Pokazuje rezultate 1 do 50 od 697

Tema: Porod - sigurna ili nesigurna rabota?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da je porod (sam po sebi) opasan ljudska vrsta bi već davno izumrla.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Citiraj renata prvotno napisa
    za pojavu neasistiranih poroda kod kuce u hrvata zene dobiju daleko veci poticaj u nasim rodilistima nego na internetu. na zalost.
    X
    Citiraj dani1 prvotno napisa
    Moja teta rodila je dijete na zadak, pukla mu je ključna kost. Dijetetu bi kost pucala uvijek na istom mjestu pri malo jačem padu, u igri.
    Da. Ja sam rodila vaginalno, uvijek bila zdrava, trudnoća super, dijete išlo glavicom - mom djetetu slomili ključnu kost forsirajući porod, Kristellerovim hvatom (nalijeganje na trbuh). Meni pukao grlić maternice.Najviše od svega žalim što sam išla u bolnicu. Tamo bila odvojena od svoje malene - jer nije bilo mjesta na odjelu, a kasnije malena dobila žuticu, možda baš zato što nije dojila kod svoje mame. Pa ponovno odvojene, 5 dana. Iz prve ruke upoznala hrv. bolnicu, drskost i otresitost osoblja - nikad više. Drip, rezanje, klistir, hvala lijepa.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

slazem se s flower

inace sam sklona razmisljanju da je priroda--u vecini slucajeva--u cilju ocuvanja vrste uredila da je sve savrseno (da je znala dokle ce se prosiriti epidemija homo sapiensa, vjerujem da bi to malo drugacije izvela ). sad, s porastom broja ljudi sigurno raste i broj onih koji bi bez medicinske intervencije (uslijed prirodne selekcije, koju smo mi ljudi uspjeli uglavnom zaobici) stradali, to je istina. ali i dalje mislim da su ti slucajevi u manjini.

a ako se netko na temelju napisa na forumu/webu odluci za porod doma, to je isto u neku ruku prirodna selekcija .

i drago mi je da mi je dr. Omrazeni odgovorio na pitanje koliko se realno puta dogodi da zivot majke i djeteta ovisi o sekundama, tako da to vise ne mora biti argument u buducim raspravama.

inace sam isto za kontroliranje trudnoce, osnovnih parametara, mislim da se ne bi nikad usudila ne otici ni na jedan pregled i roditi doma.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    U današnje vrijeme se pozivati na majku prirodu je malo khm... ne bih htjela upotrebljavati ružne riječi

Priroda je vrlo okrutno "biće". Ona se svojih grešaka rješava brzo i učinkovito, bez milosti. Mi smo kroz tisuće godina koliko hodamo zemljicom, manje ili više uspješno, dragu majčicu prirodu preveslali.

Danas žive ljudi koji ne bi trebali po prirodnim zakonima biti živi i prenositi svoju lošu genetsku sliku dalje (vjerojatno i ja spadam među takve ). U prirodi slabašno stvorenje umre pri okotu ili ga vrlo brzo pojede jači predator. Priče tipa kralj lavova, in real life ne drže vodu.

E pa dragi moji, kad smo se već upleli u toj mjeri i osovili na noge (što je isto pridonijelo težem porodu) ne možemo se sad uzdati u prirodu jer smo je izdali davnih dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •