Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 697

Tema: Porod - sigurna ili nesigurna rabota?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I stvarno ne mogu vjerovati da Udruga osuđuje majke koje su rodile na elektivni CR, bez med. indikacija. Mislim, osuđuje - pa otkud vam pravo za tako nešto?
    Mogu shvatiti da ne podržava, ali osuđivati, mislim stvarno nedopustivo za roditeljsku udrugu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    OK, dakle, službeni stav Rode je da osuđuje žene koje idu na elektivni carski rez bez med. indikacija?

Drago mi je da konačno taj stav Udruge je dan crno na bijelo. Jer ga prije nisam imala prilike pročitati.
    Ne. Ne citas dobro. Ili se igras implikacija kao sto sam se ja igrala u pret-prethodnom postu.
    Stav Rode nije da osuduje zene koje idu na carski rez bez med. indikacija vec da osuduje opciju carskog reza bez med. indikacija. Samo da primjetim, ovo ukljucuje i opciju kad zene to izricito zele i opciju kad zene to ne zele izricito al sustav, odnosno njegovi akteri, odluci za njih.

Jel vidis razliku? Jer ako ne vidis onda stvarno nema smisla s tobom na ovu temu uopce se kontruktivno razgovarati pa u tom slucaju i povlacim moje pitanje iz prethodnog posta.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Gle, rekla si ono što si rekla, nema smisla da se sada izvlačiš ko neki političar.

Hoćeš reći da osuđuješ opciju, ali ne i žene koje odaberu tu opciju? To je kao da kažeš da osuđuješ krađu, ali ne i kradljivca. Nije šija nego vrat.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 07.02.2010. at 21:00

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle, rekla si ono što si rekla, nema smisla da se sada izvlačiš ko neki političar.

Hoćeš reći da osuđuješ opciju, ali ne i žene koje odaberu tu opciju? To je kao da kažeš da osuđuješ krađu, ali ne i kradljivca. Nije šija nego vrat.
    U tvom svijetu mozda ne postoji razlika, u mojem da.

Osudivala sam sistem u Hrvatskoj koji je dozvoljavao da se djeca voze k'o krumpiri, bez zastite autosjedalica, al nisam osudivala roditelje koji to cine. Sustav im je dao tu opciju, zasto se njom ne bi koristili?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U Hrvatskoj nema žene kojoj je napravljen car bez medicinske indikacije.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku

Na papiru sigurno nema.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To je onda žalosno.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A i da nadodam da petljas. Ako vec hoces povlacit paralelu s kradom, onda bi isla ovako:

Osudujem sistem koji dozvoljava kradu, ne (nuzno) kradljivca. - Ovo pisem kao Ancica.

"Nuzno" je u zagradi jer postoje i situacije kad osudujem i kradljivca. Ne uvijek al da ponekad. - I ovo pisem kao Ancica, kao i sve ono gore, al ocito je da to moram naglasavati.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zanimljivo.Vjerojatno svaka dobije indikaciju za statistiku.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

To je onda žalosno.

a što je žalosno?
    da ginekolozi i anesteziolozi ne bi bespotrebno dovodili živote, točnije dva u pitanje?!
    meni je to normalno
    a ako je tebi žalosno, onda tebi treba velika pomoć
    ne vjerujem da ćeš je na Rodi dobiti

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa Vidi poruku
    I da istovremeno ne podrzava, pace, cak i osuduje, opciju carskog reza kod majci i djece bez opravdanih medicinskih indikacija za CR jer je isti dokazan kao losa opcija za majku i dijete u toj podpopulaciji.
    Ali zato ne osuđuje, pače podržava pravo na abortus,
    jer je to dobra opcija za majku i za dijete.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Ali zato ne osuđuje, pače podržava pravo na abortus,
    jer je to dobra opcija za majku i za dijete.
    ... u odredenoj podpopulaciji.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljivo.Vjerojatno svaka dobije indikaciju za statistiku.
    a što bi ovo trebalo značiti?

i kad me već povlačiš za jezik, ono što sam odavno primjetila jest mnoštvo medicinskih dezinformacija u tvojim postovima
    vrlo neozbiljno, pogotovo ako i udruga stoji iza tvojih postova

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nemoj nas sad praviti blesavima.
    Ni čuvanja trudnoća bez indikacije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a što bi ovo trebalo značiti?

i kad me već povlačiš za jezik, ono što sam odavno primjetila jest mnoštvo medicinskih dezinformacija u tvojim postovima
    vrlo neozbiljno, pogotovo ako i udruga stoji iza tvojih postova
    Iza mojih postova stojim ja. A što se tiče CR vrlo često se izmisli vrlo dvojben razlog za napraviti CR bez pravih indikacija za CR.
    Vjerujem ,da službeno ,nikako ne mogu napisati da je žena došla sa takvom idejom.
    Posljednje uređivanje od sirius : 07.02.2010. at 21:23

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da, moram reći da sam iznenađena ovakvim stavom, jer i u ovoj raspravi par članica je isticalo da razumiju ako žena želi ići na CR. E sad, kako se to uklapa u osuđivanje - osuđuju, ali razumiju, ili kako već?
    evo npr ja razumijem da je nekoj zeni cr bez ikakvih indikacija jedina opcija u bas tom trenutku i bas tim okolnostima
    ne osudjujem je i ali i ne podrzavam u njenom pravu na izbor, samo prihvacam da ce neka zena, iz njoj znanih ili neznanih razloga, izabrati opciju najveceg rizika jer ne moze ili ne zna drukcije

ne razumijem da roda treba podrzavati sve izbore

kako je vec pinky ovdje napisala kako je dosad sudjelovala samo na mpo podforumu, usporedit cu ovo s mpo situacijom (ofkors da se u sto drugih stvari ne moze usporedit li u nekima moze)
    pinky i ostale mpo forumasice godinama ugodno forumase po podforumu podrske mpo-u
    taj podforum je, jednako ko i ostali podforumi podrske, zasticen ko licka medvjedica, i netko tko se ne slaze s mpo-om tesko da ce na tom podforumu uspjeti proizvesti raspravu, tesko da nece biti i ruzno docekan, unatoc tome sto mu se, kao i vama ovdje, ima dati za pravo da ima moralne dvojbe oko takvih stvari
    zato je pinky na nasem podforumu ugodno. i meni je izuzetno drag da smo uspjele stvoriti i ocuvati takvo mjesto za nju.
    roda podrzava neke od izbora lijecenja, pristupa i granica u mpo-u
    ne bori se za sva prava, nego za neka od njih
    a i vi budite iskrene
    da se na nas forum javi zena od 60 godina pitati zasto se mi ne borimo za njeno pravo na zacece, sto bi forumasice rekle?
    ne trebate ni reci, procitala sam vec

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nisam ginekolog pa ne znam da li ima čuvanja trudnoće bez indikacije ( u čemu je fora ako se to lažira?)

anesteziolog sam i sigurna sam da nikome na stol od kolega neće leći žena iz svog "prava na odabir"
    i ja bih imala onda imala pravo reći neka nađe nekoga tko će joj dati anesteziju
    dakle svaka ima medicinku indikaciju prije nego ju ja taknem
    a da li je ona šušnula koju stoticu,tisućicu ili što već ginekologu koji je pri tom napravio kriminalnu radnju i proglasio med.indikaciju za cara, to je druga priča...
    ali SC bez indikacije se kod nas ne radi

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, ako zanemarimo neke lutke, ovdje zapravo se odvija jedna zanimljiva rasprava.
    Zašto se a priori pretpostavlja da se na podrškastim pdfovima ne bismo isto ponašali?
    Da je moguće legalno imati babicu (i ginekologa bih mogla ilegalno imati) možda bih, sa iskustvom svojih poroda i ja treće rodila doma. Ne iz gađenja prema bolnici već iz iskustva da su moji porodi nešto sasvim jednostavno i lagano i da nam asistencija ne treba. Ali treba stručan nadzor.
    Zašto ja kao osoba do vrata u konvencionalnoj medicini ne bih imala što za reći i naučiti na nekonvencionalnoj? Nemojte sad odmah, tko mi brani tamo pisati, jer ja ne mogu isključiti tko sam i što sam kad kliknem na taj pdf. Zašto se predmnijeva da bih vrijeđala? Zašto je moj savjet da se npr. uzme antibiotik za streptokoknu anginu takva grehota na tom pdf-u?
    To nikako ne mogu shvatiti.
    CR na stranu, ja bih da mi netko odgovori.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije da se ne radi, nego ti ne znas kako ti je zena dosla na stol.
    A cuvanje trudnoce se lazira sve u 16 iz jednostavnog razloga - da se ne bi radilo. Znaci zatrudnis, dok ti napise neku dijagnozu i ti ne moras vise na posao, al si prava zadrzala.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cubana, tvoj odgovor da se uzme antiobiotik moze bez problema proci na podforumu podrske, osim u slucaju da ga popratis objasnjenjem kako nije normalno da netko sa streptokoknom anginom uopce razmislja o tome da ju ne lijeci antibioticima. Ak me kuzis.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    CR na stranu, ja bih da mi netko odgovori.
    anchie je odgovorila na zakljucanom topiku o slucaju djeteta za koje se vise nitko (naglas) ne pita sto je s njim
    podforumi podrske otvoreni su islljucivo zato jer su stalne i uvijek iste rasprave uvijek istih frumasica ucinila topike o ovim temama nemogucima
    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku

O podforumima podrške. Da nema jedno 10ak osoba koje su spremne svakom loncu biti poklopac, podforumi podrške ne bi postojali. Nedopustivo nam je da mi kao forum koji potiče propitkivanje postojećih praksi i mijenjanja stvari na bolje, da roditelj ne može pitati o ne cijepljenju, o rađanju kod kuće o liječenju homeopatijom/ayurvedom ili već nešto deseto te da dobije komentare osoba koje su to isto prošle ili prolaze, nego dobije komentar korisnika koji u sebi iščitava "ti nisi normalan". Nedopustivo. Tako da eto, možete samo sebi zahvaliti i svojoj ne toleranciji postojanja drugačijih osoba i drugačijih odabira da podforumi podrške postoje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    A cuvanje trudnoce se lazira sve u 16 iz jednostavnog razloga - da se ne bi radilo. Znaci zatrudnis, dok ti napise neku dijagnozu i ti ne moras vise na posao, al si prava zadrzala.
    Odogovarala sam princess puffy, samo nisam stigla uklizat.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

.
    nije stvar da ne znam, nego moram vjerovati ginekologu u njegovu indikaciju
    kao što, nažalost moram vjerovati kod kiretaže da je u pitanju missed ab. ili blighted ovum a u biti radim abortus zbog socijalnih indikacija koji se u mojoj bolnici ne radi zbog prava "priziva savjesti"

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa eto, meni je poznata zena koja je trazila CR zbog nesrazmjera zdjelice. Odbijena je od nekoliko ginekologa, a posljednji ju je operirao, ili porodio, zato sto je suprug zvao nekog ko je zvao nekog...koji je potvrdio nesrazmjer. Prosjecna zena koja je rodila posve prosjecnu bebu. Nije mu susnula valjda nista, osim poznanstva. Njen poriv je bio gotovanstvo i strah od boli, nije dobila adekvatnu informaciju, ne smatram ju emancipiranom, educiranom niti ju smatram subjektom u navedenoj prici.

Mislim da bi prosla bolje, i ona i dijete, da je ovaj zadnji nazvan da porazgovara s njom i muzem.
    Nakon prve sekcije, drugi puta su lakse dobili sekciju umjesto VBACa, jer je VBAC ipak skakljivija prica.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nisam ginekolog pa ne znam da li ima čuvanja trudnoće bez indikacije ( u čemu je fora ako se to lažira?)

anesteziolog sam i sigurna sam da nikome na stol od kolega neće leći žena iz svog "prava na odabir"
    i ja bih imala onda imala pravo reći neka nađe nekoga tko će joj dati anesteziju
    a da li je ona šušnula koju stoticu,tisućicu ili što već ginekologu koji je pri tom napravio kriminalnu radnju i proglasio med.indikaciju za cara, to je druga priča...
    Ti si anesteziolog koji uzima podatke nakon što žena i ginekolog već odluče za zahvat.
    Pretpostavljam da te ne bi trebalo biti briga za njezine (ili njihove razloge) sve dok žena ne bi imala tako velikih problema koji bi smetali anesteziji i koji bi joj u tom slučaju direktno ugrožavali život? .

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u Hrvatskoj se cuva trudnoca, koda smo najbolesnija nacija na svijetu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ono sto hoces reci, bar mi se tako cini, da je tebi receno da zena ima opravdanu medicinsku indikaciju za CR, ne nuzno da je zaista ima, jel tako?

S tim u vezi, i u kontekstu mojih postova gore, htjela bih naglasiti da mi je poznato da sluzbeno u Hrvatskoj ne postoji opcija za CR bez opravdanih medicinskih indikacija, te da se moji postovi na ne podrzavanje, dapace osudivanje te opcije, odnose na Daedin stav da bi takva opcija trebala postojati. Dapace, na njen stav da bi se Roda za nju trebala zalagati kako bi postala jednakovrijedna opcija kao i ona kod asistiranog poroda u okruzenju koje nije nuzno rodiliste (bilo to u kuci, kukuruzistu i sl.) u podpopulaciji kojoj, po dosadasnjim saznanjima i istrazivanjima, ta opcija pruza ne manje sigurni porod po majku ili dijete, a za cije omogucivanje se Roda zalaze.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    pa može se drugačije
    ali to drugačije isto ima svoja pravila

saradadevi u svojoj priči o neasistiranom porodu doma NIJE PRIPOMENULA
    da u zemlji u kojoj je ona rodila
    na prvi znak komplikacije hitna pomoć stiže u roku od minute-dvije

u našoj zemlji je to pola sata do sat

meni se samo to čini ogromnom razlikom
    sladjana, nisam mogla to napomenuti jer to zasigurno ne vrijedi za hitnu sluzbu u mojem kvartu. Njima treba barem 20 minuta da dodju iz najblize bolnice i to ako nema nikakvog prometnog krkljanca (kojeg najcesce ima) i ako krenu odmah.

Transferi iz kuce u bolnicu su dogadjaju puno ranije nego sto se pojavi sama komplikacija, britanske community babice su uglavnom dobro istrenirane da uoce bilo koja odstupanja od onoga sto se smatra prihvatljivim (a sto je prihvatljivo je propisano protokolom bolnice u cijem okrilju rade, a protokol bi se trebao donositi na temelju predlozenih smjernica Nacionalnog Instituta za klinicku izvrsnost), i da zeni predloze transfer u bolnicu.
    Predloziti je vazna rijec jer znaci da zena to moze i odbiti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tako da eto, možete samo sebi zahvaliti i svojoj ne toleranciji postojanja drugačijih osoba i drugačijih odabira da podforumi podrške postoje.
    Zanimljivo.
    Nakon sto se i vi tu vec 2 strane natezete oko vjecno iste teme (CR) kazete da je krivnja samo na jednoj strani

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije stvar da ne znam, nego moram vjerovati ginekologu u njegovu indikaciju
    kao što, nažalost moram vjerovati kod kiretaže da je u pitanju missed ab. ili blighted ovum a u biti radim abortus zbog socijalnih indikacija koji se u mojoj bolnici ne radi zbog prava "priziva savjesti"
    Onda ne mozes tvrditi da se kod nas ne rade CR bez med. indikacije, nego da si ti izabrala vjerovati u svaku.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    anchie je odgovorila na zakljucanom topiku o slucaju djeteta za koje se vise nitko (naglas) ne pita sto je s njim
    pa tema je zaključana, kako da pitam kako je kad nemam gdje? a baš me zanima....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo mi je neshvatljivo... Zaista! U prvoj trudnoći vratila sam se s mirovanja zbog hematoma nakon nekoliko tjedana i radila do zadnjeg dana. Druga trudnoća bila je druga priča - tu sam morala čuvati (prepar, pa bolnica) ali zaista mi nije jasno zašto se ovo s lažiranjem čuvanja radi. Razumijem da ima nekih poslova koje ne bi trebala obavljati trudna žena, ali većina ipak ne radi tako. Čak je i materijalno manje isplativo čamiti doma ako možeš raditi. No, odoh offt. Koliko god mi galamili protiv našeg sustava zdravstvene i socijalne skrbi, treba imati na umu da ima i gorih i to u zemljama od kojih bi čovjek očekivao više. Ljudi to često zloupotrebljavaju, ne samo kad je trudnoća u pitanju.

Natrag na temu je li porod sigurna rabota ili ne... Odgovor na inicijalno pitanje - zakonska regulativa uvijek i svuda kaska za praksom. Vjerojatno bi trebalo osmisliti način kako legalizirati kućne porode za žene koje se na to SMIJU odlučiti i koje to žele. I to ne na brzinu nego temeljito i kako treba. Osobno, to nije mogućnost koju bih odabrala za sebe, ali vjerujem da bi trebalo omogućiti izbor.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ti si anesteziolog koji uzima podatke nakon što žena i ginekolog već odluče za zahvat.
    Pretpostavljam da te ne bi trebalo biti briga za njezine (ili njihove razloge) sve dok žena ne bi imala tako velikih problema koji bi smetali anesteziji i koji bi joj u tom slučaju direktno ugrožavali život? .

možda da se informiraš koji je posao anesteziologa
    tada ne bi pretpostavljala da mene nije briga za njihove razloge
    jer o nihovim životima jednako ako ne i više od ginekologa odlučuje anesteziolog
    i najzdraviji pacijent može imati problema sa osiguranjem dišnog puta tj.intubacijom (to je najbanalniji primjer)
    a zaludu onda svo opstetritičko umijeće ako ta žena nema adekvatnu ventilaciju

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Onda ne mozes tvrditi da se kod nas ne rade CR bez med. indikacije, nego da si ti izabrala vjerovati u svaku.
    a koja mi je alternativa?
    da specijaliziram ginekologiju pa da mu mogu argumentirati da ta žena može roditi vaginalno?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    pa tema je zaključana, kako da pitam kako je kad nemam gdje? a baš me zanima....
    Jesi probala na pp?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

da specijaliziram ginekologiju pa da mu mogu argumentirati da ta žena može roditi vaginalno?
    nema potrebe....dovoljno ti je pročitati par knjiga i otići na nekoliko seminara da budeš sposobna za to

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni izgleda da nemas alternativu ukoliko zelis raditi svoj posao i cini mi se iz tvojim postova radis u dobroj vjeri. I to je ok, bolje nego da sumnjas u sve i svakoga. Takodjer ne mislim da TI trebas nekom ginekologu argumentirati da zena moze roditi vaginalno niti da je TVOJ posao educirati zenu koja u trudovima ili bez njih dolazi tebi na stol - jer tada je vec kasno. Ta edukacija bi do nje trebala doci puno prije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

možda da se informiraš koji je posao anesteziologa
    tada ne bi pretpostavljala da mene nije briga za njihove razloge
    jer o nihovim životima jednako ako ne i više od ginekologa odlučuje anesteziolog
    i najzdraviji pacijent može imati problema sa osiguranjem dišnog puta tj.intubacijom (to je najbanalniji primjer)
    a zaludu onda svo opstetritičko umijeće ako ta žena nema adekvatnu ventilaciju
    A što sam ja rekla?
    Ti ne predlažeš zahvat,provodiš anesteziju za vrijeme zahvata.
    Vjerujem da možeš odbiti anesteziju ako bi direktno ugrozila život žene?Isto tako možeš djelomično utjecati i na vrstu anestezije? Ali nemaš nikakve veze sa odlukom odlaska na zahvat .

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    nema potrebe....dovoljno ti je pročitati par knjiga i otići na nekoliko seminara da budeš sposobna za to
    sigurno si jako mlada
    ili imaš vrlo divan posao

ali to je nemoguće što ti predlažeš

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni izgleda da nemas alternativu ukoliko zelis raditi svoj posao i cini mi se iz tvojim postova radis u dobroj vjeri. I to je ok, bolje nego da sumnjas u sve i svakoga. Takodjer ne mislim da TI trebas nekom ginekologu argumentirati da zena moze roditi vaginalno niti da je TVOJ posao educirati zenu koja u trudovima ili bez njih dolazi tebi na stol - jer tada je vec kasno. Ta edukacija bi do nje trebala doci puno prije.
    Samo da dodam da se slažem sa napisanim.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ta edukacija bi do nje trebala doci puno prije.

tako je

kad sam ja došla rađati
    jedino je što sam molila
    sekcija samo u krajnjoj,krajnjoj nuždi

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    Na sto mislis? Tko to moze?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

sigurno si jako mlada
    ili imaš vrlo divan posao

ali to je nemoguće što ti predlažeš
    pa vjerujem da je nemoguće, ali eto neki misle kako nije. (ja nisam među njima ako nisi shvatila moj sarkazam koji nije upućen tebi)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma dorotea samo provocira, zanemarite to.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma dorotea samo provocira, zanemarite to.
    Fakat. Hvala, dobar savjet

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    i netko tko se ne slaze s mpo-om tesko da ce na tom podforumu uspjeti proizvesti raspravu, tesko da nece biti i ruzno docekan, unatoc tome sto mu se, kao i vama ovdje, ima dati za pravo da ima moralne dvojbe oko takvih stvari
    zato je pinky na nasem podforumu ugodno. i meni je izuzetno drag da smo uspjele stvoriti i ocuvati takvo mjesto za nju.
    roda podrzava neke od izbora lijecenja, pristupa i granica u mpo-u
    ne bori se za sva prava, nego za neka od njih
    a i vi budite iskrene
    da se na nas forum javi zena od 60 godina pitati zasto se mi ne borimo za njeno pravo na zacece, sto bi forumasice rekle?
    ne trebate ni reci, procitala sam vec
    Kako koja. Većina, barem mlađih, je bila zgrožena rađanjem u 60-tima time i proglasila to sebičnim.

