prilikom testiranja nešto promaklo? Kad smo bili na testiranju zaboravila sam uzeti uzorke deterdženata kojima perem veš pa ne znam jel' u tome još problem. Inače, tražila sam onaj dash u dm-u, ali ga nisam mogla pronaći. Kak je to pakirano i gdje stoji (tamo gdje su dječje stvari ili tamo gdje su prašci)? Kasnije sam se sjetila da sam mogla pitati nekog od ljudi koji tamo rade, ali u tom trenutku mi to uopće nije palo na pamet . Zbunjola .

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja svekrva je nakon što sam joj rekla kamo idemo malo prosurfala internetom pa mi je sama ispričala kak je pročitala na nekom slovenskom forumu da je to super i da stvarno pomaže tak da sam ja sretna po tom pitanju.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jedino... moram priznati da nisam sigurna za kruh. Nije ga jeo puno, ali kad sam mu ga davala, davala sam mu Mavrovićev raženi. Sad, kruh se inače radi s vodom jel'? Jel' moguće da u Mavrovićevom ima mlijeka? Ili možda ima šećera zbog kvasca? Ne znam, ali odlučila sam mu prestati davati taj kruh, čisto zato jer ne znam točno kaj je u njemu. Dva dana ga već ne jede, ali još nema pomaka na bolje.
    Iz pouzdanih izvora znam da je Mavrović bio "eko" samo na početku, tako da ti savjetujem da budeš oprezna s njegovim proizvodima, ali i drugim gotovim proizvodima koji se prodaju pod zdravom hranom. Bolje da kruh napraviš sama, šta je sigurno je sigurno.
    Ja ti ne bih znala recept, ali DianaMaximus ga sigurno zna, pa bih je molila da ga podijeli s nama.
    I moguće da deterdžent malo pogoršava situaciju.
    Ja sam kupila Frosch od Aloe Vere, a sada sam kupila i DM-ov deterdžent za alergičare, koji je po meni još bolji od Frosch-a jer nema niti mirisa, niti boja niti konzervansa!

Što se okoline tiče, i njenih reakcija na biomr, nisam imala nikakvih negativnih komentara osim od dermatologice, ali za nju me najmanje briga! Čak je i pedijatrica rekla da je u redu s moje strane da kao mama pokušam na sve načine pomoći svome djetetu. Pitala bih ja malo te ljude koji su protiv, da li bi radije svoje dijete trovali antibioticima i raznim drugim lijekovima ili bi pokušali na što prirodniji način izliječiti bolest?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

palonkica,mi dash kupujemo u mercatoru u samoboru.u vezi pogoršanja,ne znam.sve je moguče.baš mi je krivo i žao zbog crvenila,ali kad opet idete gore,nosi sve testirati,šta god možeš ponjeti.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

e da,odječu nesmiješ prati s praškom nego s koncetratom.2 puta isprati

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala na odgovorima. Hmmm... budući da trenutno nemam koncentrat nema mi druge nego (dok ga ne nabavim) prati s praškom kojeg imam, ali koja je uopće fora u tom koncentratu? Mislim, zakaj mora biti koncentrat, a ne prašak? :? Zar se on bolje ispere? Inače, sve ispirem barem dva puta.

Shireen, dm-ov deterdžent za alergičare je također koncentrat?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Shireen, dm-ov deterdžent za alergičare je također koncentrat?
    E, sad ne bih znala je li koncentrat, ali je istina da se deterdženti puno bolje ispiru od praška, zato je važno za AD da se koristi deterdžent/koncentrat.
    Malo sam lijena , moram otići 2 kata niže provjeriti je li koncentrat, ali čim pogledam ću ti napisati, ukoliko to netko ne napravi prije mene.
    Što se Frosch-a tiče, njega nam je preporučila jedna mama čija 6- mjesečna beba ima strašno jaki AD, kaže da je taj deterdžent na prirodnoj bazi. Ali mora biti od Aloe vere.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Inače, tražila sam onaj dash u dm-u, ali ga nisam mogla pronaći. Kak je to pakirano i gdje stoji (tamo gdje su dječje stvari ili tamo gdje su prašci)? Kasnije sam se sjetila da sam mogla pitati nekog od ljudi koji tamo rade, ali u tom trenutku mi to uopće nije palo na pamet . Zbunjola .
    Nećeš ga ni naći u dm-u jer ga samo Muller drži, u dm-u su denk mit koji su isto ok.
    Je l vam koncentrat znači da je tekući deterdžent ili ?
    Ja koristim tekući dash, samo mi se ne sviđa što se stavlja direktno u bubanj..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja tekući dash ne stavljam u bubanj,nego isto gdje ide i prašak.veš mi se super opere i fino miriši

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja tekući dash ne stavljam u bubanj,nego isto gdje ide i prašak.veš mi se super opere i fino miriši
    zašto u uputama piše da ide u bubanj direktno :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •