Mene je strah da ćemo se za 9 mj. morat nać na kavi na nekoj velikoj terasi, na otvorenom, jer koliko vi jedete niti jedan kafić nam neće bit dovoljno velik![]()
Mene je strah da ćemo se za 9 mj. morat nać na kavi na nekoj velikoj terasi, na otvorenom, jer koliko vi jedete niti jedan kafić nam neće bit dovoljno velik![]()
bome da...kako je krenulo... jos kad se ja pridruzim uskoro..mne danas posebno rasturaju jajnici kad sjedem i umirim se a kad hodam bas ne osjetim tako..ali dosta kao da cu svaki cas dobit...
cure moje ovo vam moram ispricat danas kad sam popodne bila na injekciji bila je jedna cura i dosla do sestre kaze ocu doma daj te mi da potpisem ja idem necu tu biti..a ujutro sam ju srela isto u cekaoni kraj humene dosla se upisat za bolnicu..i kad je otisla kaze mi sestra boze ludog stvorenja i tako mi pricale malo,kaze da je dosla na abortus i to treci u par mj,87 god je cura totalno luda isla ca i buba vratimai smije se ko munjena ja je gleda,moj muz,sestra kao da je bila u discu..a kaze sestra daje u 13h na kiretazi bila i u 17h trazila kuci da ne zeli bit u bolnici.da joj je rekla pa zasto se ne zastitis ne mozes dalje ovako treci put na abrtus a ona njoj pa sta koda je problem ja cimse poseksam ostanem trudna pa vidite kako sam plodna..sestra je bila tako bjesna kaze da joj je dan upropastila da stalno zanovijetala nesto da bolje da se pokupila a li da vjeruje da nece dugo proc da ce opet doc...a ja na sve to da krasno bas ona na abortuse a mi tu jadne na pikanje i muke prolazimo.kako je zivot nepravedan...![]()
barbyRI i mene razljute neodgovorne buduće mame, uopće ne razmišljaju za budćnost, jednog dana kad se smire i nađu sebi M imati će problema sa trudnoćom, jer svaka kiretaža uništava po malo maternicu i kapilare, isto tako i spirale, antybaby i sl, samo ginekolozi o tome baš ne pričaju........a nekim ljudima se jednostavno nemože pomoći
mali mini hvala ti velika za objašnjenje jer ja čitajući uputstva uopće nisam povezala da se ti ljekovi daju kod autoimunih bolesti, a to upravo imam, sad mi je malo lakše jer ih pijem a u uputstvu piše da baš nisu sigurne kod trudnoće
Može jedno pitanje za one koji su dobili terapiju za štitnjaču?! Koliki vam je bio TSH, T3 i fT4 kad ste dobili terapiju u Rijeci? Meni je dr. samo jednom (ali na prvim konzultacijama) pogledala hormone i nije ništa komentirala pa sam malo zabrinuta za TSH koji je 2,48 (granica je 4,20). Da li je to previsoko za postupak?
Pozdrav svim trudnicama i onima koje čekaju da to postanu...
GIZMOS znam da kazu da je tsh najbolji oko 1,2 ako se palnira trudnoca.ali i taj 2,48 mislim da nije puno.ja sam imala 7,42 i povisila terapiju i za 4tj mi pao na 0,74 i onda sam mogla krenut u postupak.najbolje pitaj njih na humanoj.
meni poceo jaki iscjedak onako prozirno,bjelkasti....jajnici svako toliko nabijaju a osjecam se napuhnuto,tromo,uzas....gonali,gonali...![]()
U mariboru mi nisu ništa komentirali nalaze ali upitno je i koliko su ih proučavali i da li jesu uopče (ili će tek tijekom postupka) a danas sam išla čitati onaj post i malo se isprepadala jer sam do sad mislila da je barem s te strane ok.
Povišen mi je i prolaktin i FSH a sad i TSH i ta endometrioza...ma ne znam, koma sam donas, sve mi nekako zbrda- zdola ide...Humanu ne mogu zvati samo zbog toga jer nisam rekla da idem u SLO na postupak. Možda sutra bude bolji dan pa će sve izgledati manje tragično...
ma oni jako ne mare na te hormone..mene npr nitko nije pitao kakvi su mi hormoni stitinjace iako vec 15 god imam hipotireozu i uzimam terapiju,nego sam sama zatrazila dr opce prkase da mi da uputnicu za vadit i imala sta vidjet,povisen tsh a ja za mjesec dana moram na postupak i kad sam pokazala vlastelicu kaze mora se snizit jel nista od postupka...drzim ti fige,ne sekiraj se.....![]()
Hvala ti barbi! I ja tebi naravno i da uskoro svi zaredamo velike trbuščiće!
Tigrical kako je naša Čitalica? Jel ima kakvih simptoma? Kad radi betu??
dani82 čitalica je dobro, jedino je (.)(.) jako bole, drugo je o.k. Betu će vadit za cca tjedan dana. Pusa!
tigrical i mene jaako bole (.)(.)....valjda je to normalno ne?
E da, i još me stalno bockaju jajnici...
ja sutra opet na folikulometriju,drzite mi fige!
mene jajnici nabijaju svaki dan,a danas mi prvi dan bila slabost nakon injekcije vrtilo mi se uzasno,mucnina mi je bila,koda cu se svaki cas srusit.i nakon pol sata sve ok....
diabolica sve je to normalno i jajnici i (.)(.), pa ipak ste bile stimulirane hormonima. Samo
barbyRI sretno i javi kakvo je stanje
evo mene s folikulometrije.....nije baš nešto 2 folikula u jednom a drugi slabo vidi jer je visoko pa me nije htio baš maltretirat ali s obzirom nakon 4mj po 4 klomifena nije bio ni jedan folikul ovo je uspjeh...........povečao mi dozu na 3 gonala ........TIGRICA L imala si pravo za davanje inekcije mm je postao profić prava m. sestrica.......nema čekanja i nerviranja........suuuuuuper
Cure moje pusa svima i čekalicama bete i čekalicama postupaka..........![]()
vita22 bravo za 2 folikula! Bit će to super! Pozdravi TM, pravi je, svaka čast!
vita22 bravo za 2 folikula...vidiš kako sam ja iz dva prava folikula dobila dvije prave jajne stanice...tako će biti i kod tebe![]()
diabolica, držim fige za betu! evo ja čekam uputnicu od moje g (treba joj 3 dana da ju napiše al ajde...) pa da se mogu naručit u Ri na konzultacije. mislila sam se naručit kod dr.Vlastelića, mada sam sigurna da su svi super. to mi je u planu kako bi si upotpunili ovu rupu do Mb, jer ipak se nadam da ćemo manje čekati. barem su mi cure već napisale da se otprilike oko 3 mj čeka na postupak. pa po tome šta mislite koliko ćemo čekati konz?
puno vas spominje bolove u jajnicima. mene su užasno bolili nakon transfera, ma ustvari sve me bolilo u donjem dijelu. dok sam se bockala ništa, al poslije užas, stalni pritisak. nažalost test neg al ne mora to ništa značiti, sa istim takvim simptomima može biti i pozitivan. dr.Reš mi je rekao da svi organi koji trebaju "rade" i zbog toga da boli, a sad dal će se zadržat il ne zna se na kraju.
puno sreće svima u postupku!!!
dan cure!
da vam javim kako je bilo na folikulometriji...kao prvo cekala sam dosta dugo od 7 i 40 pa sve do 10 i 15,imao dr dvije punkcije.kaze da se sve razvija vise nego dobro,da sam jako dobro reagirala na sve to,da je jako iznenadjen,toliko se cudio i kaze da je sve kao po planu kao nacrtano,sestri mariji kaze ovako nesto vec davno iskreno nisam vidio...vjeruje da ce bit uspjesno...e sad to je vec drugi par rukava,vazno je sta ce se dogodit u labu i bit ce kako Bog dragi da..
da ne duljim vise,u srijedu mi je punkcija..danas jos moram popodne na injekcije i u 22h primit stopericu,Chpregon sam dobila..da li se ona prima samo u guzu ili moze i u ruku?ajme tako sam uzbudjena ali prije svega prestrasena....nije mi rekao koliko folikula imam jos jel je docentica ga nesto tlacila da ako ju kao moze zamjenit da mora negdje otici i onda su se dog,a ja ssm otisla se presvuc u kabinu...recite mi cure da li se na dan punkcije odmah radi spermiogram i vidi jel bolji ili losiji nego oni do sad?znaci ja ne uzimam nista za presvuc taj dan tamo dobijem i papuce i spavacicu?samo u grudnjaku ostanem?
cure zaboravila sam pitat da li se nakon punkcije krvari,moram ulozak uzet?ova jedna cura sta je danas bila ,sjedila je bas do mene izasla je van jedva hodala sa skupljenim nogama...pa mislm da nije krvarila ili sta....mene jejnici vec danima nabijaju,da li sise moraju biti nateknute i bolne?jel meni apsolutno nisu,skroz opustene,mlitave....i tako vec mjesecima![]()
barby RI, ja još nisam nikad u Ri bila, al ti mogu reć da ćeš nakon punkcije vjerojatno krvarit. ne mora bit niš strašno, meni stvarno nije bilo više od kapljice, al znam da cure znaju dosta krvarit pa ti je pametno opremit se po tom pitanju. uzmi si i koju tableticu za bolove, ako te probada nakon punkcije možeš si popit da se malo opustiš, a možeš i prije, ovisi šta si dogovorila sa doktorom. dal će ti oni šta dati. jajnici bole stalno, rade ko blesavi tako da to nije niš čudno i ne brini, a za grudi...pa kako kome valjda. nemoj se opterećivat, samo opušteno i sretnooo!
