ninochka28 evo da te i tu malo pozdravim i ~~~~~~~~~~~ za tebe i sve druge curkice
ninochka28 evo da te i tu malo pozdravim i ~~~~~~~~~~~ za tebe i sve druge curkice
Drage moje,
čitam vas već neko vrijeme i konačno sam se odlučila javiti.
Slijedeći četvrtak imamo dogovoren termin i nadam se da ćemo konačno krenuti u postupak. Obavili smo pravnika, psihijatra i gotovo sve pretrage osim briseva, oni će biti gotovi sutra. U Vinogradsku smo se prvi puta javili u 6.mj prošle godine. Do 9.mj. smo obavili sve pretrage. U 10.mj operacija varikokele - tri mjeseca čekali - bez rezultata. Vrijednosti hormona su mi u granicama normale (iz 8.mj), krajem siječnja doktor nije ništa rekao da ih trebam ponoviti, a ja zaboravila pitati. Vrijedi li to?
Setno svima koji se nalaze u postupku!
Kate, dobro došla i ne brini, vrijede ti nalazi od 8.mj. Nek ti uspije što prije!!!
Dobro dosla Kate27!!!!
Najbolje ti nazovi pa pitaj dali vrijede nalazi hormona, ja ti nisam sigurna.
MM ima istu dijagnozu ali nam nisu rekli da treba operirati varikokele, mene zanima zasto je to i o cemu to ovisi? Help!
~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima za sve sto vam treba!!!
Kod nas su inzistirali na operaciji, iako su nas upoznali s činjenicom da se kod 1/3 nalazi poboljšaju, kod 1/3 ostaju isti, a kod 1/3 su još lošiji nalazi. To je zadebljanje krvnih žila u mošnji. Ne znam točno o čemu ovisi .Moj suprug nije imao nikakvih simptoma, otkrili su tijekom pregleda.
hej cure! ja konacno malo dosla k sebi...eto kakve sam srece ja krvarim nakon transfera i to dosta, kolko sam skuzila nekaj mi je malo caknuo da ubaci malca unutra.
i da, ista mi je terapija ko i vama 3x2 utrici, andol i normabel po potrebi (jel to kad me streca ili kad sam nervozna ili kaj?)
Kate 27, dobro dosla!
i da, ona curka koja je bila samnom na punkciji ima 1 osmostanicni i 2 cetverostanicna.
![]()
Pa konačno si se javila!!Jel te upozorio doktor da bi mogla krvariti?koliko ja znam normalno je krvarenje ako te
uštipne ali nisam čula da zna biti baš jako?ako nastaviš krvarit bilo bi dobro da nazoveš sutra dr.
Kate27 dobro došla u našu malu kliniku
zeena pa jel baš jako krvariš?? onda te pravo uštipnuo, ajoooj
a rekao mi je da se ne prestrasim ako budem krvarila...opisno, dnevni ulozak mi je premalo i bas je svjeza krv... ali mislim da nije to tako katastroficno i da ce uskoro stati...
ninochka, nisam mislila da se necu odmah javiti nego me zakucalo za krevet. nisam bas sinoc spavala od nervoze![]()
ooo, znam... ja sam sva bila uzbudena kaj idem po mog komada...sad ima da podivlja... mozda ga uspijem nagovaranjem uvjeriti da se primi... pa ga onda nagovaram...
![]()
a necu vam ni spomenuti da su i moja majka i moja sveki svaka zapalile svijecu za moju mrvicu da se primi...![]()
Zeena, evo link, ima dosta cura kojima je transfer sve samo ne bezbolan:
http://www.roda.hr/forum/threads/293...ight=transfer*
Baš mi je žao, ali za utjehu, iz ovoga što sam pročitala ima i gorega to je kad se radi dilatacija jer se nikakav kateter ne može provući u maternicu. U svakom slučaju, krvarenje ti nema veze s tim da li će se primiti ili neće, zato samo pozitivno!!!
AuroraBlu, hvala na linku sad bum malo poskicala...
![]()
basa ma danas tuzna kada sm procitala Vas da vas boli i da krvarite ajojjjjj...
Al sve za mrvicu isplati se zato ja polako otvaram klub za nas posebnitko je prvi Gabica
![]()
Mene apsolutno ništa: ne boli, ne štreca, ne štipa, ništa, ama baš ništa i to mi je jakoi ne miriši na dobro...
Aurora, pa nemora te nista boljeti.zasto bi te trebalo strecati ili nekaj? nije trudnoca bolest da nekaj mora biti, pogledaj ninu, ona ni pojma nije imala da je trudna...
