Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
Ovo s godinama je malo škakljivo jer nije ništa definirano i svatko to može tumačiti kako hoće, netko je pisao čini mi se na VV da joj je dr. naručila lijekove i onda je HZZO odbio platiti iz istog razloga (jer nije više u dobi primjerenoj za rađanje ali ne znam koliko je točno žena imala god, čini mi se preko 40) i onda je ginekologica sama morala podmiriti troškove za njene lijekove.
Ja sam pisala o tome na temi 39+ i nalijepit ću ovdje:
Citiraj Gričanka prvotno napisa
Evo još zanimljivosti iz ordinacije moje primarne ginićke:
Po završenom postupku u kojem sam potrošila 8 menopura (od naručenih i isporučenih 20) posjetila sam svoju ginićku e da bih joj vratila onih nepotrošenih 12, i tom prilikom mi se potužila kako je upravo napisala žalbe jer joj HZZO nije odobrio povrat novca za moje menopure i za još jednu 46-godišnju pacijenticu (30 gonala), a za ostale pacijentice su joj poslali odobrenje. Razlog: u listi odobrenih lijekova HZZOa još nije ukinuto dobno ograničenje na 38 godina tj. u novom zakonu nema nove brojčane odrednice, a rečenica u zakonu : godine primjerene za rađanje treba značiti upravo to kako te, 46, to nisu!
I sigurno nije jedina, iako sam to prvi puta čula, ali možda je i to djelomično razlogom prebacivanja naručivanja lijekova iz sektora primarnih na klinike.
Iako je zakonom ukinuta dobna granica, HZZo još nije izmijenio svoju listu - koje li samovolje:tumačit zakon kako im paše! To se dakle dogodilo mojoj doktorici koja je napisala žalbe, a kad saznam ishod javit ću vam!
Ali mislim da cure ispod 45 (zasada) ne trebaju brinuti zbog toga!