BarbyRi, ne znam šta bi ti rekla jer nemam nikakvog iskustva iza sebe. Jedino što sada mogu reći je da se ne moraš brinuti zbog docentice. One je malo na jeziku, ali kad mi je ona radila IUI nisam osjetila apsolutno ništa i nikad nisam krvarila- a recimo kod Vlašića koji je puno "nježniji" imala sam bolove i krvarila (što nije uobičajeno za IUI). Pravila nema,popij si nešto za bolove prije punkcije i to ti je to...Sve se to da izdržati, a iskreno možda je i bolje neke stvari ne znati jer se pnda manje opterečuješ njima...jednostavno se dogode u pravom trenutku i to je to! Drim ti fige da sve prođe po planu!
barby svakako uzmi sobom uložak i stavi ga poslije punkcije jer se zna dogoditi da kod nekih dođe do manjeg krvarenja. ponekad i sestre daju uložak nakon punkcije ali radije imaj ti sa sobom za svaki slučaj. sretno!
pozdrav svima!
BarbyRi daje ti sestra Marija uložak - barem je meni dala. Ja nisam puno krvarila, imala sam samo par kapljica krvi.
(.)(.) te ne moraju bolit, nisu ni mene... čak me ni sada ne bole (što me malo i čudi).
Želim ti sreću na punkciji, da te ne boli previše i da dobiješ puno lijepih js!
Barby samo smireno i opušteno i biti če sve ok.
Chargon sam ja primila u guzu. Sretno u srijedu i želim ti puno kvalitetnih js i bezbolnu punkciju
hvala vam cure..uzet cu ulozak svejedno...nisam do sad nikako mogla na forum,usporen,stalno steka..evo upravo se spremam sad za bolnicu,idem po stopericu...a tako me san ulovio,danas mi je bas neki naporan dan bio...jajnici me stalno probadaju,a sluz sve jaca...valjda tako treba biti.laku noc svima!
Pozdrav cure
Bila sam jučer na razgovoru , dogovoru kod doc S. Naručena sam u sedmom mjesecu , nisam se tome nadala tako daleko. Dobila sam i listu što sve moram skupit od nalaza. Osječam se kao da sam prvi put na postupku. I da nemam pravo na besplatne lijekove imam 39 godinica.
Di su ona naša zlatna vremena , dođeš , porazgovaraš i prvi menzis krečeš u postupak.
Malo sam se požalila, ali vama to ne smeta , pusa svima.
giga pozdrav. Nije mi jasno zašto nemaš pravo na besplatne lijekove?! Zbog godina? Pa nema ograničenja u godinama po novom "super" zakonu?
giga tko ti je to rekao? Nema više dobne granice, i naravno da imaš pravo na besplatne lijekove! U zakonu stoji..."dob primjerena za rađanje...", a to 39 svakako jest! Ne daj se, malo se bolje informiraj. Šta se tako dugo čeka za postupak? Kod svih dr. ili kod docentice?
Ovo me jako zabrinjava. Mislim da tu nešto ne štima.....ja bila uvjerena kako kaže tigrical da nema ograničenja u godinama.
inače, mene od jučer pere dolje pritisak kao da ću stvari dobit, jučer me par puta zarezalo kao žiletom....malo sam zabrinuta...cure koje ste bile na čekanju Bete recite jel koja imala takve simptome i je li to normalno? Btw. jučer mi je trebalo počet ugniježdavanje zar ne Dani82? Imaš li ti kakvih promjena?
Ako smijem komentirati...meni je docentica malo!
giga suludo je čekanje do 7/2010...nema smisla...ti imaš pravo tražiti drugog liječnika što ti i preporučam jer nemaš baš kao i ja vremena za čekanje! Jedino ako možda imaš kakvih problema koje moraš liječiti ili stvoriti uvjete za IVF ali i to mi se čini predaleko! To bi značilo da ako meni ovaj postupak ne uspije ja moram čekati kraj ove godine na drugi postupak....ma to ne dolazi u obzir! Provjeri draga molim te i šaltaj se nekom drugom liječniku!
Ovo s godinama je malo škakljivo jer nije ništa definirano i svatko to može tumačiti kako hoće, netko je pisao čini mi se na VV da joj je dr. naručila lijekove i onda je HZZO odbio platiti iz istog razloga (jer nije više u dobi primjerenoj za rađanje ali ne znam koliko je točno žena imala god, čini mi se preko 40) i onda je ginekologica sama morala podmiriti troškove za njene lijekove.
Ne kažem da je žena od 38 god prešla dob za rađanje ali mislim da bi to svakako trebalo definirati u zakon jer ovako sve ovisi što će liječnik preporučiti, i svakako ne gubite vrijeme odite dalje
diabolica mene još nikad nije tako zarezalo, a koliko čujem to je super znak, držim fige da je nastupila implantacija!![]()
tigrical nadam se da je to istina, ali baš sam se uplašila, korak nisam mogla napraviti...trajalo je cca 3 minute i od onda ništa...mm se jako uplašio, naredio mi danas strogo mirovanje.... kad stigneš javi kako je Čekalica?
diabolica, hvala na pitanju, Čitalica je dobro, kaže nikakvih promjena, sve po starom. Odmaraj i iskoristi TM maksimalno, nega sve ispegla, skuha, očisti![]()
tigrical evo, ne mogu se požaliti stvarno nisam očekivala od mm toliku pažnju...mogla bih se naviknuti i onda gotovo, tako do kraja života!!!![]()
tigrical pozdravi Čitalicu i reci joj da mislimo na nju!
Malo sam razmišljala da u čekanju Slo i ja obavim svu papirologiju i pretrage, pa vam se pridružim u Ri, ali sam u šoku da se čeka do 7. mj.??!!
tigrical meni to ne drži vodu da se čeka toliko, barem nisam stekla takav dojam jer sve cure nakon neuspjelih postupaka na redu su već za mjesec , dva a najduže tri mjeseca....ajde, prikupi papire pa se prijavi, nemaš šta izgubiti! A i vidi kakva smo dobra ekipica ovdje....za druženje, veselje i tugu!
http://www.potpomognutaoplodnja.info...rava&Itemid=87
evo tu je citat novog zakona gdje piše da je ukinuta dobna granica
mare41 ma TI si meni zakon! Šaljem najveće puse! Evo tebe danas meni s drugih strana...
i opet ću vam doći, vidim da vam je veselo i puno akcija, a i čim se spominje klopa po terasama...odmah stižem
![]()
Posljednje uređivanje od mare41 : 16.02.2010. at 11:52
Draga mare41 iz Postojne produži za Ri, ja naručim i čekam! S obzirom da moje drage riječanke nakon transfera samo jedu, kandidata će bit još!![]()
Ja sam pisala o tome na temi 39+ i nalijepit ću ovdje:
Iako je zakonom ukinuta dobna granica, HZZo još nije izmijenio svoju listu - koje li samovolje:tumačit zakon kako im paše! To se dakle dogodilo mojoj doktorici koja je napisala žalbe, a kad saznam ishod javit ću vam!Gričanka prvotno napisa
Ali mislim da cure ispod 45 (zasada) ne trebaju brinuti zbog toga!
giga, molim te tko ti je rekao da je granica ostala 38? Tvoj primarni gin. ili MPO dr.?
Ovo sa tumačenjem Zakona - za poludit, ništa drugo!![]()
Mene iskreno u ovoj državi ništa više ne čudi pa tako ni ovo tumačenje Zakona. Kompletan zakon se tumači u svakoj MPO klinici drukčije i svaka klinika postupa drukčije-što je žalosno!
Što se tiče liste čekanja, ja vjerujem da je ona poduža. Mene su, čini mi se, u 11 mjesecu upisali za 2 mjesec i već tada mi je docentica rekla da ukliko postupak ne uspije da ću tek u 6 opet doći na red- to je bila njena pretpostavka, ali ispada da je baš tako, pa i gore i da sad u 2 upisuje za 7 mjesec. Kakva je onda tek lista od Vlastelića obzirom da on ima više pacijentica? Možda prosinac? Strašno, šta su nam napravili ovi naši vladajući....
To je sve počelo lani u 4 mjesecu kad su im smanjili broj postupka po mjesecu. Sad se to već dosta osjeti, a bit će i dužeg čekanja ako im ne odobre više postupaka.
Giga, ako ikako možeš odi negdje privatno...ovo je stvarno zavlačenje od strane doktora i morali bi imati malo razumijevanja i raditi iznimke kada je to potrebno odnosno kada to dijagnoza ili godine nalažu!