![]()
Aurora potpuno se slažem sa Nikolinicom i zeenom....tko kaže da moramo nešto osjetiti, čak suprotno, kada razmisliš kako su te naše mrvice male bilo bi čudo da nešto i osjetimo
Nego mi previše očekujemo neke znakove, kaj da ti velim, ja mjerim temp. i imam povišenu i to me odmah digne a činjenica je da to ne mora biti od togaali to me drži.
Trebamo se opustiti i pričekaz još malo pa bumo vidle a do tada optimizam![]()
Ali Nina je prirodno zatrudnila, u tom slučaju mi se čini normalno da se ništa ne osjeti. Ali kod nas s punkcijama i transferima... nekako sve cure uvijek nešto osjećaju, ja bi bilo kaj... samo kao znak da nečeg ima unutra (jajnika bar)
Eto, po onoj tabeli danas bi Ninochka, tebi i meni trebala početi implantacija, danas i sutra.
Joj, danas me tako negativa pere, onda mi još onog primitivnog debila od ministra prikazuju na tv ovih dana... mislim da bi mi pomoglo da se recimo sada na njemu fizički iskalim (iako ovaj put nisam direktno osjetila posljedice njegovog zakona, ali razmišljam već na svoj sljedeći stimulirani) i kad se sjetim cura kao što je Gabi, i ona curka koja je s nama bila, i sve one koje imaju po 13,14,16 stanica... mislim, šteta koju i je napravio je neoprostiva i nepopravljiva i nenadoknadiva...
Aurora to je ona stara priča- ako ništ ne boli nije dobro, znači da se ništ ne događa, ako boli opet nije dobro jer ko zna šta se događa- znam da je teško, ja sad već lagano pucam po šavovima a do sad sam bila cooltreba još malo izdržati i sve će biti ok
![]()
He he, ja si popijem gutljaj crnog vina svaki dan baš namjerno... računam, za opuštanje... umjesto normabelaA da ne kazem kako smo proslavili Novu i zalili.....
Recimo, prošli put, u 11.mj. nisam ni 1 normabel popila (nisam osjetila da mi treba, toliko sam bila sigurna...) a sad baš namjerno popijem 2, 1 ujutro i 1 prije spavanja, za opuštanje mišića, uzimam to stvarno kao terapiju.
A čitam temu nakon transfera, i svi pričaju o simptomima... mislite vi da se ne moraju imati nikakvi simptomi? Palo mi je ne pamet da nazovem sestre u Vinogradsku i pitam ih, ali opet, sumnjam da one znaju o tome... sigurno ih pacijentice ne zovu nakon transfera i opisuju simptome.
Ja si isto razmišljam o tome kako nam danas počinje implatacija i isčekujem impl.krvarenje
A kaj da ti velim, meni se zadnjih tjedan dana počelo kihati i svaki put kad kihnem pol sata razmišljam je li to naškodilo mojim klincima![]()
Aurora vjerujem da će ti one reći da ne pratiš simptome, da se opustiš, da popiješ normabel i čekaš dan bete- jer kako one mogu pouzdano znati kakve ko ima simptome
Ja sam na temi nakon transfera našla jedan primjer gdje je cura pisala kako nema apsolutno nikakvih simptoma i bila je trudna
Nema tu pravila, jedino pravilo je strpljenje i pozitivna beta![]()
Gle koliko puta se dogodilo da te koje su imale sve simptome stvarno i jesu bile trudne? Ja sam sada čitala najranije simptome trudnoće i bez beda ti mogu reći da ih većinu imam
Grudi me bole(još od hormona), piša mi se stalno( puno pijem), imam povišenu temp.(vjerojatno od utrogestana),glava me boli(cijele dane sam doma pa nije ni čudo), spava mi se(cijeli dan ležim) itd...
eto toliko o simptomima, milinović je i.... i uskoro će i njemu dolijati tako da nej bude ono....strpljen spašen
POZITIVA!!!!
Ma sve stoji što ste napisaleidem sad po normabel pa ću opuštenije uz internet...
Hvala vam na tješenju, curke![]()
Ljubice moje...samo da vas ljubnem, ako me niste zaboravile....vidim novo ruho weba Rode...zamislite koliko me nema, kad ni ovo nisam vidjela...čitam vas čim uspijem..![]()
hej stara danas nam je ipak najvažniji dan!!!implatacija
Ja ode malo čitati knjigu![]()
Bravo draga koja pozitiva samo tako....Aurora ja sam cudo jer od kada borbu vodim unazad 4 godine NIKADA nisam imala prirodnog folikula iz nijednog jajnika tako da ovo sta se desilo u 12 mjesecom je od klomifena koje sam pila u 11 mj kada sam isla na Aih. S tim da dam na desnom jajniku ( zdravom do tada ) dobila cistu od 5 cm i papa upala jaka. Pa sada vi meni reci....
bravo! tako trebaOvo mora biti dobitno...
nikolinicaB prekrasna su ta čuda prirode (ili možda nebesa tko bi znao). U svakom slučaju želim ti urednu, bezbrižnu i prekrasnu trudnoću
svima vibre do neba ~~~~~~~~~~~~~~, da sve čim prije budete trbušaste
p.s. ja vas tu i tamo škicnem iz prikrajka jer ću vam se vjerojatno uskoro pridružiti u hodnicima bolnice i na ovom pdf-u ....
Curke evo počeo niz trudnica...nadam se da će i kod nas uskoro
Aurora kaže Blondy(VV) da nije imala nikakvih simptoma ia da se nije zbog
toga nadala kad eto ogromne bete....tako da još jednom pozitiva!!
Bok curke...
Ja se dugo nisam javljala, ali sad moram objaviti THE vijest. Trudna sam!!
Betu sam vadila u utorak ( 12dpt3t ) i bila je 120, a jučer 330. Kažu da je zasad sve ok i tek za 2 tjedna UZV. I dalje sam rezervirana prema ishodu jer stvarno se svašta može dogoditi, ali svakako sam PRESRETNA.
Drage moje ja simptoma nisam imala nikakvih, nakon transfera sam uživala doma odmarajući i uopće ne razmišljajući o rezultatu, uopće se nisam opterećivala sa rezultatom ( za razliku od 1. stimuliranog u kojem sam lagano ispallila od čekanja ). Normabele nisam ni pomišljala piti. U 1. postupku sam imala svaki mogući i nemogući simptom, a sad ništa. Toliko o simptomima. Još uvijek ne osjećm ništa posebno...
Od srca vam svima želim da vam Vinogradska bude dobitna kao što je meni.. Znam da ćete uspjeti. Mi smo bili baš problematični i evo...
Pusa svima
DinciP, baš si me razveselila ovom lijepom viješću! Čestitam ti od srca i nek cijela trudnoća protekne glatko i "bez simptoma"![]()
Joj kako volim ove bez simptoma!
DinciP, čestitammmm!!!!! Živjela nam Vinogradska!![]()
dincip cestitam. Volim ovakve lijepe vijesti!
DinciP , cestitaaaaaaaaaaam!
ja se samo izlezavam i gledam u tv... i bas mi je lijepo...nadam se da je tako i svima vama...
![]()
DinciP čestitam od srca!!!!!Bravo Vinogradska
I ja jako volim ove bez simptoma
Ti si bila u prirodnjaku?? Daj nam malo piši, kakav su ti zametak vratili, koji dan??
zeena jel prestalo krvarenje??
DinciP čestitam iz srca i hvala ti što si otvorila sezonu u Vinogradskoj!!!
Ajme koji dan...prepun trudnica![]()
Bila sam u stimuliranom - ICSI. Protokol Menopur i Suprefakt - standardno. Imala sam 12 folikula, od toga 6 jajnih stanica, 3 su oplodili ( ostatak nije bio za zamrzavanje ) i 2 su 8-stanična vratili 3. dan. Uf, koliko brojki.
Uglavnom čekanje do bete je bilo iznenađujuće dobro. Uživala sam u neradu, laganim šetnjama, nisam se posebno pazila i tako. Dan, dva prije bete su me uhvatili pravi menstrualni grčevi ( kao da će krenuti svaki tren ) da sam i uložak stavila. I onda je to prošlo. Od ostalih simptoma ništa - tu i tamo štrecne, ali ništa posebno.
Curke moje evo mog prvog simptoma....pekmezava sam ko malo dijete
sada sam se rasplakala od sreće radi svih ovih današnjih trudnica![]()
Pitanje za cure koje su to prošle: Tko daje drugo mišljenje za MPO?
Uputit će te već jedan od naših doktora kome da odeš (koliko sam shvatila, second opinion se sastoji samo u tome da taj drugi dr.pročita nalaz odnosno dijagnozu tvog doktora i napiše da se slaže s tim i udari pečat - dakle, čista formalnost.
Hvala AuroraBlu
ja ne mjerim tempicu... kud jos i to...
nego, jel netko od vas ima onako malo nervozne ispade ko pred m? cas sam zivcana ko pas, a cas placem. (to mi se jednio desavala u onom najgorem pms-u i ne tako cesto kao danas)ja se nadam da ce mi to prestati...