Jest, točno je, većina protivnika koja se javi na MPO neće biti dobro dočekana.

Meni osobno je drago što se i unutar MPO-a stvorio makar topic, ako ne i cijeli PDF, "Izlazna strategija" jer MPO nije obećana zemlja i meni osobno je odbojno kad se o MPO-u priča samo lijepo na način da će svi uspjeti jer samo će se malo dulje čekati. Vrijeme je faktor, veliki, koji nosi sa sobom oportunitetni trošak i neće svi uspjeti. U tom smislu se niti tamo ne slažem s onim (samo) "misli pozitivno". Osobno, meni fali i neko mjesto između MPO-a i posvojenja za ljude koji nisu ni tamo ni vamo i žao mi je što se ljudi koji su na rubu odustanka i razočarenja koji put shvate hostile, ali sada je taj topic Izlazna strategija mjesto podrške i osnaživanja za one koji su na putu odustanka. I po meni je to značajna kvalitativna promjena naprijed, isprevele smo i jedan članak koji će možda ljudima pomoći razmisliti o raznim implikacijama neplodnosti i života bez djece.

Ali, vezano za MPO postoji masu tehničkih informacija i ljudi koji se to upuštaju ne rade to na svoju ruku, postoji liječnička podrška, u nekim je stručnim okvirima i nije zbog toga što nema tehnčike podrške nesigurno tj. ne ugrožava zdravlje na način da su rizici nepoznati ili da su ljudi o njima neinformirani.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj momze prvotno napisa Vidi poruku
    takodjer, kada je govorio o besmislenosti testiranja za anemiju ili ogtt testiranja, rekao je da to sve vazi za zdrave trudnice, ne za one, na primjer, koje su imale dijabetes PRIJE nego sto su ostale trudne
    ovo je notorna glupost.
    ja sam išla na ogtt zbog sumnje mog ginekologa da nije baš sve u redu (inače sam se osjećala kao zmaj) i potvrđen mi je gestacijski dijabetes, a nisam imala dijabetes PRIJE trudnoće - nemam ga ni sada.
    u drugoj trudnoći sam opet radila ogtt, ali je nalaz bio uredan

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj trstika prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je notorna glupost.
    ja sam išla na ogtt zbog sumnje mog ginekologa da nije baš sve u redu (inače sam se osjećala kao zmaj) i potvrđen mi je gestacijski dijabetes, a nisam imala dijabetes PRIJE trudnoće - nemam ga ni sada.
    u drugoj trudnoći sam opet radila ogtt, ali je nalaz bio uredan
    Nisu ti rutinski radili ogtt nego su postavili sumnju.To je opravdano i dobro.Momze je mislila nije dobro rutinski sve zdrave trudnice slati na ogtt bez posebne sumnje na problem.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisu ti rutinski radili ogtt nego su postavili sumnju.To je opravdano i dobro.Momze je mislila nije dobro rutinski sve zdrave trudnice slati na ogtt bez posebne sumnje na problem.
    Normalno. Nije dobro biti los liječnik. Zar je potrebno naglasavati takve stvari?
    Posljednje uređivanje od Cubana : 08.02.2010. at 00:00

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa mislim da se niti ne šalju, tko šalje rutinski sve, mislim da naši ginići to ne rade. Govorim iz svog primjera, trudna u 38.-moj, nakon 8 godina dijagnostike, dg. operacija, postupaka. OGTT sam sama plaćala - iz svoje paranoje, da budem iskrena do koske - nije me na njega slala niti privatnica, niti socijalka.

Mene na ove teme u biti jedino odn. najviše smetaju te neke izjave koje se daju s indikativnom sigurnošću, bez kondicionala ili waivera, a isustveno znam da ne stoje - to da će tijelo osjetit svaki belaj i da je sve upravljivo, a ako i nije - bad luck, ne može se spriječiti.

Puno toga se može spriječiti, na puno toga se može utjecati i vrijedno je otić' doktoru. Dobro, ja sam stvarno biased jer da nije bilo doktora i biologa ne bih imala dijete. Ali, mislim da razumijete moj tijek misli.

Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •